- 27 Nisan 2020
- 731
- 2.539
- 113
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.301
Canım şimdi servise geçirdiler nst düzeldi elhamdülillah kan sonuclarını bekliyoruz tekrae nst de takip edicekler inşallah iyi gelirse çıkarım diye umuyorum
Tamam canım benim sorayım pazartesi günü teşekkür ederimBenim de öyleydi gün içinde çok ayakta kalınca şişiyordu başta sonra ayaklarım yanmaya başladı kramplarım da arttı ben de kadın doğumcuma söyleyince o yönlendirdi yoksa daha 5 6 ay olmuştu gideli bu kadar ilerleyeceğini tahmin etmemiştim. Hatta doktor da dopller sonucunu görene kadar sulandırıcıdan bahsetmemişti sen pazartesi gidince doktoruna söyle gerekli görürse yönlendirir muhakkak rica ederim kuzum ne demek
İnşallah kan sonuçları da nst sonuçları da iyi gelir kuzumÇok sağol canım başka bir belirti yok açıklık ve sancı yok bebekte taşikardi dedi doktor şimdi serum takıldı bol su içtim nst düzeldi servise indirdiler burdada takip edicekler kan sonuclarına göre bakalım inşallah çıkacağım
Benim de öyleydi gün içinde çok ayakta kalınca şişiyordu başta sonra ayaklarım yanmaya başladı kramplarım da arttı ben de kadın doğumcuma söyleyince o yönlendirdi yoksa daha 5 6 ay olmuştu gideli bu kadar ilerleyeceğini tahmin etmemiştim. Hatta doktor da dopller sonucunu görene kadar sulandırıcıdan bahsetmemişti sen pazartesi gidince doktoruna söyle gerekli görürse yönlendirir muhakkak rica ederim kuzum ne demekCanım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah hiç bir sorun olmadan çıkacaksın o hastaneden bebeğin vaktinde gelecek inşallahdün konusmustuk seninle bebeğin aşağıya baskı hissi yaptığını ve bugün doktora soracağını söylemiştin. Nst harici erken doğum belirtisi var mı? Kontrolde başka neler söyledi doktorun? Senden haber bekliyordum bende bugün. İnşallah bir sıkıntı olmayacak dualarımız seninle kuzum
Sağol canım bilgilendirdiğin için.Benim çoğunlukla yüzeysel sanırım 1 sene oldu gideli. Varis corabim zaten ilk çocuktan önce vardı verdi ta o zaman gittiğimde. Takip edilecek dedi senede 1 o kadar. Gebelikte gitmedim. Ama yataktan ayaklarım sis kalkmiyorum ben gün içinde ayakta kalınca şişiyor uzatıp dinlendirince geçiyor. Bu aralar biraz iş yapıp biraz oturup dinlenerek geçirmeye çalışıyorum.. kadın doğum doktoruma söylesem mi bilemiyorum. Doğumda bir problem falan olmaz derse sonra da giderim. Sorayım pazartesi günü gidince
Rica ederim canımTamam canım benim sorayım pazartesi günü teşekkür ederim
İnşallah kan sonuçları da nst sonuçları da iyi gelir kuzumhaber ver bize
ben kanamalar için 16. haftamda hastanede yattığımda da varis çorabı vermişlerdi kızlar. yatakta hareketsiz kaldığımız için pıhtı ihtimalini engellediğini o yüzden giymem gerektiğini söylemişlerdi. anladığım kadarıyla serviste bir günden fazla kalan tüm gebelere ya da yeni doğum yapmışlara veriyorlar.Ben normal doğum yaptım doğumdan odaya çıktığımda gelip bunu giy dediler hastane verdi, genel uygulama zannediyordum değil mıymış ki
çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla çıkarsınız bir şey yokturÇok sağol canım başka bir belirti yok açıklık ve sancı yok bebekte taşikardi dedi doktor şimdi serum takıldı bol su içtim nst düzeldi servise indirdiler burdada takip edicekler kan sonuclarına göre bakalım inşallah çıkacağım
Aynısı gece bana da oldu kemik kıkırdağı gibi bi ses geldi böyle gıcırdar gibi çok kötü oldumÇatlayan ben miyim yani? Aman ben çatliyim bebeme bişiy olmasın. Kemiğini mi kırdım çocuğun diye yiyip bitirdim kendimi. Göremiyoz da içerde neler oluyo
Bu mantıklı geldi, olabilir, ben beş gün yatmıştımserviste bir günden fazla kalan tüm gebelere ya da yeni doğum yapmışlara veriyorlar.
Çok sevindim bacım.Kızlar perinatologdan çıktım şimdi. Plesenta geçen hafta rahim ağzına 5 mm uzaktı. Şu an 9 mm olmuş uzaklık. 2 cm uzaklık olursa normal doğum düşünebiliriz hala previa ama yükselmiş biraz daha dedi. Dedim ki 36. Haftada alırız demiştiniz hala öyle mi dedim. Yok böyle 9 mm kalsa bile 37-38 i bekleriz muhtemelen kanaman olmadığı sürece dedi. Geçen gittiğimde bpd biraz geride çıkmıştı bu sefer her şey yolunda çok şükür duruş açısından öyle çıkmıştı geçen sefer dedi. 32 de çalışamaz raporu verecek misiniz dedim istersen işe gel hiç bi şey olmaz. Yok ben yoruluyorum dersen de raporunu veririz hiç farketmez sana kalmış dedi. Kendi doktorum asla işe gidemezsin demişti şimdi bile gitmemi istemiyor hattavalla iki doktor takibinde olmak kötü bu anlamda bambaşka konuşuyorlar. Kendi doktorum plesenta dinlendiğin için yukarı çıkıyor diyor perinatolog dinlenmekle alakası yok diyor ben anlamadım şimdi rapor mu alsam almasam mı
Şükür kuzucum benim git gide çıkıyor hala umutluyum ben de çıkacak inşallahKızlar perinatologdan çıktım şimdi. Plesenta geçen hafta rahim ağzına 5 mm uzaktı. Şu an 9 mm olmuş uzaklık. 2 cm uzaklık olursa normal doğum düşünebiliriz hala previa ama yükselmiş biraz daha dedi. Dedim ki 36. Haftada alırız demiştiniz hala öyle mi dedim. Yok böyle 9 mm kalsa bile 37-38 i bekleriz muhtemelen kanaman olmadığı sürece dedi. Geçen gittiğimde bpd biraz geride çıkmıştı bu sefer her şey yolunda çok şükür duruş açısından öyle çıkmıştı geçen sefer dedi. 32 de çalışamaz raporu verecek misiniz dedim istersen işe gel hiç bi şey olmaz. Yok ben yoruluyorum dersen de raporunu veririz hiç farketmez sana kalmış dedi. Kendi doktorum asla işe gidemezsin demişti şimdi bile gitmemi istemiyor hattavalla iki doktor takibinde olmak kötü bu anlamda bambaşka konuşuyorlar. Kendi doktorum plesenta dinlendiğin için yukarı çıkıyor diyor perinatolog dinlenmekle alakası yok diyor ben anlamadım şimdi rapor mu alsam almasam mı
Aynı seyleri yazmamızÇok sevindim bacım.
Bak erken haftalarda alınır küçük doğar diye endişe ediyordun.Her şey olacağına varıyor.
Ben senin yerinde olsam, kendimi dinlerim. Yani çalışıyorum idare ediyorum yapabilirim dersen çalış. Ama sanki artık zorlandığını belinin ağrıdığını söylemiştin. Yani bu bakımdan kendini değerlendir, kararını ver. Hakkında hayırlısı olsun
geçmiş gitmiş olsun canım ben de çok sevindim. gitme valla yat, dinlen. dinlenmiş rahim ile dinlenmemişi gerçekten çok fark ediyormuş. bana yatış yazıp eve göndermeden önceki ağrılarım, baskı hissim vs kalmadı bile. zaten şurada 4-5 hafta kaldı 37 görmemize. bir de geçen gün bir arkadaşım “bebek doğduktan sonra böyle yatabildiğin günleri öyle arayacaksın ki şimdi bol bol keyfini çıkar, iyi ki yatmışım” diyeceksin dediKızlar perinatologdan çıktım şimdi. Plesenta geçen hafta rahim ağzına 5 mm uzaktı. Şu an 9 mm olmuş uzaklık. 2 cm uzaklık olursa normal doğum düşünebiliriz hala previa ama yükselmiş biraz daha dedi. Dedim ki 36. Haftada alırız demiştiniz hala öyle mi dedim. Yok böyle 9 mm kalsa bile 37-38 i bekleriz muhtemelen kanaman olmadığı sürece dedi. Geçen gittiğimde bpd biraz geride çıkmıştı bu sefer her şey yolunda çok şükür duruş açısından öyle çıkmıştı geçen sefer dedi. 32 de çalışamaz raporu verecek misiniz dedim istersen işe gel hiç bi şey olmaz. Yok ben yoruluyorum dersen de raporunu veririz hiç farketmez sana kalmış dedi. Kendi doktorum asla işe gidemezsin demişti şimdi bile gitmemi istemiyor hattavalla iki doktor takibinde olmak kötü bu anlamda bambaşka konuşuyorlar. Kendi doktorum plesenta dinlendiğin için yukarı çıkıyor diyor perinatolog dinlenmekle alakası yok diyor ben anlamadım şimdi rapor mu alsam almasam mı
Aynen öyle. Bizim planımız ayrı rabbimin planı apayrıÇok sevindim bacım.
Bak erken haftalarda alınır küçük doğar diye endişe ediyordun.Her şey olacağına varıyor.
Ben senin yerinde olsam, kendimi dinlerim. Yani çalışıyorum idare ediyorum yapabilirim dersen çalış. Ama sanki artık zorlandığını belinin ağrıdığını söylemiştin. Yani bu bakımdan kendini değerlendir, kararını ver. Hakkında hayırlısı olsun
Şükür kuzucum benim git gide çıkıyor hala umutluyum ben de çıkacak inşallahvalla kuzucum ben olsam alır raporu geçer evde dinlenirdim. Zaten artık çok zorlanıyorsun ise gidecek aktif olacak halin yok, yoruluyorum kötü oluyorum demiştin dün. Hazır çıkmaya başlamışken ve risk azalmaya başlamışken bence raporu al geç hiç riske atma tabii kendin daha iyi bilirsin bu benim düşüncem
Kızlar aynen ben de öyle düşündüm. Sonuçta 32 den sonra zaten çıkma ihtimali pek yokmuş. Önümde 2 hafta var. İşe gidip çalışırsam çıkma ihtimali varsa ve ben yoruldum ayakta durdum diye çıkmazsa vicdan azabı çekebilirim. Eşim de zaten bebişi zor yaptık niye riske atıyoruz al raporu geç diyorgeçmiş gitmiş olsun canım ben de çok sevindim. gitme valla yat, dinlen. dinlenmiş rahim ile dinlenmemişi gerçekten çok fark ediyormuş. bana yatış yazıp eve göndermeden önceki ağrılarım, baskı hissim vs kalmadı bile. zaten şurada 4-5 hafta kaldı 37 görmemize. bir de geçen gün bir arkadaşım “bebek doğduktan sonra böyle yatabildiğin günleri öyle arayacaksın ki şimdi bol bol keyfini çıkar, iyi ki yatmışım” diyeceksin dedimantıklı geldi…
Nasıl yaptın ya mükemmel
Canım çok geçmiş olsunCanım şimdi servise geçirdiler nst düzeldi elhamdülillah kan sonuclarını bekliyoruz tekrae nst de takip edicekler inşallah iyi gelirse çıkarım diye umuyorum
Zaten ne kaldı ki her gün ufak tefek bir şeyler yapsak zaten bitiyor günlerimizKız o uyku hali bende de var. Demek 3. Trimesterda öyle oluyor.
Akşam yemek yedik. Söylemesi ayıp mercimek çorbası, bir tane dolma biber, yoğurt, 2 kaşık nohut salatası. Sonra oturdum. Karnımda bi sertleşme başladı. Uzandım olmadı, ovusturdum olmadı. Patlayacak sanki öyle bi kasılma. Gidip uzandım yatağa. Daha da akşam ezanı okunmamıştı. Bi uyumuşum. Bi de şimdi kalktım.Herkes sızmış. Mutfağı topladım. Makine açtım. Pazar yapmış eşim onları tıktım buzdolabına sabah bakarım. Namazları kılsam iyi şimdi.
Dolma biberin içinde pirinç vardı, mu şeker yükseltip beni boyle bayıltıp uyuttu, bilmiyorum.Bi ara kızım odaya geldi. Gözümü açamıyorum. Dedim Allah rızası için camı aç. Sıcaktan kavuruluyorum.
Hastaneye yatış yapıldığında hemen varis çorabı verdiler. Giydim. Bi de devamlı serum alıyorum. Mübarek 1 litre. Sisti eller parmaklarlar davul oldu. O zaman iyice sıkmaya başladı. Crocs lar büyüktü ayağıma, ayağım terliğe girmemeye başladı. Operasyon olmayacağını anladığım zaman, 3 gün. Hemşireye demeden çıkardım.
Bu işin formülü bu sanıyorum. Benim kodum bozuk misal. Durup durup bütün evi asagı döküp dip köşe, çekmece dolap, cam perde girisenlerdenim.Ama son hastane macerasından sonra gözüm korktu. Taburcudan sonraki gün girdim mutfağa küçük küçük temizlik yaptım. Baharat dolabını elden geçirdim. Kavanozlarını yıkadım. Buzdolaplarını, fırını falan dıştan sildim vs. Her gün böyle küçük küçük bi şeyler yapsam, acil bi durumda ev temiz olur.
Amniyon sıvısı onları her türlü darbeye ve tehlikeye karşı koruyor. Hiç endişe etme
Ben aylar sonra kan değerime baktırmak için sağlık ocağına gittim. Dr idrar da bakalım dedi. Yok dedim. Benim tahlillerim çok sıkı ve yakın aralıklarla tekrar ediliyor burada idrar vermeyeceğim. O da ısrar etmedi. Ben orada verilen kanlardan bile şüphe ediyorum artık
Bayıldım çok şeker
Ben bunu kullanıyorum çok memnunum. Kramplarimi bitirdi resmen
Canım ben 5 sene önce normal doğum yaptığımda da bacaklarım komple varisti. Ebeler, hemsireler falan gördüler doğumdan önce, sonra hiç varis çorabı giyeceksin demediler. Gerek de var mıydı bilmiyorum hala daha bilmiyorum gerekli mi. Zaten normal olunca çok çabuk ayaklandım uzun süre yatmayacagim diye belki de vermediler. Verilen arkadaşlar var mı bilmiyorum.Normal doğumda da varis çorabı giyiyor muyuz yoksa sezercikler mi giyiyo sadece
Aynen ufak ufak yapıp dinleniyorum bende sürekli doğuma kadar ne yapabilirsem kâr modundayım. Zaman su misali.. daha önce bende demiştim kış hiç bitmeyecek, bahar hiç gelmeyecek sanmıştım bir ara, ne zaman büyüyecek ne zaman doğacak diyordum. Kızımla ilgilenirken, evin işleri derken, başka başka şeylerle uğraşırken çok hızlı bir şekilde geçmiş ve şunun şurasında 3-4 hafta sonra doğum yapmaya başlayan arkadaşlar olur illa ki tabi arada sürprizler de olabilirZaten ne kaldı ki her gün ufak tefek bir şeyler yapsak zaten bitiyor günlerimiz
Aslında bir yandan çok üzülüyorum bir yandan da kavuşmak için can atıyorum
Zaman ne hızlı arkadaşlar bana mı bir tek öyle geliyor ya nasıl geçti bu hamileliğim bilmiyorum
Kızımda o kadar uzun sürmüştü ki belki şuan uğraştığım kızım var diye ev iş sorumluluk fazla diye zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum
Kızlar perinatologdan çıktım şimdi. Plesenta geçen hafta rahim ağzına 5 mm uzaktı. Şu an 9 mm olmuş uzaklık. 2 cm uzaklık olursa normal doğum düşünebiliriz hala previa ama yükselmiş biraz daha dedi. Dedim ki 36. Haftada alırız demiştiniz hala öyle mi dedim. Yok böyle 9 mm kalsa bile 37-38 i bekleriz muhtemelen kanaman olmadığı sürece dedi. Geçen gittiğimde bpd biraz geride çıkmıştı bu sefer her şey yolunda çok şükür duruş açısından öyle çıkmıştı geçen sefer dedi. 32 de çalışamaz raporu verecek misiniz dedim istersen işe gel hiç bi şey olmaz. Yok ben yoruluyorum dersen de raporunu veririz hiç farketmez sana kalmış dedi. Kendi doktorum asla işe gidemezsin demişti şimdi bile gitmemi istemiyor hattavalla iki doktor takibinde olmak kötü bu anlamda bambaşka konuşuyorlar. Kendi doktorum plesenta dinlendiğin için yukarı çıkıyor diyor perinatolog dinlenmekle alakası yok diyor ben anlamadım şimdi rapor mu alsam almasam mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?