2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Ay kızlar tepikledikçe vajinama öyle baskı oluyor ki . Bir ağrı hali oluyor ama tanımlayamıyorum en son geçen hafta cumartesi gittiğimizde rahim ağzı vs kapalıydı . Biri 1.5 kilo biri 1.3 kg olmuş . İyice baskı yapıyorlar . Kabızlık demeyeyim de sanırım bağırsağa baskıdan o da zorluyor beni gaz sancısı mı kalın bağırsak ağrısı mı . Sizdi durumlar nasıl pazartesi kontrole gideceğim ama valla hal koymuyor keratalar . Dünde 2 saat ancak uyumuşumdur . Uykusuzluk bir yandan

Vajinal doğumda, doğum anı yaklaştıkça büyük tuvalet varmış gibi bı baskı oluşuyor da, senin ki nasıl bı durum emin olamadım

Özellikle hemoraid ya da çatlak oluşan kabız arkadaşlarımmmmmm bir önerim var. Chia tohumu. Gebelikte güvenliymiş, gebe eğitiminde diyetisyenimiz söylemişti. Ben sabahları avakadonun üstüne az miktarda ekliyorum. Yumurtaya ya da domatesin üstüne bile eklenir. Dilerseniz su ile karıştırıp da içebilirsiniz. Yoğurda vs. De karıştırılabilir. Bi çay kaşığından biraz az ekliyorum ve tüketiyorum. Mükemmel bir konfor. Yemin ederim dünya varmış bir haftadır o kdar rahatım ki

Ben başından beri tüketiyorum yoğurtla falan ara öğün yapıyorum, ekmek yaptım chiali ketenli, cörek otlu kahvaltıda bı kucuk dilim tuketiyorum, tavsiye ederim tam buğday unuyla yaptım tuzsuz, bol tohumlu olduğu için gayet güzel gidiyor

Şu kusma işi bı bitse, Allah'ım bitti diyorum hortlayip geliyor ne pis bir şeye dönüştü yapıştı gitmiyor yahu gitmiyor
Bende bir kaç gündür buradan sizlere soracaktım demir ilacına yeni başladım ondan mı diyorum bulantı bi başlıyo resmen kıvranıyorum. Bu haftaların belirtisi mi yani

Aiyyy ben de deneyeceğim. Glutensiz karabuğday unu almıştım yarın fırsatım olursa yapayımmmmm

Aiyyy ben de deneyeceğim. Glutensiz karabuğday unu almıştım yarın fırsatım olursa yapayımmmmm
Yap cidden çok iyi gidiyor, çörek otu, susam, keten tohumu(biraz çektim bunu sert kabuklu olduğu için), chia varsa da kabak çekirdeği(bebiş için çok faydalı) hepsini karıştır dmaak zevkine göre.. fazla yapmışım ve dilimleyip kaldırdim dondurucuya tuketecegim.miktar kadar çıkarıyorum güzel oluyor

Günaydın kızlar bebek kıyafetlerini yıkayan var mı erken mi acaba y baza altından cıkardım da bi heveslendim
Bende kızımdan kalan bir kaç parka vardı çıkardım ama hala yıkamadım biraz daha bekleyeyim diyorum bir yandan da dayanamıyorum yıkayıp ütüleyip almak istiyorum

Çok sevindim canım artık son düzlüğe yaklaşıyoruz umarım hepimizin süreci bundan sonra rahat geçer
İnşallah en kısa sürede bebeği de kendisi de toparlar kavuşurlar Bebişte de bir sıkıntı çıkmaz

Benim her gün en az 6 bin adımım var bugün 14 bin atmışım ona rağmen sabah şiş uyandım.
Yediklerime çok dikkat etmiyordum son zamanlarda artık ekstra dikkat edeceğim yemeklerde makro dengesi ve hareket çok önemli artık
31 32 den sonra dönüyorlar diye biliyorum benimki de baş aşağı şu anda 37 ye yakın da kanala giriyorlar o zaman doğuma hazırlanıyor diyebiliriz
Şöyle ki benim ilk gebeliğimde oğlum 36.haftada makattı 37.haftada baş aşağı döndü 39.haftada kanala girdi 40ta doğdu
Yani sürekli değişebiliyor
Benim oğlumda gelişim geriliği vardı karın çevresi hep geriden geldi doktorum bebekte herhangi bir sıkıntı yoksa 4 haftaya kadar olan gerilik normal dedi ve 40.haftaya kadar bekledik.
Oğlum 40 haftalık ama 36 hafta bebek kilosuna 2780 doğdu.
Ben hiç prematüre takım almadım ama o yenidoğan kıyafetleri 2 ay giydi çünkü hep yavaş kilo aldı sınırdan
Uzun lafın kısası 36 hafta doğarsa kıyafetleri elbette büyük olur ama büyük de olsa giyiliyor merak etme
Bende de aynısı olmuştu 37de baş döndü 39da ancak kanala girdi oluyor böyle şeyler
Gerçekten izin durumu çok zor çok.
Oğlumda rapor yıllık izin tam 6 aylık işe başlamıştım inşallah şimdi de 6 aya getirebilirim diye dua ediyorum.
Zaten bi ücretli izin muhabbeti çıkıp duruyor ama sonuca erdiren yok ne olacak bu gecelerin lohusaların bebelerin hali diye düşünen yok
Ben oğlumda 3-4 cigit tayt aldım baya kullandım çok kullanışlı pratik zıbının üstüne giydiriverdim hep çok güzel oldu iyi tercih yapmışsın almakla canım
Ahhh ahhh keşke

Selam kızlar okuyorum ama sürekli aktif olamıyorum maalesef
Cuma günü 2.kez perinatoloji randevu vardı.
Çok şükür her şey yolunda bebişim de büyüyor ama birazcık geriden geliyor.Cuma günü 29+4tüm usgde 28+3 çıktı kilosu da 1355 gr geldi.Kilosu düşük sanırım biraz dedim evet 1 hafta kadar geride ama gayet sağlıklı dedi.
Abisi de 28.haftadan sonra geriden gelmeye başlamıştı doktora bundan bahsedince bu da muhtemelen abiisi gibi küçük doğabilir dedi.
3 kilo olmaz mı dedim zorlarsan belki bir ihtimal dedi bilmiyorum sağlıklı olsun da
Burda da bebeği minik olan arkadaşlar vardı sanırım beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz arkadaşlar.
Benim kahvaltım çok güzel ancak öğle akşam yemeği çok iyi olmuyor bu konuda bana da biraz fikir verir misiniz?

Bu arada bebeğin kıyafetlerini yıkayıp yerleştirip doğum çantasını hazırlayan bazı speedyyler var helal olsun size
Ben hala ne abiden kalanları ayırdım ne yeni kıyafet aldım ne doğum çantası hazırladım ne kendi eksiklerimi tamamladım her şey duruyor anlayacağınız
Üstüne daha eşya toplamam lazım 36.haftada ev taşıyacağız çok işim var çoookk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…