2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Bende sevmedim çok ince yeni doğanlar icin böylesi mi uygun bilemiyorum ama bende araştırıyorum sanırım yeni alacam bu attığın da güzel görünüyor
5 cm normalmiş yenidoğanda ama ben içine çökmesini de sevmedim kötü bir sünger.

Bende sevmedim çok ince yeni doğanlar icin böylesi mi uygun bilemiyorum ama bende araştırıyorum sanırım yeni alacam bu attığın da güzel görünüyor
bebislerin yumsak yerde yatmasını uygun olmadığı için ince, omurgasina uygun değil, yumsak olur kafasini çevirir kaldıramaz ağzı burnu tikanir, o yüzden ince ki sert yerde yatsınlar

Benim bebişiminde yoğun, doktora sorduk bol bol yıkayın bezle dursun sıcaktan bunaltmayin dedi, sütten olabilir mi dedim, alerji olsa tüm vücuduna yayılır dedi dışkıda mukus kan faln olurmuş

kızlar selam. çok konuşuldu ama yine de soracağım. benim bebeğim geceleri neredeyse 1 derin uyku uyuyor 2-3 saatlik. dün gece 2’de uyudu 5.30’da uyandı mesela, emiyor, altını alıyorum, memede uyuyor yatağa alıyorum ağlıyor. gözler fal taşı gibi. uyumadan gazını çıkarayım diyorum uyanıyor ağlıyor yine aynı döngü. arada yarım saat uyudu diyelim gaz sancısı başlıyor kakadan önce, yine uyanıyor. sizlerde de durum böyle mi yoksa bebişleriniz 2-3 saat uyuyup biraz uyanık kalıp yine uyku döngüsüne devam ediyor mu? biz günde 3 kez derin uykuya geçebilirse şükrediyoruz, yemek yemek bile lüks. normal mi değil mi iyice kafam karıştı

Aynısııııı benimki 38 günlük. Emerken uyuyor gaz çıkartırken uyanıyor. Bezini değişiyorum çığlık kıyamet. Beşiğe yatırıyorum zar zor emzikle salla babam salla nerdeyse sonraki emme saati geliyor bazen afedersin tuvalete gidemiyorum babamız işten gelmeden. Bazı günler sabahtan bi uyanıyor 6-7 akşam 5-6 oluyor. Eşim işten gelip yemeği yapıyor da sırayla yiyoruz işte. Ben alıştım bu sefil hayata yadırgamıyorum nedense

Bu arada günde 3 derin uyku çok iyiymiş yaa. Benim bebeğimde olsa bayram ederdim herhalde

Not: Alıştım dediysem bakma kolay demiyorum. Yaprak dökümü Hayriye hanım başı ağrıyınca kafaya bi tülbent takıp dolaşıyordu ya evde hah işte tam o şekil takılıyorum ben de evde

Kızlar bebeğimin 5.günde göbek bağının düştüğünü ve bir süre sonra tekrar zıbına bulaşan hafif taze kanla kabuklandığını söylemiştim. Aktif kanama tekrar etmediği için hiçbir şey yapmadık gün aşırı banyo yaptırdık süngerle hafifçe üzerinden geçtik doktorumuz böyle tavsiye etmişti. Kanama devam etseydi k vitamini yapılacaktı veya yakılacaktı. Dün çok şükür o parça da düştü şuan göbek deliğinde bir şey kalmadı aynı durumu yaşayan annelere bilgi vermek istedim

Oğlum 48 günlük. Hala sırkadiyen ritmi anlayamadı. Ama sanırım bugünlerde gece gündüz ayrımını yavaştan anlayacak.

Gece 1.30-2.00 gibi yatar. 2-2.5 saat uyur. Uyanır emer. (Gece ben gaz çıkarmıyorum. Biberonla emince her sefer gaz çıkarıyor ama emmeden sonra öyle gaz olmuyor. Gece gaz çıkarmak uykusunun açılmasına sebep olabilir. Kaka yapmadıysa yada bezin tam kapasitesini dolduracak kadar çiş yapmadıysa bezi de gece değiştirmiyorum)

O uykudan sonra bazen 45 dk uyuyor. Bazen 1 saat. Böyle parça parça uykularla sabahı ediyoruz. Zaten 6-7 gibi gaz sancısıyla kıvranarak uyanıyor. Bazen o kısa uykular arasında tamamen uyanıp 1-2 saat uyanık durduğu da oluyor

Gündüz de eğer sancısı falan yoksa yine bir kez 1.5-2 saat uykusu var. Onun dışında uykuları kısa kısa uykular. Şekerleme gibi..

2. Aydan itibaren sirkadiyen ritmi anlayacak ve gece uykuları uzayacak. İns

Son düzenleme:
Gıda alerjisini bebekken mi olmuştu anne sütü alıyorken mi ?
Ya alerji değildir sanmıyorum kakası normal pişiği de yok ama tabi böcek olma ihtimali de hoş değil. Hala devam ediyor kızarıklıklar
Bebekliyken başladı zor bir bebekti, bende taktıkça girdaba girdim .
Bu bebek neden ağlıyor diye soruldukça bir sebeb bulmaya çalıştım
Ek gıdaya geçince bir gıdaya tepki vermedi şükür
Kiraz çekirdeği ısıtıp ayak altına koyuyorum yada Müslümi ütü ile ısıtıp karnına koyuyorum bir nebze rahatlatıyor

Bizimkisinin de gece uykuları gazlı. Uyusa bile çok ıkınıyor uyurken , gözleri kapalı ama karnına çekiyor bacaklarını yavrum. Bu sefer ben uyuyamıyorum o uyusa bile. Her hareketinde uyandı sanıyorum çünkü.

Ben de sıcak uygulamadan verim aldım. Ayaklarına kontrollü bir şekilde sıcak havlu koyunca sanki rahatlıyor. Sonra biraz karnına koyuyorum. Uykuya dalmasına yardım ediyor.

Hepimiz aynı döngüdeyiz merak etmeyin karnı doyuyor altını değiş gazını cıkar yatağına koy derken tekrar acıkıyor

bebislerin yumsak yerde yatmasını uygun olmadığı için ince, omurgasina uygun değil, yumsak olur kafasini çevirir kaldıramaz ağzı burnu tikanir, o yüzden ince ki sert yerde yatsınlar
Anladım canım o zaman şuan orda yatirmamda sıkıntı yok ilerleyen zamanlarda değiştiririm

Hepimiz aynı döngüdeyiz merak etmeyin karnı doyuyor altını değiş gazını cıkar yatağına koy derken tekrar acıkıyor
çok rahatladım kızlar hepimiz aynı döngüdeyiz demek. normalse bu durum çekeriz tabii. bir gün gelip geçecek bugünler özleyeceğiz bile biliyorum. sıcak su torbası ve sıcak müslini deneyeyim. ben de emzirirken ayaklarına müslin örttüğümde gazını ve kakasını daha rahat çıkardığını fark etmiştim ama ısıtarak koymak gelmemişti aklıma, teşekkür ederim

1 aylığız, aynı

Benim bebişiminde yoğun, doktora sorduk bol bol yıkayın bezle dursun sıcaktan bunaltmayin dedi, sütten olabilir mi dedim, alerji olsa tüm vücuduna yayılır dedi dışkıda mukus kan faln olurmuş
Ya Allah korusun normal bence de..baya kişide oluyormuş içim ferahladı

Kızlar doğum yapali 35 gün oldu bugün biraz temizlik yaptım hafif ağır kaldırdım sezeryan yerimde hafif bı acı ağrı var bu normal mi

Kızlar doğum yapali 35 gün oldu bugün biraz temizlik yaptım hafif ağır kaldırdım sezeryan yerimde hafif bı acı ağrı var bu normal mi
Bende de olmuştu. Temizlik yaparken değilde bitince acı, ağrı gibi bir durum yaşadım.
Parol almıştım hafifletti ertesi güne geçmişti:)
Normaldir çok yormayın kendinizi biz hemen iyileştik sanıyoruz ama iç yaramız hemen düzelmiyormuş
Geçmezse tabii doktora gözükün geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…