- 14 Aralık 2023
- 1.204
- 878
- 43
- 29
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #18.981
Kesinlikle öyle Allah yardımcımız olsun temmuzda yaparlarsa yaparlar artıkAynı durumdayız ben de bekliyorum. Haberlere bakıyorum ama meclis tatile gitmeden zor. Taslak hazırlanmış sadece bu çalışma var. İnş bizi de kapsar. 4 aylık bebeği bırakıp nasıl işe gidicez. 6ay anne sütü verin deniyor ama çalışan kadını düşünen yok
İnşallah çıkar canım ben hastanede çalışıyorum heyet raporu normal rapor ve yıllık izinlerle anca 6 ay uzatabiliyorum 37 haftaya kadar çalışmama rağmen ancak öyle oluyor ama ek gıda dönemi geliyor neye alerjisi var neyi yemeli bunu ayarlamada zorlanacağımBen de sleepy nin yeşil paketli 1 numara yenidoğan bezini aldım. Bio natürel olan çok sızdırma yapıyormuş yorumlarda çok memnun kalmayan vardı. Islak mendil kullanmayacağım pamuk koyacağım ama her ihtimale karşı sleepynin bio naturel ıslak mendilini aldım bir paket yanımda götürürüm diye düşünüyorum
Valla umudun o yönde. Biz inşallah doğum öncesi tüm borçlarımızı bitirdik gibi ama kiramız yüksek ve iyice de yükselecek temmuzda. Ücretsiz izne ayrılmak bizi de zorlayacak o yüzden bir süre izin bitince heyet raporu almayı planlıyorum. Ama sonra lazım olurda illa ki ücretsiz izin yoluna başvuracağımumarım yasa çıkar
Aferin
Kuzucum ben de hastanede çalışıyorum. Üstelik 37 ye kadar çalışma gibi bir imkanım da yokİnşallah çıkar canım ben hastanede çalışıyorum heyet raporu normal rapor ve yıllık izinlerle anca 6 ay uzatabiliyorum 37 haftaya kadar çalışmama rağmen ancak öyle oluyor ama ek gıda dönemi geliyor neye alerjisi var neyi yemeli bunu ayarlamada zorlanacağım
16 hafta bizde ücretli izin 5 aylık bile olmuyor , hele birde bira geç doğarsa bebişKızlar sizde ücretli izin 1 yıl olur mu ben memurum eşimde öyle ama ev borcumuz var ve kızımı 5 aylık bırakıp işe dönmek istemiyorum 60 bin aylık ödüyoruz geçinemeyiz benim maaşım olmazsa lütfen dua edin ücretli izin süresi uzasın rabbim bize çıkış kapısı versin işimizi yoluna soksun maddiyatı düşünürken maalesef çocuğumu bırakmak istemiyorum
Bizde maalesef raporları kabul etmiyorlar çok saçma ama maksimum 7 aya kadar izin verip geçiyorlar dahasını da kabul etmiyorlar şu ana kadar diğer kişilere de bunu yaptılar ücretli veren kurumlar nereler bilmiyorum ilk defa duydum ama 10 ay da biraz bizi rahatlatır tabiKuzucum ben de hastanede çalışıyorum. Üstelik 37 ye kadar çalışma gibi bir imkanım da yokplesentam aşağıda olduğu için 32 de çalışamaz raporu verecekler malesef düşün bebeğe sadece 2 ay kalıyor. 40 gün kendi yıllık iznim var onu alırım diye düşündüm. 3 er aydan 2 defa da heyet raporu alırsam ( ücretli verem kurumlar var ) 9-10 aya kadar getirebiliyorum inşallah. Sonrasında iyeni senenin de yıllık izni geliyor bi de onu kullanıp ya işe dönerim ya da ücretsiz izne ayrılırım diye düşündüm. Çalıştığım kurum doğum sonrası heyet raporlarını çok sorgulamıyor o yüzden o konuda içim rahat ama tabi inşallah raporu rahatça alırız
Çalıştığım kurum 6 aya kadar yıllık izin ve rapor kabul ediyor 1 ay da 37 haftaya kadar çalıştığım için aktarma yaparım diye düşünüyorum 24 hafta ücretli izin tasarısını bilmiyordum toplamını mı kapsıyor yoksa doğum sonrası mı acaba16 hafta bizde ücretli izin 5 aylık bile olmuyor , hele birde bira geç doğarsa bebişkızım 41 de doğamamıştı.
Tasarıda devlet memurları ayrı mı tutuldu bilmiyorum ama taslakta 24 hafta ücretli izin önerisi verildi, o bile güzelinş bize yetişir
Kızımda nasıl bırakıp dönücem diye üzülüyordum bir pandemi patladı 3 yıl eve kapandıkbunda da gün doğmadan neler doğar diyorum
Valla devlet eğer anne ve çocuğu gözetmek için karar alırsa özeli dinlemez yine alır en azından kamu personeli faydalanırdı, özel yine kullandırmaz zaten tıpkı birleştirilen bayram tatillerini uzatmadıkları gibi. Ne yazık ki boyun eğip el kadar çocuğu kaderine mahkum edip çalışacağız kızlar.Evet özel sektör bunu zor kabul eder gibi zaten onlardan dolayı olmuyordur
Kuzum ben de ankaradayım. Özel tıp merkezleri ve hastaneler veriyormuş nereler tam bilmiyorum ama iş arkadaşlarımdan alanlar oldu. Öğrenirsem sana da söylerim. Benim ailem çankırıda yaşıyor en kötü oradaki özel hastaneden alırım diye düşündümBizim kurumda heyet raporu alan arkadaşın eşi doktor neredeyse bir sene rapor aldı kurum da pek takılmadı. Ben yeni atandım zaten Ankara'da çok tanıdığım yok. Acaba herkese veriyorlar mı neye göre oluyor heyet raporu :/
Bizi bu duruma düşürenler utansınKuzum ben de ankaradayım. Özel tıp merkezleri ve hastaneler veriyormuş nereler tam bilmiyorum ama iş arkadaşlarımdan alanlar oldu. Öğrenirsem sana da söylerim. Benim ailem çankırıda yaşıyor en kötü oradaki özel hastaneden alırım diye düşündüm
Kız karnımız burnumuzda stresten toplu doğum yaparız ulu ortaBizi bu duruma düşürenler utansınRapor almak da içime sinmiyor çalışabilir durumdayken kaç ay alabiliriz ki. İşe dönsem bebeği bırakacak kimsem yok. Bakıcı tutsak bile zaten fiyatlar aşırı yüksek bir kira parası da bakıcıya vereceğiz o da mantıklı olmuyor. Bir de o kadar küçük ki misminnacık bebek daha yaşına bile girmemiş olacak. Her yerden patlıyor yani. Şu an tek umudum ücretli iznin uzaması. Artık ne kadar uzarsa idare edip sonra ücretsize çıkacağım mecbur. İnşallah kısmetli gelir bu bebeler bence eylem yapalım Bakanlığın önünde Zaten hamileyiz bize dokunmazlar da. Acayip bir şey olurdu
Batık durumdayız. Ben de ne zaman bitecek harcamalar diyorum. Daha yeni başlıyoruz diyolar
Bitmiyor bitmiyor park yatak almadım daha ana kucağı aldım elelenin park yatakta elele alacağım galibaBatık durumdayız. Ben de ne zaman bitecek harcamalar diyorum. Daha yeni başlıyoruz diyolar
İşte bu sefer de yasa uygulanmıyor hak kaybı oluyor diye dava yolu açılır ve yine çarşı pazar karışır. Süre ile ilgili muhtemelen orta bi yolda buluşulmaya çalışılacak.Valla devlet eğer anne ve çocuğu gözetmek için karar alırsa özeli dinlemez yine alır en azından kamu personeli faydalanırdı, özel yine kullandırmaz zaten tıpkı birleştirilen bayram tatillerini uzatmadıkları gibi. Ne yazık ki boyun eğip el kadar çocuğu kaderine mahkum edip çalışacağız kızlar.PenceredekiKiz
Bizim kurumda heyet raporu alan arkadaşın eşi doktor neredeyse bir sene rapor aldı kurum da pek takılmadı. Ben yeni atandım zaten Ankara'da çok tanıdığım yok. Acaba herkese veriyorlar mı neye göre oluyor heyet raporu :/
Ben 3 yer biliyorum kızlar aklınızda olsunKuzum ben de ankaradayım. Özel tıp merkezleri ve hastaneler veriyormuş nereler tam bilmiyorum ama iş arkadaşlarımdan alanlar oldu. Öğrenirsem sana da söylerim. Benim ailem çankırıda yaşıyor en kötü oradaki özel hastaneden alırım diye düşündüm
Bende yengeç olacak diye sevinmiştim ama ikizler olacak dr um 16 sında sezeryan diyor öncesinde ekstra bir durum olmazsa, kusura bakmayın kızlar iş yeri ev biraz karışık giremedim hiç hepiniz iyisinizdir inşaallah cam sakura 3.150 ölçtü kilosunu daha kendi Dr uma gitmedim salı tekrar cam sakura da randevum var ordaki ultrason sonuçlarını Dr uma yollayacağım gel derse giderim ama sanırım bayramdan sonraya kalacak kendi Dr umda randevu zaten 6 Haziran'da çalışma surem doluyor 16 sında da sezeryan diyor Dr um hayirlsi hepimiz sağlıkla kolaylıkla kucağımıza alalim inşaallah aminBen 23-27 Haziran arası dogurucam.
Aha da burada yazıyorum. Manifestse manifest!
Sleepy bir numara onun yenidogan islak mendilini ve pamuk aldım kendime depend aldımKızlar doğum çantasına atmak için aldığınız ıslak mendil ve bebek bezi marka-numarasını yazar mısınız ?
Daha sonra pamuk kullanabilirim ama hastanede pratik olsun diye ıslak mendil götürmeyi düşünüyorum.
Yanıma ped aldım. Ama su depend in hasta bezlerinden de alsam iyi olacak
Hurma ve zemzem alacaktım ama karışık kuruyemiş iyi fikirmisBen baby turco yeni doğan aldım, baby turconun da ıslak mendilini koydum.cantaya ama direkt kullanmıyorum ıslak mendili dışarıda, suyla yıkayıp öyle kullanıyorum, hiç pişik sıkıntısı yaşamadım oğlumda ekstra diş miş etkisi olmadan.
Depend bende aldım normal doğumda çok lazım, sezeryani bilmem ama su falan gelince ped tutamiyor (pedde koydum doğum sonrası için)
Hurma, badem, ceviz gibi karışık bı kutu çerez hazırladım doğumdan sonra pil düşük oluyor diye ve süt için de destek olur en son bunlari ekledim cantaya
Benimd aynı şekildeydi hatta şeker yüklemesi normal çıkmıştı. Suyun ve bebeğin kilo artışı fazla olunca günlük açlık tokluk şekeri ölçmemi istedi Dr lar ve gebelik şekeri olduğunu öyle öğrendim. Şimdi 6 ünite sabahlari insülin kullanıyorumKızlar merhaba dün hastaneden geldik 29+3 üm son reglime göre ama bebek 31 haftaya gelmiş ve 1750 gram olmuş şekerim yok ama hala suyum biraz fazla başına böyle gelen oldu mu doktor böyle giderse 4 kilo olacak dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?