2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
IMG_5679.webp

Serumla senkronize nst ye bağlandım. Anında etki etti diyor hemşire. Sancılar daha az ve siddeti düşük. Susuz kalmış olabilirsin diyor. Şimdi suya abanacagım.😬

Bir saat sonra tekrar bakılacakmış.

Kamu spotu: Susamasanız da zorla su için.

Son düzenleme:
Ay canım bende anlayamadım valla 😃 göremedim hiç ni mesajınızı hakkınızı helal edin
Hiç anlamadım neden ama çok merak ettim seni 🥰❤️ tabi ki helal olsun bitanem böyle şey için helallik istenir mi ❤️ 😍
Bugün komple uyudum uyudum uyudum 😂 Sadece yarına kadar zamanın geçmesini bekliyorum. Son zamanlarda fazla ağır iş yaptığım için bu ağrının olduğunu düşünüyorum. Eğil kalk yerleri silerken,süpürge yaparken itiş gücünde ,5 litrelik suları taşırken ,bazayı kaldırırken zorlamışım gibi bir his var o yüzden vicdan yaptım bıraktım şimdilik işleri 🥲
Kuzum sen ne yaptın böyle bu kadar ağır iş yapılır mı? Dikkat et artık ben bir ev süpürüyorum ki yasak, pertim çıkıyor. Dikkat et yapma artık.
İnşallah kuzum inşallah. Aklımda hep şey senaryosu var. Doktor kontrol edecek ve diyecek ki rahim yumuşaması var acil yatış yapacaksın 😰 işte bu düşünce sürekli kafamda dönüyor. Sağ sağlim kontrolden çıkayım sorunsuz da hemen çanta hazırlayacağım 🤗
İnşallah güzel haberlerle geleceksin kuzum dua ediyorum. Seni öyle iyi anlıyorum ki. Benim de ilk hamileligimde kanlı akıntı gelmişti tam tuvalete gittiğimde. Şimdi vakit yaklaştı ya gelecek doğum başlayacak diye benim de içimde bir korku var. Şu son zamanda aslında hepimizin içinde korkular mevcut kuzum.
Kağan Kocatepe den dinledim. Bu haftalarda bazı beneklerde hiçbir yapılsal fizyolojik sebep olmadığı halde, kilo alımı yavaşlar. Bu da doğum kilosu 4 kilo olan bebekle 3 kilo olacak bebek arasındaki farkın zeminidir. Bir sorun değildir. Ama ülkemizde bu konuya anneler fazla takılıyor diyor. (Anne olsaydı da görseydi 😂)

@Taranta da dedim, bi Perinatoloji görüşü alınsa hani o sorun yok dese plasentadan bebeğe giden damarlarda bi çentik bir sorun yoksa, bebek 3 kg doğacakmış ki şimdi kilo alma periyodu böyle diyip rahatlayalım. Yeter ki sorun olmasın. Yoksa anne karnında alamadığı o kg doğumdan sonra kolaylıkla alınır :KK51:

Ben de anlamadım. Polemiğe mi girdi dedim. Neyse ki kısa sürdü. :KK74:

Aman durduk yere başımıza bela açmayalım.

Çektiğimiz ağrı acı yanında bi de vicdan yapacağız. O da yetmezmiş gibi bi de etraftan nasihat dinleyeceğiz. Söyle yapsaydın, böyle yapmasaydın.. :KK34:
O etraf zaten her şeyi çok biliyor var ya. Herkes akıl vermeyi çok ama çok iyi biliyor, yanında olmaya gelince herkes yok oluyor. Ne diyim.
Bir elimde serum. Karnımda nst. Eğer etkili olmazsa ciğer geliştirici yapcaz diyorlar 😓
Of ladyim ya. Çok şaşırdım ama hiç beklemiyordum sabahki sonuçtan sonra böyle çıkmasını. Her nasip vaktine esirdir demişler, gelecekse yapacak bir şey yok, bekle bakalım bundan sonra nasıl devam edecek. Dualarımız seninle ladyim inşallah gönlüne göre olsun her şey. ❤️🤲
Yaa teşekkür ederim bilgilendirdiğin için normal yani o zaman 🙂
Göğüsten akıntı gelmesi normal. İlkinde de gelmişti, bunda da en başından beri var uçlarında gelip kuruyor. Kesinlikle ellemiyorum bebeğin ilk sütü gelmesin ve rahim yumusamasin diye. Sol göğsümden o zaman da şimdi de daha çok akıntı geliyor. Ve sol göğsümden sağa göre daha çok süt gelirdi kızımı emzirirken. Ama sağdan da hep geldi yani süt. Bazen oluyor öyle göğüsle de alakali.

Bir elimde serum. Karnımda nst. Eğer etkili olmazsa ciğer geliştirici yapcaz diyorlar 😓
Stres yapma canım moralini de bozma küçük adam seninle biraz eğleniyor gibi düşün insallah rabbim en hayırlısını kolaylıkla nasip edecek 🥺

Stres yapma canım moralini de bozma küçük adam seninle biraz eğleniyor gibi düşün insallah rabbim en hayırlısını kolaylıkla nasip edecek 🥺
Yalnız bi sağlıkla doğsun, ben onun poposuna seri şaplaklar atıcam. Velet ! :sopa:

Allahın izniyle gerek kalmaz da zamanında doğal süreç ile gelişir ciğerleri. Ama olacaksa da erken önlem amaçlı ciğer geliştirici almak iyi olur en azından olası bir erken doğumda kucağına alma süren çok yakın olur. Rabbim biliyo zamanını en hayırlı en sağlıklı olması için hepimiz duacınız ladym ama stres olmadan süreci atlatmaya çalış 💜🥺

Aklımı deliricem 😑

Eki Görüntüle 3593176

20 dk da 40ı bulan 3 sancı dogum sürecini başlatır yazıyor Google da.

Suan nst görüntüsünde en düşük 60, 70-80 civarında sancı var. Hemşire gördü kağıdı koşarak gitti. Dr lar geldi. Alttan muayene ettiler. Rahim ağzı 35 mm, açılma yok. 100le insan doğurur. Ben hiçbir şey hissetmiyorum.
60 80 diyo :KK17: 80de ben oğlanı doğururken tekme atıyodum gelene. Aman bacım nolur sakin. Bol su magnezyum serum. Allahım dua edelim. Sakinim tmm. Ne okuyalım bişey okuyalım dua edelim

Ben bütün hepsini gece yatarken içiyorum üst üste. Yanlış mı yapıyorum acaba? 🤔 (demir, d vitamini, omega 3, b12, magnezyum)
Oyyyy demir sabah aç karna ya da gece aç karna içiliyor. Deviti gece alma uykusuzluk yapar omega 3 ve devit sabah kahvaltıdan sonra ideali. B12 de aç deniliyor ama ben tok alıyorum kendime de oğluma da. Hatta onun b12si 500e kadar güzel yükseldi öğlen çorbalarından sonra verdim hep. Magnezyum konusunda bilgim yok sabah akşam alıyorum ben aç tok ne zaman aklıma gelirse ama diğerleri oğlumda denedim bu şekilde deviti demiri b12si güzel yükseldi.

Tünaydın hanımlar bi sorum olacaktı hem doğum yapanlara hemde hamilelere kızlar benim bir göğüsümden süt iyi geliyor ama diğeriniden biraz az geliyor bu doğurduktan sonra değişirmi? Yoksa incirdir vesairedir komposto filan yapsam iyi gelirmi? Ne dersiniz?☺️
Ben de bi kere sıktım süt geldi de arkadaşlarım da Vaalbara Vaalbara gibi tepki verdiler😅😅😅

Kağan Kocatepe den dinledim. Bu haftalarda bazı beneklerde hiçbir yapılsal fizyolojik sebep olmadığı halde, kilo alımı yavaşlar. Bu da doğum kilosu 4 kilo olan bebekle 3 kilo olacak bebek arasındaki farkın zeminidir. Bir sorun değildir. Ama ülkemizde bu konuya anneler fazla takılıyor diyor. (Anne olsaydı da görseydi 😂)

@Taranta da dedim, bi Perinatoloji görüşü alınsa hani o sorun yok dese plasentadan bebeğe giden damarlarda bi çentik bir sorun yoksa, bebek 3 kg doğacakmış ki şimdi kilo alma periyodu böyle diyip rahatlayalım. Yeter ki sorun olmasın. Yoksa anne karnında alamadığı o kg doğumdan sonra kolaylıkla alınır :KK51:

Ben de anlamadım. Polemiğe mi girdi dedim. Neyse ki kısa sürdü. :KK74:

Aman durduk yere başımıza bela açmayalım.

Çektiğimiz ağrı acı yanında bi de vicdan yapacağız. O da yetmezmiş gibi bi de etraftan nasihat dinleyeceğiz. Söyle yapsaydın, böyle yapmasaydın.. :KK34:
Yok polemiğe girmedim bi kadın konu açmıştı bir derdim varda o da Temmuz annesiydi hamilelik muhabbetine girdik o yüzden konu dışı konuşmadan dolayıymış 😃

Hiç anlamadım neden ama çok merak ettim seni 🥰❤️ tabi ki helal olsun bitanem böyle şey için helallik istenir mi ❤️ 😍

Kuzum sen ne yaptın böyle bu kadar ağır iş yapılır mı? Dikkat et artık ben bir ev süpürüyorum ki yasak, pertim çıkıyor. Dikkat et yapma artık.

İnşallah güzel haberlerle geleceksin kuzum dua ediyorum. Seni öyle iyi anlıyorum ki. Benim de ilk hamileligimde kanlı akıntı gelmişti tam tuvalete gittiğimde. Şimdi vakit yaklaştı ya gelecek doğum başlayacak diye benim de içimde bir korku var. Şu son zamanda aslında hepimizin içinde korkular mevcut kuzum.

O etraf zaten her şeyi çok biliyor var ya. Herkes akıl vermeyi çok ama çok iyi biliyor, yanında olmaya gelince herkes yok oluyor. Ne diyim.

Of ladyim ya. Çok şaşırdım ama hiç beklemiyordum sabahki sonuçtan sonra böyle çıkmasını. Her nasip vaktine esirdir demişler, gelecekse yapacak bir şey yok, bekle bakalım bundan sonra nasıl devam edecek. Dualarımız seninle ladyim inşallah gönlüne göre olsun her şey. ❤️🤲

Göğüsten akıntı gelmesi normal. İlkinde de gelmişti, bunda da en başından beri var uçlarında gelip kuruyor. Kesinlikle ellemiyorum bebeğin ilk sütü gelmesin ve rahim yumusamasin diye. Sol göğsümden o zaman da şimdi de daha çok akıntı geliyor. Ve sol göğsümden sağa göre daha çok süt gelirdi kızımı emzirirken. Ama sağdan da hep geldi yani süt. Bazen oluyor öyle göğüsle de alakali.
Ah benim canım ya üste sebebini yazdım çok teşekkür ederim çoook tatlısın ❤️❤️❤️

Merhaba hanımlar. Sancısı olanlar nasıl bir ağrı yaşıyor? Son birkaç gündür kasıklarımda ara ara önceden olmayan ağrı oluyor ama bu sancı mı, normal bir ağrı mı vs anlamıyorum😔

Oyyyy demir sabah aç karna ya da gece aç karna içiliyor. Deviti gece alma uykusuzluk yapar omega 3 ve devit sabah kahvaltıdan sonra ideali. B12 de aç deniliyor ama ben tok alıyorum kendime de oğluma da. Hatta onun b12si 500e kadar güzel yükseldi öğlen çorbalarından sonra verdim hep. Magnezyum konusunda bilgim yok sabah akşam alıyorum ben aç tok ne zaman aklıma gelirse ama diğerleri oğlumda denedim bu şekilde deviti demiri b12si güzel yükseldi.

Demiri akşam alıyorum işte hafif aç olduğum için sonrasında bir şey yemediğim tek zaman dilimi o zaman oluyor :D D vit de aslında sabah al demişti ama unutuyorum onu genel olarak uykusuzum acaba ondan mı yaa. B12 de sprey şeklinde bendeki ağız spreyi gibi gece yatmadan fıslıyorum. omega ve d viti sabah almaya çalışacağım, teşekkür ederim 🫠

Merhaba hanımlar. Sancısı olanlar nasıl bir ağrı yaşıyor? Son birkaç gündür kasıklarımda ara ara önceden olmayan ağrı oluyor ama bu sancı mı, normal bir ağrı mı vs anlamıyorum😔

10 gündür benim de tam çözemediğim ağrı mı sancı mı ayırt edemediğim bir kasık ağrım var. Yarın kontrolde soracağım burada tekrar güncel bilgi veririm ,ben de anlayamıyorum :(

Proklaktin hormonu varya süt hormonu, göğüs uyarildikca rahmi de uyarirmis, doğumdan sonra da göğüsler uyarılıyor mesela birbirine bağlantılı diye okumuştum, o yüzden uyarmamak gerekiyor, ilk sütü de erken getirtmemek için

Hatta Kaan Kocatepe genelde gebelerin 30.haftadan sonra hazırlık olsun diye kullandıkları göğüs ucu kremini de uygun bulmuyor. O videoyu izlemeseydim kremi kullanmaya başlayacaktım sonra vazgeçtim.

Aklımı deliricem 😑

Eki Görüntüle 3593176

20 dk da 40ı bulan 3 sancı dogum sürecini başlatır yazıyor Google da.

Suan nst görüntüsünde en düşük 60, 70-80 civarında sancı var. Hemşire gördü kağıdı koşarak gitti. Dr lar geldi. Alttan muayene ettiler. Rahim ağzı 35 mm, açılma yok. 100le insan doğurur. Ben hiçbir şey hissetmiyorum.

Nasıl mümkün olabiliyor yaa bu kadar yüksek sancıları hissetmemen... Bir gelişme var mı şimdi ?

Benim kızımda bel ağrısıyla başladı sanki regl olacakmış gibi.... hiç karnıma kasigima vurmadı. Bel ağrım giderek şiddetlendi ve 5dk bir vurmaya başlayınca artık hastaneye gitmiştim. Bence en ayırt edici özelliği düzenli gelmesi ve dinlenmeyle gecmeyip devam etmesi...

Back
X