2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Biz önce iki aşıyı yaptık 3 gün sonra da verem aşısını yaptık.
Benim bebeişte meme ve mamayı yemek istemiyor. Çok da huzursuz. Dün bir yudum bile içmedi mamadan.
Sanırım aşının etkisi var bizimki de öyle saat takip etmeden ara ara işte ne kadar yerde veriyorum ama baya iştahı yok inşallah geçicidir

Selam hanımlar herkes iyidir umarım ben pek iyi sayılmam akciğer embolisi geçirdim ömür boyu kullanmam gereken bir ilaca başladım, hastaneden taburcu oldum. Dua istiyorum sizlerden
Yeter ki tedavisi olsun, dermansız dert vermesin rabbim, çok geçmiş olsun, rabbim şifa versin

Üzülme bende üzülüyordum ama bu durum daha çok etkiliyor yani sonuçta çocuğu aç bırakacak değiliz ben ne kadar emerse o kadar emzirip eğer doymazsa mama veriyorum yapacak bir şey yok yani. Sen sürekli meme teklif et 10 dk 5 dk emse kar yani. Bir düzeni yok henüz maalesef yani bazen 8:30 da uyuyor bazen 10 da. Beslenme durumuna göre de 4/5 saat uyuyor. Ben şöyle yapıyorum kırmızı ışık aldık önce o ışıkta üstünü ve bezini değiştiriyorum sonra besliyorum eğer ki besledikten sonra uyku sinyalş varsa esneme göz ovuşturma hep aynı ninniyi söylüyorum. Zaten genelde emerek uyuyor bizimki çok nadir omuzda yada kucakta uyuduğu oluyor. Bazen çok uzun sürüyor uykuya geçmesi bir gece 10 da başlayıp 12 de uyuyor bazen de hemen uykuya geçiyor. Şu an düzen oluşturmak çok kolay değil. Hala mesela moro refleksi devam ediyor ama artık kundak yapmıyorum. Zaten kundağı hep açıyor hatta onda daha çok sinirleniyor elini çıkartmak için daha çok uyandırıyor. Birde yanına yatıyorum iyice dalaana kadar yanından kalkmıyorum elim göğsünde belli bir süre bekliyorum. Karnı açsa tam doymadıysa da uykuya çok zor geçiyor o zaman mama veriyorum. Yani günü gününü tutmuyor. Bu gece 9:30 gibi uyudu 12:30 da uyandı emdi ve uyumaya devam etti. Yani rutin bebekler için iyiymiş ama bunun için sürekli evde olmak bir yere gitmemek uyku saatinde hep evde olmak vs gerekiyor ve bu da sosyal hayat için çok zor. Ben ilk zamanlar baya zorluyordum ama artık akışına bıraktım. Birde ne kadar çok uyutmak istersen ve stres yaparsan çocuk o kadar o stresi alıyor ve daha çok direniyor. Sabah kaçta uyanıyor mesela gündüz rutinleri oluştu artık bizimkinin baya baya tabi değişmezseZ sabah 7:30 8 arası uyanıyor ben hemen üstünü değiştiriyorum bezini değiştiriyorum günaydınlar vs elini yüzünü siliyorum sonra besliyorum. O arada bi şekerleme yapıyor sonra 11 1 gibi tekrar uyku sinyali veriyor o arada uyuyor. 4 te tekrar aynı şekilde sonra 7 /8 arası uyku sinyali. Bu şekilde ilerliyor şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…