2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Merhaba. Dün kontrolüm vardı. 1 ay önceki kontrolde bebişin ayakları aşağıdaydı dönmemişti. Bu kontroldede aynı şekilde kafa yukarıda ayaklar aşağıda. İlk doğumum normal doğum. Doktorum ilk doğumun olsaydı 28. Hafta itibariyle dönmesini bekleriz bebek büyüdükçe dönme işleminin oranı daha düşüyor alanı daralıyor ama ikinci doğumun 38e kadar beklerim dönmesini dedi. İkk doğumumda vakumlaydı benim zor bi doğumdu. Boynunda kolunda vs kordon dolanık değil ama kısa kordon olabilir dönmeyebilir bekleyeceğiz dedi. Hayırlısı olsun bebiş sağlıklı olsunda normal olur sezeryan olur artık hakkımızda hayırlısı. Acaba benimki gibi bebişi dönmemiş sonraki haftalarda dönen varmıki...1600 olmuş tontiş. Kilosu durumu iyi çok şükür. Başı yukarıda ye midemi çok bastırıyor nefesim baya daralıyor. Dönse daha rahat olurum belki. Ama şu doktoru bebeğin suyu konusunda bi türlü memnun edemedim az değil ama daha iyi olabilir diyip durdu her kontrolde bol suda içiyorum. Şimdi havuç suyuna başlayacağız bakalım iç arada havucı sık biraz zaytinyağı damlat tüket arada dedi. Onuda deneyelim bakalım

35te dönmüştü benim oğlan. Henüz erken sürekli fır dönüyorlar şuan. Sen gebeliğinin son haftalarının tadını çıkar. 2 ay sonra buralar yangın yeri olacak Gazlar emmeler kakalar uykusuzluklar. Yat dinlen enerji depola arkadaşım. Hastane çantanı yap. İstediğin şeyleri ye. Prenseslik bitmek üzere kendine stres yükleme şimdiden. Allah hepimize kolaylık versin

Gerçekten doğum gibi bi olayda ben de bu detayları düşünmek bi de bununla gerilmek istemiyorum.

Yoksa düşünülebilirdi belki. Salı yada çarşamba daha önce bir kez gittiğim, özel muayenesi olan Dr a gideceğim. Bu sefer eşimle. Ve beni kabul ederse ( aklımda şüphe kaldı, 36. Hafta olacağım. Takibini ben yapmadım alamam derse korkuyorum ) ins doğumu konuşalım kalan süreci onunla geçireyim istiyorum bakalım.

Bi bi aklıma gelen bi şey sorayım. Özel hastanelerde isteğe bağlı sezaryenle zorunlu sezaryen arasında ücret farkı var mı ?

Daha önceki doğumum sezaryen diye mecbur bu da sezaryen olacak. Bu durumda bi ücret farklılığı oluyor mu?

Bana sadece epidural isterseniz fark olur onun haricinde normal ile sezaryen ücreti aynı dediler

Bana sadece epidural isterseniz fark olur onun haricinde normal ile sezaryen ücreti aynı dediler
O da ilginç..

Daha önce doğum yaptığım hastaneyi aradım ben. Normale 35 bin diyor, sezaryene 55 bin. Sezaryende spinal anestezi istersen de +10 bin.

Bu fiyatlandırmalar neye göre oluyor acaba ?

O da ilginç..

Daha önce doğum yaptığım hastaneyi aradım ben. Normale 35 bin diyor, sezaryene 55 bin. Sezaryende spinal anestezi istersen de +10 bin.

Benim sordugum hastaneler hep normal sezaryen aynı fiyat verdi ama kendi muayenehanesi olan bir dr dan fiyat aldıgımda 2 sezaryen 3. Sezaryen için ayrı bir fiyat vermişti yani doktora ve hastaneye göre değişiyor sanırım

O da ilginç..

Ben medicalpark pendikte yaptım sezeryan doğum 50 bin. Normal de 40tı yanlış hatırlamıyosam. Anesteziye göre de fiyat falan değişmiyordu

Sana yazıklar olsun bi sürü alışveriş yaptım yine

ben yazmıştım bu konuyu evet birebir doktordan da duydum hatta iki defa daha gitmem lazım benim şuanda gün alabilmek için normal doğumu bilmem benimki sezeryan için geçerli

acil doğumlarda acilden giriş yapabilirsin dediler tabiki ama ameliyat için direk gidip gün almak için orada 4 muayenen olması lazımmış

mesela ben 38. haftada sezeryan günümü almış olmalıyım diyelim ki ogüne kadar sancım yok suyum gelmedi acil durumum yok acilde niye alsınlar diyorlar gün al poliklinikten yok beklim riske atayım direk acilden giderim de diyebilirim ama yok ben bu riske girmem

Girme çünkü acilde problem.cikabilir sen dert anlatana kadar, ön kontrollere git daha var vakit

Girme çünkü acilde problem.cikabilir sen dert anlatana kadar, ön kontrollere git daha var vakit
aynen vakit var inşaallah erken gelmeye kalkmazsa bebeğim kontrollü gitmek daha sağlıklı özelede çok güvenmek istemedim ben çünkü dahavönce yaşadıklarımdan dolayı riskli dedi doktorum yani mecburi sezeryan benimki

Yalnız olmadığıma sevindim bazen tedirgin ediyor , erken mi doğacak diyorum.
Bayram içinde herkez erken gidiyor birşey olursa kızımı kime bırakırım diye yedek planlar yaptım.
Biraz alıntı deryası olacak kızlar kusura bakmayın

Aynı duyguları yaşıyoruz canım. Bende erken doğacak herhalde diyorum. Kızımdan nasıl ayrılacağım hiç bir fikrim yok sürekli beni yanında isteyen annem yapsın diyen bir çocuk ola ki normal oldu 1 gece yattım hastanede o 1 gece bensiz nasıl geçer bilmiyorum Allah yardımcımız olsun. İnşallah kolaylıkla geçer gider doğum zamanımız da.. arkada 1 tane daha olunca zormuş..
Ben de kendime 19-26 haziran arasını belirledim bakalım bizim kızın keyfine kalmış , şu bayramı bi atlatalım da hayırlısıyla gerisi hızlı geçicek gibi geliyorr
Bende kendime 21inden sonrasını belirledim 37den sonra her an gelir gözüyle bakıyorum hayırlısı ile gelsinler
Sleepy bez ve sleepy mendil bacım. Mendili aldım bezi de birazdan alıyorum. Sleepyden çok memnundum ben. Vaalbara gibi mendilleri de hep suyla yıkayıp kullandım kızıma hiç pişik yaşamadım. Depend zaten süper bir icat ilkinde de çok iyi olmuştu bunda da koydum çantama
Ben özelde doğum yapmıştım canım. Yine orada olacak nasipse. Bana dikis atılırken orada hemen ebeler çocuk doktoruyla birlikte ılık suya tutup giydirdiler. Hatta şuna bak cipil cipil nasıl bakıyor etrafa diye sevdiler falan kucağıma getirdiler kokladım çok güzeldi Vaalbara bacım o kadar güzel tarif ediyor ki mükemmel bir duygu ya o an için sabırsızlanıyorum bende
Ay evet sorma çok zorlanmaya başladım ben böbreklerimde bile bazen hissediyorum vuruyor

bende aynı öyleyim uyku fa bile rahat değilim ve nefes darlığım var aşırı sizde de öyle mi ?
Aynen canım uykuda bile rahat değilim ve sürekli uyanıyorum. Soluma yatmaktan hem kalbim ağrıyor hem sol yanım acıyor.
30da gittim dönmemisti 33de gittim dönmüştü daha döner bence de.
Bacım benim hastanede sezaryen normalden daha ucuz neden bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…