- 27 Ekim 2023
- 7.574
- 20.814
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #7.061
Burada vardı gerilenler, kızlar bı bakın buraya var dimi gerilme bikac gün önce de konuşulmuştu bu konuAynı benimde böyle aslında bir kac gun once daha yukarı sertti hadi hazimsizliktan falandır dedim şimdide alt tarafı geriliyo yani hiç yumuşamak bir karnim yok yatinca biraz daha rahat normalmi bilemedim
O Dr lar var ya, o Dr lar verdiğini görmez.Ben ilk ay dört kilodan fazla vermiştim gebeliğin ilk başında baktiklarinda 70tim, geçen hafta doktor diyor ki hıc kilo almamissin çok güzel böyle devam az al falan bende üzerinde durmadım sonra gece bı anda aklıma geldi konuşuyorum kendi kendime eşim diyor geldiler mı iyi saatte olsun hormonların, dedim kilo almadım diyor ama verdiklerimi bilmiyor
Bak sen şu işe ?Doktorun olmadığı için gebelik takibini yapmam benim problemim değil doktorunun olmaması, igneninde yapamam malzemesini bana sorarlar diye benimle ağız dalaşı yapan ASM hemşiresi aramış bugün lütfen salidan önce gelin tahlillerinizi yapalım diyor, ben de daha sonra gelirim dedim doktora eşimi arattirmis tahlillerin yapılması lazım salidan önce gelin yenge gelsin takibini yapalım diye, Çarşamba 21.haftaya giriyorum hıc birşeyim yapilmadi daha şimdi yana yakıla arıyor
Lady bacım siz geçenlerde yazmıştınız bebeğin tekmeleri hareketleri aniden kesildi diye ben de cevap yazmıştım hatta. Şimdi aynısı bana da olduSizin hareketler başladı mı tekrardan? En son geçen hafta ultrasonla bakmıştı doktorum sorun yoktu. Pazartesi günü detaylı ultrason randevusu almak için şehir hastanesine gittim orada da doktor yönlendirmeden önce illa ultrasonla bakmak istedi. Bir hafta önce bakıldı bakmasanız olmaz mı diye surat yaptım çok kısa baktı gerçekten koymasıyla çekmesi bir oldu. Ondan mı rahatsız oldu pozisyon mu değiştirdi bilmiyorum ama pazartesi akşamından beri eskisinden eser yok sanki 3-4 defa hisseder gibi oldum sadece.
7 kiloyla sana eşlik ediyorum3 mü 7 kilo almıştım en son keşke 3 alsaydım
Bende eşim, doktor da beni aradı deyince aynı tepkiyi verdim, hizmetliyle kahve içerken bana car car konuşuyordu şimdi aradı yetmedi doktora aratmisBak sen şu işe ?
Çok geçmiş olsun. Bol meyve, et sulu çorba, bitki çaylarıyla anneciğin yoğun bakıma alır seni. İns çabucak toparlarsın.Selam kızlar dün rahatsızlandım yüksek ateş farenjit ve vücut baş ağrısı yaşadım anneme geldim duş sirkeli su derken ateşim düştü sabaha kadar ağrılarımdan uyuyamadım parol içtim sabah o bir tık iyi geldi ateşim yok ama ağrılarım tekrar başlıyor gibi yavrum da hasta olduğumu fark etmiş olacak ki dünden beri solum da durduğu yerde ağrılarım var
Ben kendim bağladımArtık o zamanki durum hangi yöntemi gerektiriyorsa öyle doğum yaparım artık ben de. Normal olsa daha iyi oluyormuş herhalde sezaryen için de iyi diyenler var kısmet artık.
Ben ikisinden de alayım bari ne olur ne olmaz bezi kim bağlayacak ben de nasıl olurum kim bilir
Sezaryen old gun ikindi olmadan Kv ortadan sıvıstı.Yani o aslında ameliyat gibi oluyor artık. İçinden 7 kat dikiyorlar sonuçta. Dikişlerin yırtılmaması için dikkat etmen gerekiyordur herhalde. Bir de ağrısı olur. Kesi atılıyor nihayetinde iyileşmesi de uzun sürüyordur normale göre.
Özeldeki Dr itimat ederim ben olsam. Belki yüzde az bi ihtimal kız olma ihtimali vardır ama artık önündeki muayene zamanı kesinleşir.Kızlar ben 18 haftalık gebeyim devlete arada kontrole gidiyorum 2 hafta önce özeldeki doktorum kesin erkek dedi. Bugün devlette asistan doktor vardı uzman yoktu on dk boyu baktı cinsiyetten emin değilim ama kız gibi dedi bende şaşırdım açıkçası hangisine inanacağım
Bazıları görünmez işsizlik. Gorevini layıkıyla yapmak gibi bi endişesi yok, ki burada mevzu bi gebe ve bebeği. Sorumluluğu olmasa da vicdani bir durum var. Ama anca işin ucu kendine dokununca anlıyorlarBende eşim, doktor da beni aradı deyince aynı tepkiyi verdim, hizmetliyle kahve içerken bana car car konuşuyordu şimdi aradı yetmedi doktora aratmis
Dokunsun istemezdim ama doğru düzgün anlattım konuştum benim sorunum değil dedi hıc sallamadı, şimdi benim de sorunum.degil. Ama isin ucu kendine dokununca anlıyorlar
Ay inşallah inşallah bebek sağlıklı olsunda alınır verilir beee amannBende sadece solda hissediyorum normalmi acaba ya. Birazcık ortada hissetmeye başladım daha yeni hiç sağda hissetmedim. Plesanta muhabbeti geçiyo ya bnmki sağda falanmıki acaba? Varmı bnm gibi bebek hareketlerini sadece tek tarafında hisseden?
7 kiloyla sana eşlik ediyorumçabuk aldığımız gibi çabuk vermemizi umuyorum
Amin Allah hepimize kendi kendimize yetecek kadar güç kuvvet versin ama insan da böyle zamanda yanında birisini arıyor. İlk de bebeğinmiş neden öyle yaptı ki acaba Allah herkese merhamet versin. Bizimkiler de hep uzakta inşallah her şey yolunda ilerler de normal zamanında olur. Bi aksilik olur da yalnız başıma gitmek zorunda kalırım diye korkuyorum ben deÇok geçmiş olsun. Bol meyve, et sulu çorba, bitki çaylarıyla anneciğin yoğun bakıma alır seni. İns çabucak toparlarsın.
Ben kendim bağladım
Sezaryen old gun ikindi olmadan Kv ortadan sıvıstı.Ki kendisi sağlıkçıdır. Ben de kalbi kırılmasın, o durmak ister diye kimseye sormamıştım. Sonuç, gece eşimle yalnız kaldık. Eşim erkenden uyuyakaldı. Gece boyu defalarca yataktan kalktım. Bebeği aldım emzirdim, yerine bıraktım. Altını değiştirdim. Sabahına bacım geldi de uyudum. İns bu sefer de güç versin Rabbim kimseye ihtiyacım olmasın
Özeldeki Dr itimat ederim ben olsam. Belki yüzde az bi ihtimal kız olma ihtimali vardır ama artık önündeki muayene zamanı kesinleşir.
Doğum kaderdir. Buna inanıyorum. Vakti, şekli hepsi ezelde belli. Olacağı yalnız Allah bilir.Amin Allah hepimize kendi kendimize yetecek kadar güç kuvvet versin ama insan da böyle zamanda yanında birisini arıyor. İlk de bebeğinmiş neden öyle yaptı ki acaba Allah herkese merhamet versin. Bizimkiler de hep uzakta inşallah her şey yolunda ilerler de normal zamanında olur. Bi aksilik olur da yalnız başıma gitmek zorunda kalırım diye korkuyorum ben de
Tabii ki öyle kesinlikle katılıyorum. Tek istediğim sakin sakin dinlenip bebeğimle ilgilenmekti biraz zamandı. Ama işte her ailenin adeti, bilgisi farklı. Aynen öyle herkesin gönlüne göre versin Rabb'im kim nasıl istiyorsa öyle olsun bende sen gibi sakinlikten yanayımİnsan biraz mahremiyet, biraz zaman istiyor. O kadar doğal ki bu durum. Sonra zaten bebek görecek de çok vakit var ziyaret yapacak da çok imkan olacak. Ama dediğin gibi bazısının adeti de öyle.
Herkesin gönlüne göre olsun. Ben, bana uymayan şeyleri burada söylüyorum da bunlar hep benim kendi fikrim. Herkesin tercihi kendine doğru. Dolayısıyla fikrimi söylerken kimseyi incitmek de istemem
Allah yardım etmiş güç kuvvet vermiş şükür kendin de yapabilmissin. Ama sezeryan bu yani normal doğuma göre kat kat zor bir süreç. Benim de kesim vardı açılma az olunca ama benim kesimle sezeryan doğum yapan birinin kesisi aynı olur mu? Kat kat yardımcı olmak lazım. Rabbim güç kuvvet versin inşallah hepimize hiç kimseye muhtaç olmadan güzelce atlatalim doğumları sağlıkla alalım evlatlarımızı inşallahÇok geçmiş olsun. Bol meyve, et sulu çorba, bitki çaylarıyla anneciğin yoğun bakıma alır seni. İns çabucak toparlarsın.
Ben kendim bağladım
Sezaryen old gun ikindi olmadan Kv ortadan sıvıstı.Ki kendisi sağlıkçıdır. Ben de kalbi kırılmasın, o durmak ister diye kimseye sormamıştım. Sonuç, gece eşimle yalnız kaldık. Eşim erkenden uyuyakaldı. Gece boyu defalarca yataktan kalktım. Bebeği aldım emzirdim, yerine bıraktım. Altını değiştirdim. Sabahına bacım geldi de uyudum. İns bu sefer de güç versin Rabbim kimseye ihtiyacım olmasın
Özeldeki Dr itimat ederim ben olsam. Belki yüzde az bi ihtimal kız olma ihtimali vardır ama artık önündeki muayene zamanı kesinleşir.
Aynen kuzucum o yüzden bi tane kesin edineceğim. Laydimin attıkları çok güzelValla hiç hastaneye gelecek arkadaşım yok. Benim zaten pek bir arkadaşım yok hem ilçeden ile evlenip gittiğim için hem de çalışmadığım için. Yakın 2 arkadaşım var ikisi de başka şehirlerde. 1 tane kuzenim var o da Samsun'da evli erkek zaten. Eşimin kuzenleri çok ama böyle zamanlarda hiç göremezsin. Doğumdan önce öyle gelenim olmaz doğum da kim bilir gece mi olur gündüz mu. Sonrasında ziyarete ablası abisi gelir benim abim kardeşim gelir o kadar. Anne babalarımız olur ama eşimin anne babası çok beklemez. Zaten kızıma bakacak insan lazım bir de. Çok şükür anlayışlı insanlar dinlenecegimi düşünüp ziyaret edip giderler. Ladynin attıkları güzel sen bir tane bulundur onlardan yine de nolur nolmaz. Lazım olur elinin altında olmaz o da kötü olur. Hiç olmadı evde giyersin sonra efil efil kimse yokken
Tabi orası öyle ama insanın da aklına binbir türlüsü geliyor.Doğum kaderdir. Buna inanıyorum. Vakti, şekli hepsi ezelde belli. Olacağı yalnız Allah bilir.
Düşünüp kaygılanmanın faydası yok. Dua edeceğiz sağlıkla içimizde büyüsünler, Rabbim de kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin.İns suhuletle zamanlıca plânladığımız gibi olur
Benim Kv değişik bi kadın. Bu sefer de işgüzarlık yapıp ben yardım edeyim moduna girebilir. Ama artık tongaya düşmem. Ne Şam’ın şekeri, ne Arab’ın yüzü demişler.Ahiretliğim var, can dostum. Onu çağıracağım.
Bende sağ tarafında hissediyorum gün içerisin de değil de sadece gece uzanırken kıpırdamalara oluyor sol da hiç hissetmedim bendeBende sadece solda hissediyorum normalmi acaba ya. Birazcık ortada hissetmeye başladım daha yeni hiç sağda hissetmedim. Plesanta muhabbeti geçiyo ya bnmki sağda falanmıki acaba? Varmı bnm gibi bebek hareketlerini sadece tek tarafında hisseden?
7 kiloyla sana eşlik ediyorumçabuk aldığımız gibi çabuk vermemizi umuyorum
Ahahah sende buna kilo diyorsun tabi sen zayıfsın bayaKilo mesajlaşmalarımız silindi hazır, ne durumdasınız? Ben su içsem yarıyorHamile kaldığım günden itibaren 3 kilo almışım. Her hafta 1 kilo alıyorum neredeyse. Nasıl olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok.
Bende sağ tarafında hissediyorum gün içerisin de değilde> sadece gece uzanırken kıpırdamalara oluyor sol da hiç hissetmedim bende
Ben 67'den 70e çıktım nerem zayıf aşkolsunAhahah sende buna kilo diyorsun tabi sen zayıfsın bayazayıf olmanın avantajları işte
70 ile başlamıştım güncel kilo 75 gittikçe alınıyor
Bu akşam bile eşime diyorum ben çok mu aldım kiloyu yooo neren kilolu diyor
Teşekkür ederim iltifatın için canım bunu duymak biraz motive oldu AhahaBen 67'den 70e çıktım nerem zayıf aşkolsunbir de daha önce bebeğim olmadı yani siz anneler gayet fitsiniz
Bende hep merak etmiştim neden solda kıpırdamalar olmuyor diye normalmiş demekki aslında o kadar kuruntu etmemek gerek gerçekten strese giriyoruz en ufak bir şeyde benim kontrol günüm daha çok var hemen hemen bir ay ama senden bunu duymak beni de rahatlattı bakYaa çok rahatladım. Diğer iki gebeliğimde hep ortada hissettim bu farklı geldi bana. Doktorada sordum hep solda hissediyorum acaba sağda hissizlikmi var diyeyok gayet normal herşey dedi geçiştirdi bni cevabı hiç tatmin etmedi.
Yani bak bu anlattığın da mantıklıymış kuzum bebeğini kaybedenlerle ilgili.. ama şimdi sen yapmışsın fotoğraf işini kendi bebeğine yapmak istemen de doğalAynen kuzucum o yüzden bi tane kesin edineceğim. Laydimin attıkları çok güzel
Hastane odası süsleme konusunda ben de çok istekli değilim. Bir de az önce instagramda bi paylaşım gördüm. Siz doğum yaptığınızda odayı süslüyorsunuz ama o serviste bebeğini kaybedenler de yatıyor, hiç bebek sahibi olmayacaklar da vs. Diye. O yüzden kapılarınızı en azından çok süslemeyin falan yazmışlar. Mantıklı buldum. Benim sevincim kimseyi üzsün istemem. Ama kuzenim yeni doğum yaptı dünya kadar süs hazırladı odaya. Şimdi de diyor ki bunların hepsini saklayacağım ve senin odanı süsleyeceğim. Biri süslerse hayır demem( ama tabi sadece odanın içini )
Fotoğrafçı konusunda da yine çok istekli değilim. Ama atanmadan önce çok uzun bir süre profesyonel fotoğrafçılık yaptım. Aynı zamanda kendi arkadaş çevremin de neredeyse çoğunun nişan düğün doğum fotolarını ben çektim. Nerdeyse 15-20 tane doğuma girmişimdirhala da çevremden birileri rica edince çekiyorum. Şimdi herkese muhteşem fotoğraflar çekip kendi çocuğumun fotoğrafı olmazsa üzülür müyüm diye bi düşünüyorum. O yüzden belki fotoğrafçıyla anlaşabilirim onu düşüneceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?