- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #18.941
35te dönmüştü benim oğlan. Henüz erken sürekli fır dönüyorlar şuan. Sen gebeliğinin son haftalarının tadını çıkar. 2 ay sonra buralar yangın yeri olacakMerhaba. Dün kontrolüm vardı. 1 ay önceki kontrolde bebişin ayakları aşağıdaydı dönmemişti. Bu kontroldede aynı şekilde kafa yukarıda ayaklar aşağıda. İlk doğumum normal doğum. Doktorum ilk doğumun olsaydı 28. Hafta itibariyle dönmesini bekleriz bebek büyüdükçe dönme işleminin oranı daha düşüyor alanı daralıyor ama ikinci doğumun 38e kadar beklerim dönmesini dedi. İkk doğumumda vakumlaydı benim zor bi doğumdu. Boynunda kolunda vs kordon dolanık değil ama kısa kordon olabilir dönmeyebilir bekleyeceğiz dedi. Hayırlısı olsun bebiş sağlıklı olsunda normal olur sezeryan olur artık hakkımızda hayırlısı. Acaba benimki gibi bebişi dönmemiş sonraki haftalarda dönen varmıki...1600 olmuş tontiş. Kilosu durumu iyi çok şükür. Başı yukarıda ye midemi çok bastırıyor nefesim baya daralıyor. Dönse daha rahat olurum belki. Ama şu doktoru bebeğin suyu konusunda bi türlü memnun edemedimaz değil ama daha iyi olabilir diyip durdu her kontrolde bol suda içiyorum. Şimdi havuç suyuna başlayacağız bakalım iç arada havucı sık biraz zaytinyağı damlat tüket arada dedi. Onuda deneyelim bakalım
Gerçekten doğum gibi bi olayda ben de bu detayları düşünmek bi de bununla gerilmek istemiyorum.Ben bilkent sehir hastanesinde ( ankaradaki çam sakura gibi genelde buraya yönlendiriyorlar acil durumlarda kadro iyi) gecen yattığımda travay doğum katına ilk çıkarıldım önlük fln giydim iki kişilik odaydı yanımdaki kadın doğuruyordu mesela 7 cm açıklığı vardı doktor uğruyordu ebeler gelip bakıyordu ancak o anki nöbetçi doktor kimse o bakıyor ve asistan o nöbetçi doktora anlatıyor fln ziyarette , o anki asistan erkekti ben de tesettürlü olduğum için çekindim açıkçası alttan muayene etmedi onu ebeler yaptı ama ultrasona alındıgımda hep oradaydı e biz de önlükleyiz fln velhasılı kelam şartları iyi olsa da gercekten öyle servistekı odalar büyük ve temiz doğum gibi en mahrem olayda o çekinmeyi yaşamak istemiyorum sırf bu sebeple mecbur özelde yapacağım yani
Bana sadece epidural isterseniz fark olur onun haricinde normal ile sezaryen ücreti aynı dedilerGerçekten doğum gibi bi olayda ben de bu detayları düşünmek bi de bununla gerilmek istemiyorum.
Yoksa düşünülebilirdi belki. Salı yada çarşamba daha önce bir kez gittiğim, özel muayenesi olan Dr a gideceğim. Bu sefer eşimle. Ve beni kabul ederse ( aklımda şüphe kaldı, 36. Hafta olacağım. Takibini ben yapmadım alamam derse korkuyorum) ins doğumu konuşalım kalan süreci onunla geçireyim istiyorum bakalım.
Bi bi aklıma gelen bi şey sorayım. Özel hastanelerde isteğe bağlı sezaryenle zorunlu sezaryen arasında ücret farkı var mı ?
Daha önceki doğumum sezaryen diye mecbur bu da sezaryen olacak. Bu durumda bi ücret farklılığı oluyor mu?
O da ilginç..Bana sadece epidural isterseniz fark olur onun haricinde normal ile sezaryen ücreti aynı dediler
Bezmialem de dogum yapacağım sezaryen de normal dogumda aynı ücretBi bi aklıma gelen bi şey sorayım. Özel hastanelerde isteğe bağlı sezaryenle zorunlu sezaryen arasında ücret farkı var mı ?
Benim sordugum hastaneler hep normal sezaryen aynı fiyat verdi ama kendi muayenehanesi olan bir dr dan fiyat aldıgımda 2 sezaryen 3. Sezaryen için ayrı bir fiyat vermişti yani doktora ve hastaneye göre değişiyor sanırımO da ilginç..
Daha önce doğum yaptığım hastaneyi aradım ben. Normale 35 bin diyor, sezaryene 55 bin. Sezaryende spinal anestezi istersen de +10 bin.
Bu fiyatlandırmalar neye göre oluyor acaba ?
Ben medicalpark pendikte yaptım sezeryan doğum 50 bin. Normal de 40tı yanlış hatırlamıyosam. Anesteziye göre de fiyat falan değişmiyorduO da ilginç..
Daha önce doğum yaptığım hastaneyi aradım ben. Normale 35 bin diyor, sezaryene 55 bin. Sezaryende spinal anestezi istersen de +10 bin.
Bu fiyatlandırmalar neye göre oluyor acaba ?
Sana yazıklar olsun
Günaydın kızlar hala kararsız olan ya da ek olarak almak isteyen varsa takımlar çok güzel sepette de indirim var bi tane yengeçli aldım 360 civarına geldi sanırım
ben yazmıştım bu konuyu evet birebir doktordan da duydum hatta iki defa daha gitmem lazım benim şuanda gün alabilmek için normal doğumu bilmem benimki sezeryan için geçerliKonuyla cok alakasız ama kimden duydum hatırlamıyorum burada mı okudum bilmiyorum doğruluk payı varmı acaba çam ve sakura da 4 kez kontrol icin gitmez takipli hamiş degilsen doguma almıyorlarmısVaalbara haberin varmı canım
acil doğumlarda acilden giriş yapabilirsin dediler tabiki ama ameliyat için direk gidip gün almak için orada 4 muayenen olması lazımmışBilmiyorum ki bende okudum o yorumu da ama şöyle bı durum var ben oğlumda, 34te orada sancı var kanala girmiş dediler, net eminim sıra almıştım beklerken sarı alana aldılar beni sancın var randevu beklenmez diye, orada ki kadın kayıt açarken ilk gelişin mi dedi evet dedim ilk ultrason fotoğrafın var mı dedi, vardı verdim, ona bakarak bazı bilgiler girdi, başka hicbirsey sormadı da söylemedi de oradan devam ettim
Pandemi dönemi diye belki isleyisleri farklıydı bilemem, belki 34ten sonra sancı var haftalık gideceğim diye birşey demediler bilemiyorum ama hiç böyle bir duruma denk gelmedim.
Yeni kararsa da saçma bı karar olmuş, yoldan geçen doğuracak olsa yok git başka zaman mi gel diyecekler
Şimdi olduben yazmıştım bu konuyu evet birebir doktordan da duydum hatta iki defa daha gitmem lazım benim şuanda gün alabilmek için normal doğumu bilmem benimki sezeryan için geçerli
mesela ben 38. haftada sezeryan günümü almış olmalıyım diyelim ki ogüne kadar sancım yok suyum gelmedi acil durumum yok acilde niye alsınlar diyorlar gün al poliklinikten yok beklim riske atayım direk acilden giderim de diyebilirim ama yok ben bu riske girmemBilmiyorum ki bende okudum o yorumu da ama şöyle bı durum var ben oğlumda, 34te orada sancı var kanala girmiş dediler, net eminim sıra almıştım beklerken sarı alana aldılar beni sancın var randevu beklenmez diye, orada ki kadın kayıt açarken ilk gelişin mi dedi evet dedim ilk ultrason fotoğrafın var mı dedi, vardı verdim, ona bakarak bazı bilgiler girdi, başka hicbirsey sormadı da söylemedi de oradan devam ettim
Pandemi dönemi diye belki isleyisleri farklıydı bilemem, belki 34ten sonra sancı var haftalık gideceğim diye birşey demediler bilemiyorum ama hiç böyle bir duruma denk gelmedim.
Yeni kararsa da saçma bı karar olmuş, yoldan geçen doğuracak olsa yok git başka zaman mi gel diyecekler
Girme çünkü acilde problem.cikabilir sen dert anlatana kadar, ön kontrollere git daha var vakitmesela ben 38. haftada sezeryan günümü almış olmalıyım diyelim ki ogüne kadar sancım yok suyum gelmedi acil durumum yok acilde niye alsınlar diyorlar gün al poliklinikten yok beklim riske atayım direk acilden giderim de diyebilirim ama yok ben bu riske girmem
orada sezeryan için ne fiyat istiyorlar acabaBezmialem de dogum yapacağım sezaryen de normal dogumda aynı ücret
Normal dogumda sezaryen fiyatta 38 bindiorada sezeryan için ne fiyat istiyorlar acaba
aynen vakit var inşaallah erken gelmeye kalkmazsa bebeğim kontrollü gitmek daha sağlıklı özelede çok güvenmek istemedim ben çünkü dahavönce yaşadıklarımdan dolayı riskli dedi doktorum yani mecburi sezeryan benimkiGirme çünkü acilde problem.cikabilir sen dert anlatana kadar, ön kontrollere git daha var vakit
Teşekkürler canım cevap içinNormal dogumda sezaryen fiyatta 38 bindi
Ama haziranda fiyat güncellemesi olacakti bayramdan sonra bakalım ne diyecekler
Biraz alıntı deryası olacak kızlar kusura bakmayınYalnız olmadığıma sevindim bazen tedirgin ediyor , erken mi doğacak diyorum.
Bayram içinde herkez erken gidiyor birşey olursa kızımı kime bırakırım diye yedek planlar yaptım.
Bende kendime 21inden sonrasını belirledimBen de kendime 19-26 haziran arasını belirledim bakalım bizim kızın keyfine kalmış , şu bayramı bi atlatalım da hayırlısıyla gerisi hızlı geçicek gibi geliyorr
Sleepy bez ve sleepy mendil bacım. Mendili aldım bezi de birazdan alıyorum. Sleepyden çok memnundum ben.Kızlar doğum çantasına atmak için aldığınız ıslak mendil ve bebek bezi marka-numarasını yazar mısınız ?
Daha sonra pamuk kullanabilirim ama hastanede pratik olsun diye ıslak mendil götürmeyi düşünüyorum.
Yanıma ped aldım. Ama su depend in hasta bezlerinden de alsam iyi olacak
Ben özelde doğum yapmıştım canım. Yine orada olacak nasipse. Bana dikis atılırken orada hemen ebeler çocuk doktoruyla birlikte ılık suya tutup giydirdiler. Hatta şuna bak cipil cipil nasıl bakıyor etrafa diye sevdiler falanStok bencede bebek bezinde sıkıntı en pahalı marka alıyorsun pişik olabiliyor o yüzden denemek icin 42 li aldım ben kullanan herkes memnun tek sorunu kalıpları dar bakalım
Ben aklıma gelmişken sorayım kızlarbebek doğduğunda hastanede yıkamıyorlar degil mi sadece siliyorlar mı
Aynen canım uykuda bile rahat değilim ve sürekli uyanıyorum. Soluma yatmaktan hem kalbim ağrıyor hem sol yanım acıyor.Ay evet sorma çok zorlanmaya başladım ben böbreklerimde bile bazen hissediyorum vuruyor
bende aynı öyleyim uyku fa bile rahat değilim ve nefes darlığım var aşırı sizde de öyle mi ?
30da gittim dönmemisti 33de gittim dönmüştü daha döner bence de.Merhaba. Dün kontrolüm vardı. 1 ay önceki kontrolde bebişin ayakları aşağıdaydı dönmemişti. Bu kontroldede aynı şekilde kafa yukarıda ayaklar aşağıda. İlk doğumum normal doğum. Doktorum ilk doğumun olsaydı 28. Hafta itibariyle dönmesini bekleriz bebek büyüdükçe dönme işleminin oranı daha düşüyor alanı daralıyor ama ikinci doğumun 38e kadar beklerim dönmesini dedi. İkk doğumumda vakumlaydı benim zor bi doğumdu. Boynunda kolunda vs kordon dolanık değil ama kısa kordon olabilir dönmeyebilir bekleyeceğiz dedi. Hayırlısı olsun bebiş sağlıklı olsunda normal olur sezeryan olur artık hakkımızda hayırlısı. Acaba benimki gibi bebişi dönmemiş sonraki haftalarda dönen varmıki...1600 olmuş tontiş. Kilosu durumu iyi çok şükür. Başı yukarıda ye midemi çok bastırıyor nefesim baya daralıyor. Dönse daha rahat olurum belki. Ama şu doktoru bebeğin suyu konusunda bi türlü memnun edemedimaz değil ama daha iyi olabilir diyip durdu her kontrolde bol suda içiyorum. Şimdi havuç suyuna başlayacağız bakalım iç arada havucı sık biraz zaytinyağı damlat tüket arada dedi. Onuda deneyelim bakalım
Bacım benim hastanede sezaryen normalden daha ucuz neden bilmiyorum..Gerçekten doğum gibi bi olayda ben de bu detayları düşünmek bi de bununla gerilmek istemiyorum.
Yoksa düşünülebilirdi belki. Salı yada çarşamba daha önce bir kez gittiğim, özel muayenesi olan Dr a gideceğim. Bu sefer eşimle. Ve beni kabul ederse ( aklımda şüphe kaldı, 36. Hafta olacağım. Takibini ben yapmadım alamam derse korkuyorum) ins doğumu konuşalım kalan süreci onunla geçireyim istiyorum bakalım.
Bi bi aklıma gelen bi şey sorayım. Özel hastanelerde isteğe bağlı sezaryenle zorunlu sezaryen arasında ücret farkı var mı ?
Daha önceki doğumum sezaryen diye mecbur bu da sezaryen olacak. Bu durumda bi ücret farklılığı oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?