2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Ben iki çocuğumu da genel anestezi ile sezaryenle doğurdum. Tamamen kendi isteğimle. Uyuyup uyanmak istedim. 😀
Aa sonunda buldum birisini💓🌸
Hayirla büyütün yavruslarinizi🤲

Ben de epey ameliyat geçirdim aslında ama ne bileyim bebisi gormek, ten tene temas, golden hour vs hayalleri kuruyordum🥹😇

Süreci nasıl yönettiniz buradan ya da ozelden paylaşabilirseniz çok sevinirim🙏 anestezi sonrası ne kdr sürdü, emzirme ne zmn basladi. Mamaya gerek kaldi mi vs..🤷🏻‍♀️

Kızlar biz de kavuştuk çok şükür😍 hızlı bir doğum oldu, ama epidural pek etki etmedi doğum sancısı çektim ve buna hiç hazır değildim😂 Ama o kavuşma anı anlatılmaz bir his😍😍 Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻 Artık ben de çiş kaka muhabbetlerine dahil olacağım😂
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi😊

Merhaba sabır taşı olan anneler🤗 bebislerinizi gündüz hafif salliyonuz mu. Gece hiçbir sorunumuz yok ama gündüz memede uyumuyor anne yani beşikte biraz sallıyorum öyle uyuyor. Sallamaya alistirma diyor herkes bana. El kadar bebe ne anlar sallamaktan diyorlar. Sizde durumlar nasıl.
Merhaba canım bende henüz alışacağını sanmıyorum arada sallıyorum

Kızlar yeni yeni kendime geliyorum ancak yaziyorum. Sağ Salim kavuştuk çok sukur. Şuraya kısa bir özet bırakıyorum merak edenler varsa diye 🥰

Pazar günü öğleden sonra öyle bir uykum geldi ki, “Azıcık kestireyim,” diye yatağa uzandım. İki saat sonra gözümü açtım ve… birden suyum geldi. O anı tarif etmem zor, hem heyecan hem şaşkınlık iç içe. Birkaç telefon görüşmesinden sonra doğum yapmayı planladığım hastaneye doğru yola çıktık.

İlk saatler güzeldi. NST’de düzenli sancılarım vardı, her şey yolunda gidiyordu. Ama sabah olduğunda birden sancılar kesildi. O beklediğim ritim bir anda yok oldu.

Doktorlar kısa bir süre sonra suni sancı önerdiler. Ama ben doğumumun mümkün olduğunca müdahalesiz olmasını istiyordum. “Eğer gerekirse alırım,” dedim, “ama önce pompayla memeleri uyaralım. Eğer işe yaramazsa, suni sancı ile devam ederim.”

Ve o an işte sihir oldu. İki memeye beşer dakikalık uyarılar verdim, sancılarım birden şiddetlendi ve beş dakikada bire inmeye başladı. Artık dönüş yoktu.

Sonrası biraz film sahnesi gibiydi. Doktorlar, ebeler, öğrenciler… Bir ara odada 15 kişi vardı! 😂 Kasılmalar uzun sürdü ama ıkınma o kadar kısa sürdü ki, iki güçlü ittirmeyle İnci Roza kucağımdaydı. Canım kızım.

O andan sonra zaten başka hiçbir şeyin önemi yok…

Evet, dört dikişim var. Doğum tam 23 saat sürdü. Ama bugün taburcu olacağız İnşallah ❤️
Gözün aydın canım benimm❤️

Müşahadeye aldılar tansiyon yüksekliğinden dolayı doğumhane boşalınca suni takacaklar. Dualarınızı bekliyorum inşallah Allah kolaylıkla kurtarsın hepimizi
Ayy! Bebis geliyor desene :KK36:
Rabbim yar ve yardımcın olsun. İns sağlıkla kolaylıkla bebeğin gelsin. 🤲🏼 ☺️
Aa sonunda buldum birisini💓🌸
Hayirla büyütün yavruslarinizi🤲

Ben de epey ameliyat geçirdim aslında ama ne bileyim bebisi gormek, ten tene temas, golden hour vs hayalleri kuruyordum🥹😇

Süreci nasıl yönettiniz buradan ya da ozelden paylaşabilirseniz çok sevinirim🙏 anestezi sonrası ne kdr sürdü, emzirme ne zmn basladi. Mamaya gerek kaldi mi vs..🤷🏻‍♀️
aminnn 🤲🏼 🥰

Ne ilk çocukta (13 yaşında) ne bu sefer, öyle bebeği göreyim, ilk anlarına şahit olayım hayalim olmadı. Her ne kadar ortam korunaklı da olsa beni kesip diktiklerini görmek-bilmek hissi beni rahatsız ediyor. Ekstrem bi durum olsa o telaşı korkuyu ben de yaşayacağım çünkü. Özel bi korkum olmamasına rağmen bu bakımdan genel anestezi bana daha konforlu geldi.

Saat 9 gibi ameliyathaneye alındım. 09.30da oğlum doğmuş. Saat 10 gibi de ben odaya gelmişim. Ama tabi tam ayık olmadığım için detay hatırlamıyorum. Etrafta konuşulanları duysam dinlesem de gözlerimi açamıyordum. Bir gözüm açık oğlumu kucağıma verdiler emzirdim. 🥰

Sütün gelmesi yahut gelmemesi ile anestezi türünün alakası yok. Sezaryende normale göre bi tık geç geliyormuş süt ama o da genel bi ifade. Herkeste öyle olmuyor.

Ayrıca spinal anestezinin baş ağrısı gibi nadir de olsa bi yan etkisi olabiliyor.

İnşallah ya. Annem sallama alismasin diyor. Sen işe başladığında kimse baş edemez diyor. Anlamaz şuan zaten boşa sallıyon diyor da bilemedim
Ah bu anneler.. Benimkide ağlamayan uyuyan bebeği sallıyor. Sallama gerekmedikçe sallamıyom ben diyom ne zararı var diyo. Duran çocuktamı sallanır Allah aşkına

Merhaba güzel anneler,
Aranızda 2 haftalık bebesi olup gündüz neredeyse hiç uyumayanı varmıdır?
Sürekli emen yenidoğan olabilir mi ama ya, hani uyumaya meyilli idi bunlar, hani saat başı bizim uyandırmamız gerekiyordu
benim bazen gece böyle oluyor bazen gündüzleri inatla dalmıyor uykuya, ten teması işe yarıyor kucakta uyuyor biraz öyle dalıyor anca

Kızlar ben ağustos annesiyim ama geçtiğimiz pazar günü doğum yaptım birden suyum geldi ve kızıma kavuştum rabbim isteyen herkese nasip etsin şu an da emzirme ile uğraşıyorum ☹️ çok zor yetememek çok zor sütüm çok değil
Kız daha kaç gün olmuş ki doğum olalı öyle düşünme olumsuz olmak sütü etkiler hem hep olumlu düşünmeye çalış pozitif olmaya çalış yetememezlik yok öyle düşünme ne olır yıptarmayın kendinizi bebek de olumsuz etkilenir bak huzursuz olur sürekli ağlar uyumaz aşırı gazlı olur. Lütfen sevgili anneler pozitif olamaya calışalım. Hem memeler için özel masajlar var sütün gelmesi için onları uygulayabilirsin hem daha bebeğin emme refleksi de gelişmememiş ki daha bu yüzden sık sık emzir sık sık ten teması yapın bebeğin emme kuvveti arttıkça sütünüzde artacaktır üzülmeyin.

benim bazen gece böyle oluyor bazen gündüzleri inatla dalmıyor uykuya, ten teması işe yarıyor kucakta uyuyor biraz öyle dalıyor anca
Teşekkür ederim, yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi. Uykular 3 aylık olunca düzene girecek diyorlar. Daha 2.5 ayım var, çok yorgun hissediyorum kendimi şimdiden.

Merhaba güzel anneler,
Sürekli emen yenidoğan olabilir mi ama ya, hani uyumaya meyilli idi bunlar, hani saat başı bizim uyandırmamız gerekiyordu
Ahh ahh herşey söyledikleri gibi olsa keşke 🤦🏻‍♀️

Merhaba güzel anneler,
ne yazık ki aynısı. gündüz imkansız uyumuyor. yalnızca memede, o da emmeye devam ediyor arada dinlene dinlene. tam bir derin uyku yok bugün 3. gün. bir de memem de sürekli boşalıyor diye sütüm mü gelmedi, doyuramıyor muyum ondan mı diye korkuyorum. nasıl düzelecekse…

ne yazık ki aynısı. gündüz imkansız uyumuyor. yalnızca memede, o da emmeye devam ediyor arada dinlene dinlene. tam bir derin uyku yok bugün 3. gün. bir de memem de sürekli boşalıyor diye sütüm mü gelmedi, doyuramıyor muyum ondan mı diye korkuyorum. nasıl düzelecekse…
Öle olunca memeden çıkarıp göğsümde uyutuyorum hemde gazını çıkarıyorum
Ve gündüzleride yüz üstü uyutuyorum diğer türlü kendini yattığı gibi uyandırıyor
Havalar bukadar sıcak olmadan önce yarım kundak yapıyordum ama şimdi çok sıcak diye yapmıyorum

Back
X