- 13 Ekim 2022
- 4.815
- 6.808
- 88
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.021
Evet normalmiş bu kusmalar yorumlardan sonra rahatladım bende Allah'a emanet yavrularımız bende yanında yatırıyorum gik dese uyanıyorum beşiğin yatağıni sevmedim onu degisince beşiginde uyuturum inşallahBen bebeğimle aynı yatakta yatıyorum. Birkaç gündür de reflü yatağını bizim yatağın üstüne koydum. Onda uyuyor.
Emzirdikten yada mamadan sonra gazını güzelce çıkar. Bebeğine yakınsan hık dese uyanırsın zaten. Bence evham yapma.
Bazen benimki gece mıkdırdanıyor. Böyle yutkunma sesi duyuyorum. Anlıyorum ki kusuyor. Kusmak dediğim de boyle bi tatlı kaşığı kadar. Kafası yana dönük old için omuz başına be yatağa az akmış oluyor. Bebeklerin mide üst kapağı gevşek olur. Devamlı sıvı beslenip çoğunlukla düz zeminde yattıkları için böyle az miktarda kusmalar normal. Fazla miktarda ve fışkırarak kusmak tehlikeli.
Kafası yana doğru değil de yüzü tavana bakacak şekilde yatsa bile, kusma durumunda refleks olarak öksürür. Yine duyarız.
Neticei kelam endişe etme Okuyup dua ile yatır bebeği. Hepimizin evladı Allah’a emanet, Rabbim onları korusun.
Bende sevmedim çok ince yeni doğanlar icin böylesi mi uygun bilemiyorum ama bende araştırıyorum sanırım yeni alacam bu attığın da güzel görünüyorAyy benim de aynı Elele’nin yatağı çok fena bebekim de sevmedi gibi geliyor banaAraştırma yapıyorum almamız gerekecek galiba. şunu düşündüm hatta 15 cm bu
Bedart Yatak Naturel Sleep Bebek Ortopedik Pamuk Terletmeyen 70x110x15 Fiyatı - Trendyol
Bedart 70x110x15 Sünger Bebek Ve Çocuk Yatağı Park Yatak Örme Kumaş Ultra Lüx Full Ortapedik yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Bızde de oluyor. Sönüyor gün içinde. Dr telaş edilecek bişi yok demiştiEvet çıkıyor kayboluyor ama sürekli başka yerlerde çıkmaya ve kaybolmaya devam ediyor o yüzden dikkate almaya başlamalı mıyım diye düşündüm. İnşallah alerjik değildir
Evet çıkıyor kayboluyor ama sürekli başka yerlerde çıkmaya ve kaybolmaya devam ediyor o yüzden dikkate almaya başlamalı mıyım diye düşündüm. İnşallah alerjik değildir
Bacım geçmiş olsun.Selam kızlar nasılsınız? Uzun zaman oldu buraya giremedim bazen okudum alıntıladım yazamadım geri çıkmak zorunda kaldım. Berbat bir lohusalik dönemi geçirdim. Ama bildiğiniz berbat. Hasta olmustum hatirliyorsaniz 3 kere tekrar etti hastalığım. Ateş titreme vücut özellikle bacak kas ağrıları el kol tutmaması başımı bile tutamiyordum. Annem yanımdaydı ben iyileşir gibi olunca gitti kötü olunca geri geldi 1 hafta sonra iyileştim gibi oldu gitti sonra öksürük başıma bela oldu nefes aldırmayan uyutmayan dinlendirmeyen bir öksürük. 3. Kez ilaç kullanıyorum ve ilaç kullanmaktan da yoruldum. Çocuklarıma yetemiyorum, bakamıyorum diye ağlamalar mı dersiniz, Lohusaligin da verdiği psikoloji ile keşke bu çocuğu yapmasaydimlar yazık ona da büyüğe de yazık diye düşünmeler.. ağla ağla içimin cıkmasi. Çocuklarıma baktıkça ağlamalar, vicdan yapmalar. İkisine de yetemiyorum ikisi ile de tam anlamı ile ilgilenemiyorum. İçimdeki vicdan azabı hiç bitmiyor ve kafamda bir yerlerde bir ses hiç susmuyor ''neden yaptın, keşke yapmasaydin'' diye. Doğumdan bu yana derdim bitmedi hastalığım bitmedi Corona oldum ama öyle böyle değil ölüyorum sandım. Bir kere bile iyi ki doğurdum bu çocuğu diyemedim çocuktan kaynaklı değil tamamen benimle alakalı hastalık beni mahvetti, bugünler geçecek diyorum kendi kendime tadını çıkar. Sonra da diyorum ki geçecek de beni de mahvedip geçecek saçma sapan şeyler. Kötü bir anneyim sanırım diyorum.. çok seviyorum inanilmaz seviyorum hep iyi olsun istiyorum ama onlara bakınca duyduğum vicdan azabı geçmiyor. Geçecek dimi kızlar. Bu hisler geçecek?
Bu arada salı günü 33 günlüktü. Sağlık ocağına izleme götürdüm. Boy 53 cm, kg 4200 olmuş. Şok oldum. 2980 doğdu 48 cm. 5. Gün 2995 demişti doktor kg kaybetmeden kg almış gayet iyi demişti. Ama 1 kg'dan fazla almasını beklemiyordum ben şu bir ayda .çünkü hiç kendime bakamadım yiyip icemedim iştah yoktu. Çocuğu sadece 18 gün falan uyandırıp emzirdim onu da 3-4 saatte iki saatte bile değil. Sonrasında hiç uyandirmadim ne zaman uyansa o zaman emzirdim..Yani o kadar bakamadım hem kendime hem çocuğuma. Ama iyi kilo almış şaşırdım. Çarşamba günü dra randevu aldık kalça ultrasonu için yönlendirecek. Bize 40indan sonra gelin tam 1 aylıkken bazen oturmuş olmuyor kalçası demisti. Bizde durumlar böyle kızlar. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin. Dert yanmış oldum sizlere.
Bende sürekli sudocrem kullanıyorum çok iyiSaf Vazelin jhonsons baby ve sudocrem anında iyileştiriyor
144 ü arayın net cevap alırsınız, e devletten e ailem e girip taleplerimden bakabilirsiniz dediler . Ancak para yattı mı yatmadı mı , nasıl alacağız bende çok merak ediyorum??Kızlar doğum parası yatan oldumu ben başvurdum fakat nerden sorgulama yapiliyo bulamadım yattiginda nerden haberimiz olacak bilgisi olan varmı
Lady benimde 3-4 gün öncesine kadar kızımın aşırı gaz sancısı vardı şuan 39 günlük kolikti. İbrahim saraçoğlunun kimyon tarifi var bebeğe verilen ben onu denedim ve şaşırtıcı şekilde fayda gördüm başta ön yargılıydım doktorumuzun vermediği şeyi vermicem diye ama gaz damlalarının da içeriğinde kimyon anason vs var. İstersen bir dene verir vermez beş dk içinde çocuk rahatlıyor :) kızım 3-4 gündür rahat uyku uyumaya başladı gazdan ne emebiliyodu ne uyuyabiliyorduBacım geçmiş olsun.Rabbim bunu unutturacak hastalık vermesin.
Lohusalık başlı başına muhtaçlık durumu. Hem fiziksel, hem ruhsal olarak aciz hissediyoruz. İki çocuklu lohusa olmak başka. Lohusayken böyle ağır hastalık geçirmek bambaşka. Her ne kadar yardım eden olsa da, kendi vücudun sana ağır gelirken diğer sorumlulukları nasıl tam mutmainle yerine getirebilirsin ?
Ayrıca sana şunun garantisini vereyim, aksini söyleyen varsa, buyursun yazsın. Ne kadar rahat bi lohusalık geçirirse geçirsin, etrafında yadımcılar olsun, bebeği de dünyadaki en rahat büyüyen bebek olsun, hiçbir lohusa yoktur ki ; ben bu işi harika yapıyorum, süper bi anneyim, herseye vakıfım ve yetişiyorum desin. Hepimizde var o eksiklik duygusu. Vicdan yapmalar… Öğreniyoruz. Tecrübe ediyoruz. Bizi iyi yapan da bu. Daha iyi olmaya çalışmak. Kötü yada vasat bi annenin bu platformda işi olmaz sanıyorum. Burada bebeğine en güzel şekilde yetebilmek için kendinin en iyi versiyonunu bulmaya çalışan anneler var
Her zorlukla beraber bir kolaylık var. Bak bebeğin o hastalıklara rağmen nasıl kilo almış.Sen bile şaşırmışsın Allahın merhameti büyük.
Şu ara gaz sebebiyle çıldırtan ağlamalar ve krizlerle geçiyor günümüz. Her gece saat 2-3 bazen 4e kadar ne yapsam durmayan bebeğimle uykusuzluktan fiziksel ve mental olarak çökmüş durumda, Allahım hiç takatim kalmadı. Ne zaman sakinleyip uyuyacak diyorum. Ama bir saat daha dayanamam sandığım gecelerde bile bakıyorum gece bitmiş sabah olmuş. İlla bu günler geçecek. Hiçbir hal daimi değil
Allah askina ozelden bana da yazin ne yapmam.lazimLady benimde 3-4 gün öncesine kadar kızımın aşırı gaz sancısı vardı şuan 39 günlük kolikti. İbrahim saraçoğlunun kimyon tarifi var bebeğe verilen ben onu denedim ve şaşırtıcı şekilde fayda gördüm başta ön yargılıydım doktorumuzun vermediği şeyi vermicem diye ama gaz damlalarının da içeriğinde kimyon anason vs var. İstersen bir dene verir vermez beş dk içinde çocuk rahatlıyor :) kızım 3-4 gündür rahat uyku uyumaya başladı gazdan ne emebiliyodu ne uyuyabiliyordu
Lady benimde 3-4 gün öncesine kadar kızımın aşırı gaz sancısı vardı şuan 39 günlük kolikti. İbrahim saraçoğlunun kimyon tarifi var bebeğe verilen ben onu denedim ve şaşırtıcı şekilde fayda gördüm başta ön yargılıydım doktorumuzun vermediği şeyi vermicem diye ama gaz damlalarının da içeriğinde kimyon anason vs var. İstersen bir dene verir vermez beş dk içinde çocuk rahatlıyor :) kızım 3-4 gündür rahat uyku uyumaya başladı gazdan ne emebiliyodu ne uyuyabiliyordu
Kızlar ağustos annelerinden geliyorum 23 temmuzda doğum yaptım bende bebeğim şuan 24 günlük geceleri 2 saate bir kaldirmali miyim şuan uyuyor 2 saat fln oldu kaldırırsam ortalığı yıkar ağlamaktan geri de çok zor uyursiz geceleri ne zamana kadar uyandırdınız veya geceleri uyandırmayan oldu mu aranızda ya
Evet bizimkide aynı şekil . Gündüz nasıl yapıyorsunuz pekiMerhaba ben de 25 temmuzda doğum yaptım. Normalde doğduğundan beri 2.5 saatte bir kaldırıyordum. Şimdi doğum kilosunu geçtiği ve sarılık riskini atlattığı için gece uyandırmıyorum. Genelde 3-3.5 saatte uyanıyor kendisi
Evet bizimkide aynı şekil . Gündüz nasıl yapıyorsunuz peki
AnladımGündüz 2.5-3 saati geçmemek kaydıyla ne zaman özlersem o zaman uyandırıyorum :) yada kaka yapmışsa bekletmemeye çalıştığım için değiştirirken kendi uyanıyor bazen tekrar dalıyor bazen beslenmek istiyor. Gece çinko oksit sudocrem sürüyorum bezine fazla bakmadığım için bariyer olsun diye. Uyandığında değiştiriyorum
Gıda alerjisini bebekken mi olmuştu anne sütü alıyorken mi ?İlk kızımda ilk bağırsak tepkili gıda alerjisi ile başlayıp şimdide solumun yolu alerjisi ile devam eden bir sürecimiz var.
Alerjik değildir , alerjide düşünüp çağırmayalım
Alerji daha yoğun olur egzama gibi tepki verir , yoğun geçmeyen pişikler olur , mukuslu ve farklı renklerde kakalar olur
Olurda olur bir girdap orası
Az miktar kızımda da var nemlendiriyorum geçiyor
Özellikle yüzünde oluyor yüz üstü yatırıp kaldırdıktan sonra daha çok artıyor sonra geçiyor
Bizim eczanede var , olmasada akşamına getiriyor depolarda olmamasıda ilginç
İkinci kutuyu daha yeni aldı eşim
Bende bittiği için bir hafta ara vermek durumunda kaldım.
Ama bu marka olmasada hepsi benzer içeriklidir diye düşünüyorum birini almanı öneririm ben faydasını görüyorum (psikolojik değilse)
Kızımda da arttı , eskidende vardı ama çıkarıyordu şimdi çıkarması zorlaştı.
Duş, karın masajı, ayaklarına masaj , müslini ütüde ısıtıp ayaklarına ve karnına koyma, birde ayaklarını büküp sallayarak dik şekilde gezdirme , ayaklarını ileri geri ve aşağı yukarı oynatma
Ama çıkmayası varsa çıkmıyor hatta devam ederse gaz damlası almayı düşünüyorum
Yaa rahatladım biraz şimdi çok teşekkürler. ilk kontrolde doktora sordum bana da normal dedi losyon sürdükçe geçer dedi ama geçmedi. Hatta losyonu değiştirdim. O yüzden acaba başka bir şey mi diye şüpheye düştüm ama dediğiniz gibi sarılık tedavisi gördü belki hala devam ediyor diye vardır kızarıklıklar daYok yok isilik değil öyle olsa daha sık olur. Bunlar normalmiş alerji de değil. Biz de doğumdan sonra taburcu olup eve çıktığımız ilk gün oldu vücudunun çeşitli yerlerinde hemen dra görsel attık. Normal bir şey her bebekte olur dedi. Hala daha ara ara çıkıyor. Sarılıktan başka bir hastanede yatıp taburcu olduğunda da çıkış kağıdında öyle bi not yazıyordu şunlar şunlar bebeğinizde varsa normaldir (biri buydu) şunlar şunlar normal değildir diye. Arabada dosyamız da yarın gidip alabilirsem foto atarım
Var var yüzünde de çıkıyor arada. Bi geçiriyor geri geliyor filan…benim kızımda yüzünde bile var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?