- 10 Aralık 2017
- 2.081
- 8.094
- 158
- 35
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.601
Kız Allah iyiliğini versin e mi ?!Tecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
Tek korkum, ıkınırkenn, tuvalet kaçırmak..
Büyük özellikle. Kim temizleyecek öyle olursa ya düşünürken bile utanıyorum korkumdan ıkınmazsam diye aklım çıkıyor. Doğuma ara verip tuvalete gidebilir miyiz?
Tşk
Tecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
Büyük özellikle. Kim temizleyecek öyle olursa ya düşünürken bile utanıyorum korkumdan ıkınmazsam diye aklım çıkıyor. Doğuma ara verip tuvalete gidebilir miyiz? Tşk
Çok tatlısınMakineye çamaşır atıyordum. Siyah beyaz çizgili bi tişört vardı. Hangi renklerle beraber atacağıma karar veremeyip tam 20 dk ağladım. Niye böyle oldu
Hastanelerde gebe okulu oluyor orada yenidoğan eğitimleri emzirme eğitimleri de oluyor sanırım ilk oğlumda faydalı olmustu tavsiye ederimİlk üç ay ufaklığı bebek arabasına yatırabiliyor muyuz acaba? İlk altı ay puset öneriyorlar. Siz daha tecrübelisiniz ama aklıma geldi.
Bu arada bu video da çok faydalı geldi bana, ben sadece meme ucunu vereceğiz bebeğe diye düşünüyordum, çok büyük de sayılmaz nasıl olacak diye düşünüyordum:)
Normal doğumlarda yatış yapınca lavman yapıyorlar bağırsaklar boşalıyormuş zaten canım kaçırma derdi bitiyor bir de doktorlar ebeler bunu çok normal karşılıyormuş diye dinlemiştimTecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
Büyük özellikle. Kim temizleyecek öyle olursa ya düşünürken bile utanıyorum korkumdan ıkınmazsam diye aklım çıkıyor. Doğuma ara verip tuvalete gidebilir miyiz? Tşk
Hahah biz iyi değiliz sanırımÇok tatlısınben beyazla atıyorum.
Ben de bugün çocuğun anaokulu mezuniyet müsameresinde şaşkın şaşkın dans edip arada bana el salladığını hayal edip ağladım
Ben daha evvel epeyce normal doğuma girdim hastanede. Bu çok normal bi şey ve kimse tiksinmiyor. Zaten lavman yapıyorlar öncesinde bağırsakların da boş oluyor genelde. Yapmazlarsa kendin talep edebilirsinTecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
Ben de doğum sancısınin arasında bı bırakın tuvaletmi yapıp geleyim diye çok rica ettim, ebe dediki rahat ol öyle bı durum yok, var diyorrum yok diyor sinir etti beni, olsa bile bırak rahat ol diyor, nasıl rahat olacaksamTecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
Zamanla gevsemisti benimkisi, koymadan önce hep güç uygulayip kontrol ettim hep güvensiz geliyorduBebek küvetimi ayrı fileyi ayrı almıştım. (Fileyi BİM’den aldım) bugün bi deneyeyim dedim fileyi taktım üstünde acayip gergin durdu ya. Bebeği ona direkt koymak güvenli gelmedi bana. Bu filelerin ölçüsü mü var acaba bu kadar gergin durması normal mi sizce ?
Doğum belirtilerinden biri tuvalet hissi zaten, acayip sıkışilmis büyük tuvalet hissi, olmasa da olacak gibi oluyor hiç gecmiyorHiç böyle bir şey aklıma gelmemişti sağol yeni bir anksiyete sahibi oldum
Canım lavman yapıyorlar genelde benimde aklımda türlü türlü senaryolar vardı. Ebe gelip lavman yapacağız deyince sevindim. Geldi yaptı iyi de oldu benim içim rahatladıTecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
Çok güzel haber çok sevindimGünaydın kızlarım
Keyfim çok yerinde, kontrolden geldik. Kızım haftasını yakalamış karnı küçük değil artık. 1688 gr geldiİnanılmaz mutluyum tüm ölçümler sıvısı duruşu her şeyi iyiydi, yutkunma hareketleri yapıyordu biraz da tebessüm ediyordu bence.
Yine nst'ye girdim, sanırım doktor belli bir haftadan sonra bakıyor oradan da. Sancı vs çıkmadı çok şükür.Bizde gelişmeler bu şekilde teyzeleri, umarım herkesin bebişi iyidir.
Amin canım..Kızlar bugün yine Perinatoloji randevum vardı. Plesenta hala aşağıda ama 5 mm mi dedi 5 cm mi dedi orayı hafızamda tutamadım. Rahim ağzıyla arasında boşluk varmış. Yani daha iyi bi durumdayız gibi yorumladım. Ama tabi biz yine bunu riske atmayız plesenta previa deriz ve sezaryen yaparız dedi. Bu sefer hem karından hem vajinal baktı. Bebeğimin karın ve bacak ölçüleri çok iyi çıktı ama kafası bi hafta geride çıktı. Onun için de endişe etme şu an kavun gibi duruyor o yüzden öyle çıktı bence normal dedi. Özeldeki doktorum zaten normal ölçmüştü o yüzden çok takmadım kafama. Bi de plesenta previa için malum çok kan lazım oluyor. Demir ilacını ikiye çıkartmıştık. Hemoglobinim 9 dan 11 e çıkmış ama hala düşük. Yükselmezse kan takarız dedi. Bir haftalık rapor verdi. Ve şöyle ekledi. 7-24 ayakta da dursan , 7-24 yatsan da plesenta çıkacaksa çıkar çıkmayacaksa çıkmaz. Eve kapanmama gerek yok bence işe gelmeye devam et dedi. Bir haftalık istirahatten sonra işe geri dönerim diye düşünüyorum duruma göre. Durumlar bu şekilde. Nedense içimde bir umut oluştu. Ben bu plesentamın çıkacağını umuyorumtopluca hamiş duası alırsak çok seviniriz
Doğumun her ikisi de mucizevi..Tecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
File kullanmak çok iyi değil aslında. Su akıp gidiyor ve bebek üşüyebiliyor. Üstündn çıkan kıyafetleri yads bi battaniyeyi dibe koyup onun üstünde yıkıyordum ben. Bebeğin suyla teması kesilmiyo üşümesini engelliyor birde yumuşak oluyor zemin. Bi görsel bulup ekliyorum. Bir elim hep bebeği tutuyor diğer elim su döküyor gibi düşün.Bebek küvetimi ayrı fileyi ayrı almıştım. (Fileyi BİM’den aldım) bugün bi deneyeyim dedim fileyi taktım üstünde acayip gergin durdu ya. Bebeği ona direkt koymak güvenli gelmedi bana. Bu filelerin ölçüsü mü var acaba bu kadar gergin durması normal mi sizce ?
Maşallah çok şükür Ateş biraz hareketli ne yaparsınKuzum çok teşekkür ederim, sancı çıkmadı hatta maşallah ya çok iyi durumun dedi nstten sonra doktor
Haftaya perşembe 32+0, hemen o gün mü almamız gerek yoksa 32+4gibi alsam oluyo mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?