- 21 Ekim 2024
- 1.997
- 4.861
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #18.921
Yıkanmıyorsa ilk giydirdikleri çok kirlenir o zaman o yüzden en az 3 takım olmalı yanımızda diye düşünüyorum bebek icin zıbınlar haric 2 hastane cıkısı oldu ki fazla kalırsam diye 1 yedek takım daha ataym cantayaB
Bazıları yıkıyor sanırım.ama şehir hastanesinde yikamiyorlar, bı ince kat siliyorlar
İnan en çok ihtiyaç olan şey oluyor ve su, suyu son dk alıp getirirler sana da, o yanmayı damacana kesmiyorBende kalıptan memnun kalmazsam baby turco deniycem canım atıştırmalıgı aklımıza iyi düşürdün
İşte bak tecrübe bu. Bizede vesile oluyorsun Allah razı olsunİnan en çok ihtiyaç olan şey oluyor ve su, suyu son dk alıp getirirler sana da, o yanmayı damacana kesmiyorsürekli de bı düşük enerji için çerez çok iyi geliyor, var ya yulaflı falan barlar, onlardan da alacağım.bikac tane, bu sefer sudan çıkmış balık gibi olmaya niyetim yok sürekli eksik tamamlayamam hastanede
Hiiççç öyle bi kır olmuyorYıkanmıyorsa ilk giydirdikleri çok kirlenir o zaman o yüzden en az 3 takım olmalı yanımızda diye düşünüyorum bebek icin zıbınlar haric 2 hastane cıkısı oldu ki fazla kalırsam diye 1 yedek takım daha ataym cantaya
Yemeksiz tabii ki kalmazsın istesen birinden yine getirrler de o an öyle oturup yemekle uğraşacak gücün olmuyor, anlık bekleyecek halin olmuyor, hemen atistir mis gibi, kaç tur çerez aldırdım, meyve ve su aldırdım acayip bı açlık yorgunluk hissi oluyor, bu sefer başıma gelmeden bı karışık hazırladımİşte bak tecrübe bu. Bizede vesile oluyorsun Allah razı olsun
Aaaaa ben bunu bilmiyordum her hastane aynımı peki canım bilgin varmıHiiççç öyle bi kır olmuyoröyle güzel bı kokusu oluyor ki, doğar doğmaz openlere öğürürdüm, hiç öyle değil zaten kirli kısmı siliyorlar, kendi ortulerine sariyorlar, kirli kalan bı kısım olmuyor, o örtüden cikarp kıyafet giydiriyorsun
Aynı işlem biri siliyor biri suya tutuyor ameliyathanede kullanılan örtüler var ya ona sariyorlar öyle ilk muayeneleri yapılıyor sonra paket teslimAaaaa ben bunu bilmiyordum her hastane aynımı peki canım bilgin varmı
Ayyyy nasıl heyecanlandım şuanAynı işlem biri siliyor biri suya tutuyor ameliyathanede kullanılan örtüler var ya ona sariyorlar öyle ilk muayeneleri yapılıyor sonra paket teslim
İlk temas için verselerde senin işlemin bitene kadar yine alıp.muayene edecekler yine saracaklar, doğum anında çok usudukleri için sarmama durumları yok öylece her yere de yatiramazlar, alt çenesi tır tır titrer
Aminnn aminn, en sevdiğim, en heyecanla beklediğim.an, bu an gelmek bilmiyorAyyyy nasıl heyecanlandım şuansaglıklı ve kolay bir şekilde gelsin kuzularımız
Sana ne sorcam bacım. Sen Çam Sakura da doğum yapacaktın yanlış hatırlamıyorsam. Ve ilk doğumun normaldi, bu da ins normal doğum olacak.B
Bazıları yıkıyor sanırım.ama şehir hastanesinde yikamiyorlar, bı ince kat siliyorlar
Konuyla cok alakasız ama kimden duydum hatırlamıyorum burada mı okudum bilmiyorum doğruluk payı varmı acaba çam ve sakura da 4 kez kontrol icin gitmez takipli hamiş degilsen doguma almıyorlarmısSana ne sorcam bacım. Sen Çam Sakura da doğum yapacaktın yanlış hatırlamıyorsam. Ve ilk doğumun normaldi, bu da ins normal doğum olacak.
Sanırım çam sakura nın hastane şartları Göztepe den farklı di mi ?
Biliyorsun burada çift kişilik odalar (sezaryen için)
Normal doğuranlar için 3 tane tek kişilik oda varmış. Ona da neye göre insan yerleştiriyorlarsa..
Bir refakatçiye izin var. (Evvelinde giremiyor, doğum olduktan sonra geliyor odana)
Sonra ziyaretçi her türlü yasak.
Bebeği kendin güvelik kapısından dışarı çıkartıp ziyaretçine gösterebiliyorsun. Güvenlik personeli sana eşlik ediyor.
Babayı sadece doğumdan sonra bir kereye mahsus 10 dk için içeri alıyorlar.
Bunların yanında benim en sıkıntı çektiğim nokta, planlı sezaryen de olsa, kendi takibini yapan Dr un doğuma gireceği garantisi yokO gün o bile olsa ameliyat nöbetinde aksi bi durumda başkası yapabilir operasyonu. Ki planlanır sezaryen, olur ya birden doğum başlar erken gelme durumu olur. O zaman zaten dr kim denk gelirse
Bu bakımdan cam sakura nasıl ?
Kuzum ben molfix yeni doğan izotonik sulu mendil aldımKızlar doğum çantasına atmak için aldığınız ıslak mendil ve bebek bezi marka-numarasını yazar mısınız ?
Daha sonra pamuk kullanabilirim ama hastanede pratik olsun diye ıslak mendil götürmeyi düşünüyorum.
Yanıma ped aldım. Ama su depend in hasta bezlerinden de alsam iyi olacak
Pandemi döneminde dediğin sartlarin çoğu vardı, ki benimde öyle bı ana denk geldi ameliyathaneye aldılar eşimi orada oturduk yirmi dk falan, onun dışında doğum olana kadar refakatcim.yanimdaydi.son dk catali yatağa takmaya başladılar refakatciyi o zaman çıkardılar doğum oldu dikişim.atildi hasta bakıcı beni kaldırdı ben giyinirken geri aldılar, ben giyinmek için acele ettim tez canliyim.da duramadim öyleSana ne sorcam bacım. Sen Çam Sakura da doğum yapacaktın yanlış hatırlamıyorsam. Ve ilk doğumun normaldi, bu da ins normal doğum olacak.
Sanırım çam sakura nın hastane şartları Göztepe den farklı di mi ?
Biliyorsun burada çift kişilik odalar (sezaryen için)
Normal doğuranlar için 3 tane tek kişilik oda varmış. Ona da neye göre insan yerleştiriyorlarsa..
Bir refakatçiye izin var. (Evvelinde giremiyor, doğum olduktan sonra geliyor odana)
Sonra ziyaretçi her türlü yasak.
Bebeği kendin güvelik kapısından dışarı çıkartıp ziyaretçine gösterebiliyorsun. Güvenlik personeli sana eşlik ediyor.
Babayı sadece doğumdan sonra bir kereye mahsus 10 dk için içeri alıyorlar.
Bunların yanında benim en sıkıntı çektiğim nokta, planlı sezaryen de olsa, kendi takibini yapan Dr un doğuma gireceği garantisi yokO gün o bile olsa ameliyat nöbetinde aksi bi durumda başkası yapabilir operasyonu. Ki planlanır sezaryen, olur ya birden doğum başlar erken gelme durumu olur. O zaman zaten dr kim denk gelirse
Her ne kadar Dr umu sevsem de bunlar beni şehir hastanesinde doğum yapma fikrinden uzaklaştırdı.
Bu bakımdan cam sakura nasıl ?
Bilmiyorum ki bende okudum o yorumu da ama şöyle bı durum var ben oğlumda, 34te orada sancı var kanala girmiş dediler, net eminim sıra almıştım beklerken sarı alana aldılar beni sancın var randevu beklenmez diye, orada ki kadın kayıt açarken ilk gelişin mi dedi evet dedim ilk ultrason fotoğrafın var mı dedi, vardı verdim, ona bakarak bazı bilgiler girdi, başka hicbirsey sormadı da söylemedi de oradan devam ettimKonuyla cok alakasız ama kimden duydum hatırlamıyorum burada mı okudum bilmiyorum doğruluk payı varmı acaba çam ve sakura da 4 kez kontrol icin gitmez takipli hamiş degilsen doguma almıyorlarmısVaalbara haberin varmı canım
Cidden sistemleri öyle ise başlı başına saçmalıkBilmiyorum ki bende okudum o yorumu da ama şöyle bı durum var ben oğlumda, 34te orada sancı var kanala girmiş dediler, net eminim sıra almıştım beklerken sarı alana aldılar beni sancın var randevu beklenmez diye, orada ki kadın kayıt açarken ilk gelişin mi dedi evet dedim ilk ultrason fotoğrafın var mı dedi, vardı verdim, ona bakarak bazı bilgiler girdi, başka hicbirsey sormadı da söylemedi de oradan devam ettim
Pandemi dönemi diye belki isleyisleri farklıydı bilemem, belki 34ten sonra sancı var haftalık gideceğim diye birşey demediler bilemiyorum ama hiç böyle bir duruma denk gelmedim.
Yeni kararsa da saçma bı karar olmuş, yoldan geçen doğuracak olsa yok git başka zaman mi gel diyecekler
Sleepy bio natural yenidoğan 1 numara galiba en küçükten 20 tane koydum yine sleepy nin bio natural ıslak mendilini koydum pamukta aldım ben yine deKızlar doğum çantasına atmak için aldığınız ıslak mendil ve bebek bezi marka-numarasını yazar mısınız ?
Daha sonra pamuk kullanabilirim ama hastanede pratik olsun diye ıslak mendil götürmeyi düşünüyorum.
Yanıma ped aldım. Ama su depend in hasta bezlerinden de alsam iyi olacak
dimi, sağ ol canım ben de kafaya takmayayım.Şu iciyorsan hiç problem yok merak etme, ağır bı ishal geciriyorsan doktoruna sor derdim ama bu kadarciktan birşey olmaz su iç sen, zaten hava ısınıyor terlemekte suyu azaltır böyle düşünürsek, kabız olmandan da iyidir, kabızlık şu evrede daha rahatsız edici olur
Ay evet sorma çok zorlanmaya başladım ben böbreklerimde bile bazen hissediyorum vuruyorHer yere yetişiyorlar maşallah sağdan soldan alttan üstten, geriniyor mu, yayılmış yatmış mi ne yapmış her yerden sıkıştırıyor
bende aynı öyleyim uyku fa bile rahat değilim ve nefes darlığım var aşırı sizde de öyle mi ?Aynen canım ne yapsam rahat değilim resmenbir an önce zamanı gelse de doğsa moduna girdim çünkü çok zorlanıyorum artık. Boy pos da yok toparlak bir şey oldum. Hiç bir şekilde rahat değilim. Eğilmek zor çömelmek zor çocuk olunca illa eğilmek zorunda kaldığım zamanlar oluyor bugün sol tarafım sabahtan beri acıyor. Karnımın sol tarafı. Ne zaman egilsem bin beter oluyor..
Sagol canım benim ona da bir bakayim bende
Aynen öyle canım bazen kızım gelip sarılıyor nasıl acıyor anlatamam sanki morarmış gibi evet. İyice hassaslastilar artık
Benim kalbim sevmiyor ben yatamıyorum ful sağa yatıyorum sola yattığım an kalbim sıkışıyorBu gece wc nöbeti bende heralde.
Sol tarafa uyuduğumda karnım kaskatı uyanıyorum ya bebek sevmiyor heralde ama napiyim sola yatın diyolar
Ben bilkent sehir hastanesinde ( ankaradaki çam sakura gibi genelde buraya yönlendiriyorlar acil durumlarda kadro iyi) gecen yattığımda travay doğum katına ilk çıkarıldım önlük fln giydim iki kişilik odaydı yanımdaki kadın doğuruyordu mesela 7 cm açıklığı vardı doktor uğruyordu ebeler gelip bakıyordu ancak o anki nöbetçi doktor kimse o bakıyor ve asistan o nöbetçi doktora anlatıyor fln ziyarette , o anki asistan erkekti ben de tesettürlü olduğum için çekindim açıkçası alttan muayene etmedi onu ebeler yaptı ama ultrasona alındıgımda hep oradaydı e biz de önlükleyiz fln velhasılı kelam şartları iyi olsa da gercekten öyle servistekı odalar büyük ve temiz doğum gibi en mahrem olayda o çekinmeyi yaşamak istemiyorum sırf bu sebeple mecbur özelde yapacağım yaniPandemi döneminde dediğin sartlarin çoğu vardı, ki benimde öyle bı ana denk geldi ameliyathaneye aldılar eşimi orada oturduk yirmi dk falan, onun dışında doğum olana kadar refakatcim.yanimdaydi.son dk catali yatağa takmaya başladılar refakatciyi o zaman çıkardılar doğum oldu dikişim.atildi hasta bakıcı beni kaldırdı ben giyinirken geri aldılar, ben giyinmek için acele ettim tez canliyim.da duramadim öyle
Tek kişilik odada kaldım, boşluğa göre nasıl denk gelirse ayarlanıyor sanırım
Sezeryan konusunda bı fikrim yok hiç denk gelmedim doktorlar nasıl ayarlanıyor nasıl oluyor emin değilim.
Normal doğumda ebe yaptiriyor zaten, o anda olan nöbetçi doktor da gelip gidisati kontrol ediyor, bı sıkıntı yoksa dikişi ebeye bırakıp çıkıyor, odaya alındıktan sonra gelip tekrar kontrol ediyor doktor
Kapılar kartla açılıyor güvenlik açabiliyor bence bu çok iyi bı durum biz oradayken bı kadın bebeğin islemleri yapılmadan bebeği dışarıya çıkarmaya çalışmış üçüncü de kod verdiler, derdin ne senin bebeği nereye kaçırmaya calisiyorsun diye, yani guvenlik açısından çok iyi
Emzirme hemşiresi iki üç saatte bı kontrol ediyordu, bebek günde iki kere muayene ediliyordu, böyle düzenli bı isleyisleri vardı, ben problem.yasamadim.
Özelde bı hastaneye daha gidiyorum ama ilkte de gitmiştim, tam teşekküllü değildi o yüzden doğum.icin çevredeki ozelleri tercih etmiyorum, donanımlı değiller, sordum sıkıntı olursa (ki olmaz inşallah bizimki sadece tedbir) en yakın Zeytinburnu yine cam skaura buralara gönderiyorlarmis, o yüzden orada yapmak bana daha mantıklı gelmisti, ki ilk seferde sürecim de gayet güzel ilerlemişti o yüzden de bu sefer düşünmedim kararım belliydi
Yuh roman yazmışım, sana okurken kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?