• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
B

Bazıları yıkıyor sanırım.ama şehir hastanesinde yikamiyorlar, bı ince kat siliyorlar 😊
Yıkanmıyorsa ilk giydirdikleri çok kirlenir o zaman o yüzden en az 3 takım olmalı yanımızda diye düşünüyorum bebek icin zıbınlar haric 2 hastane cıkısı oldu ki fazla kalırsam diye 1 yedek takım daha ataym cantaya

Bende kalıptan memnun kalmazsam baby turco deniycem canım atıştırmalıgı aklımıza iyi düşürdün😂
İnan en çok ihtiyaç olan şey oluyor ve su, suyu son dk alıp getirirler sana da, o yanmayı damacana kesmiyor 😂😂 sürekli de bı düşük enerji için çerez çok iyi geliyor, var ya yulaflı falan barlar, onlardan da alacağım.bikac tane, bu sefer sudan çıkmış balık gibi olmaya niyetim yok sürekli eksik tamamlayamam hastanede 😂😂😂

İnan en çok ihtiyaç olan şey oluyor ve su, suyu son dk alıp getirirler sana da, o yanmayı damacana kesmiyor 😂😂 sürekli de bı düşük enerji için çerez çok iyi geliyor, var ya yulaflı falan barlar, onlardan da alacağım.bikac tane, bu sefer sudan çıkmış balık gibi olmaya niyetim yok sürekli eksik tamamlayamam hastanede 😂😂😂
İşte bak tecrübe bu. Bizede vesile oluyorsun Allah razı olsun

Yıkanmıyorsa ilk giydirdikleri çok kirlenir o zaman o yüzden en az 3 takım olmalı yanımızda diye düşünüyorum bebek icin zıbınlar haric 2 hastane cıkısı oldu ki fazla kalırsam diye 1 yedek takım daha ataym cantaya
Hiiççç öyle bi kır olmuyor 🥹 öyle güzel bı kokusu oluyor ki, doğar doğmaz openlere öğürürdüm, hiç öyle değil 🥹 zaten kirli kısmı siliyorlar, kendi ortulerine sariyorlar, kirli kalan bı kısım olmuyor, o örtüden cikarp kıyafet giydiriyorsun

İşte bak tecrübe bu. Bizede vesile oluyorsun Allah razı olsun
Yemeksiz tabii ki kalmazsın istesen birinden yine getirrler de o an öyle oturup yemekle uğraşacak gücün olmuyor, anlık bekleyecek halin olmuyor, hemen atistir mis gibi, kaç tur çerez aldırdım, meyve ve su aldırdım acayip bı açlık yorgunluk hissi oluyor, bu sefer başıma gelmeden bı karışık hazırladım 😂😂

Hiiççç öyle bi kır olmuyor 🥹 öyle güzel bı kokusu oluyor ki, doğar doğmaz openlere öğürürdüm, hiç öyle değil 🥹 zaten kirli kısmı siliyorlar, kendi ortulerine sariyorlar, kirli kalan bı kısım olmuyor, o örtüden cikarp kıyafet giydiriyorsun
Aaaaa ben bunu bilmiyordum her hastane aynımı peki canım bilgin varmı

Aaaaa ben bunu bilmiyordum her hastane aynımı peki canım bilgin varmı
Aynı işlem biri siliyor biri suya tutuyor ameliyathanede kullanılan örtüler var ya ona sariyorlar öyle ilk muayeneleri yapılıyor sonra paket teslim 😍

İlk temas için verselerde senin işlemin bitene kadar yine alıp.muayene edecekler yine saracaklar, doğum anında çok usudukleri için sarmama durumları yok öylece her yere de yatiramazlar, alt çenesi tır tır titrer 🥹❣️

Aynı işlem biri siliyor biri suya tutuyor ameliyathanede kullanılan örtüler var ya ona sariyorlar öyle ilk muayeneleri yapılıyor sonra paket teslim 😍

İlk temas için verselerde senin işlemin bitene kadar yine alıp.muayene edecekler yine saracaklar, doğum anında çok usudukleri için sarmama durumları yok öylece her yere de yatiramazlar, alt çenesi tır tır titrer 🥹❣️
Ayyyy nasıl heyecanlandım şuan 🥹 saglıklı ve kolay bir şekilde gelsin kuzularımız

B

Bazıları yıkıyor sanırım.ama şehir hastanesinde yikamiyorlar, bı ince kat siliyorlar 😊
Sana ne sorcam bacım. Sen Çam Sakura da doğum yapacaktın yanlış hatırlamıyorsam. Ve ilk doğumun normaldi, bu da ins normal doğum olacak.

Sanırım çam sakura nın hastane şartları Göztepe den farklı di mi ?

Buranın iyiliği, doğum için gebelik takibini burada yaptırmış olmana gerek yok. Acil de gelsen, poliklinikten de yönlendirilsen doğumu yaptırıyorlar.

*Biliyorsun burada çift kişilik odalar (sezaryen için)
*Normal doğuranlar için 3 tane tek kişilik oda varmış. Ona da neye göre insan yerleştiriyorlarsa..:olamaz:

*Bir refakatçiye izin var. (Evvelinde giremiyor, doğum olduktan sonra geliyor odana)
*Sonra ziyaretçi her türlü yasak.
Bebeği kendin güvelik kapısından dışarı çıkartıp ziyaretçine gösterebiliyorsun. Güvenlik personeli sana eşlik ediyor.
*Babayı sadece doğumdan sonra bir kereye mahsus 10 dk için içeri alıyorlar.

Bunların yanında benim en sıkıntı çektiğim nokta, planlı sezaryen de olsa, kendi takibini yapan Dr un doğuma gireceği garantisi yok 🤷‍♀️ Dr sana gün verse, o gün ameliyat nöbetinde senin de un bile olsa, aksi bi durumda başkası yapabilir operasyonu. Ki planlanır sezaryen, olur ya birden doğum başlar erken gelme durumu olur. O zaman zaten dr kim denk gelirse 😓

Her ne kadar Dr umu sevsem de bunlar beni şehir hastanesinde doğum yapma fikrinden uzaklaştırdı.

Bu bakımdan cam sakura nasıl ?

Son düzenleme:
Sana ne sorcam bacım. Sen Çam Sakura da doğum yapacaktın yanlış hatırlamıyorsam. Ve ilk doğumun normaldi, bu da ins normal doğum olacak.

Biliyorsun burada çift kişilik odalar (sezaryen için)
Normal doğuranlar için 3 tane tek kişilik oda varmış. Ona da neye göre insan yerleştiriyorlarsa..:olamaz:

Bir refakatçiye izin var. (Evvelinde giremiyor, doğum olduktan sonra geliyor odana)
Sonra ziyaretçi her türlü yasak.
Bebeği kendin güvelik kapısından dışarı çıkartıp ziyaretçine gösterebiliyorsun. Güvenlik personeli sana eşlik ediyor.
Babayı sadece doğumdan sonra bir kereye mahsus 10 dk için içeri alıyorlar.

Bunların yanında benim en sıkıntı çektiğim nokta, planlı sezaryen de olsa, kendi takibini yapan Dr un doğuma gireceği garantisi yok 🤷‍♀️ O gün o bile olsa ameliyat nöbetinde aksi bi durumda başkası yapabilir operasyonu. Ki planlanır sezaryen, olur ya birden doğum başlar erken gelme durumu olur. O zaman zaten dr kim denk gelirse 😓

Konuyla cok alakasız ama kimden duydum hatırlamıyorum burada mı okudum bilmiyorum doğruluk payı varmı acaba çam ve sakura da 4 kez kontrol icin gitmez takipli hamiş degilsen doguma almıyorlarmıs Vaalbara Vaalbara haberin varmı canım

Kızlar doğum çantasına atmak için aldığınız ıslak mendil ve bebek bezi marka-numarasını yazar mısınız ?

Daha sonra pamuk kullanabilirim ama hastanede pratik olsun diye ıslak mendil götürmeyi düşünüyorum.

Yanıma ped aldım. Ama su depend in hasta bezlerinden de alsam iyi olacak 🤔
Kuzum ben molfix yeni doğan izotonik sulu mendil aldım

Bebek bezi de 1 numara 2-5 kg arası birkaç marka aldım az az

Biliyorsun burada çift kişilik odalar (sezaryen için)
Normal doğuranlar için 3 tane tek kişilik oda varmış. Ona da neye göre insan yerleştiriyorlarsa..:olamaz:

Bir refakatçiye izin var. (Evvelinde giremiyor, doğum olduktan sonra geliyor odana)
Sonra ziyaretçi her türlü yasak.
Babayı sadece doğumdan sonra bir kereye mahsus 10 dk için içeri alıyorlar.

Bunların yanında benim en sıkıntı çektiğim nokta, planlı sezaryen de olsa, kendi takibini yapan Dr un doğuma gireceği garantisi yok 🤷‍♀️ O gün o bile olsa ameliyat nöbetinde aksi bi durumda başkası yapabilir operasyonu. Ki planlanır sezaryen, olur ya birden doğum başlar erken gelme durumu olur. O zaman zaten dr kim denk gelirse 😓

Her ne kadar Dr umu sevsem de bunlar beni şehir hastanesinde doğum yapma fikrinden uzaklaştırdı.

Pandemi döneminde dediğin sartlarin çoğu vardı, ki benimde öyle bı ana denk geldi ameliyathaneye aldılar eşimi orada oturduk yirmi dk falan, onun dışında doğum olana kadar refakatcim.yanimdaydi.son dk catali yatağa takmaya başladılar refakatciyi o zaman çıkardılar doğum oldu dikişim.atildi hasta bakıcı beni kaldırdı ben giyinirken geri aldılar, ben giyinmek için acele ettim tez canliyim.da duramadim öyle 😂
Tek kişilik odada kaldım, boşluğa göre nasıl denk gelirse ayarlanıyor sanırım
Sezeryan konusunda bı fikrim yok hiç denk gelmedim doktorlar nasıl ayarlanıyor nasıl oluyor emin değilim.
Normal doğumda ebe yaptiriyor zaten, o anda olan nöbetçi doktor da gelip gidisati kontrol ediyor, bı sıkıntı yoksa dikişi ebeye bırakıp çıkıyor, odaya alındıktan sonra gelip tekrar kontrol ediyor doktor
Kapılar kartla açılıyor güvenlik açabiliyor bence bu çok iyi bı durum biz oradayken bı kadın bebeğin islemleri yapılmadan bebeği dışarıya çıkarmaya çalışmış üçüncü de kod verdiler, derdin ne senin bebeği nereye kaçırmaya calisiyorsun diye, yani guvenlik açısından çok iyi

Emzirme hemşiresi iki üç saatte bı kontrol ediyordu, bebek günde iki kere muayene ediliyordu, böyle düzenli bı isleyisleri vardı, ben problem.yasamadim.
Özelde bı hastaneye daha gidiyorum ama ilkte de gitmiştim, tam teşekküllü değildi o yüzden doğum.icin çevredeki ozelleri tercih etmiyorum, donanımlı değiller, sordum sıkıntı olursa (ki olmaz inşallah bizimki sadece tedbir) en yakın Zeytinburnu yine cam skaura buralara gönderiyorlarmis, o yüzden orada yapmak bana daha mantıklı gelmisti, ki ilk seferde sürecim de gayet güzel ilerlemişti o yüzden de bu sefer düşünmedim kararım belliydi

Yuh roman yazmışım, sana okurken kolay gelsin 😂😂😂

Konuyla cok alakasız ama kimden duydum hatırlamıyorum burada mı okudum bilmiyorum doğruluk payı varmı acaba çam ve sakura da 4 kez kontrol icin gitmez takipli hamiş degilsen doguma almıyorlarmıs Vaalbara Vaalbara haberin varmı canım
Bilmiyorum ki bende okudum o yorumu da ama şöyle bı durum var ben oğlumda, 34te orada sancı var kanala girmiş dediler, net eminim sıra almıştım beklerken sarı alana aldılar beni sancın var randevu beklenmez diye, orada ki kadın kayıt açarken ilk gelişin mi dedi evet dedim ilk ultrason fotoğrafın var mı dedi, vardı verdim, ona bakarak bazı bilgiler girdi, başka hicbirsey sormadı da söylemedi de oradan devam ettim 🤷🏻‍♀️
Pandemi dönemi diye belki isleyisleri farklıydı bilemem, belki 34ten sonra sancı var haftalık gideceğim diye birşey demediler bilemiyorum ama hiç böyle bir duruma denk gelmedim.

Yeni kararsa da saçma bı karar olmuş, yoldan geçen doğuracak olsa yok git başka zaman mi gel diyecekler

Bilmiyorum ki bende okudum o yorumu da ama şöyle bı durum var ben oğlumda, 34te orada sancı var kanala girmiş dediler, net eminim sıra almıştım beklerken sarı alana aldılar beni sancın var randevu beklenmez diye, orada ki kadın kayıt açarken ilk gelişin mi dedi evet dedim ilk ultrason fotoğrafın var mı dedi, vardı verdim, ona bakarak bazı bilgiler girdi, başka hicbirsey sormadı da söylemedi de oradan devam ettim 🤷🏻‍♀️
Pandemi dönemi diye belki isleyisleri farklıydı bilemem, belki 34ten sonra sancı var haftalık gideceğim diye birşey demediler bilemiyorum ama hiç böyle bir duruma denk gelmedim.

Yeni kararsa da saçma bı karar olmuş, yoldan geçen doğuracak olsa yok git başka zaman mi gel diyecekler
Cidden sistemleri öyle ise başlı başına saçmalık

Kızlar doğum çantasına atmak için aldığınız ıslak mendil ve bebek bezi marka-numarasını yazar mısınız ?

Daha sonra pamuk kullanabilirim ama hastanede pratik olsun diye ıslak mendil götürmeyi düşünüyorum.

Yanıma ped aldım. Ama su depend in hasta bezlerinden de alsam iyi olacak 🤔
Sleepy bio natural yenidoğan 1 numara galiba en küçükten 20 tane koydum yine sleepy nin bio natural ıslak mendilini koydum pamukta aldım ben yine de ☺️ depend bir paket kendim için koydum bakalım kullanılcak mı gece boy ped 5 6 tane ekledim

Şu iciyorsan hiç problem yok merak etme, ağır bı ishal geciriyorsan doktoruna sor derdim ama bu kadarciktan birşey olmaz su iç sen, zaten hava ısınıyor terlemekte suyu azaltır böyle düşünürsek, kabız olmandan da iyidir, kabızlık şu evrede daha rahatsız edici olur
dimi, sağ ol canım ben de kafaya takmayayım.

sleepy bio natural ıslak mendil aldım ben de, pamuk da aldım, yine sleepy 20 adet 1 numara koyacağım hastane çantama (hazırlamadım daha ne yazık ki!) ben birer paket de goon ve prima aldım hangisini sever bilemiyorum diye doğduktan sonra deneyeceğim kızlar

Her yere yetişiyorlar maşallah sağdan soldan alttan üstten, geriniyor mu, yayılmış yatmış mi ne yapmış her yerden sıkıştırıyor 😂😂
Ay evet sorma çok zorlanmaya başladım ben böbreklerimde bile bazen hissediyorum vuruyor 😩
Aynen canım ne yapsam rahat değilim resmen 🤣 bir an önce zamanı gelse de doğsa moduna girdim çünkü çok zorlanıyorum artık. Boy pos da yok toparlak bir şey oldum. Hiç bir şekilde rahat değilim. Eğilmek zor çömelmek zor çocuk olunca illa eğilmek zorunda kaldığım zamanlar oluyor bugün sol tarafım sabahtan beri acıyor. Karnımın sol tarafı. Ne zaman egilsem bin beter oluyor.. 😔

Sagol canım benim ona da bir bakayim bende 🌸😊

Aynen öyle canım bazen kızım gelip sarılıyor nasıl acıyor anlatamam sanki morarmış gibi evet. İyice hassaslastilar artık 🥲
bende aynı öyleyim uyku fa bile rahat değilim ve nefes darlığım var aşırı sizde de öyle mi ?

Pandemi döneminde dediğin sartlarin çoğu vardı, ki benimde öyle bı ana denk geldi ameliyathaneye aldılar eşimi orada oturduk yirmi dk falan, onun dışında doğum olana kadar refakatcim.yanimdaydi.son dk catali yatağa takmaya başladılar refakatciyi o zaman çıkardılar doğum oldu dikişim.atildi hasta bakıcı beni kaldırdı ben giyinirken geri aldılar, ben giyinmek için acele ettim tez canliyim.da duramadim öyle 😂
Tek kişilik odada kaldım, boşluğa göre nasıl denk gelirse ayarlanıyor sanırım
Sezeryan konusunda bı fikrim yok hiç denk gelmedim doktorlar nasıl ayarlanıyor nasıl oluyor emin değilim.
Normal doğumda ebe yaptiriyor zaten, o anda olan nöbetçi doktor da gelip gidisati kontrol ediyor, bı sıkıntı yoksa dikişi ebeye bırakıp çıkıyor, odaya alındıktan sonra gelip tekrar kontrol ediyor doktor
Kapılar kartla açılıyor güvenlik açabiliyor bence bu çok iyi bı durum biz oradayken bı kadın bebeğin islemleri yapılmadan bebeği dışarıya çıkarmaya çalışmış üçüncü de kod verdiler, derdin ne senin bebeği nereye kaçırmaya calisiyorsun diye, yani guvenlik açısından çok iyi

Emzirme hemşiresi iki üç saatte bı kontrol ediyordu, bebek günde iki kere muayene ediliyordu, böyle düzenli bı isleyisleri vardı, ben problem.yasamadim.
Özelde bı hastaneye daha gidiyorum ama ilkte de gitmiştim, tam teşekküllü değildi o yüzden doğum.icin çevredeki ozelleri tercih etmiyorum, donanımlı değiller, sordum sıkıntı olursa (ki olmaz inşallah bizimki sadece tedbir) en yakın Zeytinburnu yine cam skaura buralara gönderiyorlarmis, o yüzden orada yapmak bana daha mantıklı gelmisti, ki ilk seferde sürecim de gayet güzel ilerlemişti o yüzden de bu sefer düşünmedim kararım belliydi

Yuh roman yazmışım, sana okurken kolay gelsin 😂😂😂
Ben bilkent sehir hastanesinde ( ankaradaki çam sakura gibi genelde buraya yönlendiriyorlar acil durumlarda kadro iyi) gecen yattığımda travay doğum katına ilk çıkarıldım önlük fln giydim iki kişilik odaydı yanımdaki kadın doğuruyordu mesela 7 cm açıklığı vardı doktor uğruyordu ebeler gelip bakıyordu ancak o anki nöbetçi doktor kimse o bakıyor ve asistan o nöbetçi doktora anlatıyor fln ziyarette , o anki asistan erkekti ben de tesettürlü olduğum için çekindim açıkçası alttan muayene etmedi onu ebeler yaptı ama ultrasona alındıgımda hep oradaydı e biz de önlükleyiz fln velhasılı kelam şartları iyi olsa da gercekten öyle servistekı odalar büyük ve temiz doğum gibi en mahrem olayda o çekinmeyi yaşamak istemiyorum sırf bu sebeple mecbur özelde yapacağım yani 🤷🏼‍♀️

Back
X