2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Tecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçekten en çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ

Tek korkum, ıkınırkenn, tuvalet kaçırmak..
Büyük özellikle. Kim temizleyecek öyle olursa ya düşünürken bile utanıyorum korkumdan ıkınmazsam diye aklım çıkıyor. Doğuma ara verip tuvalete gidebilir miyiz? Tşk

Son düzenleme:
Kız Allah iyiliğini versin e mi ?!
Akşam akşam beni güldürdün.

O sahne yüzlerce kez yaşanmış bir durum. Dr u da, hemsiresi de alışmıştır
Sen de yaşayabilirsin. “Orandan çocuk çıkarmak, dikiş atılması” kadar doğal.

Doğum olup kızını göğsüne versinler bakalım, sonra asla aklına gelmeyecek bi detay

Hiç böyle bir şey aklıma gelmemişti sağol yeni bir anksiyete sahibi oldum

Bebek küvetimi ayrı fileyi ayrı almıştım. (Fileyi BİM’den aldım) bugün bi deneyeyim dedim fileyi taktım üstünde acayip gergin durdu ya. Bebeği ona direkt koymak güvenli gelmedi bana. Bu filelerin ölçüsü mü var acaba bu kadar gergin durması normal mi sizce ?

Makineye çamaşır atıyordum. Siyah beyaz çizgili bi tişört vardı. Hangi renklerle beraber atacağıma karar veremeyip tam 20 dk ağladım. Niye böyle oldu
Çok tatlısın ben beyazla atıyorum.
Ben de bugün çocuğun anaokulu mezuniyet müsameresinde şaşkın şaşkın dans edip arada bana el salladığını hayal edip ağladım

Hastanelerde gebe okulu oluyor orada yenidoğan eğitimleri emzirme eğitimleri de oluyor sanırım ilk oğlumda faydalı olmustu tavsiye ederim

Normal doğumlarda yatış yapınca lavman yapıyorlar bağırsaklar boşalıyormuş zaten canım kaçırma derdi bitiyor bir de doktorlar ebeler bunu çok normal karşılıyormuş diye dinlemiştim

Çok tatlısın ben beyazla atıyorum.
Ben de bugün çocuğun anaokulu mezuniyet müsameresinde şaşkın şaşkın dans edip arada bana el salladığını hayal edip ağladım
Hahah biz iyi değiliz sanırım normalde bu kadar duygusal değildim son bi kaç haftada duygusallık güncellemesi geldi bana

Ben daha evvel epeyce normal doğuma girdim hastanede. Bu çok normal bi şey ve kimse tiksinmiyor. Zaten lavman yapıyorlar öncesinde bağırsakların da boş oluyor genelde. Yapmazlarsa kendin talep edebilirsin hiç endişe etme bunların hepsi sürecin bir parçası ve orada çalışanlar bir günde o kadar çok doğuma giriyorlar ki neler görüyorlardır kim bilir

Ben de doğum sancısınin arasında bı bırakın tuvaletmi yapıp geleyim diye çok rica ettim, ebe dediki rahat ol öyle bı durum yok, var diyorrum yok diyor sinir etti beni, olsa bile bırak rahat ol diyor, nasıl rahat olacaksam doğum bitti temizlediler alt tarafı kalkabilirsin dediler, kalkarken tek korkum o işi yapmış olmaktı, kalktım hicbirsey yoktu kan bile yoktu tertemizdi

Zamanla gevsemisti benimkisi, koymadan önce hep güç uygulayip kontrol ettim hep güvensiz geliyordu

Canım lavman yapıyorlar genelde benimde aklımda türlü türlü senaryolar vardı. Ebe gelip lavman yapacağız deyince sevindim. Geldi yaptı iyi de oldu benim içim rahatladı sonra doğum başlayana kadar yatırdılar falan nstye bagliydim hep bir yandan serum verdiler hep dogumhaneye alındım ebe sordu tuvaletin var mı diye küçükten bahsediyor dedim saatlerdir yatıyorum gidemedim hemen orada mesaneyi boşaltalım dediler Dr gelmeden afedersin bir kaba hortumla şır şır boşalttılar bitti sonra rahat rahat doğumu yaptım. Epidural olunca benim tuvaletim var mı yok mu onu bile hissetmemiştim iyi ki de boşalttılar

Çok güzel haber çok sevindim

Amin canım..
Gönlünü kalbini ferah tut
Adım adım sona doğru gidiyoruz
Mutlu sona

Doğumun her ikisi de mucizevi..
Gönlüm normal doğumdan yana kendimde o potansiyeli görüyorum bakalım nasip
Sonu çok güzel, buna değer

File kullanmak çok iyi değil aslında. Su akıp gidiyor ve bebek üşüyebiliyor. Üstündn çıkan kıyafetleri yads bi battaniyeyi dibe koyup onun üstünde yıkıyordum ben. Bebeğin suyla teması kesilmiyo üşümesini engelliyor birde yumuşak oluyor zemin. Bi görsel bulup ekliyorum. Bir elim hep bebeği tutuyor diğer elim su döküyor gibi düşün.

Eklentiler

• Yenidogan-Banyosu-Nasil-Yaptirilir.webp
    15 KB · Görüntüleme: 50
Kuzum çok teşekkür ederim, sancı çıkmadı hatta maşallah ya çok iyi durumun dedi nstten sonra doktor

Haftaya perşembe 32+0, hemen o gün mü almamız gerek yoksa 32+4gibi alsam oluyo mu?
Maşallah çok şükür Ateş biraz hareketli ne yaparsın Bu izin mevzusunu hiç düşünmemiştim yalnız Sanırım ben de kontrole 32nin ortalarında giderim kurumdan bir şey demezlerse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…