- 24 Temmuz 2024
- 2.035
- 6.067
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.121
Hay maşallah, tosuncukGünaydın hanımlarrrr
34. Haftadan selamlar kontrolden geldim. Suyu derya deniz dedi. Ağrıları sordum 2 kere olursa sorun değil ama bu ağrı daha uzun sürer ve sık olursa problem dinlendiğinde geçmesi lazım dedi. Asla ama asla bir şey yapma diyor dedim yapmıyorum hocam, kadınların bir şey yapmıyorum demesi bile en kötü oturarak ütü yaparsınız, makina boşalt yerleştir bunlarda iş bunlarda yapılmayacak hiçbir şey yapmıyorumun anlamı sadece sağa dola döne döne yatmak bol bol dizi izle kitap oku uyu 1 ay sonra zaten hayatın bitecek dedikasılmalar içinde aynı şeyi söyledi ikiden fazla ise sorun vardır hareketleri takip et dedi.
İlk zamanlar hep kendini gösteren çocuk son 4 haftadır asla göstermiyor bugünde ayağı yüzündeydi. 2.500 olmuş bende totalde 12 kg aldım bu haftaya kadar. Nst ye yine girmedim ne zaman sokacak çok merak ediyorum
Çok şükür her şey yolunda 35. Haftada yeniden görüşeceğiz.
Evet adam artık içimizi biliyor ya ve gerçekten öyle dün oturduğum yerden ütü yaptımHay maşallah, tosuncuk
Yalnız Dr un teşhisler çok doğru. Bi şey yapmıyorum dersiniz, makine boşaltır, ütü yaparsınız diyor ya
Bebek keşke birşeye alışsaAy Allahım maşallah beşiğe bak pembiş pembiş Allahım sağlıkla yatırmayı nasip etsinbenim kafamda bi soru var şimdi biz bu reflü yatağını alıp bunun üzerine park beşikte yatıracaksak o zaman o park beşin anlamı sadece koruma olarak oluyor gibi bir şey oluyor şimdi bebek buna alışırsa sonra park yatakta yatabilir mi?
Benimde biraz önden gidiyor , doktor herseferinde şeker sonuçlarıma bakıyor benide geriyor ama ölçüm istemedi.Kızlarr iyi akşamlar :)
Bugün benimde kontrolüm vardı. Her şey iyi güzel çok şükür ancakkk bebiş 2 hafta önde gidiyor. Şeker çıkmamıştı bende ama yine 3 günlük ölçüm istedi
3 hafta önce ki kilomla da aynıyım. Ne yediysem bebeğime gitmiş galiba :)
Umarım şeker yoktur, önde gitse bi dert geri olsa bi dert valla sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallahh
Bi de böyle devam ederse %80 sezaryen olacaksın dedi
Üzülmedim aslında bebeğim sağlıklı olsun da hangi doğum şekli hayırlısıysa olsun
Arkadaşlarda önermiş ama bende park beşik öneririm, kızım 3,5 yaşına kadar rahat yattı. Kolay kurulup kaldırılıyor, görece hafif. Misafirlikte çocuk nerde yatacak derdi yok. Kenarı tüllü oldugu için görebiliyorsun. Ahşaplarda kenarına çarpında canı açıyor ayağı takılıyor, koruma taksan bebeği göremiyorsun. Park beşik kademeli , tutup kalkması sıralaması kolay , düşse kenarı fileli tehlikesi yok. 2 yaşından sonra kenarını açtık kendi girip çıkmaya başladı. Fiyatları makul , ben park beşikçiyim alın aldırınBen beşikte kararsızım ya park düşünüyodum sonra daha uzun süre kullansın diye ahşap beşik düşünüyorum şimdi. Şimdiki yeni Evim küçük 2 beşik alma lüksüm yok. Sallanan ahşap mı alsam ne alayım bilemedim tecrübeliler yardım akıl verin ne alalım
Neden haftalık kontrol istiyor, kaçırdıysam kusura bakma.Günaydın hanımlarrrr
34. Haftadan selamlar kontrolden geldim. Suyu derya deniz dedi. Ağrıları sordum 2 kere olursa sorun değil ama bu ağrı daha uzun sürer ve sık olursa problem dinlendiğinde geçmesi lazım dedi. Asla ama asla bir şey yapma diyor dedim yapmıyorum hocam, kadınların bir şey yapmıyorum demesi bile en kötü oturarak ütü yaparsınız, makina boşalt yerleştir bunlarda iş bunlarda yapılmayacak hiçbir şey yapmıyorumun anlamı sadece sağa dola döne döne yatmak bol bol dizi izle kitap oku uyu 1 ay sonra zaten hayatın bitecek dedikasılmalar içinde aynı şeyi söyledi ikiden fazla ise sorun vardır hareketleri takip et dedi.
İlk zamanlar hep kendini gösteren çocuk son 4 haftadır asla göstermiyor bugünde ayağı yüzündeydi. 2.500 olmuş bende totalde 12 kg aldım bu haftaya kadar. Nst ye yine girmedim ne zaman sokacak çok merak ediyorum
Over torsiyonundan şüphelendiler ama ne radyoloji ne gene cerrahi ne de kadın doğum tam emin olamadı. Nst’de sancı çıkmadı. Birkaç gün iyi olup sonra tekrar başlıyordu ağrı. Dünden beri iyiyim tamamen diyebilirim.Saol bacımins olabildiğince vaktini bekler bu bebekler
Geçmiş olsun. Acilde sana ne dediler ? Yatmanın sebebi nedir ?
Sonuçta bi doğum işareti (sancı, su gelmesi veyahut kanama gibi bi sebeple) doğumun başlaması ihtimali üzerine hastaneye varınca, yatış süreci başlamaz.
Gece gittin sancıyla, ama öğleyin doğurdun. Normal doğum yaptıysan 24 saat sonra, yani ertesi gün öğleyin taburcu olabilirsin.
Normal doğum olamadı. Öğleyin sezaryene aldılar. 48 saat sonra çıkışın. Yani önceki safhalar hesaba katılmaz diye düşünüyorum.
Doğumun öncesi sürecin garantisini kim verebilir ? Öngörülemez bi şey. Taburculuk işlemi için baz alınacak miad doğumdur.
Over torsiyonundan şüphelendiler ama ne radyoloji ne gene cerrahi ne de kadın doğum tam emin olamadı. Nst’de sancı çıkmadı. Birkaç gün iyi olup sonra tekrar başlıyordu ağrı. Dünden beri iyiyim tamamen diyebilirim.Saol bacımins olabildiğince vaktini bekler bu bebekler
Geçmiş olsun. Acilde sana ne dediler ? Yatmanın sebebi nedir ?
Sonuçta bi doğum işareti (sancı, su gelmesi veyahut kanama gibi bi sebeple) doğumun başlaması ihtimali üzerine hastaneye varınca, yatış süreci başlamaz.
Gece gittin sancıyla, ama öğleyin doğurdun. Normal doğum yaptıysan 24 saat sonra, yani ertesi gün öğleyin taburcu olabilirsin.
Normal doğum olamadı. Öğleyin sezaryene aldılar. 48 saat sonra çıkışın. Yani önceki safhalar hesaba katılmaz diye düşünüyorum.
Doğumun öncesi sürecin garantisini kim verebilir ? Öngörülemez bi şey. Taburculuk işlemi için baz alınacak miad doğumdur.
1 gece daha kalıyorsun dogumdan sonra ama normal dogumda 1 gece sezaryen olursa bence 2 gece. Kontrol amaçlı. Kaldığınız her gecenin ücreti farklı Evet ben de istanbuldayım. Ben dış çekimimi yaptırdığım fotoğrafçıdan çok memnun kalmıştım ondan fiyat aldım ama biz yenidoğan çekimi icin avrupa yakasındayımmerhaba herkese, birkaç hafta önce korkunc bir ağrıyla acile gitmiştim, ondan beridir genelde yatıyorum. Buralara fazla bakamadım.
lady peacock çok geçmiş olsun. Neler olmuş bu sırada..
Yarın 32. haftaya giriyorum, hastane çantasını hazırlayacağım.
Zarf tulumlarla mı, patikli tulumlarla mı, daha çok hangi kıyafetle rahat eder acaba bebekler ilk doğduklarında? Hastane çıkışlarının bazılarında çok rahatsız kıyafetler var gibi geldi..
Onun dışında birşeyi daha merak ediyorum. :) Şimdi biz diyelim normal doğum için hastaneye gece gittik, o gece yattık, bebek sabah doğdu, doğduğu gün mü çıkıyoruz yoksa bir gece daha mı yatıyoruz? Fiyat alırken normal doğumda bir gece yatış demişlerdi ama sonuçta hastaneye kaçta git diyeceğini bilmiyorum ki doktorun.. bebek doğduğu gün de kalınması gerekiyorsa o zaman ikinci günün ücretini mi ödeyeceğiz ek olarak?
Özel ebeyle çalışan var mı aramızda bir de onu merak ediyorum. Hakikaten avantajını görüyor musunuz varsa?
Bir deee fotografçıyla anlaşan varsa tavsiye edeceği var mı İstanbul’da?
Maşallah maşallah çok şükür canımmGünaydın hanımlarrrr
Burası beni üzdü bakuyu 1 ay sonra zaten hayatın bitecek dedi
Kuzum iyimisin ?Evet evet sağa dönük uzanıyordum düz dönmeye çalıştım dönemedim. Bebişte hareket ettikçe iyice ağrı arttı sonra geçti. Max 4 dk sürmüştür
Benim 30. Hafta başında bi kaşıntı durumu söz konusu oldu orda bir tırstık gebelik kolestazı mı diye falan derken ondan sonra seni her hafta görmek istiyorum dedi benimde işime geliyorNeden haftalık kontrol istiyor, kaçırdıysam kusura bakma.
Özel durum mu var? Yoksa bukadar hareketsizlik bana aslında sağlıklı gelmiyor. Irgat gibide çalışmayalım ama hareket berekettir oluyorum :)
Bebişte negüzel kilo almış maşAllah, sende az almış sanada maşAllah
Evet benide ama çok haklı daBurası beni üzdü baken dikkat çeken yer
Allahım çok tatlı ya anlattıklarınız maşallah sizeBebek keşke birşeye alışsaKızımın en vazgeçilmez alışkanlığı anne koynunda yatmaktı , uyusunda tek ayak üstünde bekleriz diyorduk eşimle.
İlk zamanlar reflü yatagında yatırıp koltukta masa üstünde arabada park beşik içinde kendi yatagımıza heryerde kullandık. Ayakda salladık rahat etmiştik. Büyüdükçe kaymaya başladı, üstünde yatırdık reflü yatağının dışında bulduk , sonra kaldırdık.
Anne yanı kullandım 3-4 ay onuda ev içinde heryere taşıyorduk, yanını açıp izliyordum zaten dönemiyor düşme tehlikesi yok. Oturmaya başladı , tutup kendini çekmeye başladı, dönmeye başladı anne yanı küçük geldi kenarına çarpıp kendini uyandırıyordu, düşücek diye korkuyordum. Park beşiğe geçtik, sıralamaya başladı sonra park beşik alt kademeye geçtik. Biraz bebiş bizi yönlendirdi.
İlk zamanlar önü düğmeli pijama giyip önünü açıp bebişi gögsümde yatırıyordum uyurum düşer diyede müslinde kendime bağlayıp oturur pozisyonde uyuyordum, çünkü başka türlü uyumuyordu minnoşum ahh ahh 5 yıl geçti şimdi kızım çocuk oldu bebekliğinden eser yok <3
Benimde biraz önden gidiyor , doktor herseferinde şeker sonuçlarıma bakıyor benide geriyor ama ölçüm istemedi.
Kızımda iri doğmuştu eşimle bende küçük değiliz oyüzden takılmıyorum bende genetik ve beslenmemden diyorum. Ölç bakalım nasıl çıkıcak şekerin sende şeker çıkarsa bende doktorumdan kontrol isterim .
Arkadaşlarda önermiş ama bende park beşik öneririm, kızım 3,5 yaşına kadar rahat yattı. Kolay kurulup kaldırılıyor, görece hafif. Misafirlikte çocuk nerde yatacak derdi yok. Kenarı tüllü oldugu için görebiliyorsun. Ahşaplarda kenarına çarpında canı açıyor ayağı takılıyor, koruma taksan bebeği göremiyorsun. Park beşik kademeli , tutup kalkması sıralaması kolay , düşse kenarı fileli tehlikesi yok. 2 yaşından sonra kenarını açtık kendi girip çıkmaya başladı. Fiyatları makul , ben park beşikçiyim alın aldırın
Güzel haberlerle gelmene çok sevindim kuzum maşallah bebeğineGünaydın hanımlarrrr
Canım ben de böyleyim inan okurken kendim yazdım sandım . Vajinamda bir baskı var ağrı . Zaten yatmam kalkmam desen zor . Biran önce sağlıkla kavuşayım diye diye dua ediyorum . Cumartesi kontrolüm var . Aşağı vurdukça idrar torbam vajinam ağrıyor çıkacak sanıyorum . En son sancılar vardı ciğer geliştirici oldum . Bakalım cumartesi durum ne olacak . 2 hafta daha sabretseler diye diye geldik bu zamanaAmin inşallah canım cümlemiz için hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah günüm yaklaştıkça korkularım başladı uykularım kaçıyor bugün hep aklıma doğumhaneye gireceğim o dakikalar geldi sonrasında ki o ağrılar acılar allahım sen bana yardım et dedim kendime hep birde bu iki gündür çok ciddi kasılmalarım var ve ağrılarım hiç böyle değildim bayağı ağırlaştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?