2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232

Doğum yaptığım gece annem-babam-miroşum / eşim / ben bu tek videodan görüntüler ha farklı zamanlar değil. bide azar yedim annemlerden orda eşimle dalga geçtiğim için balık baştan kokar :)

Eklentiler

• 65FEBBA6-5731-4EF1-9F86-67B1527CCF26.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 79
  • 362EFA17-A9B4-4B50-96C4-E1068631EBCC.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_8139.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 80
Doğum yaptığım gece annem-babam-miroşum / eşim / ben bu tek videodan görüntüler ha farklı zamanlar değil. bide azar yedim annemlerden orda eşimle dalga geçtiğim için balık baştan kokar :)
Uyumak için gelmişler dünyaya, kendilerini bebek sanıyor olabilirler mi? Bebekler esneyince uykusu başına derler ya, ben de artık eşim esneyince uykusu kızıma diyeceğim bakalım işe yarar belki bir umut

İyi gidiyorsun, sadece silkelenmeye ihtiyacın var, tam dediğin gibi yiyen yesin, sen ye bebisinle ilgilen, sen bebisinle pozitif zaman gecir o da sana pozitif donecek

Canım tüp bebek de rahim dışarıdan uyarıldığı için bi tehlike var zannedip kendini onarmaya çalışıyormuş oda yumurtaların çalışmasına büyümesine işte bebek için ortamı hazırlamaya çalışıyormuş o yüzden tüp bebekten sonra insanlar daha kolay hamile kalabiliyormuş ben böyle duymuştum rabbim en hayırlı zamanda kolaylıkla nasip etsin tekrarını inşallah

Ne güzel dertleşmeler olmuş, benzer hallerdeyim ben de. Bir de üstüne başparmak bilek ağrısı çekmeye başladım iki elimde de, de quervain tenosinoviti imiş hastalığım. Anne bileği rahatsızlığı da diyorlarmış. Bebeği ayakta gezdirerek emziriyordum son zamanlarda, çünkü sürekli alıp alıp bırakıyordu memeyi, sadece gezdirirken randımanlı emiyordu. O yüzden oldu galiba. Lütfen dikkat edin, çok yomayın kendinizi.

Ben şu anda hiçbir iş yapamıyorum, son gücümle bebekle ilgilenmeye çalışıyorum ama dikkatli olmazsam ve bileklerimi dinlendirmezsem geçmezmiş, korkuyorum bebeğe bakamayacağım bir hale gelirim diye. Annem desteğe geldi birkaç günlüğüne ama sabahtan akşama kadar eleştiri yapmaya devam etti. Şimdi yine yalnız kaldık, babamız da evde olduğunda destek olmaya çalışıyor ama bebek konusunda hiç desteği olamıyor. Bunlar geçiyordur umarım ve normal hayata dönülüyordur. Normal hayatımız eskisi gibi olmayacak, olmasın da zaten, o minik canlarla olsun her şey ama çılgın zamanlar geçirdik sanki, önce doğum, ameliyat, sıcaklar, uykusuzluklar, gaz sorunları şimdi bu, insanın sabrı daralıyor bazen. Umarım geçer, gücümüz yeter bu yavrulara bakmaya hepimizin...

A öyle mi çok teşekkür ederim canım umarım ben de uğraşsız, kendiliğinden, ilaçsız iğnesiz, aaa bu kadar kolay mıydı diyebileceğim hamileliği yaşarım bebeğim büyüdüğünde…

temmuz sonunda doğum yaptım bebeğim ilk günden itibaren memeyi tutmadı tutsa güçlü emmiyor çekmiyor. Sağıp veriyorum ama çok yorucu. Sağ yıka dezenfekte et bebeğin bitirmediği sütler ziyan israf vs.
Hala tutmuyor max 3 -4 dk. O da yatakta zıplayarak.
Meme almayan varsa eğer ne şekilde besliyorsunuz tecrübenize ihtiyacım var. 1 ay sonra işe başlayacağım biberonu tamamen bırakma lüksüm yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Nekadar çok şey yapınca okadar iş üstüne kalıyor.
Çalışmıyorum evdeyim üstesindende gelebildiğim kadar herşeyi yapmaya çalışıyorum. Eşime bugün diyorumki robot süpürgeyi mutfağa yollar mısın ?( ki amacım evde birşey yaptığını hissetsin ) adam dönmüş bana diyor hemen sende iş istiyorsun
Bir sigortam attı
İnsanlık yaramıyor bu adamlara.

İlla geçiyor.. Hafifliyor. Biz de biraz bağışıklık kazanıyoruz. Halletme becerimiz artıyor..

Her dönemin de kendine ait zorlukları var. Ama o yenidoğan dönemindeki uykusuzluklar, emme problemleri, sarılık, uykusuz geceleri düşününce şu anki durumdan memnunum ben

Tenosivit bi yakınımda oldu. Haddinden ziyade ve bilinçsiz ağırlıklı egzersizler esnasında bileklerinin aşırı zorlanması ve eklemlerin yıpranması sebebiyle o illete düştü, büyük acı çekti. O kadar ilerlemişti ki onunki, pantalonun düğmesini iliklemek fermuar çekmek bile canını yakıyordu. Birkaç iyi Dr a gitti. Eklemlerdeki bağlar zarar gördüğü için mümkün olduğunca dinleneceksin dediler. Gerçekten de bir süre sonra tamamen iyileşti.

Sen zaten dikkatli davranmaya çalışıyorsun. İns gelmeden tamamen geçip gitsin
Robotu mutfağa yollamak mıııı?
Adamın sırtına ne büyük yük veriyorsun vicdansız kadın?!

Aynı yollardan geçtim canım iğneler ilaçlar psikolojik baskılar benimde aşılamayla oldu
Yaa benimde puseti sol elimle kaldırdığımda telefonu tutamayacak hale geliyorum

Kızlar selam herkese ben de giremedim buraya bir süredir. Anca bakıp bakıp çıkıyorum bir şey yazamadım doğru dürüst. Çocuklu hayat çok farklı. Beklenen ama gelmeyen destekler, uykusuz geceler, bebeklerin huzursuzluğu onları mutlu edebilme çabası, aynı zamanda kocanın şımarık halleri derken insan gerçekten yoruluyor. Sanırım hepimiz az çok aynı durumdayız. Kendimizi hırpalamayalım buna alışacağız, beklentilerimizi düşüreceğiz kocaların da zamanla aklı biraz başlarına gelecektir. Gelmezse de artık kendileri bilir.

Bugün 3 aylık olduk özellikle aşıdan sonra bir huzursuzluk başladı hala devam ediyor. Yanından ayrılınca ağlıyor önceden ağlamazdı kendi kendine dururdu. Sanırım aklı kesmeye başladıkça hiçten bırakmayacak. Bununla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum Bir yöntemi var mı acaba bağımlı olmaması için.

Evet hemen hemen herkes aynı durumda dediğin gibi beklenen ama gelmeyen destekler çok sıkıntı ve dediğin gibi yine beklentilerimizi düşürmemşz gerekiyor. Fazla beklentiye girmek üzüyo çünkü
Bizim ki bir haftadır öyle gözleri ile beni takip ediyor odadan çıktığımda ağlamaya başlıyor çok zorlanacağız ve çaresi nasıl bilmiyorum hep kucakta şu anda. Tecrübeli anneler paylaşırsa iyi olur

1.sinufi başka dilde okumuş 2. Sınıfı Turkiyede okuyan oglum.
5 yaşının tüm eksilerini yaşayan atom karınca kizim.
Ve de yeni bebem.
Esim evdeyken ondan bir umudum oluyor belki bi işin ucundan tutar diye bekliyordum sonra sinir oluyordum hiç bi isim de bitmiyordu.
Eşimi şehir dışına gönderdim. 3 çocuğumla kaldım.
Allah Günah yazmasın ama hem işim bitiyor, hem çocuklarıma bakıyorum. Beklenti bitip iş başa düşünce Allah yardım ediyor.
Ne zaman wve biri gelse ona karşı bir beklenti yasasam hemen dağılıyorum garip ama gerçek

Silikon meme ucu dene istersen. Belki meme ucun küçük geliyordur. Ya da çenesi çok güçlü değil emmekte zorlanıyor . biraz daha sabret 4. Ay itibari ile bebeklerin çeneleri daha güçleniyormuş çok koşa sürede çok fazla süt emeceklermiş. O zaman emer inşallah.

Silikon ucu dene derim

Bence mutluluğun bir tanımı da bu, beklentisizlik.
Ummayıp olmadıgında kırılacak bi şey de olmuyor.
Tırnağın varsa başını kaşı demişler.

Allah tüm annelere kolaylık versin

Beklentiye girmekten ziyade ortak çocuğumuz olup onun da ilgilenmesi gerektiğini düşündüğüm için çoğu zaman sinirleniyorum ben. Valla ev işinde yardımcı olmasa bu kadar zoruma gitmez. Ama o senin de bebeğin ilerde bir çok konuda senin fikrin, kararın olacak. Öyle büyümüş çocuğu al sev yapmak çok kolay. Yoksa bakılır bir şekilde zorluklar çekilerek büyütürüz ama baba da bir parçası olsun işte ya

3 saattir oğlanı uyutmaya çalışıyorum 1 saattir uyuyor ama nasıl uyuyor? Yanında nöbet tutuyorum. Bizimki emzik ağzından çıktığı anda yılan gibi kıvranıyor bekliyorum duracak mı diye yok ağlamaya başlıyor. Emziği takıyorum. Bir süre sonra geri düşüyor ve bir döngüdür gidiyor. Bu yeni olmaya başladı gece de burun hırıltısından uyuyamadı derinden. derin uykuya geçemiyor geçse emzik etkilemez. Şimdi iki sorun var bu hırıltı üşütmeden olabilir mi ama göğsünde değil burnundan geliyor sesi? Serum sıktım burnuna bir şey değişmedi doktora gitmedim henüz. 2.sorun kusmaya devam ediyor yaa emdikten sonra gaz çıksın kucağıma alırken o komple içtiği sütü çıkarıyor çok üzülüyorum

Aynen ben de tavsiye alırım bir dal
Annem hep der 'adam evdeyken iş yapılmaz' diye. Niye bilmiyorum ama benimki de böyle Bazen bana hiç ilişmiyor mesela kendi halinde bilgisayarda falan takılıyor ama nedense o evdeyken iş yapamıyorum evde olmadığı zamanlar işim bitiyor. Bu arada Allah yardımcınız olsun sizin bir de diğer minikler var

İşe giden erkekler koca bir şirketi çekip çevirdim mi sanıyor ama biz kadınlar tüm evi çekip çeviriyoruz yemeğinden temizliğine çocuğundan kocasına peki napıyolar harikasın deyip madalyon mu takıyorlar hayır. Kuzucuğun rahatsızmış geçmiş olsun inşallah onun şuan her zamankinden daha çok bakıma ihtiyacı var ağzı burnu aktığından ya da tıkandığından nasıl da rahatsız oluyordur kıyamam. Eşin bazı şeylerden feragat etmiyorsa sen edeceksin ya temizlikten ya yemekten. Unutma sana bişey olursa bebeğine kim yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…