2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Rahatsa iyi, zaten düz yerde yatabiliyorlar.

Tarif için teşekkürler, inşallah becerebiliriz

Herhalde bir ben Seyit onbaşı gibi aç karna kan verip aşı olup bir de işe gidip akşama kadar çalıştım yav
1.dozda kolum dahi ağrımadı 2.dozda perişan oldum 2 gün kolumun üstüne yatamadım valla
Bu arada gözün aydın olsunnnn güzel haberler almışsın bugun bak herşey yolunda şükürler olsun

Kızlar bugün yine Perinatoloji randevum vardı. Plesenta hala aşağıda ama 5 mm mi dedi 5 cm mi dedi orayı hafızamda tutamadım. Rahim ağzıyla arasında boşluk varmış. Yani daha iyi bi durumdayız gibi yorumladım. Ama tabi biz yine bunu riske atmayız plesenta previa deriz ve sezaryen yaparız dedi. Bu sefer hem karından hem vajinal baktı. Bebeğimin karın ve bacak ölçüleri çok iyi çıktı ama kafası bi hafta geride çıktı. Onun için de endişe etme şu an kavun gibi duruyor o yüzden öyle çıktı bence normal dedi. Özeldeki doktorum zaten normal ölçmüştü o yüzden çok takmadım kafama. Bi de plesenta previa için malum çok kan lazım oluyor. Demir ilacını ikiye çıkartmıştık. Hemoglobinim 9 dan 11 e çıkmış ama hala düşük. Yükselmezse kan takarız dedi. Bir haftalık rapor verdi. Ve şöyle ekledi. 7-24 ayakta da dursan , 7-24 yatsan da plesenta çıkacaksa çıkar çıkmayacaksa çıkmaz. Eve kapanmama gerek yok bence işe gelmeye devam et dedi. Bir haftalık istirahatten sonra işe geri dönerim diye düşünüyorum duruma göre. Durumlar bu şekilde. Nedense içimde bir umut oluştu. Ben bu plesentamın çıkacağını umuyorum topluca hamiş duası alırsak çok seviniriz

ben ikinci dozda çok etkilenmiştim mide bulantısı uyku hali ve depresyonda gibi içim patlıcak gibiydi ruh halimi bile etkilemişti ertesi güne geçmişti zaten
Aynen benim de böyle oldu bir de ateşim varmış gibi hissediyordum ama ölçtüğümde ateş yok. Herkese ters yaptım bütün gün psikopat gibi gezdim ortalıkta
Ben 2 gün kendime gelemedim kol agrım 1 hafta sürdü o yüzden bol dinlenmek ve parol alın bence
Ya bir de bu aşının 6lısını iki aylıkken yapacaklarmış bebeğe dün sağlık ocağındaki kadın söyledi. Hatta önce 5li dedi sonra düzeltti 6lı oluyormuş artık. Aşı karşıtı değilim ama düşündükçe içim parçalanıyor Takılmamaya çalışıyorum dünden beri hele doğurayım dedim sonra

Saol canım evet durumlarimiz benziyor inan şuan tek dileğim sağlıklı bir şekilde bebeğimi kucağıma almak sezeryanla veya normal fark etmiyor ama riskli olunca ister istemez insan panik oluyor

Sen rahat ol bak doktor senin için en doğrusunu düşünüyor riskli demesine takılma yönlendireceği yer daha donanımlı belli ki. İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına gelecek bebişin

Maşallah önemli olan bebeğin iyi olması. Plasentaya konum atalım artık çıksın yukarı ya hu pek naz yaptı Yani işi yoğun anlıyoruz da insanı paniklettirmese iyiydi Yukarı çıkmasa da Hacettepe olması insana güven veriyor her şey en güzel şekilde devam eder inşallah

Amin kuzucumm inşallah

Kuzum bugün perinatoloğa gittim tekrar iki haftada bir çağırdı. Plesentamız azıcık da olsa uzaklaşmış ama hala previa tabi. Ama öyle yat dinlen demeyeceğim yatarak yukarı çıkabilen bi şey değil dedi. Çıkmak isterse çıkar istemezse istediğin kadar yat çıkmaz dedi. Yine de bi 7 gün rapor verdi sonrasına bakacağız

İnşallah sancı çıkmaz bu sefer yani bebek maşallah toraman olmuş anca kan yetiştiriyor vücut belki ondan olmuştur. Duruma göre tekrar değerlendir istersen rapor mevzusunu acil bir işin yoksa

Canım peki çıkmazsa nasıl bir problem var? Sadece doğum şeklini mi etkiliyor bebişe zararı var mı? Ölçümler çok dengesiz, karın çevresi haftasıyla uyumlu olsun da, benim bazen kafa 1 hafta önde kemik geride oluyor, bazen kemik 1 hafta önde kafa geride oluyor her hafta oynuyor

Eldorin Sen nasıl oldun canımmm daha iyimisin ?

Canım çok sağol. İşte toparlaniyorum yavas yavaş. Oğlumun tuvalet alışkanlığı ile okul oryantasyonuyla uğraştım bu süreçte. Okula yazdırmak zorinda kaldık. Annem bakıyordu ara sıra sağolsun. Artık okul şart oldu. Benim de işler güçler aksamasin diye...

Gebelik de fena gitmiyor. Çok hareketli bir kız yerinde durmuyor sağolsun. İşte benden haberler böyle kuzum. Artık biraz daha bakarım buralara

Bebiş sana iyi gelecek enazından bu evleri daha kolay şekilde atlatman için Rabbim yâr ve yardımcın olsun
Benim bebişte aşırı hareketli ayakta da dursam kıpır kıpır

Son düzenleme:
Bugün aklımdan geçtin sonra kafa dinliyordur diye düşünüp yazmadım sana. Kızlarımız benziyor desene, benimki de sürekli tekvando modunda oğluna kızına uzun sağlıklı ömürler diliyorum

Benim plesenta rahime 2 cm di canım yada mm bilmiyorum ama 2 olduğunu biliyorrum kaderdaşım enazından kısıtlanman yok yat dinlen otur vs en hayırlısı ne ise o olsun bizler için

Benim plesenta rahime 2 cm di canım yada mm bilmiyorum ama 2 olduğunu biliyorrum kaderdaşım enazından kısıtlanman yok yat dinlen otur vs en hayırlısı ne ise o olsun bizler için
Aynen kuzum benim de o zaman cm dir muhtemelen. Yani geçen gittiğimde çok olumsuz konuşmuştu bu sefer pek olumsuz bir şey söylemedi şükür dinlenmekle yatmakla alakası yok dedi. Sadece yine ufacık bir kanama olursa gel mutlaka plesenta çok kanar vs durduramayız falan dedi. Onu önceden de demişti zaten ben hala umutluyum. Eşim şey diyor. Benim içerde adamlarım var(Bebek) ben onunla konuşacağım ve o içerden işleri halledicek

Çıkmazsa bi çok olumsuz yanı varmış. Plesenta hep damardan oluşan bir yapı olduğu için çok fazla kanıyormuş kanı durduramıyorlarmış. O yüzden doğumun kendi kendine başlaması riskini göze almak istemeyiz dedi. En ufacık bir kanama bile olsa hemen gel acil yatış yaparız ciğer geliştirici iğne yaparız dedi. Plesentası aşağıda olanlarda genelde biraz erken doğum oluyormuş 38 i beklemeyiz dedi. Max 36-37 de alırız dedi. Onun haricinde anneye 4-5 ünite kan takılması gerekebiliyormuş. Anne çok kan kaybedeceği için mutlaka hazırda yoğun bakım bulundurulmalı dedi. Gibi gibi. Daha çok anne ile ilgili sorunlar oluyormuş. Bazen rahimi almak zorunda kalıyorlarmış ama bunu burada okudum doktorum böyle bir şey söylemedi ama zaten internette herhangi bi şey okuyunca çok kötü senaryolar çıkıyor o yüzden okumuyorum artık tek iyi yanımız rahim ağzını tam kapatmıyor olması. Tam rahim ağzında bitiyormuş. essanli nın da aynı şekilde. Bi de artık çıkmaz mı diye sordum kendi doktorum çıkmaz demişti. Perinatolog çıkabilir 32 ye kadar çıkanlar oluyor dedi. Umudunuz o yönde kafa çevresinin neden düşük çıktığını anlamadım aslında biraz keyfimi kaçırdı ama kavun gibi duruyor o yüzden böyle çıktı endişe etme dedi. Endişe edilecek bir şey olsa söylerdi diye düşünüyorum. Kendi doktoruma gittiğimizde o normal ölçmüştü

İnşallah sancı çıkmaz bu sefer yani bebek maşallah toraman olmuş anca kan yetiştiriyor vücut belki ondan olmuştur. Duruma göre tekrar değerlendir istersen rapor mevzusunu acil bir işin yoksa
Kuzum çok teşekkür ederim, sancı çıkmadı hatta maşallah ya çok iyi durumun dedi nstten sonra doktor

Haftaya perşembe 32+0, hemen o gün mü almamız gerek yoksa 32+4gibi alsam oluyo mu?

Hiç canını sıkma kimin ne yaşayacağı belli değil doğum o kadar komplike bir olgu ki. Bakarsın bir gebe için her şey yolundayken doğumda bir şey çıkar. Doktorlar bile çoğu şeye anlam veremiyor gebelik sürecinde. Hepimizin her türlü riski var Allah'a güvenelim doğumumuz kolayca geçer inşallah hayırlısıyla

Seni o kadar iyi anlıyorumki. Bnmde oğlum 1.5 yaşındaydı kardeşi olduğunda. Aklım hep ondaydı onu ihmal etmekten süreci yönetememekten çok korkmuştum. Biz hastanedeyken babasıyla kaldılar. Gündüz beraberdik gece gittiler. Sıkıntı yaşamadık çok şükür. Eve çıkınca tüm rutinine geri döndük. Bebek zaten emiyo uyuyo bi süre o süreyi hep büyük oğlumla geçirdim. Özbakımlarını hiç aksatmadım çok şükür. Annelik böyle bişey hangisi yanında değilse aklın onda oluyor. Allah yardımcın olsun.

Bebiş sana iyi gelecek enazından bu evleri daha kolay şekilde atlatman için Rabbim yâr ve yardımcın olsun
Benim bebişte aşırı hareketli ayakta da dursam kıpır kıpır
Canım çok sağol. Hem oğlum hem de kızım hayata tutunma sebeplerim oldular gerçekten. Amin kuzum çok teşekkür ederim
Bugün aklımdan geçtin sonra kafa dinliyordur diye düşünüp yazmadım sana. Kızlarımız benziyor desene, benimki de sürekli tekvando modunda oğluna kızına uzun sağlıklı ömürler diliyorum
Çok sağol canım biraz uzaklaştım her şeyden ara ara yine bir yaş yokluyor ama alışacağız bir şekilde elden bir şey gelmiyor

Desenize bu seneki bebekler pek bı hareketli maşallah arada acaba benim stresimi mı hissediyor diyorum ama şimdi yerleri geniş son haftalara doğru azalır zaten hareketler haftaya Çarşamba kontrolüm var bakalım ne alemde onu göreceğiz. Geçen devlet hastanesinin gebe okuluna gittim ben de orda bir kalp atışı dinledi ebe maşallah gümbür gümbür geliyor o hayata tutuncak beni de tutunduracak gibi

Canım benim aynıyız. Benimki de 3,5 yaşında ama onlar bizden daha hızlı uyum sağlıyorlar inan. Biraz duygusal bir süreç, saltanatlari sona eriyor tabi bakalım ben de tepkisini çok çok merak ediyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…