- 21 Ekim 2024
- 2.000
- 4.870
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #19.221
çok zor hemde gebeliğin başında iyiydim ama şu sıralar zorlamaya başladı ağrımayan yerlerimde ağrımaya geçti malesefYok yok değilmiş çok geçmiş olsun ağrısı çok zor derler Allah yardımcın olsun
Merhaba benim bebeğimde Fl kemikleri 3 hafta geri kol kemikler 2 hafta geri ölçüldü. İnşallah bir sorun olmaz. Şu an 29+2’yiz. Sizde durumunuzdan haberdar eder misinizDiğer ölçümler nasıl? Onlar da geride mi yoksa haftasıyla uyumlu mu? Siz ve eşiniz kısa mısınız veya her ikinizin ailesinde boy kısalığı var mı? Bunlar etkiliyor.
Geçen hafta benim bebişin fl değeri tam 5 hafta geride çıktı. O gün perinatolojiye yönlendirdi o da 3 hafta geriden ölçtü. Diğer ölçümleri de 2 hafta geride. Gelişim geriliği tanısı konuldu artık her hafta dr kontrolü ve 2 haftada bir perinatoloji kontrolü olacak.
Benim ölçümlerim hiçbir zaman haftasıyla uyumlu olmamıştı ama hem kilosu çok geriden geliyor hem diğer değerler. Birlikte değerlendirme yapılıyor yani. Eğer sadece fl geride değilse endişe etmeyin minyondur bebişiniz sadece
kızının düğünü var istanbulda ordan dönünce almaya göre belirledik aslında çokta bilimsel bişeye bağlı değil ben gelene kadarda doğurma bi zahmet dedi gitti
Ahahahhaa süper30 hazirana sezeryan günü verdi doktorum temmuz anneleri olmayı kaçırdık
kızının düğünü var istanbulda ordan dönünce almaya göre belirledik aslında çokta bilimsel bişeye bağlı değil ben gelene kadarda doğurma bi zahmet dedi gitti
Diren arkadaşim az kaldı şurda göz açıp kapayıncaya kadar geçecekçok zor hemde gebeliğin başında iyiydim ama şu sıralar zorlamaya başladı ağrımayan yerlerimde ağrımaya geçti malesef
ay allah razı olsun moral verilmesi bile insana ne iyi geliyor :)Diren arkadaşim az kaldı şurda göz açıp kapayıncaya kadar geçecek
34+4 benim yani benimde 35. Haftadan sana selam canımGünaydınnnnn35. Haftamdan herkesi selamlıyorum
benimde tam tersi arkadaşımda manueli var o da ondan aşırı memnun ben sallanıyor diye istedim eğer lazım olursa alırım zaten evim 2+1 artık ev taşıyorOda güzeldir , hele birde gazlı bebek olursa oldukça kullanırsın. Ben elektrikli almadım ama bugün arkadaşımda 4mom varmış istersen veririm dedi. Eğer gazlı olursa alırım dedim bende. Okadar çok eşya oluyorki evde adım atacak yer kalmıyor
ayy aynısından babamda bize almış kurunca çok güzel insan dönüp dönüp izliyor bide içinde hayal edince allaaah :)Oğluşumun ana kucağı gelmiş teyzeleri Allahım her bi şeyi gördükçe şok oluyorum bunlar benim çocuğumun mu yani ben anne mi oluyorum diyeben hala bu şoktan çıkamadım
Eki Görüntüle 3600605
Vajinal muayene mi oldun ultrason mu canım endişe ederek kendinide strese sokarsın bebişide. Benimde aşagıdaydı kanama açılabilir riski hasta olarak not aldı .olacak olursa hicbirsey yapamazsın bu şekilde dogum yapan çok kadın var sadece hastaneyi donanımlı seçmen gerekiyor. İlk sen degilsin öyle düşün cok kadın var plesenta yapışık ta dogum yapan. Her zaman doktorlar en kötüsünü söylerler ihtimalleri sana söylemek zorundalar kılo mevzusu da 32.de 1800 normal diyen doktor da var 2 kılo olması gereken diyende var bana da 32.de 1800 az demişti 200 gr sorun etme alınır o canım stres yapma kendine kötüyü düşünüp kötüyü çağırma saglıklı ve kolay sekilde dogum yapacaksın Allahın izniyleGünaydın güzel anneler benim bu plesanta ile basım dertte galiba hatirlayanlar bilir benimki hep aşağıdaydi biraz umudum vardı 32 haftada yukarı çıkar diye ama çıkmamış Dr artık çıkmaz dedi bide üstüne yapışıklık da olabilir dedi bu durumlarda kanama riski varmış ve rahim alınmaya kadar gidilebilirmis ben iyice panik oldum erken doğum riski de var çalışmaz raporu aldım mecbur evde dinlenmek için bayramdan sonra perinatolajiye görümcem yapışıklık var mı diye ins yoktur bebeğimde 1800 kiloda ben bu ay hiç kilo da almamışım kızlar 32+3 dedi Dr haftasıyla uyumlu dedi ama herkesin bu haftalarda 2kilo civarında bunuda kafama taktım bide bayram geçsin öyle hastane çantası hazirlim diyordum şuan panik haldeyim ne yapsam bilmiyorum
Hem ultrason hem vanijal baktı iyice emin olmak için ilk defa nst ye de girdim çok şükür orda bı sancı çıkmadı bilmiyorum elimde değil panik oldum biraz aslında kendimi de gayet iyi hissediyordum muayene olana kadar gerçekten psikolojik olarak çok etkileniyoruz galiba herşeyden herşeyin hayırlısı ne diyelimVajinal muayene mi oldun ultrason mu canım endişe ederek kendinide strese sokarsın bebişide. Benimde aşagıdaydı kanama açılabilir riski hasta olarak not aldı .olacak olursa hicbirsey yapamazsın bu şekilde dogum yapan çok kadın var sadece hastaneyi donanımlı seçmen gerekiyor. İlk sen degilsin öyle düşün cok kadın var plesenta yapışık ta dogum yapan. Her zaman doktorlar en kötüsünü söylerler ihtimalleri sana söylemek zorundalar kılo mevzusu da 32.de 1800 normal diyen doktor da var 2 kılo olması gereken diyende var bana da 32.de 1800 az demişti 200 gr sorun etme alınır o canım stres yapma kendine kötüyü düşünüp kötüyü çağırma saglıklı ve kolay sekilde dogum yapacaksın Allahın izniyle
İçtiği süt geri gelmiyor fazla eğimli olduğu için daha rahat uyuyor. Ben hemen almamıştım ilkinde. Küçük bir beşik vardı 6 aya kadar yatabilecegi. Ona çok hafif eğim yaptım sonra bir baktım aşağı kaymış aklım çıkmıştı görünce örtü vardı üstünde soğuktu ilk doğum yaptığım zaman. Eşim gitti aldı sonra bir rahat ettik. Cırt cırtlı bantları var kaymasin diye rahatça yatırıyorsun kaymıyor hem de eğimli olduğu için bebek daha rahat uyuyor. En başta çok kusuyorlar mideleri hazmedemiyor hemen emdikleri fazla geliyor falan. Bazı bebekler reflü ile doğuyor onlar daha çok daha yoğun kusuyor onlarda daha rahat oluyor. İster alır ister almazsınız kuzum kendi karariniz da ben rahat etmiştim çok
Hayırlı haberlerle gel canım inşallahhaber ver
Bence elzem değil aldığımız çoğu şeyde zorunlu değil biz zamanında nasıl büyümüşüz :) ama hayatı kolaylaştırmıştı. İlk 3 ay kullandım bebişimde hızlı büyüdü sonra sığamadı kaydı üstünden sonra kaldırdık. Bizden sonra 4 bebiş daha kullandı aynı yatağı
Sağlıkla kullanın <3
Ben biraz annelere bırakmıştım annelerde kafası yamuk olmasın diye döndüre döndüre yatırıyordu :)
Benim bebeğim çok gazlıydı sırt üstü yatamıyordu sancıdan yüz üstü ayakları karnına çekik şekilde yatırıyorduk kafası bir sağa bir sola , kusma durumu olmasına karşıda reflü yatağının üst kısmı delikliydi satan kişi boğulma tehlikesini düşürüyor demişti.
Zaten 7/24 başındasında olası dikkatsizliğe karşı güvenli gelmişti bana.
Çoğu gece gögsüme müslinle bağlayarak uyuttum anca o şekilde rahatlıyordu minnoşum.
İnş gazsız, huzurlu sağlıklı bebişlerimiz olur.
Ben de almadım kullanmadım, eksikliğini de aramadım.nasil bı fark yaratıyor bilmiyorum hiç
Seni çok iyi anlıyorum ama sakin kalmaya çalış canımmmHem ultrason hem vanijal baktı iyice emin olmak için ilk defa nst ye de girdim çok şükür orda bı sancı çıkmadı bilmiyorum elimde değil panik oldum biraz aslında kendimi de gayet iyi hissediyordum muayene olana kadar gerçekten psikolojik olarak çok etkileniyoruz galiba herşeyden herşeyin hayırlısı ne diyelim
Canım Perinatolojiye gideceksin zaten. Belki de hiç yaşanmayacak ihtimaller yahut elinden gelmeyen şeyler için kendini şu an bunaltma.Günaydın güzel anneler benim bu plesanta ile basım dertte galiba hatirlayanlar bilir benimki hep aşağıdaydi biraz umudum vardı 32 haftada yukarı çıkar diye ama çıkmamış Dr artık çıkmaz dedi bide üstüne yapışıklık da olabilir dedi bu durumlarda kanama riski varmış ve rahim alınmaya kadar gidilebilirmis ben iyice panik oldum erken doğum riski de var çalışmaz raporu aldım mecbur evde dinlenmek için bayramdan sonra perinatolajiye görümcem yapışıklık var mı diye ins yoktur bebeğimde 1800 kiloda ben bu ay hiç kilo da almamışım kızlar 32+3 dedi Dr haftasıyla uyumlu dedi ama herkesin bu haftalarda 2kilo civarında bunuda kafama taktım bide bayram geçsin öyle hastane çantası hazirlim diyordum şuan panik haldeyim ne yapsam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?