2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kızlar bana bu listeyi hastaneden verdiler, belki işine yarayan olur:

Doğum Çantası Listesi

Valizinizi 35. gebelik haftasında hazırlamanız önerilir.

Belgeler

• Kimlik kartı
• Hastane sigorta belgeleri
• Evlilik cüzdanı veya doğum öncesi beyan formu
• Doğum planı

Doğum Odası İçin Küçük Bir Çanta

Anne için

• Gecelik veya rahat bir kıyafet
• Terlik
• Saç tokası veya mandal
• Serinlemek için su spreyi
• İçilecek bir şeyler
• Atıştırmalık: kuru yemiş, fındık, ceviz vb. (süt ürünü olmamalı)
• Su matarası

Gebelik şekeri varsa yanınıza yiyecek almayın.

Bebek için
• 2 farklı beden body (0 ay = 50 cm, 1 ay = 56 cm)
• 2 farklı beden pijama (0 ay ve 1 ay)
• Bere
• Küçük bir battaniye

Refakatçi için
• Yiyecek ve içecek
• Bluetooth hoparlör
• Yedek tişört (ten tene temas için)
• Fotoğraf makinesi veya kamera… ve şarj aleti!

72 Saatlik Hastane Kalışı İçin

Anne için

• Günlük rahat kıyafetler (+ yedek) → 4-5 gün kalacak gibi kıyafet
• Terlik veya panduf
• Rahat iç çamaşırı
• 2 emzirme sütyeni (emzirecekseniz)
• Emzirme yastığı (isteğe bağlı)
• Gecelik ve/veya pijama
• Tuvalet malzemeleri (sabun, şampuan, diş fırçası, diş macunu…)
• Havlu ve yıkama bezi
• Gece lambası
• Su matarası
• Çoklu priz
• Banyo paspası

Hijyenik pedler ve tek kullanımlık iç çamaşırları hastane tarafından sağlanır.

Bebek için
• Günlük 1-2 takım kıyafet (body, tişört, pijama vb.)
• 1-2 yedek kıyafet → (toplam 6-8 takım)
• Önlük
• Çorap / eldiven
• Bere
• Havlu ve yıkama bezi
• Banyo ürünleri (sabun, şampuan, banyo yağı…)
• Çıkış için sıcak kıyafetler + oto koltuğu veya kanguru
• Uyku tulumu veya kundak

Not: Bebeğin tüm kıyafetlerini önceden yıkamanız tavsiye edilir.

Evet evet size yazınca benimde bir hoşuma gitti ben yapabilirim anlamasa bile verirken anlatırken video çekeriz biraz büyüyünce izletiriz anı olur
Oyuncak kitap çerçeve alayım bende dediğim gibi hatırlamasa bile video çekeriz anısı olur
Ay inşallah uyurlar ya ben oğlumdan çok çektim hala da öyle düzenli bir uykusu yok öyle olunca uyku konusunda çok geriliyorum ya
İnşallah Urasım abisine benzemez o konuda da uykucu ve iştahlı bir bebek olur
3 yaş bence anlar ya benim oğlum 20 aylık olacak bende anlar ama unutur diye düşünüyorum ama yine de alıp koyacağım anısı olur

Aaaaaa bak temiz nevresim çooook mantıklı asla düşünemezdim ne demek siz gülünce bende gülüyorum çok mutlu oluyorum hep birlikte gülelim zaten çok ağlıyoruz
Canım yanlış konuya etiket aldım ama şöyle ki benim oğlum biraz zor büyüdü zor kilo aldı kiloyu hep sınırdan aldığı için yavaş büyüdü haliyle ben yenidoğan 3 takım hastane çıkışı geri kalanı 0-3 şekilde almıştım o yenidoğan takımlarını 2 Ay giydi düşün
Yani hiç kendini üzme bebeğin durumuna göre giyilir her türlü olmazsa dediğin gibi kardeş olursa o kullanır vs
Ben şimdi abiden çoğu zıbın tayt vs çok sadece yazlık 5-6 tane tulum aldım onları da 1-3 Ay aldım çünkü 3 Ay giyecek kış gelecek bol bol durmasın dedim

arkadaşlar su gelme olayı 33. haftada olurmu ve nasıl bişey mutfağa doğru yürürken elimde asla olmayan bir su geldi ama az yani çiş değil eminim çişimi tutamamış olmam içiin sıkışık olmam lazımdı bu kendi benden bağımsız aktı sadece iç çamaşırımı ve birazda pijamamı ıslattı durdu aradım doktorumu izne çıkmış bayramdan sonraya kadar yokmuş eşime de desem işten çıkar gelir götürür boşa da gitmek istemiyorum zaten erken bir hafta allah korusun öyle bişey olursa bebeğim yaşamazsa diye korkuyorum

Canım miktar olarak az ise takip et suyu hepsi gelse baya gelmiş olurdu ama her ihtimale karşı bi doktora gitsen çok iyi olur eşin kaçta geliyor işten?

Canım miktar olarak az ise takip et suyu hepsi gelse baya gelmiş olurdu ama her ihtimale karşı bi doktora gitsen çok iyi olur eşin kaçta geliyor işten?
saat 10 civarını buluyor da bugün son mesai belki erken gelir ya çok mu problemli gebeyim ben diye taktım kendime

Doktorunuzun yerine bakan başka bir doktor yok mu acaba? Durumu hastaneye anlatsanız belki gelmenize gerek var yada yok der?

Sancın varmı peki endişe etme suyun gelmiş olsa dahi 24 saat bebek te sorun olmuyor suyun geldikten sonra sancıların başlaması gerekiyor

aynısı bana da oldu canım 3 defa ard arda dr a gründüm normal dedi su boşalma şeklinde olur bu akıntı dedi seffaf olur dedi. Ama tabi kişiden kişiye de değişebilir yakında gidebileceğin bir hastane var ise baktırabilirsin için rahat eder

Kese alttan yirtilirsa su bosalabilir kalanlar sızmaya devam eder doğuma kadar, üstlere doğru yirtilirsa sızıntı şeklinde aralıklarla gelir, çiş gibi kaslari sıkınca tutamazsın akmaya devam eder, takip et tekrardan gelecek mi, sıkınca tutuluyor mu, ağrı kasılma eşlik ediyor mu, özellikle kasilman ağrın varsa araliklarini takip et..
Hicbirsey olmayacak olumsuz düşünmek yok saglicakla kavusacagiz

Ahahahaha ayyy çok gülüyorum sana kuzum anlatışın şahane her şeyden önce kocana da ayrı güldüm ya Allah'ım benimki çok fena valla gözü kara kolay kolay korkmaz bir şeyden ben korkarım o beni rahatlatır daha korkma falan diye sağolsun o yüzden o yanımda olsun sürekli istiyorum pimpiriklidir evet ama korkak değildir
Evet bozuluyor valla gidip gelip valize bakıyorum hayırlısı ile doğursakta delirmeden
Amin inşallah delirmeden dogursak sonra deliririz zaten kuzum
Ahahahahajana yeminle aynısı bu kadar mı olur ya aşkım sırtım çok ağrıyor diyorum benimde ağrıyor diyor, belim bacaklarım çok ağrıyor diyorum benimde ağrıyor diyor, midem bulanıyor diyorum benimde bulanıyor diyor hiç benimle ilgilenmiyorsun diyorum masaj yapmiyorsun ne haldesin diye sormuyorsun diyorum sende benimle ilgilenmiyorsun diyor. Farkında mısın hamile olan benim dedim
Ah ahhh o uykusuz geceleri sen bana sor.. 5 yaşında neredeyse artık. Hala düzen yok. 2 sene zombi gibi gezdim ben sabahlara kadar uyumazdı.. uyku yönünden kızıma benzer diye hiç düşünmedim kardeş çünkü ne yaşadığımı ben biliyorum. Migren ataklari uykusuzluklar agladigim geceler. Eşim çok ısrar etti kardessiz olmaz.diye bende düşündüm benim 2 kardeşim.var onların desteği iyi geliyor arada. Kızım yalnız kalmasin kardeşi ile birbirlerine destek olsunlar dedim. İnşallah uykusu benzemez.. aminn

Tam yazıyordum ki Vaalbara neredesin diye ses verdin.merak etttim seni..

Ve lady peacock nerelerdesin merak ettim

devam etmedi ama dün vardı gece sadece sağ tarafta ilk haftalardaki gibi sancı mı batma mı öyle bişeydi sonra geçmişti inşaallah erken doğmaya kalkmaz en büyük korkum bu hani kilosu önde diye olmuştur belki böyle

kız böyle akıntı mı olur ki bişey dicem seninde bebiş öndeydi dimi tombiş bebeklerde normalmi ki acaba acile kesin gidecem de inşaallah eşim gelince artık ona iş yerinde arayıp deseydim doğum konvoyuyuyla gelirdi:) gelen çiş değildi sadecebundan eminim birazda korkuyorum acile gitmeye ama gitmek en doğrusu gibi bu hafta evimde hep gerginlik oldu kavgalar falan eşimle ben arasında değil ama diğer aile bireylerimiz çok yordu sanırım gerginlikten olmuşda olabilir belki

benim tombiğe tombik arkadaş sağlıkla kolaylıkla gelsinler inşaallah amin

aynen canım önde gebelik şekerinden tombik

Evet bugün nerelerdesiniz lady peacock Vaalbara ?

3 parça kıyafet alan ben
Sağlıkla güzel günlerde giyinsin inş
Ben sadece yenidoğan kıyafeti aldım, diğerlerini sonra alırım ihtiyaç duydukça. Dolap, çocuk odası vs yok bizde yer kısıtlı.
Su gelme ciddiye alınmalı diye biliyorum en azından başka bir doktordan randevu alsan iyi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…