- 29 Nisan 2024
- 260
- 1.138
- 33
- 26
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #30.141
Merhabaaa, hala yaptiramadik, hastayız yine beklemedeyiz, ayın 9unda doldurmustuk iki ayı
Merhaba benimki de covid olmuştu iki gün sonra tam iki ay oluyor ama doktor 1ekim dedi hastalıktan dolayı kendince hesaplayıp
Gazı tamamen çıkmamıştır ilkinde, kalan gaz da tazyikli gelmiştir. Bizde her kusmada burundan gelirdi doktor normal olduğunu söyledi şimdi nadiren burundan geliyorKızlarım bugün benim bebişi besledim gazını çıkardım ana kucağına koydum 1 saat sonra ana kucağında dik pozisyonda uyurken uyandı burnundan süt geldi bir anda. Sonra dik tuttum sırtına vurdum koluma ters yatırıp vurdum aspiratörle burnunu temizledim derken ne yaptığımı şaşırdım. Başına böyle bir şey gelen var mı? Beslenme sırasında boğazına kaçtığında gelirdi bazen öksürürken ama bu bildiğiniz dik pozisyonda ve uykudan uyandıktan sonra geldi
Ben şundan aldım canımBenimde bütün kemiklerim ağırıyor. Mahnezyum kullanıyorum ama hiç fayda etmiyor. Kalsiyuma başlamak istiyordum. İyi ki yazdın. Hangi kalsiyumu kullandın foto atar mısın?
Ya lady arkadaşıma sordum o da süt kabarcığı olabileceğini söyledi ilk defa duydum. Süt kanallarından birinin tıkanmasıyla oluyormuş baktım. Bebeğimde yok çünkü. Pamukçuk daha çok bebekten bulaşıyor sanırım dimi.Pamukçuk olduğuna emin misin?
Bebeğinde de var mı ?
Haklı olabilirsin evet ben de mastit olmaktan korkarım ara ara mememde süt birikince sertlik olurdu emzirince geçerdi ama onunla birlikte şu an meme ucunda bir beyaz nokta oluştu ondan sebep pamukçuk olacağını düşündüm. bebeğimde yok sanırım süt kabarcığı olabilir öyle bi şey de varmış. Peki senin mastit dediğin emzirdikten sonra bile sertlik devam eden bi durum mudur. Yani bir defaya mahsus bi durum mu yoksa emzirsen dahi sertlik ağrı ve ateş çıkınca mı mastit olmuş oluyoruz.Bu anlattığın mastite benziyor bende de aynısı oldu emzirirken ağrı acı var mı ?
Ateş vs var mı dikkat et sıcak su ile duşta masaj yap o göğsü yumuşat boşalt. İlerlerse daha büyük sıkkıntı olabilir Allah korusun ben 2 kere yaşadım antibiyotiksiz geçiremedim.
Ben de süt incisi diye düşündüm. Başıma geldi çünkü. Görseli asagıya eklerim. Bendeki görüntüsü öyle bi şeydi.Haklı olabilirsin evet ben de mastit olmaktan korkarım ara ara mememde süt birikince sertlik olurdu emzirince geçerdi ama onunla birlikte şu an meme ucunda bir beyaz nokta oluştu ondan sebep pamukçuk olacağını düşündüm. bebeğimde yok sanırım süt kabarcığı olabilir öyle bi şey de varmış. Peki senin mastit dediğin emzirdikten sonra bile sertlik devam eden bi durum mudur. Yani bir defaya mahsus bi durum mu yoksa emzirsen dahi sertlik ağrı ve ateş çıkınca mı mastit olmuş oluyoruz.
Bağışıklık sistemleri henüz gelişmediği için oluyor. Oluştuğu yer bebeğin ağzı. Ama bebekten anneye, anneden bebeğe geçer. O yüzden bebekte oluşan pamukcuk için bebeğin ağzına temizlik ve bakım yapılırken, meme de sık yıkanır. Karbonatlı suyla temizlenir.Ya lady arkadaşıma sordum o da süt kabarcığı olabileceğini söyledi ilk defa duydum. Süt kanallarından birinin tıkanmasıyla oluyormuş baktım. Bebeğimde yok çünkü. Pamukçuk daha çok bebekten bulaşıyor sanırım dimi.
Ay evet aynen bu şekilde benim de. Emzirmeye çekindim bulaşma olur mu diye ama emzirmek daha iyimiş dediğin gibi. Geçmesine sevindim.Ben de süt incisi diye düşündüm. Başıma geldi çünkü. Görseli asagıya eklerim. Bendeki görüntüsü öyle bi şeydi.
Bana daEldorin ne oldugunu anlattı sağolsun. Acıya aldanıp o memeyi vermemezlik etme. Bol bol emzir rahatlasın dedi. Hakikaten önce ağrısı hafifledi ve sonra kabarcık yok oldu. Emzirmek bana şifa oldu. İns seninki de müdahaleye gerek olmaksızın geçer.
Belli bir süre devam ediyor eğer ileri derecede ise yani benim iki gün falan sürmüştü sonra işte masajdı emzirmeydii ilk olarak bebek açken hep o göğsü veriyordum öyle öyle yumuşadı. Şöyle şimdi gece sıklık azaldığı için bir anda göğsümün koltuk altı kısmına doğru diyim sertlik oluştu dokununca açıyordu yanma vardı ateş gibi oluyordu kendi ateşim de çıkıyordu ve emerken baya acılı oluyordu ama emzirirdikçe emzirirdikçe ve duşta masajla çözülüyor yani süt kanalı tıkandığı için oluyor. Zaten araştırırsan süt incisini bunun ileri derecesi mastite dönüyor çünkü kanal yani bir kanallardan biri tıkandığı için orada beyaz nokta oluşuyor onu bence duşta sıcak suyla bol bol masaj yaparak akit ya da bebeği oradan emzirirerek ÇözHaklı olabilirsin evet ben de mastit olmaktan korkarım ara ara mememde süt birikince sertlik olurdu emzirince geçerdi ama onunla birlikte şu an meme ucunda bir beyaz nokta oluştu ondan sebep pamukçuk olacağını düşündüm. bebeğimde yok sanırım süt kabarcığı olabilir öyle bi şey de varmış. Peki senin mastit dediğin emzirdikten sonra bile sertlik devam eden bi durum mudur. Yani bir defaya mahsus bi durum mu yoksa emzirsen dahi sertlik ağrı ve ateş çıkınca mı mastit olmuş oluyoruz.
Benim de dün bu şekildeydi anlatıldığı gibi karbonatlı suya pamuk daldırıp önce temizledim sonra kantoron yağını sürdüm 1-2 saat bekledim diğer memeyi verdim bebeme. Sonraki saatlerde o memeyi verdim ama komple kahve kısmıyla verdim ki acım azalsın biraz. Hakkaten çok az acıdı. Bugün de o beyazlık geçmişti kırmızılık var şu an sadeceAy evet aynen bu şekilde benim de. Emzirmeye çekindim bulaşma olur mu diye ama emzirmek daha iyimiş dediğin gibi. Geçmesine sevindim.sık sık emzireyim o memeden inş geçer benim de. Çok teşekkür ediyorum.
Memorial'da Erdal İnce bizimAnkara’da yaşayan arkadaşlarım bebişinizi kime( çocuk doktoru) götürüyorsunuz düzenli kontrol için.
En son 5 eylülde regl oldum demiştim. Normal 1 hafta sürdü bitti. Baktım bugün yine kanama var. Böyle bir şey yaşayan var mı ?Benimde 45 gün regl olmuştum hatta yazdım buraya regl mi diye baya bildiğiniz kanamam vardı doktora gittim oda regl olmuşsun dedi bir hafta sürdü çok şükür bitti yani erken olmuş oluyoruz ama bazılarında kırktan hemen sonra adet olanlar baya bı sure olmayabilirmis kimisinde düzenli devam ediyormuş yani vücut yapısına göre ilerliyecek ben şuan temizlendim bitti bakalım bu ay düzenli olacak miyim
Canım benim gebelik şekeri rejimle kontrol altındaydı. Hiç ilaç kullanmadım.Canım sende de gebelik şekeri vardı, ben 2 ay oldu ama hala 1. Saat tokluk şekeri 145-140 falan çıkıyor karbonhidrat çok yersem. Bendeki gebelik şekeri kalıcı mı olmuştur ya da hep mi şekerim vardı acaba dahiliyeye gideceğim ama çok moralim bozuldu neden geçmedi diye
Merhabalar hangi markayı kullanıyorsun acabaMerhaba kızlar hamilelikti emzirmeydi derken dişlerim mahvoldu, sürekli ağrıyorlar ben de çok kalsiyum kaybettiğimi düşünerek kalsiyum tableti kullanmaya başladım dün ilk defa. Ve sütüm akşam birden aşırı arttı. Kalsiyum tableti dışında herhangi farklı bir şey yemedim ve içmedim. Sütünü artırmak isteyen anneler varsa fikir olsun. Benimki istemediğim kadar arttı.
Aa burda varmış teşekkür ederim yine deBen şundan aldım canım
Allah başka dert vermesinKızlar morale ihtiyacım var göbeğim kaldı biraz kilom güzel hatta iki kilo daha da inşallah verirsem on numara olur ama o süreç içinde gider. Bu göbek gider mi yani düşün düşün kafayı yiyorum. Ben tesetturluyum ve çok da dikkatli giyinirim ama konu benim kendi iç huzur ve iyi gözükmek istemem. Bunun düzelmesini çok istiyorum. Gebelik öncesi çok minik bir göbek vardı oyle bile olsa razıyım, aşağı doğru düşük gibi
Açlık benim de öyle ama tokluk patates falan yersem 140-145 çıkıyor 140 altı olması gerekiyor normalde. Randevu bulamıyorum bulduğum an gideceğimCanım benim gebelik şekeri rejimle kontrol altındaydı. Hiç ilaç kullanmadım.
Doğumdan sonra da birkaç kez açlık şekeri baktım, 89–90 falan çıkmıştı.
Açlık şekeri normal çıkınca, gebelik şekeri geçti diye düşündüm.Ama hiç 1. Saat ölçmedim.
Merak ettim yarın bi bakayım.
Gebelik şekeri doğumdan sonra geçer diye biliyorum. Çok nadiren kalıcı olabiliyormuş. Ama bunun teşhisi nasıl konuyor bilmiyorum.
Dahiliyeye ne zaman gideceksin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?