- 27 Ekim 2023
- 7.562
- 20.775
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.061
Ben biliyordummmm. Bir tosun geldiğiniSelam kızlar nasılsınız
Bende 2 sinde kontrolüm vardı bir tosuncuk geliyor 32. Hafta 2450 kilosu bu kiloyla giderse normal doğurmazsin dedi şekerden dolayı kilosu ve suyumun fazla olduğuna karar verdiler büyük ihtimalle sebep buydu dediler.ayrıca insülin verdiler 6 ünite haftaya cuma kontrolüm var. Onun dışında herşey yolunda çok şükür
Ben normal doğurduğum için öncesi sonrası ne giyilir bilemedim kızımda giydiğim alt üst pijama takımım var bir tanede goguse kadar düğmeli gecelik gibi birseyim var yeni birşey almak istemiyorum olur mu sizce altta dikiş olacağı için önden komple düğmeli gecelik mi almak lazım .
Dr sakın yenidoğan kıyafet alma dedi
Ayy maşallah tosunumaSelam kızlar nasılsınız
Bende 2 sinde kontrolüm vardı bir tosuncuk geliyor 32. Hafta 2450 kilosu bu kiloyla giderse normal doğurmazsin dedi şekerden dolayı kilosu ve suyumun fazla olduğuna karar verdiler büyük ihtimalle sebep buydu dediler.ayrıca insülin verdiler 6 ünite haftaya cuma kontrolüm var. Onun dışında herşey yolunda çok şükür
Ben normal doğurduğum için öncesi sonrası ne giyilir bilemedim kızımda giydiğim alt üst pijama takımım var bir tanede goguse kadar düğmeli gecelik gibi birseyim var yeni birşey almak istemiyorum olur mu sizce altta dikiş olacağı için önden komple düğmeli gecelik mi almak lazım .
Yanaklar top topBen biliyordummmm. Bir tosun geldiğinio değil de böyle giderse, sen nasıl taşıyacaksın bu tosunu? kesinlikle 3-6 Aydan başla giysi almaya. Ancaaaa
İnsülinle denge bulur sanıyorum.
Ben sezaryende iki gecelik götürmüştüm önceki doğumumda. Şimdi yine iki gecelik, bi pijama hazırladım. Gecelikler, emzirirken gogsu dışarı çıkaracak kadar düğmeli oluyor zaten. Dikiş kontrolü için direkt eteği kaldırıyorlar
Bir gecelik bi pijama da yeter sanıyorum. Yüksek bel külotlar lazım 1-2 tane.
Hay maşallah tosuncukkkkkSelam kızlar nasılsınız
Çok fena hemde bazen gerilim yüklü elektrik telleri gibi oluyorum sonrada bi ani boşalma ile ağlıyorum çok saçmaKızlar bende bugün bir sınır var ki Allah bi sakinlik versin böyle öfkem burnumdan çıkıyo sanki. Şöyle birini evire çevire dövsem içim anca soğur. Böyle ani yükselmeler size de geliyo mu?
Kız vallahi her eve lazımsın, hiç durmadan çalışıyorsun maşallah sana. Bi de küçük çocuk da varHalıyı yikattim.begenmedim koltukları yikattim.begenmedim, masanın sandalyelerin banyoda fosur fosur yıkadım aksamada kocama çökücem koltukları bı silsin ovalaya ovalaya, çözümler tükenmez
28+5te 1350 kg idi bizimki ben abisinin usg si ile karşılaştırdım abisinden 150-200 kg fazla aşağı yukarı buna da sevinmiştimSelam kızlar okuyorum ama sürekli aktif olamıyorum maalesef
Cuma günü 2.kez perinatoloji randevu vardı.
Çok şükür her şey yolunda bebişim de büyüyor ama birazcık geriden geliyor.Cuma günü 29+4tüm usgde 28+3 çıktı kilosu da 1355 gr geldi.Kilosu düşük sanırım biraz dedim evet 1 hafta kadar geride ama gayet sağlıklı dedi.
Abisi de 28.haftadan sonra geriden gelmeye başlamıştı doktora bundan bahsedince bu da muhtemelen abiisi gibi küçük doğabilir dedi.
3 kilo olmaz mı dedim zorlarsan belki bir ihtimal dedi bilmiyorum sağlıklı olsun da
Burda da bebeği minik olan arkadaşlar vardı sanırım beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz arkadaşlar.
Benim kahvaltım çok güzel ancak öğle akşam yemeği çok iyi olmuyor bu konuda bana da biraz fikir verir misiniz?
Ay evet yaBenim ben aksam uzun bı kusma nöbeti geçirdimdogurana kadar prenses mirenses dönemi yok
Ay bizim koltukların kılıfları çıkıyor makineye atılıyor o konuda avantajlıyım ama halıları benim de vermem lazım. 33. Haftada vermeyi planlıyorumHalıyı yikattim.begenmedim koltukları yikattim.begenmedim, masanın sandalyelerin banyoda fosur fosur yıkadım aksamada kocama çökücem koltukları bı silsin ovalaya ovalaya, çözümler tükenmez
Oy maşallah bayılırım tosuncuk bebişlereeeSelam kızlar nasılsınız
Gözünüz aydın ladycim inşallah bebişin de sağlıklı bir şekilde taburcu olduğu haberini en yakın zamanda alırızKızlar bu doğum yapan arkadaşım yarın sabah taburcu olacakmış. Bana kalsa bugün hastaneye giderim ama 3 vasıta gidiliyor. Arabayla gitmeye kalksak trafik yoğun bi bölge. Eşim trafiğe sabredemiyor.Diyor ki bana, bugün kendini yorma yarın evine gelecek. Evine gidersin.
Ben de düşünüyorum hastaneye yahut evine, acaba giderken ne götürmek gerek hediye olarak ?
Bende yatarım bakma sen, iş yaptıkça yazıyorum hamarat gösteriyor, oğlumla da oynarız şimdi parka çıkacağız, o kendi dağınıklığıni topluyor, eşyalarını yerleştiriyor, koltukların altını da süpürüyor, sağolsun üç yasinda ama işlevli, tabii temizlik bitince odasına malzemlerini geri indiriyor dolabindan ama olsunKız vallahi her eve lazımsın, hiç durmadan çalışıyorsun maşallah sana. Bi de küçük çocuk da varkocişin kiymetini bilsin allah da bana biraz enerji versin inşallah Bi o tarafa Bi bu tarafa yuvarlanmaktan başka bisey yapmıyorum
Öyle diyorsun da, benim evi b.k götürüyor misal. Ama diyorum şimdi temizlesem yine kirlenecek.Bende yatarım bakma sen, iş yaptıkça yazıyorum hamarat gösteriyor, oğlumla da oynarız şimdi parka çıkacağız, o kendi dağınıklığıni topluyor, eşyalarını yerleştiriyor, koltukların altını da süpürüyor, sağolsun üç yasinda ama işlevli, tabii temizlik bitince odasına malzemlerini geri indiriyor dolabindan ama olsun
Olur ya benim bı camlar kaldı oda yazın temizledim en son sonra yatmak zorunda kaldım, yagmurdu karşı derken, elimi surmedim çamurlu çamurlu oldu, bir iki hafta daha geçsin de arka odalarda sıkıntı yok oturma odası büyük camlı balkon tarzında çıkmalı orayı bı sileceğim çamur dolmuş önü açmaya açmaya, yavaş yavaş yapicam işte ne kadar vakit kaldı bilinmez hazır olsunÖyle diyorsun da, benim evi b.k götürüyor misal. Ama diyorum şimdi temizlesem yine kirlenecek.
Yazık olur. Biraz daha kirlensin heleDoğuma doğru temizlerim.
(Sanki doğum olacağı tarihi biliyorum da)
Ben de tiksine tiksine yiyorum ama kendimi değil bebeği düşünmek zorundayım et yemediğim için küçük kaldı.Her gün et/tavuk/balık kısmı beni çok zorluyor canım hiç yemek istemiyor resmen zorla yiyorum yemekte eti
Biraz genetik ya da yapısal bilemiyorum çünkü oğlumda çookk dikkat etmiştim ve yine küçük doğmuştu ama bu bebeğime de dikkat etmek istiyorum küçük doğsa bile içim rahat olsun vicdan azabım olmasın istiyorum
Leydiciğim darısı bebişin taburcusuna olsun inşallah.Bebek kuvuözde. Durumu stabil su an.
Arkadaşım Üsküdar’da oturuyor. Bebeğin old hastane karsıda. Bebek 2-3 ay hastanede kalacağından git gel kolay olması için hastaneye yakın ev kiralayıp orda kalmayı düşünüyor.
Ben örgü oyuncaklar yapmıştım. Bir de hastane çıkışı alırım diyordum. Ama şimdi bebek yokken, bebekle ilgili bi hediye vermek belki de iyi bi şey olmaz.
Arkadaşın kendine hediye alayım diye düşündüm. Ne bileyim bi takım pijama yahut sabahlık gibi.Ne dersiniz ?
Halıların kötü yıkandığı nereden anlaşılıyor bize poşetli geldi bakmadımHalıyı yikattim.begenmedim koltukları yikattim.begenmedim, masanın sandalyelerin banyoda fosur fosur yıkadım aksamada kocama çökücem koltukları bı silsin ovalaya ovalaya, çözümler tükenmez
Hee benim her zamanki halim valla. Derin nefes alıp veriyorum sakinliyorum.Kızlar bende bugün bir sınır var ki Allah bi sakinlik versin böyle öfkem burnumdan çıkıyo sanki. Şöyle birini evire çevire dövsem içim anca soğur. Böyle ani yükselmeler size de geliyo mu?
Halının rengi açık normalde, yıkamadan geldi daha koyu tozu üstüne çıkmışta yıkanmamış gibi, parça parça yapıyorum ya hem hareket oluyor biraz yorucu ama bunları da yapmasam miskinlikten totom kalkmyorHalıların kötü yıkandığı nereden anlaşılıyor bize poşetli geldi bakmadımkız yeter okurken ben yoruldum varsın kıyı köşe kalsın sen dinlen. Ben çok zorlanıyorum yere oturup kolumun yetiştiği yerin tozunu alabiliyorum sadece. Süpürüp silmeyi eşim yapıyor. İyice güçten düştüm
Hastanede söylerler anlık alınacak şeyler onlar, tavsiye verirler ya da direkt verirler bende vermişlerdi kullanmaya gerek olmamıştı, ne al desek yalan olur bebise yaramayabilirKızlar ilk doğumda mama kullanan olduysa tavsiye verir misiniz? Ben ilk günler sütümün az gelme ihtimaline karşın çocuk sarılık olmasın diye biraz mama takviyesi yapabilirim. Memnun kaldığınız organik mamalara bakayım ben de.
Golden Gate tavsiye ediyolar bi araştırır mısın onuKızlar ilk doğumda mama kullanan olduysa tavsiye verir misiniz? Ben ilk günler sütümün az gelme ihtimaline karşın çocuk sarılık olmasın diye biraz mama takviyesi yapabilirim. Memnun kaldığınız organik mamalara bakayım ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?