- 27 Ekim 2023
- 8.464
- 23.633
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #30.241
Ya ailesiyle yapacaksa ben çekiliyorum de, hiç bulaşma bence, ego diyor madem sen ona güvenip yola çıkmışsın o seni saymamis, sende çekil yapsınlar annesiyle, üzüldüm senin adına sıkma canınıKızlar stresin üzüntünün sütü bu denli etkilemesini beklemezdim
Eşimi işten çıkarmışlardı kendimiz iş kuralım istiyor. Bebek giyimi dikip e ticaret üzerinden satalım dedik. Dikişten anlıyorum, e ticaret tecrübemiz de var. Dükkan bulalım makine bulalım vs derken dün artık kafama dank etti ve bir stres patlaması yaşadım. Başkasının işinde çalışanlar bile ilk 3 ay izinli olurken ben daha bebeğim yeni 2. Ayını doldurmuşken yoğun bir iş temposuna adım atacağım. Eşim ayak işlerini halledecek ben dikiş dikeceğim şirketi kurup satacağız ve tüm gelir kaynağımız buna bağlı olacak. Evdeyken bile 2 aylık bebeğimle ilgilenmekten hiçbir şeye zaman kalmazken bir de böyle bir işe adım atmak ve üstelik 2 aylık bebeğimi de bu ortamda tutup bir yandan ona bakmam lazım. Omuzlarıma ağır geldi resmen düşününce... Üzerine bir de eşim annesine gitmek istedi kalktık oraya gittik orda da demesin mi ben sana işçi buldum annem bu işleri biliyor o da dikecek... Kayınvalidem aşırı baskın dediğim dedik bir insan. Ben şirket kuracağımızdan haberleri bile olsun istemezken eşim anlatmış beraber iş yapalım demiş. Beraber iş yapmaya kalkarsak kayınvalidem oturduğu yerden emirler yağdıracak her şeyi kendisi yönetmeye kalkacak ve hiçbir yardımı da dokunamayacak biliyorum. Eşimle birlik olup beni çalıştıracaklar bir yandan da bebeğime bakacağım bu süreçteOmuzlarıma bir yük daha eklendi, o an gülümsedim umursamadım sessizce konu kapansın diye bekledim. Eve dönerken de annenle iş yapılmayacağını sen bilmiyor musun dedim. Bana 'ego yapmanın ne anlamı var bazı şeyleri çok büyütüyosun gereksiz stres yapıyorsun' dedi. +bir stres daha ekledi.
Üzerine bir de bebeğim açlıktan ağlarken kayınvalidem emziği tutup kavun suyuna batırıp bebeğimin ağzına tıkmasın mı... Ben yapma diyemeden oldu bitti hiç iyi yapmadın ama 2 aylık bebek şekere mi alıştırılır dedim, her şeyin tadını alsın benim çocuklarım hiçbir şey yemiyor çok zorluk çekiyorum dedi. 3 şansın vardı bunun için 3 çocuğun vardı neden yapmadın o zaman benim çocuğum senin oyuncağın mı deneme tahtan mı?
Elim ayağım titredi başım döndü artık o an stresten kafa yorgunluğundan.
Bebeğimi aldım emziriyorum ama kıpır kıpır yapıyor 45 dk memede durdu ve kıpırtısı hiç bitmedi. Baktım süt yok. Dedim 45 dk emdi ya bitirdi heralde, zorla bıraktırdım memeyi. İçeri gidince de eşime kalkalım mı ikinciye acıkmadan eve gidelim çok uzun emiyor bunaldım dedim. Eve geldik tekrar emzirdim baktım yine süt yok aynı şekilde. Bugün emziriyorum tekrar acıkıyor hemen. Az önce süt sağdım 2 memeden toplam 35 ml süt çıktı... oysaki daha 3 gün önce tek memeden 100 ml süt sağmıştım.
Asıl şimdi lohusa psikolojinde gibiyim. İyi değilim. Eşim çalışmıyor, yokluk içinde iş kuralım istiyoruz ama benim çalışmam gerekiyor bu işte de. Bebeğime yetemiyorum hiçbir şeye yetişemiyorum. Eşimin her şeyi batmaya başladı. Ailesiyle geçen sene ciddi kavgalar etti aylarca görüşmedi derken şimdi aralarından su sızmıyor ve bu sefer de ben kaldıramıyorum bu sahteliği. Stres yapmayayım takmayayım akışına bırakayım diyorum ama bu sefer de sütümün azalmasına taktım ona üzülmeye başladım. Kısır döngü içindeyim.
Şu an sadece içimin ferahlamasına rahatlamasına ihtiyacım var. Benim için dua eder misiniz
Karnı tok yatiyorsa dokunma, sabah uyaninca iki saate yakın oynayıp 3-4 saat uyuyordu, bazı günler on dk ondk uyur uyanır onda da emzirmem zaten tok diye, iki gündür aşıdan düzen kalmadı, yine de uyursa dokunmuyorum, artık 4-5saati rahat tolere ederlerGündüzleri peki ?içime kurt düştü
Benimki hiç sevmiyor oradan sincap gibi gözlerini dikiyor bana sulu sulu, sonra içini ceke çeke ağlıyorKızlar kucak düşkünü bir bebeniz varsa kanguruyu tavsiye ederim
Arkadaşım deniyim diye kanguru verdi , uykusu sıkıştırınca takıyorum ben işimi yaparken 2 gündür uyudu bende yemeklerimi yaptım çamaşır işlerimi hallettim işim bitincede yatırdım yatağına veee hemen uyandı
Teşekkür ederim bunu mutlaka deneyeceğim en azından ben de bahaneyle uzanmış olurumBizimki de öyle, derin uyudu sanıyorum bırakıyorum, 10 dakika sonra uyanıyor. Çok yorucu gerçekten fakat yeni bir yöntem öğrendim ben geçenlerde, bazen işe yarıyor.
Koltukta uyutuyorum gündüz örneğin, yanına oturuyorum ya da uzanıyorum ben de. Uyuduktan sonra da ayrılmıyorum. Beş on dakika sonra mutlaka uyanıyor. Uyanıp benim hala orada olduğumu görünce ağlamıyor zaten, hemen elimi alnına koyup (elimle gözlerini kapatmaya çalışıyorum izin verirse, etrafı görmesin merakı artmasın diye) tekrar pış pış diyorum, bir iki dakika içinde tekrar uyuyor. Bunu 4-5 defa bıkmadan yapıyoruz yarım saat-bir saat, en sonunda uykuya dalıyor, üzerine bir iki saat uyuyabiliyor. Yani yine iş güç yalan, yanında durmak lazım bir saat. Eve gelen emzirme danışmanı göstemişti bu yöntemi, bu şekilde yanına uzanıp kitabını okuyabilirsin en azından dedi ama hiç yapamadım:)) Neyse, 40 dakika-bir saatin falan sonunda ancak derin uykuya geçiyor. Denemek isteyen olursa diye yazayım istedim.
Ahh bu bebelerBenimki hiç sevmiyor oradan sincap gibi gözlerini dikiyor bana sulu sulu, sonra içini ceke çeke ağlıyor
Bazen öyle bakarken süpürge sesinde falan dalıyor, genelde dizime yatiriyorum karnını ovalarken uyuyor, bazen emerken dalıyor bazen gaz cikarirken dalıyor, akşamları net karnına masaj yaparken uyuyor, bazen inatla uyumuyor o zaman dizimde hafiften sallıyorum, ayakta sallamak gibi değilde tın tın ritim tutturup yavaştan, iki kere grip geçirdik şimdi asi ayak matak derken düzen falan olmuyor, iki gün düzene girse ucuncu gün birşey çıkıyorAhh bu bebeler
Nasıl uyutuyorsun gün içi rutininiz varsa nasıl?
Dizime yatırsam göz göze gelsek gülmeye başlarBazen öyle bakarken süpürge sesinde falan dalıyor, genelde dizime yatiriyorum karnını ovalarken uyuyor, bazen emerken dalıyor bazen gaz cikarirken dalıyor, akşamları net karnına masaj yaparken uyuyor, bazen inatla uyumuyor o zaman dizimde hafiften sallıyorum, ayakta sallamak gibi değilde tın tın ritim tutturup yavaştan, iki kere grip geçirdik şimdi asi ayak matak derken düzen falan olmuyor, iki gün düzene girse ucuncu gün birşey çıkıyor
Çok işleri var sankiDizime yatırsam göz göze gelsek gülmeye başlar
Uykusu var biliyorum oda biliyor hatta buyüzden huzursuzluğu artıyor ama bir türlü dalamıyor Ozaman stres oluyorum
Bende veriyorum fakat bebeğim çok rahat öğün olarak 120cc yiyor bende 10 20 30 cc çıkıyor şok olıyırumBenimde böyle bu yüzden sağmayı bıraktım resmen psikolojim bozuluyordu. Doktor hiçbir sağım makinası bebek kadar güçlü çekemez demişti bebek doyuyorsa meme boşalıp doluyorsa tamam demişti ekstra mama da veriyorum ama
Gündüzleri 3 saatte bir beslenmek istiyor ama gece uyuyorsa ben dokunmuyorum. Mesela saat 8 gibi yediyse 00:00 da bazen uyanır bazen bu 02:00 yi bulur 4/6 saat arası değişir. Ben bi ara uykuda besliyim dedim acıkmasın dedim o daha kötü oldu 2 saatte bir kalktı hep mesela. O yüzden kendi ne zaman isterse o zaman veriyorum artık.Kızlar bebeğiniz kaç saatte bir emiyor ya da mama alıyor ?
Benim bebeğimin acıkma süresi uzun geliyor mesela 2 de emdiyse veya mama aldıysa 6 ya kadar ağlamıyor ya da uykudan uyanmıyor normal mi bu durum yenidoğan zamanı gibi 2 saatte bir kaldırmıyorum bende eğer uyuyorsa :/ kafama takıldı sizde durumlar nasıl
Bizim ki de öyle ne kanguru ne sling asla istemiyor çığlık kıyamet bende bir heves aldım ama inşallah ilerleyen zamanda kullabilirizBenimki hiç sevmiyor oradan sincap gibi gözlerini dikiyor bana sulu sulu, sonra içini ceke çeke ağlıyor
Benim de bebeğim 2.5 aylık oldu her 3 saatte uyusa da besliyorum beslememek mi lazım acaba yani öyle olunca da aç cc içer ve yeterli kilo almaz korkusu oluyor bende çünkğ 3 saatte bir de beslesem en fazla 90 içiyor 5 saatte de olsa 90 içiyor bunu nasıl ayarlayacağız anlamadımGündüzleri 3 saatte bir beslenmek istiyor ama gece uyuyorsa ben dokunmuyorum. Mesela saat 8 gibi yediyse 00:00 da bazen uyanır bazen bu 02:00 yi bulur 4/6 saat arası değişir. Ben bi ara uykuda besliyim dedim acıkmasın dedim o daha kötü oldu 2 saatte bir kalktı hep mesela. O yüzden kendi ne zaman isterse o zaman veriyorum artık.
2 gündür tam uykusu geldiği zamanda uyutamadığında koyuyorum biraz piş piş diyince uyuyu verdiBizim ki de öyle ne kanguru ne sling asla istemiyor çığlık kıyamet bende bir heves aldım ama inşallah ilerleyen zamanda kullabiliriz
Gündüzleri zaten 3 saatte uyumadığı için hiçbir zaman benim kşBenim de bebeğim 2.5 aylık oldu her 3 saatte uyusa da besliyorum beslememek mi lazım acaba yani öyle olunca da aç cc içer ve yeterli kilo almaz korkusu oluyor bende çünkğ 3 saatte bir de beslesem en fazla 90 içiyor 5 saatte de olsa 90 içiyor bunu nasıl ayarlayacağız anlamadım
Ses bizimkini de etkilemiyor da bu sıkıya gelemiyor bir gün uyumadı dedim madem öyle gel ev süpüreceğiz bi baktım kucağımda öyle uyumuş2 gündür tam uykusu geldiği zamanda uyutamadığında koyuyorum biraz piş piş diyince uyuyu verdi
O sırada tencere karıştırma sesi , soğan doğrama sesi hiç etkilemiyor
Benim bebeğim doğduğunda da gece 12 gibi uyur sabah ezanında uyanırdı o arada asla uyanmazdı. Saatlerce uğraşıp uyandıramazdık. Şimdi de 12 gibi emziriyorum sabah kendisi acıktığında 6da 7de ya da 8de uyanıyor. Ama gün içinde çok sık emmek istiyor. 2 saati bile bekleyemiyor. Gece alamadığı besini gündüz tamamlamaya çalışıyor muhtemelen. Gündüz doyduğundan eminsen endişe etme gece için. Doymasalar kilo da almazlar zaten sağlıklı da gözükmezler. Her şey yolunda çok şükür endişelenmeKızlar bebeğiniz kaç saatte bir emiyor ya da mama alıyor ?
Benim bebeğimin acıkma süresi uzun geliyor mesela 2 de emdiyse veya mama aldıysa 6 ya kadar ağlamıyor ya da uykudan uyanmıyor normal mi bu durum yenidoğan zamanı gibi 2 saatte bir kaldırmıyorum bende eğer uyuyorsa :/ kafama takıldı sizde durumlar nasıl
Emme isteği azsa ve çiş kaka da yeterli değilse doktora danışın isterseniz. Sadece kaka yapmama sorunu için zeytinyağı veriyorlar bildiğim, kilo da aldırıyor. Ama iştahı da yoksa, çişi de yeterli değilse mutlaka danışın bence doktora.merhaba arkadaşlar arada girip okuyorum çok fırsatım olmuyor evim çok kalabalık olduğundan benim kızım tam 6 gün oldu kakasını yapmıyor gaz çıkışı var ama kaka yok çişi de iyşydi ama iki gündür oda azaldı ve emmez oldu sadece uyumak istiyor gece sabaha kadar uyandırmazsam uyuyor azıcık zorla emiyor geri uyuyor güzdüz de aynı bunlar normal mi ya ve mama asla yemiyor mamayı değiştik almafı biberon değiştirdim almadı bir türlü sütüm de var zaten şükür ama emmemesi canımı çok sıkıyor sürekli uyumasıda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?