- 22 Şubat 2023
- 914
- 844
- 33
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.161
Aaa öyle miydiBunu ben de düşündüm. Y YagmurrTanem misal, şeker yüklemesi yapmıştı sanıyorum. O zaman sonuçlar normal geldi. Sonraki haftalarda gebelik şekeri var dediler
Canım kalp parlaklığı tek başına bir sorun teşkil etmiyor diye biliyorum . Kardeşime de dediler ama çok şükür gayet sağlıklı bebeği var . Canını sıkma
çok teşekkür ederim kızlar başlangıçta yoktu bişey denmemişti 32. haftadayım söyleyince şaşırdım ama takılmadım da çünkü artık yoruldum her seferinde bişeyler söylenmesi yorduKalpte parlaklık benim bebede de var. Tek başına anlam ifade etmiyor merak etmeyin. Doğuma yakın veya doğumdan sonra kaybolabiliyormuş. 14. Haftada farkedildi detaylıda 23. Haftada hala vardı bizim bebekte de.
Ama detaylıya bakan prof, çocuk kardiyologlar önemsemiyor bile zamanla kaybolan bişey, kalbin çalışmasında metabolik hiçbir sorun yaratmıyor dedi. Eğer ikili testte veya fetal dna da sorun görüldüyse dikkate alıyorlar. Tek başına izole başka sorun yoksa önemli görülmüyor kardiyak odak
Maşallah gözün aydın canımGünaydın herkese,
Biz 2000 gram olup haftamızı yakalamışız teyzeleri
Sen değiştirmedin mi daha benim başvurduğum gün değişti iyi ki değiştirmişim yenisini sevdim
Uzun zamandır evde olduğun için de olmuş olabilir. Magnezyum al istersen. Benim hafif tempolu yürüyüşlerden sonra kasıklarıma ağrı giriyor daha dün yaşadım halbuki doktordan geldim her şey yolunda ama kapıdan eve girerken kasıklarımı tutuyordum artık. Karın sertleşmesi bende de oluyor ilk gebeliğimde geç başlamıştı yani 30 34 ü geçirmiştim başladığında. Bünyeden bünyeye fark ediyor ki aynı beden 2 farklı hamilelik çok büyük fark var bende. Doktorum düzenli olmadıkça korkma dedi
1 kere onu bende yaşadım felaket birşeydi dönmeye çalışsan agrıyor ayağa kalksan agrıyor ben biraz hareket etmemiştim kramp gibiydi bende de öyle oldu
Canım sancı değildi bence ama yürüdükçe basınç aşağı doğru arttığı için bu ağrılar oluyor hep yaşıyorum ben debana magnezyumu arttır demişti doktor muhtemelen sana da benzer öneride bulunur geçmiş olsun dışarı bile çıkarken zorlanıyoruz artık sıcaklar da basmaya başladı
Kuzum iyimisin ?
Umutvari iyi misin kuzum aklım sende ne yaptın gece geçti mi ağrın?
Umutvari ne yaptın canimm nasıl oldu ağrın
Çok teşekkür ederim. Bilmiyordum baya aydınlandım :) muhtemelen doğum izni bitince önce heyet raporu alacağım. Sonrasında da kendi yıllık iznim var 40 gün onu alırım. En son da gerekirse ücretsiz izin alırım diye düşündümMaaşını her ayın 15 inde alıyorsun düzenli olarak. Ek ücretlerin varsa onu almıyorsun hiç bir zaman. Sağlıkçılarda nöbet ücreti öğretmenlerin ek ders ücreti gibi ücretler alınmıyor.
Doğum izninden sonra ücretsiz izne ayrılmak istediğinde ise dilekçe veriyorsun falan tarihte ücretsiz izne ayrılacam diye ona göre ya son maaşın yatmıyor ya da yatınca geri iade ediyorsun. Ücretsiz iznin bitip başlamak istediğinde ise ilk maaşını iki maaş ya da bir buçuk maaş olarak alıyorsun.
Devlet memurları önce maaşlarını alıp sonra çalıştıkları için ücretsiz izin ya da emeklilik durumunda bir ay fazla çalışıyorsun ya da 1 aylık maaş iadesi yapıyorsun.
İlk atandığımda çalışmadığım halde ilk ayın 15. De bir buçuk maaş almıştım. Ağustos 27. De atanmıştım eylülde bir buçuk maaş almıştım. Bu sene Eylül ayında ücretsiz izne ayrılınca da bana yatan maaşı iade ettim. Bu nisanın başında başlangıç yaptım yine yarım maaş kadar olmasa da bir buçuk maaş aldım Nisan 15 te. Haftaya doğum iznine ayrılınca maaşım yyatmaya devam edecek doğum izinlerim bitene kadar yatar. Yine ücretsiz izne ayrılırsam son maaşı iade etmek zorunda kalacağım. Yok heyet raporu vs alırsam maaş yatmaya devam eder.
Ya kızlar Allah razı olsun hepinizden. Gece bir kere daha geldi o sancı sonra tekrar gelmedi. Sanırım biraz fazla yürüdüm diye oldu. Plesenta da bebeğin kafası da aşağıda olduğu için belki baskı yapmıştır bilemedim. Ama bugün hiç bir şey yok Allah’a şükür. Bebişin hareketleri aynı şekilde devam. Yarın zaten perinatolog kontrolü var. Ağrı da tekrarlamadığı için doktora gitmedik. Hepiniz canımsınız seviyorum siziUmutvari ne yaptın bacım ?
Tarif ettiğin o kramp gibi sancı bana da geliyor. Genelde oturduğum yada yattığım yerden kalkarken ters bi hareket yapıyorum sanırım o zaman. Göbek deliğinin sağında yada solunda şöyle 2-3 parmak aşagısında, nefesimi keser derecede kuvvetli. Belki bi otuz saniye kıpırdayamıyorum. Sonra geçiyor
Geçmiş olsun tekrarlamaz inşallah bir dahaÇok teşekkür ederim. Bilmiyordum baya aydınlandım :) muhtemelen doğum izni bitince önce heyet raporu alacağım. Sonrasında da kendi yıllık iznim var 40 gün onu alırım. En son da gerekirse ücretsiz izin alırım diye düşündüm
Ya kızlar Allah razı olsun hepinizden. Gece bir kere daha geldi o sancı sonra tekrar gelmedi. Sanırım biraz fazla yürüdüm diye oldu. Plesenta da bebeğin kafası da aşağıda olduğu için belki baskı yapmıştır bilemedim. Ama bugün hiç bir şey yok Allah’a şükür. Bebişin hareketleri aynı şekilde devam. Yarın zaten perinatolog kontrolü var. Ağrı da tekrarlamadığı için doktora gitmedik. Hepiniz canımsınız seviyorum sizibelki plesenta yukarı çıkmaya çalışmıştır diye pozitif enerjiler yolladım Dndmdmd (benim umut seviyesi ) bu arada ağrım aşırı fazla olunca eşime dedim ki acaba doğum sancısı böyle bi şey mi. Diyor ki böyle bi şey olduğunu sanmıyorum bundan daha fazladır. Sen nereden biliyorsun yaaaa doğum profesörü müsün diye çıkıştım tamam ya ne kızıyorsun diyor
Doğum öncesi ve doğum sonrası izinlerde maaş kesintisiz şekilde yatıyor canım. Hatta ek olarak idari işler biriminize çocuğunuzun olduğuna dair bildirimde bulunuyorsunuz çocuk yardım parasıda ekleniyorKamuda çalışan kızlara bir sorum olacak. Kızlar bu doğum izninde olduğumuz süre boyunca maaşlarımız nasıl yatacak bilen var mı ? Normal 16 hafta boyunca yatmaya devam edecek mi yoksa izin bitiminde toplu bir şekilde mi yatıracaklar ?
Memurlarda toplu yatım diye bişey söz konusu değil. Her ay aynı düzende memur maaşı alacaksınızYa biri dedi ki doğum öncesi için topluca bi defa doğum sonrası için topluca bi defa yattı dedi ama anlamadımona göre bi bütçe planlaması yapalım inşallah bilen biri vardır
Şükür iyi olmana çok sevindim kuzum benimÇok teşekkür ederim. Bilmiyordum baya aydınlandım :) muhtemelen doğum izni bitince önce heyet raporu alacağım. Sonrasında da kendi yıllık iznim var 40 gün onu alırım. En son da gerekirse ücretsiz izin alırım diye düşündüm
Ya kızlar Allah razı olsun hepinizden. Gece bir kere daha geldi o sancı sonra tekrar gelmedi. Sanırım biraz fazla yürüdüm diye oldu. Plesenta da bebeğin kafası da aşağıda olduğu için belki baskı yapmıştır bilemedim. Ama bugün hiç bir şey yok Allah’a şükür. Bebişin hareketleri aynı şekilde devam. Yarın zaten perinatolog kontrolü var. Ağrı da tekrarlamadığı için doktora gitmedik. Hepiniz canımsınız seviyorum sizibelki plesenta yukarı çıkmaya çalışmıştır diye pozitif enerjiler yolladım Dndmdmd (benim umut seviyesi ) bu arada ağrım aşırı fazla olunca eşime dedim ki acaba doğum sancısı böyle bi şey mi. Diyor ki böyle bi şey olduğunu sanmıyorum bundan daha fazladır. Sen nereden biliyorsun yaaaa doğum profesörü müsün diye çıkıştım tamam ya ne kızıyorsun diyor
Kızımdaki sancılara baktım bu zamanlarda 100 leri görmüşüm . Ama hiç panik yoktu hissetmiyordum :) bunda az ağrı olsa hissediyorum ondan çok tedirginim . Galiba eski sezaryen yerim de ağrıyor bütün etkiler var . O ağrıya da normal diyorlar . Anormal ağrı hangisi acaba :)Şuraya sancım, ağrım, sıkıntım var yazan olunca bı heyecanla bekliyorum nedense her an doğum.haberi gelecek diye
Tembellikten ya da Yorgunluktan falan olabilir hiç problem.gormedim dedi, anlık sancı kasilmada gelirsen acilde bı sancı boyutunu görelim dedi, hareket arada bi güçlü tekme sonrasında aralıklı minik hareketler şeklinde, vurunca tekmeleri güçlü ama pek vurasi yokVaalbara sizin hareketler azaldı diye doktora gitmiştiniz şükür bir sorun çıkmamıştı hala aynı mı durum? Bende de azaldı demiştim o zamanlar ama şimdi daha da azaldı :/ Diyorum koca bebek oldu nasıl bu kadar az hissedebilirim Baskısını kasıklarımda yoğun hissediyorum onun haricinde şekerli yesem önceden hareketlenirdi hemen. Şimdi onu da yapmıyor. Hiç hissetmiyor değilim ama tekmeleri büyük hareketleri azaldı.
Ya tam öyle biraz önce siyah paltoyla konuşuyorduk ona söyledim, bu haftamda oğlumda sancılarım çıkmıştı ama 41i ucundan gördük, bu sefer de aynı hisler var ciddiye almıyorum daha vakit var diye, bakalım sonumuz hayrolsunKızımdaki sancılara baktım bu zamanlarda 100 leri görmüşüm . Ama hiç panik yoktu hissetmiyordum :) bunda az ağrı olsa hissediyorum ondan çok tedirginim . Galiba eski sezaryen yerim de ağrıyor bütün etkiler var . O ağrıya da normal diyorlar . Anormal ağrı hangisi acaba :)
Aynen benimki de aynı şekilde el ense yapıyor. Belki ağırlaştıkları için böyle olmuştur. Yeter ki iyi olsunlar tabii ama insan korkuyor. Daha geçen cuma kontrole gittim nst de bakıldı o yüzden hemen yeniden gitmek istemiyorum. Bazen ne kadar takıntılıyım diye düşünmeden edemiyorum. Millet karnını sallaya sallaya geziyor hiç takılmıyor yok hareketiymiş yok kasılmasıymış. Şöyle rahat bir insan olamadıkTembellikten ya da Yorgunluktan falan olabilir hiç problem.gormedim dedi, anlık sancı kasilmada gelirsen acilde bı sancı boyutunu görelim dedi, hareket arada bi güçlü tekme sonrasında aralıklı minik hareketler şeklinde, vurunca tekmeleri güçlü ama pek vurasi yok
Bende tam öyleyim hissetmiyor değilim ama büyük hareket nadir, aşağıya baski yoğun
Aynen ya millet gamsız mıdır nedir, su kadar rahat olsak mis gibi geçecek günler, ya benim önceden kayiplarim.oldugu için, hiçte o surecte anlamadığım.icin sanırım, şimdi her hareketi değişimi takip etmeye mecbur hissediyorum.sankiAynen benimki de aynı şekilde el ense yapıyor. Belki ağırlaştıkları için böyle olmuştur. Yeter ki iyi olsunlar tabii ama insan korkuyor. Daha geçen cuma kontrole gittim nst de bakıldı o yüzden hemen yeniden gitmek istemiyorum. Bazen ne kadar takıntılıyım diye düşünmeden edemiyorum. Millet karnını sallaya sallaya geziyor hiç takılmıyor yok hareketiymiş yok kasılmasıymış. Şöyle rahat bir insan olamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?