2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Benim de uçlar çok acıyordu artık Göğüs ucunu merak edip aldım ama onun ucu benimkine büyük geldi arada boşluk oluyor tam oturmayınca bebek de ememiyor bir de onu göğüse yapıştırmak da mesele elimle tutmam gerekti uğraşamadım bıraktım. Ben mi yanlış bişey yaptım anlayamadım ama göğüs ucu kremiyle devam acıyla savaşmaya

Az önce 90 ml sütten fazlası çıkamadı diye suyu diktim kafaya (2 lt kadar) sonra yine sağdım 150 ml oldu. İki süt arasında 1 saat geçti iki karışımda saat farkından dolayı bozulma olur mu ? Mecbur kaldım birazdan uyanır çünkü en son halini dolaba koydum

Ya maşallah o kadar fark ediyor mu su içmek?
Bir de emzirme sonrası mı sandın ya da en son ne zaman emzirip sağmıştın canım?
Ve günde kaç sağım yapıyorsun kaç dk nasıl sağıyorsun?

Ben yurtdışında yaşıyorum, MAM marka aldım çok güzel yapışıyor. Başka marka almıştım iyi tutmamıştı. Mam marka varsa bi onu da deneyin isterseniz. Ama normalde kanat kısımlarını meme ucu kısmının üstüne kıvırıp elinizle vakum gibi yapıp mememin üstüne bırakın yani mememizi vakumlar gibi yapışması lazım. Ben hiç tutmuyorum yapışmış gibi oluyor bebek hareket etse de çıkmıyor.

Aa anladım marka farketmiş olabilir çünkü çok orta halli bir şeydi aldığım. Teşekkür ederim MAM markasını görmedim burda ama epey pahalısı da var kesin onlar iş görür

Ya maşallah o kadar fark ediyor mu su içmek?
Bir de emzirme sonrası mı sandın ya da en son ne zaman emzirip sağmıştın canım?
Ve günde kaç sağım yapıyorsun kaç dk nasıl sağıyorsun?
Sütün %90ı su kesinlikle fark ediyor. İlk zamanlar sütüm azdı su ile arttı.
Bebeğim uyumadığı için sağmaya fırsat vermiyor emiyor genelde o yüzden 1 kez gece sağıyorum 3 saat falan uyuduğunda.
Bu akşam 20:00 gibi emziriyordum uyuduktan sonra 22:00de sağmaya başladım baktım yeterli değil dediğim gibi su içtim 1 saat sonra bir daha üstüne ilave ettim. Az önce de biberonu verdim umarım sabaha kadar uyur çünkü süt falan kalmadı şu an

İlk bir hafta on gün geçtikten sonra gün gün yeni guncellemeler geliyor, gececek, yorucu, zor, yine de zananla gececek bi rutine oturacak

Orijinal zeytinyağı denediniz mi enazından kurumuyor nemli kalıyor daha iyi

Bizim de aynı şekildeydi abartısız TÜM GÜN sonunda pes ettim ve emzik verdim (emme düzenimiz artık oturmuştu) bebiş de ben de inanılmaz rahatladık
Çok çabalıyorum ama eöziği tutturamadım tiksinerek tülürüyor
İlk atağını yaşıyor bence. Devamlı aç ve uykusuz oluyorlar bir süre sonra güncelleme geliyor bebeğe
Allahım daha neler duyacağım
Aynısını yaşadık geçen hafta ama 4 gün önce ilk sosyal gülümsemesini verdi bana beyfendi sonra babaannesine de güldü ara ara gülüyor artık bizedemek ki atak dönemiydi diye düşündüm
Zaten çok şebelek tatlı bi suratın olmasa kızacağımda kıyamıyorum diyorum işin espirisi aslında nereye kızıyorsun da inşallah bi an çnce atarız atağı

Kızlar göbekten aşağı inen çizgi ne zaman geçer?
Bir de şey soracağım çok önemli değil ama saç boyayan var mı emziren annelerde? Psikolojik toparlanma için kendime bir şeyler yapmak istiyorum saç baş dağıldı. Zaten hamileyken dökülmüyordu şimdi avuç avuç başladı dökülmeler

Bizim de aynı şekildeydi abartısız TÜM GÜN sonunda pes ettim ve emzik verdim (emme düzenimiz artık oturmuştu) bebiş de ben de inanılmaz rahatladık
Tuttuysa çok şanslısın asla emzik almıyor hatta ögürüyor verdiğim emzikte philıps avent memenin ucuna kıyasla çok küçük ama midesini bulandırıyor

Bende emziriyorum benimde saçımda beyazlar çok olduğu için hamileliğimin 6. Ayında psikolojikmen iyi hissetmediğim için boyatmıştım ama ombre olduğu için diplere çok işlem yapılmamıştı. Ama şuan da bebeğim 1 aylık ve bende yakın zamanda boyatacağım tekrar :) psikolojikmen çok yıpranıyoruz ve bence kendimizi iyi hissetmeye ihtiyacımız var :)

Bir de benim bebeğim kolik 36 günlük şuan ve sabah akşam gaz sancısı ağlamaları oluyordu bugün kimyon kaynatıp bir çay kaşığı verdim kendiliğinden patır ptır gazlarını çıkartıp çok rahatlattı bugün ilk kez gündüz uykusunda huzurla uyudu. Ben kendim denedim benim tercihim denemek isteyenler için bilgilendireyim :) 3 tane gaz damlası denedim 3 ünden de sonuç alamadım bu arada

Tahin yağı ve kantaron yağı denemiştim iyi geliyor ama bir sonraki emmeye kadar sürüyor faydası
Zeytinyağı silmeye dahi gerek duymuyorum bebişe zararı yok
O yüzden bana gümüş kapak ne lansinoh krem fayda etti ama Zeytinyağı daha iyi geldi enazından aşırı bir agrım olmuyor gögüslerimde ve emzirirken ne kadar memeyi agzına sokarsanıx o kadar rahat edersiniz ben onda buldum çareyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…