- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #19.701
Doğurduktan sonra bende doğurdum demesinden korkuyorum artık canımGel sarılalım kardeşim seni en iyi ben anlarımbenim nerem ağrıyorsa onun da ağrıyor yeminle psikolojik hamile ya
Yeter yeter böyle sıkıntıya sokma kendini, kurma kafanda, hem o öyle iki hafta dedi diye tık diye iki hafta olmaz, velev ki oldu şükür bak daha erken haftalarda olanlar var, üç gün beş gün kuvezde ense yapıyor bu yaramaz erkenciler, yeter ki sağlıklı olsun nasibi olsun, hicbirsey olmaz, negatif düşünecek bı durum yoksağol canım ya allah razı olsun rahatladık ama iki hafta sonra gelse 35 eder yeterli mi yaa
tüp bebekler erken gelmek istiyor hep duyuyorum bunuYeter yeter böyle sıkıntıya sokma kendini, kurma kafanda, hem o öyle iki hafta dedi diye tık diye iki hafta olmaz, velev ki oldu şükür bak daha erken haftalarda olanlar var, üç gün beş gün kuvezde ense yapıyor bu yaramaz erkenciler, yeter ki sağlıklı olsun nasibi olsun, hicbirsey olmaz, negatif düşünecek bı durum yok
Bir şey olmaz gelişimleri iyi olsun da inşallah, rabbim vakti saatini bilir, sağlıkla vaktinde gelsinlertüp bebekler erken gelmek istiyor hep duyuyorum bunu
Kız onlara sorsan dokuz doğuruyorlar, demezlerse şaşarımDoğurduktan sonra bende doğurdum demesinden korkuyorum artık canım
inşaallah sağlıkla doğarlar ayy diğer yandan heyacan da bastıBir şey olmaz gelişimleri iyi olsun da inşallah, rabbim vakti saatini bilir, sağlıkla vaktinde gelsinler
nst de böyleydi ben bu nstden hiç anlamıyorum iyi dediler sadece
Lohusalıkla döverim ben onu o zaman ben ona diyorum hatta kayinvalidem bile diyo sen en iyisi çocuk olunca benimkini yolla diyoKız onlara sorsan dokuz doğuruyorlar, demezlerse şaşarım
Benim 40 seviyesindeydi açılma görmedi sanırım ondan böyle uygun gördü içimi rahatlattınız Allah razı olsun teşekkür ederimMerhaba, ben şuan 31+3teyim. Geçen hafta Çarşamba günü benim de 1 kere 60, 1 kere 40 ı bulan sancım çıktı. Rahim ağzının da 27mme düştüğü görülünce yatışım yapıldı. İlk gün 6 tane, ikinci gün 4 tane nidicard aldım. 24 saat arayla iki doz ciğer geliştirici yapıldı. Sancılar kesilince taburcu edildim. Günde 1 tane nidicard, 1 progestan fitil başlattılar. Pazartesi günü kontrolüm vardı çok şükür sancı çıkmadı. Doktorum perinatolog, doğacak olsa şimdiye yerleşirdi endişelendirmiyor beni dedi. 2 hafta daha nidicard kullanalım sonra bırakıp bekleyelim dedi. Kendisi de hamileliğinde sancılardan dolayı nidicard kullanmış doğumu 39.haftada olmuş. Yatıp dinlenmemi ve bol bol su içmemi istedi genel olarak. Sizin haftanızdan dolayı veyahut da sancıların düzensizliği/şiddetinden dolayı yatış verilmemiş muhtemelen. Hastanede uygulayacakları tedaviyi eve vermişler ciğer geliştiriciyi yaptıktan sonra. Sadece sıvıyla tamamlamanız lazım ilk birkaç günü. Bol bol su için 3.5 litreyi görün tavsiyem. Doktorum doğacak olan doğar demişti içimi rahatlatmak için. O yüzden eğer bebeklik bir durum yoksa sorun sadece sizin susuz kalmanız, stresiniz ve rahminizle alakalıysa zaten onu bastırıyorlar şuan. Mevzu tamamen bu. Endişelenmeyin dinlenin ayaklarınızın altına bir yastık alıp yatın
Benim 40 seviyesindeydi açılma görmedi sanırım ondan böyle uygun gördü içimi rahatlattınız Allah razı olsun teşekkür ederimRabbim bekleyen herkesi sağlıkla kavuştursun yavrusuna inşallah
tüp bebekler erken gelmek istiyor hep duyuyorum bunu
Kızlar bana bu listeyi hastaneden verdiler, belki işine yarayan olur:
Doğum Çantası Listesi
Valizinizi 35. gebelik haftasında hazırlamanız önerilir.
Belgeler
• Kimlik kartı
• Hastane sigorta belgeleri
• Evlilik cüzdanı veya doğum öncesi beyan formu
• Doğum planı
Doğum Odası İçin Küçük Bir Çanta
Anne için
• Gecelik veya rahat bir kıyafet
• Terlik
• Saç tokası veya mandal
• Serinlemek için su spreyi
• İçilecek bir şeyler
• Atıştırmalık: kuru yemiş, fındık, ceviz vb. (süt ürünü olmamalı)
• Su matarası
Gebelik şekeri varsa yanınıza yiyecek almayın.
Bebek için
• 2 farklı beden body (0 ay = 50 cm, 1 ay = 56 cm)
• 2 farklı beden pijama (0 ay ve 1 ay)
• Bere
• Küçük bir battaniye
Refakatçi için
• Yiyecek ve içecek
• Bluetooth hoparlör
• Yedek tişört (ten tene temas için)
• Fotoğraf makinesi veya kamera… ve şarj aleti!
⸻
72 Saatlik Hastane Kalışı İçin
Anne için
• Günlük rahat kıyafetler (+ yedek) → 4-5 gün kalacak gibi kıyafet
• Terlik veya panduf
• Rahat iç çamaşırı
• 2 emzirme sütyeni (emzirecekseniz)
• Emzirme yastığı (isteğe bağlı)
• Gecelik ve/veya pijama
• Tuvalet malzemeleri (sabun, şampuan, diş fırçası, diş macunu…)
• Havlu ve yıkama bezi
• Gece lambası
• Su matarası
• Çoklu priz
• Banyo paspası
Hijyenik pedler ve tek kullanımlık iç çamaşırları hastane tarafından sağlanır.
⸻
Bebek için
• Günlük 1-2 takım kıyafet (body, tişört, pijama vb.)
• 1-2 yedek kıyafet → (toplam 6-8 takım)
• Önlük
• Çorap / eldiven
• Bere
• Havlu ve yıkama bezi
• Banyo ürünleri (sabun, şampuan, banyo yağı…)
• Çıkış için sıcak kıyafetler + oto koltuğu veya kanguru
• Uyku tulumu veya kundak
Not: Bebeğin tüm kıyafetlerini önceden yıkamanız tavsiye edilir.
Çok şükür canım benim içini ferah tut inşallah vaktinde gelecek minik bebeğinsağol canım ya inşaallah zaten su olmadığını öğrenince derin bir nefes aldım
Derler yavrum derlerDoğurduktan sonra bende doğurdum demesinden korkuyorum artık canım
İnan ki akşam okuyunca bunlara bende takıldım algılayamadim priz falan yazıyor ya şaka mı. Paspas lamba hoparlör? Bilen varsa aydınlatsin valla bu nasıl listeRefakatçi niye bluetooth hoparlör götürüyor ki ? Banyo paspası ve gece lambası da değişik geldi. Umarım kimsenin 72 saat sürmez yaa
inşaallah canım aslında evet planlı olsa da zaten yine bikaç hafta sonrası olacaktı büyük bir fark olmamış olacakBen açıkçası acildeki doktorlara çok itimat edemiyorum son örneklerden sonra. Ayrıca 37 yi beklerse ne ala. Beklemezse de planlı olduğu için yani beklendiği için daha fazla stres yapmadan gelmiş olacak bebiş. İnşallah sağlıklı gelecek içinizi rahat tutun
enfeksiyon olmasına da şaşırdım nerden aldım ki mikrop acaba ilaç falan da hiç vermedi benim kendi doktorum da izne çıkmış bile kaldık artık bayramdan sonraya kaldıkKuzum sancın çıkmamış, aralanma olması da önemli değil diye biliyorum birkaç cm açıklıkla bile son haftaları bekleyenler var. Sancın yok, gelen şey su değil, bebek de keyifli nstye göre hareketli, sorun yok demektir. Ama enfeksiyon varsa onunla alakalı bişey demeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Benim hafif enfeksiyona tek doz antibiyotik vermişti belli ki yeterli olmamış birkaç gün sonra kasılmalardan dolayı hastanelik oldum yatarken damardan iki kere daha antibiyotik verdiler.
inşaallah canımÇok şükür canım benim içini ferah tut inşallah vaktinde gelecek minik bebeğin
Derler yavrum derlerdoğurdum da derler sancı da çektim derler
İnan ki akşam okuyunca bunlara bende takıldım algılayamadim priz falan yazıyor ya şaka mı. Paspas lamba hoparlör? Bilen varsa aydınlatsin valla bu nasıl liste
Çok şükür canım benim içini ferah tut inşallah vaktinde gelecek minik bebeğin
Derler yavrum derlerdoğurdum da derler sancı da çektim derler
İnan ki akşam okuyunca bunlara bende takıldım algılayamadim priz falan yazıyor ya şaka mı. Paspas lamba hoparlör? Bilen varsa aydınlatsin valla bu nasıl liste
inşaallah canım aslında evet planlı olsa da zaten yine bikaç hafta sonrası olacaktı büyük bir fark olmamış olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?