- 3 Haziran 2022
- 4.230
- 9.057
- 108
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.921
Katılıyorum kesinlikle bebeklere temiz hava çok iyi geliyor ben ilk oğlumda da yaz kış demeden 3-4 günlükken başladım yürüyüş yapmaya temiz hava aldırmaya, alıştı o da aşırı uyumlu sakin oluyordu eve dönerken bana da ona da çok iyi geliyordu bu oğlumda da öyle hiç öyle kendimi eve kapatmadım ki sürekli evde kalmak insanın psikolojisini bozar.Çantanızı hazırlayın bebeğinizi bebek arabasına/kanguruya koyun ve 20 dk da olsa yürüyüş yapın. Emin olun sizede bebeğinizede çk iyi gelecek. 10 günlüktü bebeğim her akşam düzenli yürüyüşe çıkmaya başladık. Kafam dağıldı çok iyi geldi. Yanıma yedek kıyafet emzirme önlüğü bez ıslak mendil emzik aldım dışarda her türlü duruma müdahale edebildim. Şiddetle tavsiye ediyorum. 2 haftalığına memlekete gittik döndük. 2 gündürde plaja gidiyoruzdışarı çıktığımız zaman bebeğim daha huzurlu daha sakin. Temiz hava iyi geliyor. Israrla tavsiye ediyorum. Bu arada bebeğim 46 günlük ve gaz krizlerine giren bi bebek. 3.kez anneliğimde şunu öğrendim annenin kafası rahatsa herşeyin üstesinden geliniyo bi şekilde. Diğerlerinde çok kasıyordum kendimi ya ağlarsa ya altına yaparsa ya kusarsa diye. Hiç bi yere çıkmıyordum. Çok gereksizmiş. Herşeyin bi çözümü varmış.
Emiyor canım çok şükür sağıyorum da aynı zamanda inşallah zamanla daha da iyi olur emmesiEmsin o zaman sadece emdikçe de midesi genişler annesi yalnız o kadar su içmek gerekiyor ki ben hamileliğimde içtiğim haftalık suyu şimdi 1 günde içiyorum. O su, süt olarak dönüyor gerçekten bu kadar beklemezdim. Belki daha sonra biberona da alışır moralini de bozma neticede amaç gerekli kiloyı aldırmak. Belki hızlı doyuyordur
Benim de yaşadığım yerde hiç konuşup dertleşecek bir arkadaşım yok ama çocuklarımı alıp yürüyüşe çıkıyorum parka gidiyorum, bazen eşime sen evde çocuklarla kal ben bi alışveriş yapayım ya da en kötü bi yarım saat market gezeyim diyorum o bile iyi geliyorne güzel olurdu ama benim bu şehirde kimsem yok tek bir arkadaşım bile yok öyle
Lansinoh kullandım ben ilk 20 gün mama takviye ederken. Memnun kaldım. Uç kısmı yeni doğana uygun olanıydı. Bi kaç numara var çünkü.Kızlar bebeğime Philips Avent biberon kullanıyorum ama hala çekemiyor 25 günlük olduk sarılık olduğu için ilk günler şırınga ile veriyorduk ama artık biberonu da alıştırmak istiyorum ama asla çekemiyor önerebileceğiniz biberon var mı
4 numaralı uçla aldı diğerlerinde gücü yetmedi. Bu sefer de memeyi tutma problemi yaşadık. 4 le veriyorum ben yoksa aç kalacakKızlar bebeğime Philips Avent biberon kullanıyorum ama hala çekemiyor 25 günlük olduk sarılık olduğu için ilk günler şırınga ile veriyorduk ama artık biberonu da alıştırmak istiyorum ama asla çekemiyor önerebileceğiniz biberon var mı
merhaba, hangi doktora gidiyorsunuz? memnun musunuzBezmialem de dogum yapacağım sezaryen de normal dogumda aynı ücret
Ben halime hanıma gittim dogumumu da bezmialem de yaptım aşırı memnun kaldım mahremiyete aşırı önem veren hastanemerhaba, hangi doktora gidiyorsunuz? memnun musunuz
Kızlar bebeğime Philips Avent biberon kullanıyorum ama hala çekemiyor 25 günlük olduk sarılık olduğu için ilk günler şırınga ile veriyorduk ama artık biberonu da alıştırmak istiyorum ama asla çekemiyor önerebileceğiniz biberon var mı
Geçecekkk bak görürsün bu günler sadece hastalığından dolayı kötü anı olarak kalacak. Çok geçmiş olsun en kötüsü gelmiş başına: lohusayken korona olmakSelam kızlar nasılsınız? Uzun zaman oldu buraya giremedim bazen okudum alıntıladım yazamadım geri çıkmak zorunda kaldım. Berbat bir lohusalik dönemi geçirdim. Ama bildiğiniz berbat. Hasta olmustum hatirliyorsaniz 3 kere tekrar etti hastalığım. Ateş titreme vücut özellikle bacak kas ağrıları el kol tutmaması başımı bile tutamiyordum. Annem yanımdaydı ben iyileşir gibi olunca gitti kötü olunca geri geldi 1 hafta sonra iyileştim gibi oldu gitti sonra öksürük başıma bela oldu nefes aldırmayan uyutmayan dinlendirmeyen bir öksürük. 3. Kez ilaç kullanıyorum ve ilaç kullanmaktan da yoruldum. Çocuklarıma yetemiyorum, bakamıyorum diye ağlamalar mı dersiniz, Lohusaligin da verdiği psikoloji ile keşke bu çocuğu yapmasaydimlar yazık ona da büyüğe de yazık diye düşünmeler.. ağla ağla içimin cıkmasi. Çocuklarıma baktıkça ağlamalar, vicdan yapmalar. İkisine de yetemiyorum ikisi ile de tam anlamı ile ilgilenemiyorum. İçimdeki vicdan azabı hiç bitmiyor ve kafamda bir yerlerde bir ses hiç susmuyor ''neden yaptın, keşke yapmasaydin'' diye. Doğumdan bu yana derdim bitmedi hastalığım bitmedi Corona oldum ama öyle böyle değil ölüyorum sandım. Bir kere bile iyi ki doğurdum bu çocuğu diyemedim çocuktan kaynaklı değil tamamen benimle alakalı hastalık beni mahvetti, bugünler geçecek diyorum kendi kendime tadını çıkar. Sonra da diyorum ki geçecek de beni de mahvedip geçecek saçma sapan şeyler. Kötü bir anneyim sanırım diyorum.. çok seviyorum inanilmaz seviyorum hep iyi olsun istiyorum ama onlara bakınca duyduğum vicdan azabı geçmiyor. Geçecek dimi kızlar. Bu hisler geçecek?
Bu arada salı günü 33 günlüktü. Sağlık ocağına izleme götürdüm. Boy 53 cm, kg 4200 olmuş. Şok oldum. 2980 doğdu 48 cm. 5. Gün 2995 demişti doktor kg kaybetmeden kg almış gayet iyi demişti. Ama 1 kg'dan fazla almasını beklemiyordum ben şu bir ayda .çünkü hiç kendime bakamadım yiyip icemedim iştah yoktu. Çocuğu sadece 18 gün falan uyandırıp emzirdim onu da 3-4 saatte iki saatte bile değil. Sonrasında hiç uyandirmadim ne zaman uyansa o zaman emzirdim..Yani o kadar bakamadım hem kendime hem çocuğuma. Ama iyi kilo almış şaşırdım. Çarşamba günü dra randevu aldık kalça ultrasonu için yönlendirecek. Bize 40indan sonra gelin tam 1 aylıkken bazen oturmuş olmuyor kalçası demisti. Bizde durumlar böyle kızlar. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin. Dert yanmış oldum sizlere.
Kakalı bez değilde çişli bez sayısı önemli. Doymadığnı düşünüyorsan emerken yutmuyorsa mama desteği düşünülebilir tabi. Süt arttırıcıları deneyebilirsin bu arada malt içeceği olur anne çayları olur sağım yapmak olur çoğaltır sütü. Sıkınca gelmez ama bebek emmeye başlayınca gelir bazen öyle oluyor. Birde en iyi süt yapan şey uyku benceMerhaba arkadaşlar. Hepinize bol sütlu ve güzel uykulu bebisler diliyorum. Bebeğim gündüz uykusu sıfır olduğu için onbeş dakikada bı memede. Az evvel gogsumu sıktım bir damla bile gelmedi artık. Acaba açlıktan mi uyumuyor diye düşünüyorum artık. Mama desteği versem mi ? Deneyimli anneler ne tavsiye verirsiniz? Eskiden her memede kakasını yapardı şimdi günde iki defa yapıyor anca.
Bizim de aynı şekildeydi abartısız TÜM GÜNKızlar istisnasız 2 saattir emişiyoruzgak diyince meme istiyor guk diyince meme istiyor sanarsın sırtında diken var yatağa yattığı an gözlerini açıyor
İlk atağını yaşıyor bence. Devamlı aç ve uykusuz oluyorlar bir süre sonra güncelleme geliyor bebeğeKızlar istisnasız 2 saattir emişiyoruzgak diyince meme istiyor guk diyince meme istiyor sanarsın sırtında diken var yatağa yattığı an gözlerini açıyor
Aynısını yaşadık geçen hafta ama 4 gün önce ilk sosyal gülümsemesini verdi bana beyfendi sonra babaannesine de güldü ara ara gülüyor artık bizeKızlar istisnasız 2 saattir emişiyoruzgak diyince meme istiyor guk diyince meme istiyor sanarsın sırtında diken var yatağa yattığı an gözlerini açıyor
Aynı şekilde düşünüyorum bende güncelleme alıyorlarİlk atağını yaşıyor bence. Devamlı aç ve uykusuz oluyorlar bir süre sonra güncelleme geliyor bebeğe
Neler neler yiyip içiyorum ilk defa bugün sütüm yetmedi. Uyumuyor asla. Sabah 9 dan bu yana uyanık sallamayi bıraktığım an uyaniyor. Ve halen uyumadı ben artık kollarım pert oldu resmen. Göğüslerim aciyor emzirmektenKakalı bez değilde çişli bez sayısı önemli. Doymadığnı düşünüyorsan emerken yutmuyorsa mama desteği düşünülebilir tabi. Süt arttırıcıları deneyebilirsin bu arada malt içeceği olur anne çayları olur sağım yapmak olur çoğaltır sütü. Sıkınca gelmez ama bebek emmeye başlayınca gelir bazen öyle oluyor. Birde en iyi süt yapan şey uyku bencegecedemi uyumuyor hiç?
Nasıl tuttu mu peki. Bizimki de tutsa keşke ama yok ne damaklı ne yuvarlak hiçbirini kabul etmiyoBizim de aynı şekildeydi abartısız TÜM GÜNsonunda pes ettim ve emzik verdim (emme düzenimiz artık oturmuştu) bebiş de ben de inanılmaz rahatladık
Ben göğüs ucu kalkanı ile emziriyorum, çok sık emmesine rağmen yara olmuyor onlarla. 5 çift aldım steril edip onları kullanıyorum yoksa o sıklıkla emzirmeye devam edemem. Belki siz de denersiniz. Onlar büyük olduğu için bence alıştı, o sebeple emziği de alıyor memeyi de emiyor. Bibs marka kabul etmedi ama philips avent ultra air güzel tutuyorNasıl tuttu mu peki. Bizimki de tutsa keşke ama yok ne damaklı ne yuvarlak hiçbirini kabul etmiyobir saattir ağlıyorum uykusuzluk ve kollarimla goguslerimin ağrısından. Emzirmekten yaniyorlar artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?