2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
selam kızlar, gebeliğimin 30.cu haftasındayım bebeğin hareketlerinde azalma hissediyorum bebek büyüdüğü için alanı azaldığı için bu durum olabiliyormuş ama benzer durumda olan var mı
Olmaz mii şurada kaç kişi hareket az diye koş koş doktora gittik, daha Çarşamba gittim sonuncusuna 🤦🏻‍♀️😂 sen yine de takip et normalin dışında bı azalma hissedersen acile git, kontrolün ne zaman

Kızlar bugün kontrolüm vardı nst de bebişin kalp atışları yüksek görüldü ve yatış önerildi şuan şehir hastanesinde yatıcam bir doktorlar görücek bakalım sizden dua istiyorum bir sorun çıkmasın sağlıkla çıkalım 🌸
Rabbim korusun, hiç problemsiz sıkıntısız çıkarsıniz hastaneden, sadece tedbiren almışlardir inşallah, güzelce baksınlar senin de için rahat etsin, hiç telaş yapma, sağlık haberleriyle dönersin inşallah

Merhaba kızlar,
Benim diz kapağımın arkasında varisler vardı. Hamilelikten önce de vardı. Bunlar sadece regl olacağım zaman ağrırdı. Karnımdan daha fazla ağrırdı o derece. Şimdi hamile olduğum için, regl olmadığım için ağırmıyordu.

Bugün ağrımaya başladı. Bir doktor regl döneminde ağrımasına rahim kasılmaların bacağa vurduğu için ağrıyordur demişti. Şimdi ağrıyınca korktum farkında olmadan rahimim mi kasılıyor acaba, sancı mı var diye

Sizde var mı varis ağrısı olan , hamilelikte ağrıyan?
Aaaa varis mi uzmanlık alanım sorularını alabilirim daha tazecik yenice venöz yetmezlik teşhisi alıp kan sulandırıcıya başlamak zorunda kaldım 🤦🏻‍♀️🤣 ben gebeliğimi varis ağrısıyla öğrendim evet adetim gecikmişti ama senelerdir olmayınca ihtimal vermeyip kalp damara randevu almıştım bir ihtimal diye kan verdiğimde öğrendim. Gebelikte kan hacmi arttığı için varisler ağrı yapıyor malesef hiç ayakta kalmasanız bile

Olmaz mii şurada kaç kişi hareket az diye koş koş doktora gittik, daha Çarşamba gittim sonuncusuna 🤦🏻‍♀️😂 sen yine de takip et normalin dışında bı azalma hissedersen acile git, kontrolün ne zaman
13 haziranda, çarşamba günü gittim doktora herşey yolundaydı çok şükür ama iki gündür sanki az hareket ediyor bi şüphe düştü içime evham da yapmak istemiyorum ama 🙈

Canım benim bacaklarım komple varis. Annemden gelme genetik. Ağrıdan fazla kramp falan oluyor. Yoruldugum zaman ağrır ve biraz ayakta kalsam veya yolculuk yapsam şişer bacaklarım. Daha önce iki kere gittim doktora varis için kalp damara. Her sene ölçüm yapılması gerektiğini söyledi. Takip edilmeliymis. Varis çorabı verip, bir de ilaç yazıp gönderdi o ilaç da bunları yok etmiyor sadece çoğalmasını engelliyormus. Sürekli yutamayacagima göre gereksiz.. Acaba ameliyatla yakarlar mi diye gittim ben bir umut.. ileri seviyeye gelmeden onu da yapmıyoruz dedi. Varis çorabı da bir işe yaramiyor normalde bacaklarımın altında, üstüne ne care oluyor? Hiç bir şey. Bu hamileligimde iyice cogaldi varislerim. Doktora da gitmedim yapacağı bir şey yok. Bu zamana kadar doğum doktoruma da demedim demeli miyim bilmiyorum öyle saçma sapan bir şey iste. Regl dönemi hiç dikkat etmedim belim ve karnım agridigi için. Ama fena kramp girmeye başladı su ara hem kg aldım hem onlar çoğaldı ondan sanırım..
Canım merhabalar en son ne zaman gittin bilmiyorum uzun zaman olduysa gitmelisin. Ben aralık ayının sonunda gittim kaçak yoktu dopller çekilmişti. Sadece varis çorabı yeterli olur demişti doktor. Ama senin de yazdığın gibi bu 5 6 aylık sürede kramplar girmeye başladığı için ve sabah daha uykudan ayak damarlarım patlayacak gibi şiştiği için kadın doğum doktoruma söyledim o da beni kalp damara yönlendirdi mecburen. Evet muayenede bakınca yüzeysel damarlanma artmıştı ama varisler iç ve dış olmak üzere 2 ye ayrılıyormuş birisi bizim yüzeyde gördüklerimiz bir de kasların içinden geçen damarlarda olanlar varmış benim yeniden dopller çekilince kaçak göründü akım reflüsü diye yazıyor raporda yanlış hatırlamıyorsam damar genişliği 6-6,5mm ameliyatlık ölçülerdeymiş ama gebelikten dolayı yapamıyorlar varis çorabını uyku harici çıkarmamam gerektiğini söyleyip kan sulandırıcı başlattı çünkü olası bir durumda pıhtı oluşturmaya müsait kaçak olduğu için kan göllenme yapıyormuş bacaklarda bu da pıhtılaşmaya zemin hazırlıyormuş. Eğer pıhtı oluşursa çok canımız yanar dedi açık açık. İvedilikle coraspine başladık bugün 4. Günüm günde 1 kere alıyorum. Doğum doktorum da doğuma 1 hafta kalaya kadar eksiksiz kullanacağız dedi. Ben 5 6 ayda buraya kadar geldim malesef. İhmal etmeyin

13 haziranda, çarşamba günü gittim doktora herşey yolundaydı çok şükür ama iki gündür sanki az hareket ediyor bi şüphe düştü içime evham da yapmak istemiyorum ama 🙈
Yapma yapma bu haftalarda hepimizden bı geçti o evham, sen takip et hareket daha da azalırsa bı gidersin doktora kafan rahat eder 😊

Bu varis çorabı herkese lazım bişeymi ya ? 2 lere sezeryan oldum hiç kullandırmadılar. İlk defa duyuyorum. Yeni bi uygulama falanmı?
Sezaryen de bi ameliyat çeşidi olduğu için verilmesi gerekiyormuş aslında. Benim yatkınlığı var mı bilmiyorum annemde yok ama sezaryenden sonra varis oluştu bende 5 senedir tek bi noktada tıngır mıngır giderken estetik görümtü harici sorunum yoktu bu 5 6 ayda felaket derecede coştu.

Bu varis çorabı herkese lazım bişeymi ya ? 2 lere sezeryan oldum hiç kullandırmadılar. İlk defa duyuyorum. Yeni bi uygulama falanmı?
Ben normal doğum yaptım doğumdan odaya çıktığımda gelip bunu giy dediler hastane verdi, genel uygulama zannediyordum değil mıymış ki 🤔

Ahh bacım. Rabbim yar ve yardımcın olsun 🤲🏼 güzel haberlerle Rabbim gönlünü ferahlatsın 🤲🏼

Bi enfeksiyon durumu mu var acaba ? Kalp atışını yükseltebilir
Aminn Allah razı olsun canım 1 hafta öncesi bir idrar tahlili yaptırdım kültür fln hep temiz gelmişti bilmiyorum ki şimdi serum bağladılar nst ile takip ediyorlar inşallah ciddi bir durum olmaz

Kızlar bugün kontrolüm vardı nst de bebişin kalp atışları yüksek görüldü ve yatış önerildi şuan şehir hastanesinde yatıcam bir doktorlar görücek bakalım sizden dua istiyorum bir sorun çıkmasın sağlıkla çıkalım 🌸
Çok geçmiş olsun canım serumla düzelir inşallah 🙏🏻🙏🏻
Kızlar bazen karnımda böyle kasık bölgemde gibi kalp gibi birşey atıyor bazen bebeğin hıçkırıgı mıdır
Hıçkırıyor 🥳

Canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah hiç bir sorun olmadan çıkacaksın o hastaneden bebeğin vaktinde gelecek inşallah ❤️ 🤲 dün konusmustuk seninle bebeğin aşağıya baskı hissi yaptığını ve bugün doktora soracağını söylemiştin. Nst harici erken doğum belirtisi var mı? Kontrolde başka neler söyledi doktorun? Senden haber bekliyordum bende bugün. İnşallah bir sıkıntı olmayacak dualarımız seninle kuzum ❤️🤲
Canım merhabalar en son ne zaman gittin bilmiyorum uzun zaman olduysa gitmelisin. Ben aralık ayının sonunda gittim kaçak yoktu dopller çekilmişti. Sadece varis çorabı yeterli olur demişti doktor. Ama senin de yazdığın gibi bu 5 6 aylık sürede kramplar girmeye başladığı için ve sabah daha uykudan ayak damarlarım patlayacak gibi şiştiği için kadın doğum doktoruma söyledim o da beni kalp damara yönlendirdi mecburen. Evet muayenede bakınca yüzeysel damarlanma artmıştı ama varisler iç ve dış olmak üzere 2 ye ayrılıyormuş birisi bizim yüzeyde gördüklerimiz bir de kasların içinden geçen damarlarda olanlar varmış benim yeniden dopller çekilince kaçak göründü akım reflüsü diye yazıyor raporda yanlış hatırlamıyorsam damar genişliği 6-6,5mm ameliyatlık ölçülerdeymiş ama gebelikten dolayı yapamıyorlar varis çorabını uyku harici çıkarmamam gerektiğini söyleyip kan sulandırıcı başlattı çünkü olası bir durumda pıhtı oluşturmaya müsait kaçak olduğu için kan göllenme yapıyormuş bacaklarda bu da pıhtılaşmaya zemin hazırlıyormuş. Eğer pıhtı oluşursa çok canımız yanar dedi açık açık. İvedilikle coraspine başladık bugün 4. Günüm günde 1 kere alıyorum. Doğum doktorum da doğuma 1 hafta kalaya kadar eksiksiz kullanacağız dedi. Ben 5 6 ayda buraya kadar geldim malesef. İhmal etmeyin
Sağol canım bilgilendirdiğin için. ❤️ Benim çoğunlukla yüzeysel sanırım 1 sene oldu gideli. Varis corabim zaten ilk çocuktan önce vardı verdi ta o zaman gittiğimde. Takip edilecek dedi senede 1 o kadar. Gebelikte gitmedim. Ama yataktan ayaklarım sis kalkmiyorum ben gün içinde ayakta kalınca şişiyor uzatıp dinlendirince geçiyor. Bu aralar biraz iş yapıp biraz oturup dinlenerek geçirmeye çalışıyorum.. kadın doğum doktoruma söylesem mi bilemiyorum. Doğumda bir problem falan olmaz derse sonra da giderim. Sorayım pazartesi günü gidince 🌸

Canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah hiç bir sorun olmadan çıkacaksın o hastaneden bebeğin vaktinde gelecek inşallah ❤️ 🤲 dün konusmustuk seninle bebeğin aşağıya baskı hissi yaptığını ve bugün doktora soracağını söylemiştin. Nst harici erken doğum belirtisi var mı? Kontrolde başka neler söyledi doktorun? Senden haber bekliyordum bende bugün. İnşallah bir sıkıntı olmayacak dualarımız seninle kuzum ❤️🤲

Sağol canım bilgilendirdiğin için. ❤️ Benim çoğunlukla yüzeysel sanırım 1 sene oldu gideli. Varis corabim zaten ilk çocuktan önce vardı verdi ta o zaman gittiğimde. Takip edilecek dedi senede 1 o kadar. Gebelikte gitmedim. Ama yataktan ayaklarım sis kalkmiyorum ben gün içinde ayakta kalınca şişiyor uzatıp dinlendirince geçiyor. Bu aralar biraz iş yapıp biraz oturup dinlenerek geçirmeye çalışıyorum.. kadın doğum doktoruma söylesem mi bilemiyorum. Doğumda bir problem falan olmaz derse sonra da giderim. Sorayım pazartesi günü gidince 🌸
Benim de öyleydi gün içinde çok ayakta kalınca şişiyordu başta sonra ayaklarım yanmaya başladı kramplarım da arttı ben de kadın doğumcuma söyleyince o yönlendirdi yoksa daha 5 6 ay olmuştu gideli bu kadar ilerleyeceğini tahmin etmemiştim. Hatta doktor da dopller sonucunu görene kadar sulandırıcıdan bahsetmemişti sen pazartesi gidince doktoruna söyle gerekli görürse yönlendirir muhakkak rica ederim kuzum ne demek🌸

Rabbim sağlıkla zamaninda kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Çok sağol canım başka bir belirti yok açıklık ve sancı yok bebekte taşikardi dedi doktor şimdi serum takıldı bol su içtim nst düzeldi servise indirdiler burdada takip edicekler kan sonuclarına göre bakalım inşallah çıkacağım 🌸

Back
X