2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Canım ben 5 sene önce normal doğum yaptığımda da bacaklarım komple varisti. Ebeler, hemsireler falan gördüler doğumdan önce, sonra hiç varis çorabı giyeceksin demediler. Gerek de var mıydı bilmiyorum hala daha bilmiyorum gerekli mi. Zaten normal olunca çok çabuk ayaklandım uzun süre yatmayacagim diye belki de vermediler. Verilen arkadaşlar var mı bilmiyorum.

Aynen ufak ufak yapıp dinleniyorum bende sürekli doğuma kadar ne yapabilirsem kâr modundayım. Zaman su misali.. daha önce bende demiştim kış hiç bitmeyecek, bahar hiç gelmeyecek sanmıştım bir ara, ne zaman büyüyecek ne zaman doğacak diyordum. Kızımla ilgilenirken, evin işleri derken, başka başka şeylerle uğraşırken çok hızlı bir şekilde geçmiş ve şunun şurasında 3-4 hafta sonra doğum yapmaya başlayan arkadaşlar olur illa ki tabi arada sürprizler de olabilir ❤️🤲😊 hepimizin çocuğu sağlıkla vaktinde gelsin de inşallah tek dileğim bu. Bayramdan sonra tek tek dökülürüz herhalde diye düşünüyorum 🤣
Gerçekten öyle vakit kalmıyor kendine ayırmaya hamilelik bende de çok hızlı geçti 🥹
Ayy evet bayramdan sonra heran her şey olabilir her gruba girdiğimde Allahım diyorum herkes iyi olsun bebeleri iyi olsun güzel haberler hep okuyayım diyorum bir kaç haftaya hepimiz güzel haberlerle doğumlarla yazacağız buraya sık sık 🤲🏻🥰❤️

Kızlar selam nasılsınız
Dr kontrolum vardı bugün bebiş 3 kilo olmuş cam sakura 47-48 boyu derken kendi Dr um 43-44 diyor kilo ilerde boy gerideymis anlamadım kilo aynı ölçerken boy nasil farklı oluyor. onun dışında olumsuz bir haber almadık çok şükür böbrekler falan herşey yolunda.
Sezeryan olacak gebelik şekerinde dolayi Dr um spinali önerdiğini söyledi bilgisi olan var mı kızlar biraz baktım izledim ama size de sormak istedim

Kızlar hacettepeden bunu verdiler bugün. Nst bandı nedir 🤣 tuvalet kağıdı vs ne için odada yok mudur böyle şeyler 🤣 çarşaf da yazmışlar. Yatağı da evden götüreyim 🤣🤣

Eklentiler

• IMG_8637.webp
    IMG_8637.webp
    55,8 KB · Görüntüleme: 84
Kızlar beni servise aldılar ama öyle duruyorum burda tekrar nst ve serum yapacaklarmış ama 3 saattir gelen yok sordum hemşireye bi de tersledi beni 😒 bu gece yatıcaksın dedi yarın da haftasonu doktor kimbilir ne zaman gelicek oyh daraldım
O kadar iyi biliyorum ki o duyguyu😓
Ne, ne olduğunu söylüyorlar, ne sürecin nasıl devam edebileceğini. Öyle bekliyorsun.

Bana rutin günde bir kez serum verildi. Öğleyin nst, ardından serum ardından tekrar nst. Bir de gece yarısı nst ye bağladılar. Sancı çıkınca duruma göre o zaman da serum verdiler yani 24 saatte 4 nst, 2 serum.

Sabah Dr viziteye gelecek en geç. Ama akşam yoğunluğa göre Dr gelebiliyor. Her türlü çıkış için sabahki dr un görüşü geçerli.

Kızlar selam nasılsınız
Dr kontrolum vardı bugün bebiş 3 kilo olmuş cam sakura 47-48 boyu derken kendi Dr um 43-44 diyor kilo ilerde boy gerideymis anlamadım kilo aynı ölçerken boy nasil farklı oluyor. onun dışında olumsuz bir haber almadık çok şükür böbrekler falan herşey yolunda.
Sezeryan olacak gebelik şekerinde dolayi Dr um spinali önerdiğini söyledi bilgisi olan var mı kızlar biraz baktım izledim ama size de sormak istedim
Benim var spiral aynı epidural gibi aslında alttan uyuşuyorsun yani sadece bölgesel uyuşma denilebilir camım. Hem daha çabuk toparlanıyorsun hemde o doğum anında uyanık olduğun için bebekle de temasın gerçekleşiyor hemde daha az anestezi aldığın için daha çabuk ayılıyorsun.

Kızlar beni servise aldılar ama öyle duruyorum burda tekrar nst ve serum yapacaklarmış ama 3 saattir gelen yok sordum hemşireye bi de tersledi beni 😒 bu gece yatıcaksın dedi yarın da haftasonu doktor kimbilir ne zaman gelicek oyh daraldım
Şu hemşirelere bir şey sorulmuyor gerçekten sanki zoraki görevdeler 🙄
Belki sabah erken gelebilir canım doktor sıkma canını haftasonuna denk geliyor evet ama mutlaka uğrarlar

Kızlar hacettepeden bunu verdiler bugün. Nst bandı nedir 🤣 tuvalet kağıdı vs ne için odada yok mudur böyle şeyler 🤣 çarşaf da yazmışlar. Yatağı da evden götüreyim 🤣🤣
Delirmis ya bunlar.
Nst bandını, varis çorabını hastadan istemek ne demek ?!

Twitter a yüklemek lazım bu kağıdı. Bakanı da etiketleyelim.

Delirmis ya bunlar.
Nst bandını, varis çorabını hastadan istemek ne demek ?!

Twitter a yüklemek lazım bu kağıdı. Bakanı da etiketleyelim.

Hahah şaka gibi 😂😂
Çarşaf ve nst bandı ne alaka
İnanılmaz gerçekten şaka gibi 🤣 hayır bi de bugün bunu hemşire elime tutuşturdu. Dedim nasıl olsa kendi yaptığım liste var kendim hazırlarım çantamı. Biraz önce bakmak aklıma geldi 🤣 benim 3 valiz falan gitmem lazım bu gidişle 🤣

Kızlar selam nasılsınız
Oyyy maşallah tosuna 🥰🧿
Bazen cihazlar farklı ölçüm yapıyorlar canım bence sıkma canını için rahat etmeyecekse farklı bir doktora da görünebilirsin

Kızlar selam nasılsınız
Valla ben instagramda meşhur bi doktorun videosunu izledim. Anneler bebeğin boyuna çok takılmasın anne karnında ölçümü zor oluyor asıl önemli olan ne kadar önde veya geride olması bunun sorun doktorunuza diyordu.
Yani bence o boy olayına takılma duruş farkı vs olabilir.

Kızlar doktorun verdiği ultrason kağıdını bi inceleyeyim dedim de benim bebiş haftasına göre önde zaten bi de baş ölçüsü de önde baya sanki.
Ultrason kâğıdında önemli olan “bpd” yazan mı yoksa “hc” yazan mı acaba biliyor musunuz?

Of ya keşke cumaya denk gelmeseydi haftasonunu kitlemezler inşallah

Bilkent mi?

Kızlar selam nasılsınız
Ultrason kağıdı verildi mi? Oradaki fl değerini 7 ile çarpıp yaklaşık uzunluk bulunuyor. Ama arkadaşın dediği gibi net bi hesap değil. Dr lar da kiloyu, yani bel çevresi ölçümünü daha önemli görüyor. Cihaz kadar ölçen kişinin el hassasiyeti de önemli. Nokta kadar kaydırsa farklı çıkar.

Canım benim bacaklarım komple varis. Annemden gelme genetik. Ağrıdan fazla kramp falan oluyor. Yoruldugum zaman ağrır ve biraz ayakta kalsam veya yolculuk yapsam şişer bacaklarım. Daha önce iki kere gittim doktora varis için kalp damara. Her sene ölçüm yapılması gerektiğini söyledi. Takip edilmeliymis. Varis çorabı verip, bir de ilaç yazıp gönderdi o ilaç da bunları yok etmiyor sadece çoğalmasını engelliyormus. Sürekli yutamayacagima göre gereksiz.. Acaba ameliyatla yakarlar mi diye gittim ben bir umut.. ileri seviyeye gelmeden onu da yapmıyoruz dedi. Varis çorabı da bir işe yaramiyor normalde bacaklarımın altında, üstüne ne care oluyor? Hiç bir şey. Bu hamileligimde iyice cogaldi varislerim. Doktora da gitmedim yapacağı bir şey yok. Bu zamana kadar doğum doktoruma da demedim demeli miyim bilmiyorum öyle saçma sapan bir şey iste. Regl dönemi hiç dikkat etmedim belim ve karnım agridigi için. Ama fena kramp girmeye başladı su ara hem kg aldım hem onlar çoğaldı ondan sanırım..
Sanırım son haftalarda, bel, sırt ağrıları yanında bir de varis ağrısı çekicez promosyon 😀

Aaaa varis mi uzmanlık alanım sorularını alabilirim daha tazecik yenice venöz yetmezlik teşhisi alıp kan sulandırıcıya başlamak zorunda kaldım 🤦🏻‍♀️🤣 ben gebeliğimi varis ağrısıyla öğrendim evet adetim gecikmişti ama senelerdir olmayınca ihtimal vermeyip kalp damara randevu almıştım bir ihtimal diye kan verdiğimde öğrendim. Gebelikte kan hacmi arttığı için varisler ağrı yapıyor malesef hiç ayakta kalmasanız bile
Hep oturdum valla hamilelik boyunca 😁 Beni çok rahatsız eden bir ağrı olmuyor hep regl dönemlerimde kıvrandırıyordu. Şimdi ağrıyınca rahmim mi kasılıyor diye korkuttu beni

Kızlar selam nasılsınız
Bildiğim kadarıyla kiloyu karın çevresini ölçerek bir çarpanla çarpıp söylüyorlar.
Boyu da bacak kemiği ölçüp bir sayı ile çarpıp söylüyorlar.
Yani bacak kemiğini ölçerken ekranda seçiyorlar buradan buraya diye.cihaz söylüyor uzunluğu.
Cihazdan cihaza bile farkediyor.

Kızlar selam nasılsınız
Ben 2 sezeryanımı da spinalle oldum. Normal doğum gibi bebek çıktığında ilk gören sen oluyorsun en güzel yanı bu bence. Doğumdan sonra 2-3 saatte tekrar bacaklarını hissetmeye başlıyorsun zaten. Tam anestezi almadığın için de ayılmaktır vs anestezi etkilerini yaşamıyorsun. Süper bir şey bence

Back
X