- 27 Ekim 2023
- 7.563
- 20.779
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.021
ben de başladı kusmuyorum ama koku hassasiyeti tekrar geldiŞu kusma işi bı bitse, Allah'ım bitti diyorum hortlayip geliyor ne pis bir şeye dönüştü yapıştı gitmiyor yahu gitmiyor
O hafifledi ama hiç bitmedi nerdeyse herşeyi Max. kokluyorumben de başladı kusmuyorum ama koku hassasiyeti tekrar geldi
Bende de bulantı hazımsızlıkŞu kusma işi bı bitse, Allah'ım bitti diyorum hortlayip geliyor ne pis bir şeye dönüştü yapıştı gitmiyor yahu gitmiyor
Vajinal doğumda, doğum anı yaklaştıkça büyük tuvalet varmış gibi bı baskı oluşuyor da, senin ki nasıl bı durum emin olamadımAy kızlar tepikledikçe vajinama öyle baskı oluyor ki . Bir ağrı hali oluyor ama tanımlayamıyorum en son geçen hafta cumartesi gittiğimizde rahim ağzı vs kapalıydı . Biri 1.5 kilo biri 1.3 kg olmuş . İyice baskı yapıyorlar . Kabızlık demeyeyim de sanırım bağırsağa baskıdan o da zorluyor beni gaz sancısı mı kalın bağırsak ağrısı mı . Sizdi durumlar nasıl pazartesi kontrole gideceğim ama valla hal koymuyor keratalar . Dünde 2 saat ancak uyumuşumdur . Uykusuzluk bir yandan
Ben de hiç emin değilim ama hareket aşağı da olunca daha çok oluyor .Vajinal doğumda, doğum anı yaklaştıkça büyük tuvalet varmış gibi bı baskı oluşuyor da, senin ki nasıl bı durum emin olamadım
Ben başından beri tüketiyorum yoğurtla falan ara öğün yapıyorum, ekmek yaptım chiali ketenli, cörek otlu kahvaltıda bı kucuk dilim tuketiyorum, tavsiye ederim tam buğday unuyla yaptım tuzsuz, bol tohumlu olduğu için gayet güzel gidiyorÖzellikle hemoraid ya da çatlak oluşan kabız arkadaşlarımmmmmm bir önerim var. Chia tohumu. Gebelikte güvenliymiş, gebe eğitiminde diyetisyenimiz söylemişti. Ben sabahları avakadonun üstüne az miktarda ekliyorum. Yumurtaya ya da domatesin üstüne bile eklenir. Dilerseniz su ile karıştırıp da içebilirsiniz. Yoğurda vs. De karıştırılabilir. Bi çay kaşığından biraz az ekliyorum ve tüketiyorum. Mükemmel bir konfor. Yemin ederim dünya varmış bir haftadır o kdar rahatım ki
Bende bir kaç gündür buradan sizlere soracaktım demir ilacına yeni başladım ondan mı diyorum bulantı bi başlıyo resmen kıvranıyorum. Bu haftaların belirtisi mi yaniŞu kusma işi bı bitse, Allah'ım bitti diyorum hortlayip geliyor ne pis bir şeye dönüştü yapıştı gitmiyor yahu gitmiyor
Aiyyy ben de deneyeceğim. Glutensiz karabuğday unu almıştım yarın fırsatım olursa yapayımmmmmBen başından beri tüketiyorum yoğurtla falan ara öğün yapıyorum, ekmek yaptım chiali ketenli, cörek otlu kahvaltıda bı kucuk dilim tuketiyorum, tavsiye ederim tam buğday unuyla yaptım tuzsuz, bol tohumlu olduğu için gayet güzel gidiyor
Yap cidden çok iyi gidiyor, çörek otu, susam, keten tohumu(biraz çektim bunu sert kabuklu olduğu için), chia varsa da kabak çekirdeği(bebiş için çok faydalı) hepsini karıştır dmaak zevkine göre.. fazla yapmışım ve dilimleyip kaldırdim dondurucuya tuketecegim.miktar kadar çıkarıyorum güzel oluyorAiyyy ben de deneyeceğim. Glutensiz karabuğday unu almıştım yarın fırsatım olursa yapayımmmmm
Benimki baya belirgin ya göbek deliğinden aşağı kısma kadarKızlar hamilelik çizginiz ne durumda linea nigra olarakta biliniyor bende hala görünürde çizgi filan yok
Bende kızımdan kalan bir kaç parka vardı çıkardım ama hala yıkamadım biraz daha bekleyeyim diyorum bir yandan da dayanamıyorum yıkayıp ütüleyip almak istiyorumGünaydın kızlar bebek kıyafetlerini yıkayan var mı erken mi acaba y baza altından cıkardım da bi heveslendim
Bende bu hafta aynı durumdayım bulantı var ama kusma olmuyorBende de bulantı hazımsızlık
Çok sevindim canım artık son düzlüğe yaklaşıyoruz umarım hepimizin süreci bundan sonra rahat geçerEvet kızlar bende geldim. Çok şükür bin şükür hiç bir sıkıntımız yokmuş. 1440 kg olmuş bizim küçük kız.Gayet güzel büyümüş dedi. Plesanta tamamen çekilmiş şuan görünürde normal doğuma engel hiçbir problem olmadığını söyledi. Beyin sıvısı 8.5tu en son yine 8.5 ilerlememis dedi. Ama gerilememis de dedim. Olsun bu aralık bizim için çok iyi bu saatten sonra ilerlemesin önemli olan o sıkıntı olmaz inşallah dedi. Çok şükür yani kızlar. 26sinda diğer randevum. @Taranta kuzum bende proteini arttırmıstım son zamanlarda etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu arada kızımı da götürmüştük ablasına benzetti bizim kücük kızı , kızım da çok mutlu oldu
İnşallah en kısa sürede bebeği de kendisi de toparlar kavuşurlarArkadaşımım kanında yüksek enfeksiyon çıkmış. Ateşi ne yaptılarsa düşüremediler dedi. 3 saat boyunca 40ın üzerindeydi, bebeğin nabzı 200e çıkınca artık birkaç dakika bile bekleyemeyiz dediler. Gece yarısıydı dr umu ve ameliyat personelini evinden acil çağırdılar. Apar topar sezaryene girdim dedi.
Bebek 910 gram, doğar doğmaz entübe edilmiş. Ama bugün sadece burnundan ince oksijen borularıyla nefesi destekleniyor. Görünen bi sorunu yok ama prematüre old için her an her türlü durum gelişebilir, risk devam ediyor demişler.
Perinatoloji anne karnında suyu ve hareket alanı yetersiz diye, kaslarını kullanamadığından el ve ayaklarında fiziki özür olabilir, hazırlıklı olun demişti. Ama doğduktan sonra çekilmiş videosunu defalarca izledim. İki eli ve sağ ayağı hareketliydi, sol ayağı biraz sabit duruyordu. Yine her türlü detay, zamanla belli olacak. İlk aşama ciğerlerinin kendi nefes alacağı şekilde alışması ve kilo alması.
Arkadaşımın da doğumdan sonra ateşi düşmeye başlamış. Antibiyotik tedavisi alıyorum. Halsizim ve ağrılarım var ama yine de iyiyim dedi. Doğum kaderdir. Ezelde bunun bu şekilde olacağı belli idi. Rabbim ikisine de sıhhat versin
Benim her gün en az 6 bin adımım var bugün 14 bin atmışım ona rağmen sabah şiş uyandım.Benim geçen hafta aldığım bir kg vardı ya, 85ten 86ya çıkmıştım. O bu hafta gitmis. Dün kutsal tartı günü idi tartıldım, 85.4 çıktım. Demek ödemdi.
Vaalbara nın dediği gibi 3. Trimester kilo ve odem dönemi. Yesek kilo alacağız, yemesek de ödem tutacağız
Baharda yürümek keyifli. Her yan ağaç çiçek.Benim sezaryen yerime bası old halde Dr yürümeyi bırakma, her gün yarım saat dedi.
Şöyle ki benim ilk gebeliğimde oğlum 36.haftada makattı 37.haftada baş aşağı döndü 39.haftada kanala girdi 40ta doğdu31 32 den sonra dönüyorlar diye biliyorum benimki de baş aşağı şu anda 37 ye yakın da kanala giriyorlar o zaman doğuma hazırlanıyor diyebiliriz
Benim oğlumda gelişim geriliği vardı karın çevresi hep geriden geldi doktorum bebekte herhangi bir sıkıntı yoksa 4 haftaya kadar olan gerilik normal dedi ve 40.haftaya kadar bekledik.Kuzum idrar kültürü çalışmamıştık doktor çoğu bakteriye etki eden bir antibiyotik vermişti. Muhtemelen bendeki bakteriye etki etmedi ya fa yeterli gelmedi. Bugün idrar kültürü ektim ona göre antibiyogram yapılacak ve hangi antibiyotiğin etki ettiğine bakacağız. Doktor direkt o antibiyotiği yazacaken kısa tabiriyle böyle idrar yolu enfeksiyonu geçmeyen varsa mutlaka kültür örneği versin kızlar
Bi de bir şey sormak istiyorum. Olur da plesentam yukarı çıkmazsa 36-37 gibi sezaryen olacağım muhtemelen. Bebiş için aldığım yenidoğan kıyafetleri büyük gelir mi ? Hastane çıkışlarından birini prematüre almama gerek var mı kızlar ya
Bende de aynısı olmuştu 37de baş döndü 39da ancak kanala girdi oluyor böyle şeylerArkadaşıma 36.haftaya kadar dogum pozisyonunda dedi doktor 36.da ders dönmüş dedi .37 de gel dedi 37.haftada tekrar dogum pozisyonunu almıs dedison dakika bile olsa herşey olabiliyor endişe etme doktor hemen 36 da sezeryan günü belirleyelim demişti arkadasım risk yok döner beklemek istiyorum dedi döndü bebişi sancıları da basladı suan 39 da
Gerçekten izin durumu çok zor çok.Kuzum aslında sezaryen olma konusunda içim huzursuz değil. Yani o konuda doktor ne derse en başından okeydim zaten. Ama 35-36. Haftaya kadar çalışırım ve geri kalan tüm doğum iznim doğum sonrasına kalır diyordum. 32 den sonra çalışmama izin vermediği için doktorum bebeğe doğum sonrası sadece 2 ay gibi bir süre kalıyor çok az değil mi ? Yani ücretsiz izin alacağım tabi mecburen ama yine de 2 ay nedir ya. Bi de doktor 36. Haftada alırız dedi prematüreden daha yeni çıkmış oluyor daha çok küçük biraz daha kilo alsaydı keşke içerde diye dertleniyorum. Tabiki bunların hepsi takdiri ilahi. Ladynin dediği gibi doğum kaderdir. Allah nasıl isterse öyle olacak ama işte insan bi tedirgin oluyor ne bileyimbi de en başından beri çok güvendiğim ve çok sevdiğim bi doktora gidiyordum şimdi resmen son dk golüyle doktor ve hastane değişimi yapmak zorundayım bilmediğim bir doktor bilmediğim bir ekip. Bunlar biraz öngörülemez ve korkutucu benim için
Ben oğlumda 3-4 cigit tayt aldım baya kullandım çok kullanışlı pratik zıbının üstüne giydiriverdim hep çok güzel oldu iyi tercih yapmışsın almakla canımKuşum ben de tayt aldım uzun, şort yok en kötü keserim paçasından. Cigit'ten aldım 3-4 tane çok tatlı ve uyguna geldi buradan bir arkadaş önermişti hattabizim de durduk yere masraf çıkıyor evin sigortası, arabanın sigortası ve muayenesi geldi aynı anda dolap bilmiyorum, ben yatak odası takımının şifonyerini(?) kullanacağım oda yapana kadar. Ekledim tipini buraya
Ahhh ahhh keşkeEvet artık şu söylentiler de doğru çıksa da bi nebze rahatlasak valla çok üzülüyorum. 2 aylık bebişi nasıl bırakıp işe başlarım diye. Ücretsiz izin alsam maddi anlamda zorlayacak ama yapacak bir şey yok bebeği de bırakamam. Umarım biz doğum yapmadan şu yasa çıkar da bebeklerimizle rahat rahat vakit geçirebiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?