- 2 Şubat 2023
- 1.000
- 2.391
- 63
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.001
O zaman evet seninki alerji olabilir. Ne yedin farklı olarak bu aralar biraz alerjen beslenme bakalım. İsilik de değil ya böcek ya alerji diye düşündümSırtında da var kiYani ara ara çıkıyor banyo yapınca geçiyor ama ensede falan yine çıkıyor. Belki sıcaktandır biraz daha gözlemleyeceğim. Pencerelerimizde sinekliklerimiz var sanmıyorum sinek olduğunu ya. Yoksa beni de es geçmezler mutlaka ısırırlar.
Kesik gibi canım süt hali değil bilmeyince insan tedirgin oluyor beşikte sıcak diye daha yatırmadim bide aldığım beşiğin yatağı çok ince eleleden almıştım onu mu kullansam yoksa yeni bı tane yatak mi alsam bilemedim kullanan varmı acabaKusma dediğin ağzından kesik süt mü geliyor yoksa baya içtiği sütü mü çıkarıyor ? Kesik süt ise içtiği süt yarıyormuş iyi bişey yani. Bildiğin içtiği sütü çıkarıyorsa fazla sütmüş o. Benimki genelde kesik süt çıkarıyor telaş etmedim sadece tamamen bittiğinden emin olunca yatırıyorum boğazına kaçmasın diye. Zaten beslenmeden 5-10 dk sonra çıkarıyor daha uzun sürmedi hiç.
Beşikte yatıyorum ya başka yer yapmadım ama beşik boş zaten çarşaf var sadece sıcaktan etkilenmesin diye
Bende yanıma yakın yatırıyorum ama beşiği yatak odasına ayarlayıp kullanacam galibaAnne yanında reflü yatağında yatırıyorum ama sabah yanıma alıp yatarak emziriyorum sonra yan yana biraz daha uyuyoruz
Bi dakka bi dakka ne vitaminiii ? Demir dışında bişey kullanmıyorum ben ne kaçırdım acaba
benim doktorum lacmix yazmıştı takviye olarak günde 1 onu alıyorum anne sütünü arttıran içeriği de varmış yani bana gerçekten etkili gibi geliyor omega3 ve diğer multivitaminler de var içinde. bir de d vitamini ve demir ilacı kullanmaya devam ediyorumHangi vitaminleri alıyorsun Dr um degerlerin iyi dedi vermedi tekrar ama bu süreçte hepimizin ihtiyacı var bence de
Normal doğum mu yapmıştınızAMME HİZMETİ BİLGİLENDİRME
İzmir'de olup da doğum yapacağı hastaneye karar veremeyen gebeler için İZMİR BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ DOĞUMHANE GEZİSİ NOTLARI'mı paylaşıyorum.
Hastane çok büyük, o nedenle doğum başlamadan önce bir kaç kez gidip deneyimlemekte fayda var. Aradığın yeri bulmak ilk seferde zorlayıcı olabiliyor.
Sistem iyi işliyor, daha önce üst üste gittiğim gastanelerde her gittiğim aynı sorulari tek tek sorarak yeniden cevaplamami istemisti. Burda sisteme ilk girdikten sonra hangi doktora giderseniz gidin size ve gebeliginize dair temel bilgilere ulaşabiliyor. Bu da bende bir güven hisse yarattı. Beni tanıyorlar hissi iyi geldi.
Kadın doğum ACİL servisi diğer acil servisten ayrı. Bence bu da çok iyi çünkü her türlü farklı hastalık ve enfeksiyon riski ile beklemekten de doğum bekleyen gebelerle bir arada olmayı ve, nöbetçi doktorun uzmanik alanının kadın doğum olmasını tercih ederim acil servise başvurduğumda.
Tüm odalar hem doğum hane hem de konaklama odası. Yani doğum yaptiginiz odadan başka bir yere cikmiyorsunuz. Yataklar aynı zamanda çatal denilen şeye donusebiliyor. Böylece doğumu kendi kişisel odanızda yapmış oluyorsunuz. Bebek odadan dışarı cikarilmiyor tüm kontrolleri doğum yaptiginiz odada sizin yaninizda yapılıyor. Doğum sonrası ten tene temas mümkün.
Doğum sırasında çıkım anına kadar size bir kadın refakatçi eşlik edebiliyor. Doğum kasılmaları sırasında yalnız kalmamış oluyorsunuz böylece. Ne yazık ki babaları içeri almıyorlar ama biraz hastanenin yoğunluk durumuna ve hastane personelinin durumuna gire inisiyatif kullanarak babayı da çıkım anına kadar odaya kabul edebiliyorlar. Burası tamamen koşullara bağlı.
Odada bir yatak, bir de refakatçi için açılabilir koltuk mevcut. Kocaman bir banyosu var. Mutfak gibi bir alan bile var odayı kişiselleştirmek mümkün.
Doğum sırasında bekleyebilmeleri için babalar ve refakatçiler için ayrı bir bölüm yapmışlar. Çıkım anında dışarı alınan refakatçiler ve baba orada bekliyor ve doğumdan sonra babayla bebeği bulusturuyorlar.
Eğer ihtiyacınız olursa pilates topu ve yoga matı temin edebiliyorsunuz.
Odayı kişiselleştirmek mümkün, fotoğraf çerçevesi, mumlar tutusuler tamamen sizin istediğiniz gibi bir doğum ortamına cevrilebiliyor.
Personel genel olarak güler yüzlü ve ilgili. Ben burun kiviran, azarlayan ya da aşağılayan birine henüz denk gelmedim...
Doğumhane aynı zamanda servis odası olduğu için de ziyaretçi kabul edilmiyor. (Kimsiniz için iyi kimimiz için kötü olabilir, ben mesela ziyaretçi olmamasını tercih ederim)
Notlarım bunlar. Ben çok araştırdım bir türlü bulgi bulamamıştım, belki arayan biri olursa burdan bulur diye yazmış olayım
Ağustos sonunda alabilirsiniz dediler bana 144 ü arayabilirsin canımKızlar doğum parası yatan oldumu ben başvurdum fakat nerden sorgulama yapiliyo bulamadım yattiginda nerden haberimiz olacak bilgisi olan varmı
Banada drum elenatal 3 yazdı emziren anneler için baya içeriği kuvvetli bı vitamin ona başladıktan sonra baya bı toparladimHangi vitaminleri alıyorsun Dr um degerlerin iyi dedi vermedi tekrar ama bu süreçte hepimizin ihtiyacı var bence de
Tamam canım teşekkürlerAğustos sonunda alabilirsiniz dediler bana 144 ü arayabilirsin canım
Sinek/böcek ısırığı gibi geldi bana ama olsa görürdüm illa yazmışsın demekki alerjik bişey.Annişler bir foto ekledim. Bebeğimin kolunda , sırtında , bacağında , yüzünde ara ara bunlar çıkıyor. Alerjik mi , isilik mi sizce ne olabilir ?
Beşiğinde yatırıyorum ben sepet beşiğimiz var cibinlikli. Emzirdikten sonra hemen yatırırsam ve gazını çıkartmazsan mutlaka kusuyor bnmki ama bu ikisine dikkat edersem kusmuyor.Mrb kızlar ara ara bebisten fırsat buldukça girip takip etmeye çalışıyorum hemen hemen hepimizin bebislerinde aynı sikintilar var bu ara bizde de bebeğim arada meme den veya mama dan sonra az bişey kusuyor önceden kusması pek yoktu acaba çok mu veriyorum dedim ama yok bezden takip ediyorum fazla bı çiş yok normal mi bu tecrübe olmayınca herşeyi takıyorum dün gece yatmadan yine az bişey çıkardı bende sabaha kadar uyku uyuyamadım hep kontrol ettim kusarmi diye boğazında kalır diye bide hava çok sıcak beşiginde yatiramiyorum yer yatağı yaptım tm yanimda değil yanıma yakın yatırıyorum siz nerde yatiriyorsunuz
Yediklerim hep aynı şeyler genelde aslında alerjik ne olabilir bilmiyorum deterjan bile olabilir belkiO zaman evet seninki alerji olabilir. Ne yedin farklı olarak bu aralar biraz alerjen beslenme bakalım. İsilik de değil ya böcek ya alerji diye düşündüm
Ayy benim de aynı Elele’nin yatağı çok fena bebekim de sevmedi gibi geliyor banaKesik gibi canım süt hali değil bilmeyince insan tedirgin oluyor beşikte sıcak diye daha yatırmadim bide aldığım beşiğin yatağı çok ince eleleden almıştım onu mu kullansam yoksa yeni bı tane yatak mi alsam bilemedim kullanan varmı acaba
benim kızımda yüzünde bile varAnnişler bir foto ekledim. Bebeğimin kolunda , sırtında , bacağında , yüzünde ara ara bunlar çıkıyor. Alerjik mi , isilik mi sizce ne olabilir ?
Ben pregnacare bulamadım bir türlü iki ile baktım depolarda felan yok nasıl buldunuz?Bir haftadır vitaminim bitmişti , enerjim düşmeye başladı alınganlığım arttı
2 gündür tekrar almaya başladım psikolojik mi bilmiyorum enerjim geldi
Yemek , temizlik yaptım misafir ağırladım
Kendime geldimmaşAllah diyim kendime
Vitaminlerinizi aksatmayın kızlar
Ben bebeğimle aynı yatakta yatıyorum. Birkaç gündür de reflü yatağını bizim yatağın üstüne koydum. Onda uyuyor.Mrb kızlar ara ara bebisten fırsat buldukça girip takip etmeye çalışıyorum hemen hemen hepimizin bebislerinde aynı sikintilar var bu ara bizde de bebeğim arada meme den veya mama dan sonra az bişey kusuyor önceden kusması pek yoktu acaba çok mu veriyorum dedim ama yok bezden takip ediyorum fazla bı çiş yok normal mi bu tecrübe olmayınca herşeyi takıyorum dün gece yatmadan yine az bişey çıkardı bende sabaha kadar uyku uyuyamadım hep kontrol ettim kusarmi diye boğazında kalır diye bide hava çok sıcak beşiginde yatiramiyorum yer yatağı yaptım tm yanimda değil yanıma yakın yatırıyorum siz nerde yatiriyorsunuz
İlk kızımda ilk bağırsak tepkili gıda alerjisi ile başlayıp şimdide solumun yolu alerjisi ile devam eden bir sürecimiz var.Yediklerim hep aynı şeyler genelde aslında alerjik ne olabilir bilmiyorum deterjan bile olabilir belki
Bizim eczanede var , olmasada akşamına getiriyor depolarda olmamasıda ilginçBen pregnacare bulamadım bir türlü iki ile baktım depolarda felan yok nasıl buldunuz?
Kızımda da arttı , eskidende vardı ama çıkarıyordu şimdi çıkarması zorlaştı.Kizlar asiri gaz sancisi var. Bu durumda olup care bulan var mi
Yok yok isilik değil öyle olsa daha sık olur. Bunlar normalmiş alerji de değil. Biz de doğumdan sonra taburcu olup eve çıktığımız ilk gün oldu vücudunun çeşitli yerlerinde hemen dra görsel attık. Normal bir şey her bebekte olur dedi. Hala daha ara ara çıkıyor. Sarılıktan başka bir hastanede yatıp taburcu olduğunda da çıkış kağıdında öyle bi not yazıyordu şunlar şunlar bebeğinizde varsa normaldir (biri buydu) şunlar şunlar normal değildir diye. Arabada dosyamız da yarın gidip alabilirsem foto atarımAnnişler bir foto ekledim. Bebeğimin kolunda , sırtında , bacağında , yüzünde ara ara bunlar çıkıyor. Alerjik mi , isilik mi sizce ne olabilir ?
Sab simplex aldım rezene çayı başladım yarım çay kaşığı kimyon yutuyorum suyla normalde tadını sevmem.Kizlar asiri gaz sancisi var. Bu durumda olup care bulan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?