- 2 Haziran 2025
- 2
- 10
- 3
- 27
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #19.121
Aynenn öyleee. Ben aslında gebeliğin başında ay ay böyle neler yaşamışım ara ara bi deftere not almak istemiştim. Sonra güzel bi defter alayım dedim defter bulamadım ve yapmadımBu mesajları favoriye alıp kağıda aktarmak gerek. Yıllar sonra çocuklarımızın okuyacağı ayrıntılar.. güzel hatıralar..
Canım teşekkür ederim bugün yetişemedim resmen. Yarın gideceğim inşallahBana Bilkent şehir hastanesinde çalışamaz raporunu geçen pazartesi 31+6 da verdiler. Şaşırdım ertesi gün gidip normalde alacaktım ön muayne olayım diye girmiştim pazartesi. Rapor kağıdının üstündeki bilgide de 33 haftalık yazıyordu. Biz 32 haftadayız derken aslında 33 haftayız demekki bir hafta önden hesaplamamız lazım. Hiç demedim çalışamaz raporu alabilir miyim bugün diye doktor kendisi söyledi çalışır mı çalışmaz rapor mu istersin diye. Aa dedim yarın gelecektim rapor için. Ne gerek var yarın gelme sana şimdi yazacak dedi raporu yazdı imzaladı götürüp okuluma teslim ettim.
Kısacası maden bugün hastanedesin bugün de alabilirsin raporunu.
Allah iyiliğini versin. Güldürdün beni.mecbur bez takmaya baslayacagim, çok sıkıldım bu çiş işinden on beş dk.da dört artık kendi rekorlarimi kiriyorum
Yok benim ki çok kıpırdanma durumundanAllah iyiliğini versin. Güldürdün beni
Bi enfeksiyon durumu olmasın da ..
Merhaba herkese biz 34. Haftadayız 3 4 gündür vajinamın alt tarafında bacakla kuyruk kemiğinin birleşme kısmında çok ağrı hissediyordum bugun kuyruk kemiğinde de ağrı var, başka bir belirti yok ama aranızda bu durumu yaşayan var mı
Rica ederim canım. Sen denemeye devam et kuzum bol suyu ihmal etmeden. İnşallah düzelecektir. Bak doktor da sıkı takip altına almış bir sıkıntı olmayacak inşallah üzülüp stres olma sen düzelsin diye elinden geleni yapmaya devam et kuzumTeşekkür ederim canım Allah razı olsun :) evet havuc suyu ve deveci armudunu denedim ama ne biliyim bisey farketmedi sanırım
Geçmiş olsun bacım.Kızlar muayeneden önce nst cekındım ilk 10 dk yine yüksek seyretti kalp atışları 160 180 arasında ama kızımda çok hareketliydi son 10 dk ise normale indi çok şükür durumu doktora anlattım taşikardiden yatırdılar sehır hastanesinde fln diye ultrason ölçümleri iyi rahim ağzı kapalı suyu iyi dedi sen suyu az içiyorsun mutlaka 3 lt su içiceksin dedi şimdi 1 lt içsen yine nst ceksek düşer dedi korkulacak bısey yok dedi neyse hamdolsun öyle gecti 37 de tekrar cagırdı
Bir yatırmada sağa bir yatırmada sola yatırdım çocuklarımı. Çok şükür kafa şekilleri normal. Hep düz yatan bebeklerin kafasının arkası düzleşiyor. Arkalarınada destek koydum hep. Allah korusun kusarlarsa sırt üstü riskli kusmuğunu yutabilir vs. Reflü yatağı hiç kullanmadım ama kusan bebeklere daha çok gerekir gibi. Zorunlu bi ihtiyaç gelmiyor bana. Çok kusan bebek olursa bi koşu alınır yada sipariş edilebilir.
Amin inşallahBence elzem değil aldığımız çoğu şeyde zorunlu değil biz zamanında nasıl büyümüşüz :) ama hayatı kolaylaştırmıştı. İlk 3 ay kullandım bebişimde hızlı büyüdü sonra sığamadı kaydı üstünden sonra kaldırdık. Bizden sonra 4 bebiş daha kullandı aynı yatağı
Sağlıkla kullanın <3
Ben biraz annelere bırakmıştım annelerde kafası yamuk olmasın diye döndüre döndüre yatırıyordu :)
Benim bebeğim çok gazlıydı sırt üstü yatamıyordu sancıdan yüz üstü ayakları karnına çekik şekilde yatırıyorduk kafası bir sağa bir sola , kusma durumu olmasına karşıda reflü yatağının üst kısmı delikliydi satan kişi boğulma tehlikesini düşürüyor demişti.
Zaten 7/24 başındasında olası dikkatsizliğe karşı güvenli gelmişti bana.
Çoğu gece gögsüme müslinle bağlayarak uyuttum anca o şekilde rahatlıyordu minnoşum.
İnş gazsız, huzurlu sağlıklı bebişlerimiz olur.
Ay o bende de var. Dokununca acıyor misal. Çok hassas. Gergin. Durduk yerden ağrımıyor. Ama elim değsin, karnımı ovalarken falan.. giysinin lastiği dokunsun çok acıyor. Rengi de mor gibi. Bence normal. Hastaneye gidecek bi durum old sanmıyorum. Endişe etme.Kızlar bu arada benim dünden beri göbek deliğimde ağrı var sanki çekiliyormuş gibi. Biraz dikkatli bakınca göbek deliği etrafında morluk gördüm. Koyu mor bir halka, karartı şeklinde. Doktora yazdım her zamanki gibi bakmadan bir şey diyemem dedi. Yani acile git bir baktır dese gideceğim. Arada kaldım gitsem mi acaba bilemedim. Var mı göbek deliğinde böyle bir durum yaşayan?
Senin kalp atışların mı bebeğin mi 160 180 çıkan. Ben de bugün nst ye girdim. İlkinde sancın var dedi yatış yapacaz dedi sonra dinlen tekrar çektirt dedi. 2. Sinide sancı çıkmadı ama bebeğin kalbi çok hızlı çarpıyor dedi çarşamba sabah erkenden gel dedi. Bakalım inşallah çarşamba sorun çıkmaz.Kızlar muayeneden önce nst cekındım ilk 10 dk yine yüksek seyretti kalp atışları 160 180 arasında ama kızımda çok hareketliydi son 10 dk ise normale indi çok şükür durumu doktora anlattım taşikardiden yatırdılar sehır hastanesinde fln diye ultrason ölçümleri iyi rahim ağzı kapalı suyu iyi dedi sen suyu az içiyorsun mutlaka 3 lt su içiceksin dedi şimdi 1 lt içsen yine nst ceksek düşer dedi korkulacak bısey yok dedi neyse hamdolsun öyle gecti 37 de tekrar cagırdı
Şu mesajları okuduktan sonra koşa koşa mutfağa giden benGeçmiş olsun bacım.
Su detayı doğru kızlar. Nst kapısında yarım litreyi kafaya gidip öyle içeri giriyorum artık.evde her odada bi şişem var. Kalkınca su, oturunca su.
Kızlar bu arada benim dünden beri göbek deliğimde ağrı var sanki çekiliyormuş gibi. Biraz dikkatli bakınca göbek deliği etrafında morluk gördüm. Koyu mor bir halka, karartı şeklinde. Doktora yazdım her zamanki gibi bakmadan bir şey diyemem dedi. Yani acile git bir baktır dese gideceğim. Arada kaldım gitsem mi acaba bilemedim. Var mı göbek deliğinde böyle bir durum yaşayan?
Benim durduk yere ağrıyor mesela otururken oluyor genelde. Dün de ağrı şiddetlenince endişelendim ama belki morluk daha önceden bile olabilir dikkatimi çekmemiştir. Bugün o şekilde bir ağrı yok ara ara oluyor sadece. Benimki de başından beri aşırı hassas karnımı kapatan hiçbir şey giyemiyorum hamile taytı almıştım mesela kaldı öyle. Daha muayene olalı bir hafta oldu. Zaten hep bir hafta geçince paranoyalar başlıyorAy o bende de var. Dokununca acıyor misal. Çok hassas. Gergin. Durduk yerden ağrımıyor. Ama elim değsin, karnımı ovalarken falan.. giysinin lastiği dokunsun çok acıyor. Rengi de mor gibi. Bence normal. Hastaneye gidecek bi durum old sanmıyorum. Endişe etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?