2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Kızlar biz de kavuştuk çok şükür😍 hızlı bir doğum oldu, ama epidural pek etki etmedi doğum sancısı çektim ve buna hiç hazır değildim😂 Ama o kavuşma anı anlatılmaz bir his😍😍 Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻 Artık ben de çiş kaka muhabbetlerine dahil olacağım😂
Gözünüz aydinnn 😍

Kızlar yeni yeni kendime geliyorum ancak yaziyorum. Sağ Salim kavuştuk çok sukur. Şuraya kısa bir özet bırakıyorum merak edenler varsa diye 🥰

Pazar günü öğleden sonra öyle bir uykum geldi ki, “Azıcık kestireyim,” diye yatağa uzandım. İki saat sonra gözümü açtım ve… birden suyum geldi. O anı tarif etmem zor, hem heyecan hem şaşkınlık iç içe. Birkaç telefon görüşmesinden sonra doğum yapmayı planladığım hastaneye doğru yola çıktık.

İlk saatler güzeldi. NST’de düzenli sancılarım vardı, her şey yolunda gidiyordu. Ama sabah olduğunda birden sancılar kesildi. O beklediğim ritim bir anda yok oldu.

Doktorlar kısa bir süre sonra suni sancı önerdiler. Ama ben doğumumun mümkün olduğunca müdahalesiz olmasını istiyordum. “Eğer gerekirse alırım,” dedim, “ama önce pompayla memeleri uyaralım. Eğer işe yaramazsa, suni sancı ile devam ederim.”

Ve o an işte sihir oldu. İki memeye beşer dakikalık uyarılar verdim, sancılarım birden şiddetlendi ve beş dakikada bire inmeye başladı. Artık dönüş yoktu.

Sonrası biraz film sahnesi gibiydi. Doktorlar, ebeler, öğrenciler… Bir ara odada 15 kişi vardı! 😂 Kasılmalar uzun sürdü ama ıkınma o kadar kısa sürdü ki, iki güçlü ittirmeyle İnci Roza kucağımdaydı. Canım kızım.

O andan sonra zaten başka hiçbir şeyin önemi yok…

Evet, dört dikişim var. Doğum tam 23 saat sürdü. Ama bugün taburcu olacağız İnşallah ❤️

Kızlar yeni yeni kendime geliyorum ancak yaziyorum. Sağ Salim kavuştuk çok sukur. Şuraya kısa bir özet bırakıyorum merak edenler varsa diye 🥰

Pazar günü öğleden sonra öyle bir uykum geldi ki, “Azıcık kestireyim,” diye yatağa uzandım. İki saat sonra gözümü açtım ve… birden suyum geldi. O anı tarif etmem zor, hem heyecan hem şaşkınlık iç içe. Birkaç telefon görüşmesinden sonra doğum yapmayı planladığım hastaneye doğru yola çıktık.

İlk saatler güzeldi. NST’de düzenli sancılarım vardı, her şey yolunda gidiyordu. Ama sabah olduğunda birden sancılar kesildi. O beklediğim ritim bir anda yok oldu.

Doktorlar kısa bir süre sonra suni sancı önerdiler. Ama ben doğumumun mümkün olduğunca müdahalesiz olmasını istiyordum. “Eğer gerekirse alırım,” dedim, “ama önce pompayla memeleri uyaralım. Eğer işe yaramazsa, suni sancı ile devam ederim.”

Ve o an işte sihir oldu. İki memeye beşer dakikalık uyarılar verdim, sancılarım birden şiddetlendi ve beş dakikada bire inmeye başladı. Artık dönüş yoktu.

Sonrası biraz film sahnesi gibiydi. Doktorlar, ebeler, öğrenciler… Bir ara odada 15 kişi vardı! 😂 Kasılmalar uzun sürdü ama ıkınma o kadar kısa sürdü ki, iki güçlü ittirmeyle İnci Roza kucağımdaydı. Canım kızım.

Evet, dört dikişim var. Doğum tam 23 saat sürdü. Ama bugün taburcu olacağız İnşallah ❤️
Maşallah güzelliklerle büyütün🥰💐

Kızlar biz de kavuştuk çok şükür😍 hızlı bir doğum oldu, ama epidural pek etki etmedi doğum sancısı çektim ve buna hiç hazır değildim😂 Ama o kavuşma anı anlatılmaz bir his😍😍 Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻 Artık ben de çiş kaka muhabbetlerine dahil olacağım😂
Tebrik ederim canım, sonunda kavuştun bebeğine ❤️ Darısı ben dahil tüm bekleyenlerin başına 🥰

Canımm ne güzel uzun ama müdehalesiz bir doğum olmuş, artık kızın kucağında😍 gün içinde yada öncesinde su gelmeden önce başka belirtilerin olmuş muydu?

Merhaba bizim de 3.gün sarılık değeri 13 çıktı çarşamba tekrar kontrole gideceğiz. Ne durumdasınız gelişme var mı
Merhaba sürekli emzir ben saat başı emzirdim ve yatış yapmadan sarılıgı düştü doktor daha takibe gerek yok dedi 2 haftadan sonra düsüyor sarılık saat başı bazen 1.5 saatte bir emzir sürekli

Sevgili& tecrübeli temmuz anneleri🌸
Gozleriniz aydin olsun💓Bebisleriniz anali,babali, saglikli buyusun🤲

Aranızda genel anest. Sezeryan olan var mıdır acep? Bizim sez. Olacak mecburi 🤷🏻‍♀️ ama durabildigi kadar kalsın dedim. Maks 39.dedi dr. Ani dogum istemeyiz seni de bebegi de zora sokar su,kanama..anestezi hemen veremeyiz açlık durumu gerek vs dedi..Bir de tupbebek ve hematomali gebeliklerde erken gelebiliyor bebis dedi.
O zmn sanciyla gidip sezeryana gecenler nasil oluyor?🙄
---
Bir de 36+1iz henuz.. ilk kez değişik agrilar yaşadım bu gece.. vajinadan makata dogru ağrıdan hareket edip wc ye gidemedim bi sure 😬2 kez oldu.. hala basi yapiyor. Hemoroid mi oluyorumm dedim ama arkada aci yok..🫣, yoksa kasılma boyle bir sey mi haanimlar 🤯

Tum hamilelikte pregnacare kullandım ama Ocean Mummy e gecmeyi dusunuyorum.onu denediniz mi hiç? Digeri bende mide yanması yapiyor ve değerlerimde yükselme olmadi. Plt, demir hep düşük. Yiyeceklerle etkileşimine vs dikkat ederek alsam dahi..
Ben iki çocuğumu da genel anestezi ile sezaryenle doğurdum. Tamamen kendi isteğimle. Uyuyup uyanmak istedim. 😀
kızlar bebeğim 5.ci gün kontrolünde sarılık olduğu ortaya çıktı maalesef. 5 gündür mama takviyesi ile destekliyoruz şükür düştü, mamayı eds ile veriyoruz buda bizi zorlamaya başladı philips avent biberon var elimizde, onla mama veren var mı acaba dr meme reddi vs oluyor dedi tereddüt ettim
Canım benim bebeğim de sarılık. Aynı sebepten mama başladım. Kaşık biberon aldım ama mücadele halinde geçiyor onunla vermek. Döküyor saçıyor. Lansinoh doğal akışlı biberon var onunla verdim on gün boyunca. Meme reddi olur diye de çok korktum. Avent bu konuda en iyisi. Mecbursan dene. Ama takip et devamlı. Belki kaşık biberonla biz beceremedik. Siz yaparsınız. Püf noktası su imiş, kaşığı bebeğin dilinin algına yerleştirmek 👌🏼
Ah gözün aydınnnn🥰🥰
Rabbim analı babalı büyütsün. Hayırlı güzel yazılar yazsın 🤲🏼

kızlar bebeğim 5.ci gün kontrolünde sarılık olduğu ortaya çıktı maalesef. 5 gündür mama takviyesi ile destekliyoruz şükür düştü, mamayı eds ile veriyoruz buda bizi zorlamaya başladı philips avent biberon var elimizde, onla mama veren var mı acaba dr meme reddi vs oluyor dedi tereddüt ettim
Canım ben bu biberonu kullanıyorum hiç meme reddi de olmadı sadece sütüm az ve sarılık olmasın diye mecbur mama da veriyorum bizde sürekli takipteyiz

Eklentiler

• 1000041810.webp
    1000041810.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 43
Ben kullanıyorum Philips. Benim doğumdan ancak 5 gün sonra süt oluştu. Bebeğim de o süreçte sarılık oldu. Meme reddi okur diye biberon verdirmediler hastanede. Baktım sarılık çok artıyor hemşireleri doktorları dinlemedim biberonla mamaya başladım. Ve bugün 22 günümüz gündüz biberonla mamayı nerdeyse kestik sadece emiyor ya da dağılmış sütümü biberonla veriyorum. Geceleri bir kez mama veriyorum bazen de iki kez.

Hani biberon kullanınca kimisinde meme reddi oluyormuş sanırım ben yaşamadım. Philps avent biberonu çok kolay emilimi yok bence anne meme ucunu benziyor o yüzden bebeğim mememi kolayca emiyor. Kullanmanda sorun yok kullanabilirsin. Ama sürekli sütün yoksa bile çok azsa da emzirmeyi ihmal etme.

Sevgili& tecrübeli temmuz anneleri🌸
Gozleriniz aydin olsun💓Bebisleriniz anali,babali, saglikli buyusun🤲

Aranızda genel anest. Sezeryan olan var mıdır acep? Bizim sez. Olacak mecburi 🤷🏻‍♀️ ama durabildigi kadar kalsın dedim. Maks 39.dedi dr. Ani dogum istemeyiz seni de bebegi de zora sokar su,kanama..anestezi hemen veremeyiz açlık durumu gerek vs dedi..Bir de tupbebek ve hematomali gebeliklerde erken gelebiliyor bebis dedi.
O zmn sanciyla gidip sezeryana gecenler nasil oluyor?🙄
---
Bir de 36+1iz henuz.. ilk kez değişik agrilar yaşadım bu gece.. vajinadan makata dogru ağrıdan hareket edip wc ye gidemedim bi sure 😬2 kez oldu.. hala basi yapiyor. Hemoroid mi oluyorumm dedim ama arkada aci yok..🫣, yoksa kasılma boyle bir sey mi haanimlar 🤯

Tum hamilelikte pregnacare kullandım ama Ocean Mummy e gecmeyi dusunuyorum.onu denediniz mi hiç? Digeri bende mide yanması yapiyor ve değerlerimde yükselme olmadi. Plt, demir hep düşük. Yiyeceklerle etkileşimine vs dikkat ederek alsam dahi..
Hamilelikte efa mom kullandım sorun olmadı şimdide bunu kullanıyorum ama günde 3 tane ilaç alıyorsun 😬 sabah akşam ve balık yağı almayı unutuyorum o zorluyor 😬
Bizimde 5 gün değer 13 dü , 70 gr almıştı hastaneden çıkış kilosunun üstüne , doktor 5. Gün pik yapar sonra düşmeye başlar yorumunu yaptı
Düzenli beslenmeye devam demişti 🌸
Umarım sizinde kısa sürede düşer 🙏🏼
Ben chatgpt ye foto yükleyip kontrol ettirdim 😬

Canım sarılıktan bende mama destekli ilerledim. Önce emzirip sonra mama verdim. Şimdi mamayı tamamen bıraktık. Meme reddi yaşamadık, avent kullandım biberon da.

Maşallah 💙 Allah analı babalı büyütsun. Sağlıcakla mutlulukla büyüt bebeğini.💕

Sağlıcakla mutlulukla büyüt bebeğini 💕. Hosgelmis minik prenses. Dikislere çok dikkat. Hava sıcak.

kızlar ya bugün 11. gün, doğduğundan beri memede sorun yaşamıyordu, emip doyup bırakıp uyuyordu. çocuk 2 gündür saatlerce (10 saat falan) memede duruyor bırakır bırakmaz elini kolunu emiyor sanki memem boşmuş gibi, doymuyormuş gibi. asla da uyumuyor saatlerce. en son 1 haftalıkken gittik doktora, mama başlamadı yeterli geliyor demişti sütüm için. azaldı mı acaba? sağım da yaptım dün emzirdikten sonra artsın diye. nasıl anlarım yeterli mi değil mi?
Benimki de ara sıra böyle memeden ayrılmak istemiyor (bugün 19 günlük). Ama öyle 10 saat falan değil. Yenidoğan yoğun bakım hemşiresi arkadaşım var. Emerken yutma refleksini de kontrol et tek memeyi 20dk emse yeterli diyor. Emerken yanakları çukurlaşıp içine göçüyorsa süt yoktur demişti. Bir de eğer gazı varsa daha fazla emmek ister diyor. Siz de takip edin isterseniz. Çişli bez sayısını da arkadaşlar söylemiş diye ben yazmadım. Bu söylediklerim de naçizane benim bildiklerim. Umarım daha iyisinizdir 🙏🏼
Merhaba sabır taşı olan anneler🤗 bebislerinizi gündüz hafif salliyonuz mu. Gece hiçbir sorunumuz yok ama gündüz memede uyumuyor anne yani beşikte biraz sallıyorum öyle uyuyor. Sallamaya alistirma diyor herkes bana. El kadar bebe ne anlar sallamaktan diyorlar. Sizde durumlar nasıl.
Vallahi sallamaktan şöyle anlıyorlar bence anne karnındayken bizim hareketimizle sürekli amniyon sıvısında sallanıp uyuyorlardı. Hatta özellikle yürüyüş yaparken hissedersiniz uyuduğunu demişlerdi bana. Şimdi de doğumdan sonra hastaneden çıktık pusetle arabaya koyduk 1,5 saat yolda hiiiiiç uyanmadı. Bugün de hala aynı pusetle arabaya koy sallana sallana assssla uyanmıyor ama evin de kapısından girelim cümbüşü gör 🤣 o yüzden ben bazen memeden ayrılmak istemediğinde kucağımda kollarını bacaklarını hareket edemeyeceği şekilde tutup sallıyorum (2-3 kez yaşandı) uyuyor
D vitamini nasıl veriyorsunuz kaşıkla mı bir de aç tok fark ediyor mu 🙏🏼
Bana aç tok demediler. Zaten şişesinden damla damla aktığı için ben gün içinde uyandığında kafasını sabit tutup ağzına 3 damla damlatıyorum yutmasını bekledikten sonra da emziriyorum. Cuma günü ölçüldü değeri sınırın altında çıktı dr da sadece kullanıyor muyum diye sordu arttır veya şu şekilde kullan demedi 🤷🏻‍♀️
Doktordan geldim. Nst yine süt liman 🤣
Doktora beni doğurtun bebek birden irileşti dedim. Şekere bi daha bakalım dedi. 3 gün şeker tansiyon ölçücez :işsiz:
Bu arada geçen haftaki doktor bol keseden ölçmüş. 3300 çıktı bugün biraz rahatladım gibi. Hassas ölçtü baya uğraştı inş doğrudur.

Diyetisyene gönderdi diyet yapıcam bide.
Ya bu sabah yeni karpuz kestik acccayip lezzetli çıktı. Ama karpuz bugünden itibaren yasaklandı. Doğuramamam gerçeği şuan canımı acıtmıyo da, karpuzu yiyememek :110:

Bide şey dedi. Çatı muayenesini doğumdan günler önce yapmak bir veri sunmaz. Doğum başlar, su sancı vs gelir son dakika belirleriz dedi :63: yani ben evde sancı beklemeye devam
Yani bu çatı muayenesi gerçekten abartıldığı kadar var mı acaba 🤔 ben normal doğum için anlaşmıştım doktorumla 38e kadar hiçbir şey demedi. En son kontrol pazar günüydü bakalım dedi perşembe de doğuma gittim. Tek etkisi kanama oldu o da herkeste oluyor. Doğuma gittiğim sabah (yazmıştım daha önce de tekrar oluyor artık) 0 sancı, kasılma, su, açıklık vs
Arkadaşlar sarılık ile uğraşan, uğraşıp galip gelen anneler varmıdır aranızda.
Biz bugün yatış yaptık öğlen mavi ışık altında 6 saatimizi doldurduk belirli emzirme molaları ile mamaya başladık sütüm sanırım yetersiz zaten rakı gibi gözüküyor yağsız veya yağ oranı çok düşük yüksek ihtimal.
Sabah alınan kanda sarılık değeri 18 di az önce yapılan kan testinde 13 e düşmüş sabaha baya baya düşer herhalde.
Biz de 3.gün 16 idi değerimiz sınır da 16ymış 2 birim altı yatışmış bizi eve gönderdiler 😒 ertesi gün başka bi hastanede yatışı yapıldı 2 gün 9 ile çıktık. 15.günde kendi doktorunda kontrolü vardı değeri 10 ama tedavi gerektiren bir değer değil dedi dr. Hemen etki ediyor yani endişe etmeyin.

Bir de hep işte beslenme ışıkta uyuma vs diyorlar sarılık olmaması için. Ben ilk günden beri sadece anne sütü veriyorum dr kilosu iyi sütün yaramış böyle devam et demişti. Ben de hemşireye sormuştum bir emzirme saatinde kilo alımı iyiyse niye oldu diye. O da evet beslenme önemli ama tek sebep o değil. Hamileyken sizin geçirdiğiniz idrar yolu enfeksiyonu bile bir sebep onlarca sebebi var kendinizi suçlamayın demişti.

Back
X