2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Bu arada rdrsn rdrsn arkadaşımız niye ceza aldı ki anlayan var mı kızlar? lady peacock lady peacock senden de yeni haberler bekliyoruz lady nasılsın ne alemdesin merak ediyoruz dualarimizdasin ❤️
Ay canım bende anlayamadım valla 😃 göremedim hiç ni mesajınızı hakkınızı helal edin

Ya kendi doktorum o hastanede değildi birazda ondan istemedim. Bide her gecesi para özel hastanenin pekte güvenemedim ne yalan söyliyim. Bide o zamanda forumu okuyordum doğumun filmlerdeki gibi 5 dk da olmadığnı öğrenmiştim 😅 bişey olursa kendi doktoruma giderim diyerekten çıkmıştım hey gidi zaman.

Ahahhah aynı senin gibiyim. Sonra kendimi gaza getiriyorum hamilesin diye salma kendini diyorum sen yapmazsan kim yapacak diyorum bi hışım kalkıyorum 1 saatlik işi 5 saatte yaptıktan sonrada ağrıdan kasılmadan mahvoluncada her hamile bir olmaz diyorum kendime 🤪 bu sefer vicdan azabı ya bebeğe bişey olsa ya doğumu başlatırsan zorlama kendini falan 😄 kendimle hep bi konuşma halindeyiz 😝
Bugün komple uyudum uyudum uyudum 😂 Sadece yarına kadar zamanın geçmesini bekliyorum. Son zamanlarda fazla ağır iş yaptığım için bu ağrının olduğunu düşünüyorum. Eğil kalk yerleri silerken,süpürge yaparken itiş gücünde ,5 litrelik suları taşırken ,bazayı kaldırırken zorlamışım gibi bir his var o yüzden vicdan yaptım bıraktım şimdilik işleri 🥲

Of ya o alttan muayene olayı beni de çok sinir ve stres ediyor. Kendimi mümkün olduğunca rahat bırakmaya çalışıyorum ama yok çok sinir bozucu. Hamileliğin en sevmediğim olayı kesinlikle. En azından kontrolün yakınmış kuzum. Sen hazırlığını da bir an önce yap da bir şey olacak olursa afallama. Bakalım inşallah vaktini bekleyecek miniğin..❤️🤲 kontrolde de güzel haberler alacaksın inşallah ❤️ 🤲
İnşallah kuzum inşallah. Aklımda hep şey senaryosu var. Doktor kontrol edecek ve diyecek ki rahim yumuşaması var acil yatış yapacaksın 😰 işte bu düşünce sürekli kafamda dönüyor. Sağ sağlim kontrolden çıkayım sorunsuz da hemen çanta hazırlayacağım 🤗

Birkaç gündür benim de sağ bacağım kalkmıyor neden oluyor acaba kaldırmaya çallışınca da fena bir ağrı oluyor sağ ayağa çorap bile giymek zulüm 🥲
Magnezyum eksikliği olabilir diye yazıyor nette ama sen alıyor musun? O yüzden almaya başladım tekrar ihmal ediyordum ama geçirmedi tabi hemen. Yok ben de giyemiyorum çorabı 10 gündür. Eğilemiyorum ki 🤧

Kendi telasimdan burayi sessiz takip ettim 😞
oncelikle @lavienroselove erkenci minik kus insallah en kisa surede evine , kucagina gelecek 🙏🙏 surec olarak elbette cok zor bir surec ama cok sukur ki en sorunsuz sekilde atlatiyorsunuz 🙏 dualarimiz sizinle 🥹
lady peacock lady peacock yaa bir anda herseyi tersine donmus gibi oldu ama cok sukur sizdende iyi haberler geldi 🙏🙏 Gelmis gecmis olsun. Dilerim birdaha minikoo seni korkutmadan zamaninda gelir 🙏
Insallah hepimiz icin bu surec boyle gider ❤️
Taranta Taranta benimde bebe 2 hafta geriden geliyordu bu hafta 1 haftaya dusmus 10 gunde 423 gr almis.Protein agirlikli beslendim ama Doktoruma gore yedigim ictigimle hic alakasi yok. Bebeginin zaten dogum kilosu suandan belli
Diyor.Neyin dogru oldugunu gercekten bilemiyorum ama saglikli beslenmeye devam edecegim.Ayrica bu kafaya takilacak bir durum degil diyor doktorum cunku her bebek 3 kilo ustu dogacak diye birsey yok bazi bebeklerde minik dogmali ve dogum kilosu ileri donemdeki gelisme sureciyle hic alakali degil diyor. O yuzden ufakta dogsa hic dert edilecek birsey degilmis.bende artik kabullendim. 2,5 kilo olsun yeter ne yapalim yeter ki organ gelisimi saglikli olsun 🙏
Kağan Kocatepe den dinledim. Bu haftalarda bazı beneklerde hiçbir yapılsal fizyolojik sebep olmadığı halde, kilo alımı yavaşlar. Bu da doğum kilosu 4 kilo olan bebekle 3 kilo olacak bebek arasındaki farkın zeminidir. Bir sorun değildir. Ama ülkemizde bu konuya anneler fazla takılıyor diyor. (Anne olsaydı da görseydi 😂)

Taranta Taranta da dedim, bi Perinatoloji görüşü alınsa hani o sorun yok dese plasentadan bebeğe giden damarlarda bi çentik bir sorun yoksa, bebek 3 kg doğacakmış ki şimdi kilo alma periyodu böyle diyip rahatlayalım. Yeter ki sorun olmasın. Yoksa anne karnında alamadığı o kg doğumdan sonra kolaylıkla alınır :KK51:
Ay canım bende anlayamadım valla 😃 göremedim hiç ni mesajınızı hakkınızı helal edin
Ben de anlamadım. Polemiğe mi girdi dedim. Neyse ki kısa sürdü. :KK74:
Bugün komple uyudum uyudum uyudum 😂 Sadece yarına kadar zamanın geçmesini bekliyorum. Son zamanlarda fazla ağır iş yaptığım için bu ağrının olduğunu düşünüyorum. Eğil kalk yerleri silerken,süpürge yaparken itiş gücünde ,5 litrelik suları taşırken ,bazayı kaldırırken zorlamışım gibi bir his var o yüzden vicdan yaptım bıraktım şimdilik işleri 🥲
Aman durduk yere başımıza bela açmayalım.

Çektiğimiz ağrı acı yanında bi de vicdan yapacağız. O da yetmezmiş gibi bi de etraftan nasihat dinleyeceğiz. Söyle yapsaydın, böyle yapmasaydın.. :KK34:

İnan neleri ne zaman alıyorum diye gün içinde saatleri çakıştırmamak çok zor. Demiri kahvaltıda peynir etkilemesin onu sabah içme. Kalsiyum magnezyum d vitamini birlikte oluyor onu gündüz al emilimi fayda etsin. Omega 3 yağ ile emilir onu kahvaltıdan sonra yumurta ve avokadoyla al. Akşam yemekle kan sulandırıcı aman unutma. Kafam çorba yeminle. Bi de yoğun gün geçireceksem yatmadan bulantı ilacı :KK53: Sürekli saat kovalıyorum fenalık geldi
Ben bütün hepsini gece yatarken içiyorum üst üste. Yanlış mı yapıyorum acaba? 🤔 (demir, d vitamini, omega 3, b12, magnezyum)

Kağan Kocatepe den dinledim. Bu haftalarda bazı beneklerde hiçbir yapılsal fizyolojik sebep olmadığı halde, kilo alımı yavaşlar. Bu da doğum kilosu 4 kilo olan bebekle 3 kilo olacak bebek arasındaki farkın zeminidir. Bir sorun değildir. Ama ülkemizde bu konuya anneler fazla takılıyor diyor. (Anne olsaydı da görseydi 😂)

Taranta Taranta da dedim, bi Perinatoloji görüşü alınsa hani o sorun yok dese plasentadan bebeğe giden damarlarda bi çentik bir sorun yoksa, bebek 3 kg doğacakmış ki şimdi kilo alma periyodu böyle diyip rahatlayalım. Yeter ki sorun olmasın. Yoksa anne karnında alamadığı o kg doğumdan sonra kolaylıkla alınır :KK51:

Ben de anlamadım. Polemiğe mi girdi dedim. Neyse ki kısa sürdü. :KK74:

Aman durduk yere başımıza bela açmayalım.

Çektiğimiz ağrı acı yanında bi de vicdan yapacağız. O da yetmezmiş gibi bi de etraftan nasihat dinleyeceğiz. Söyle yapsaydın, böyle yapmasaydın.. :KK34:
Geçen cips yediğimi eşime bile söylemedim iki saat konuşur diye. Sadece buraya yazıyorum. Başımdan kötü bişey geçerse söyleyim de benim gibi yapan varsa vazgeçsin diye 😕

Tünaydın hanımlar bi sorum olacaktı hem doğum yapanlara hemde hamilelere kızlar benim bir göğüsümden süt iyi geliyor ama diğeriniden biraz az geliyor bu doğurduktan sonra değişirmi? Yoksa incirdir vesairedir komposto filan yapsam iyi gelirmi? Ne dersiniz?☺️

Tünaydın hanımlar bi sorum olacaktı hem doğum yapanlara hemde hamilelere kızlar benim bir göğüsümden süt iyi geliyor ama diğeriniden biraz az geliyor bu doğurduktan sonra değişirmi? Yoksa incirdir vesairedir komposto filan yapsam iyi gelirmi? Ne dersiniz?☺️
Şimdi sıkıp oynamiyorsun dimi??

Magnezyum eksikliği olabilir diye yazıyor nette ama sen alıyor musun? O yüzden almaya başladım tekrar ihmal ediyordum ama geçirmedi tabi hemen. Yok ben de giyemiyorum çorabı 10 gündür. Eğilemiyorum ki 🤧
Alıyorum onu hiç aksatmadım ama sağ bacağım bana ait değil gibi davranıyo utandırıyor beni🥲

Ben bütün hepsini gece yatarken içiyorum üst üste. Yanlış mı yapıyorum acaba? 🤔 (demir, d vitamini, omega 3, b12, magnezyum)
Aslında demirle kalsiyum veya süt ürünü almadıktan sonra ötesi mühim değil. Demir emilimini azaltıyormuş kalsiyum. Diğerlerini kafanıza göre alın ben mideme dokunuyor diye de almıyorum hepsini aynı anda

Evet 29. Haftada toplam 10 kilo almışım. Yıkıldım şuan. 3 haftadır tartılmıyodum. Sordular merak edip tartıldım. Tartılmaz olaydım. Dert içindeyim. Mahvolduk o_O

Oynamıyorum bugün ilk defa bi baktım. Neden göğüs sıkılırsa doğumu tetikler bilgilendirebilirmisiniz ?🙂
Proklaktin hormonu varya süt hormonu, göğüs uyarildikca rahmi de uyarirmis, doğumdan sonra da göğüsler uyarılıyor mesela birbirine bağlantılı diye okumuştum, o yüzden uyarmamak gerekiyor, ilk sütü de erken getirtmemek için

Aklımı deliricem 😑

IMG_5673.webp

20 dk da 40ı bulan 3 sancı dogum sürecini başlatır yazıyor Google da.

Suan nst görüntüsünde en düşük 60, 70-80 civarında sancı var. Hemşire gördü kağıdı koşarak gitti. Dr lar geldi. Alttan muayene ettiler. Rahim ağzı 35 mm, açılma yok. 100le insan doğurur. Ben hiçbir şey hissetmiyorum.

Back
X