2026 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    134
Sürekli mama yemek istiyo bırakınca ağlıyor yanımdakiler de bebeyi çatlatacaksın diye benle döğüşüyo ne yapacağımı şaşırdım
Mamanin akış hızı kolay geliyor demisti ilk kızımda doktor ondan oyle yapıyorlarmış. Öyle olunca da emmek istemiyormuş. Tek yolu biberonu hic vermemek ona da sabrın var mi bilmiyorum

Benimki de gazi ve uykusu olunca agliyor emmiyor bugun misafirim vardı cok huzursuzdu. Onlar cok küçük dahaca keşke eşinle tek olsan insanlar daha cok strese sokuyor anneyi. Bebekte bu stresi hissediyor gerçekten.
Evime gitmek istiyorum bırakmıyorlar kafayı yemek üzereyim.. çocuk doydu şimdi uyuyo sabahtan beri gazı var diye çocuğu ağlata ağlata aç bıraktılar

Evime gitmek istiyorum bırakmıyorlar kafayı yemek üzereyim.. çocuk doydu şimdi uyuyo sabahtan beri gazı var diye çocuğu ağlata ağlata aç bıraktılar
Senin ilk cocugun mu bilmiyorum. Ilk kızımda benim psikolojimi bozdular kimi mama verme kimi mama ver diye diye. Ne yapacağımı şaşırmıştım. Çocuğum ac mi tok mu anlamiyordum. Mamayi cok versemde susmuyordu doktor ac olsa mamayi verince susar demisti. Stresten sütüm kesilmek üzereydi. Evde durmak istemiyordum dışarı çıkıyordum kış ayi olsada. Birde asiri gazlı bir bebekti. Cocuk senin cocugun kendi istediğini yap bence.

İlk çocuğum canım doysa emmeye devam etmez diye düşünüyorum emerken uyuyo yatır hemen diyorlar yatırıyorum 5 dakka sonra ağlamaya başlıyor doymadı uyumaz diyorum dinletemiyorum.. Çatlarmış çocuk çok yemekten 30 milim mamayı zaten yarım saatte anca içiyo yavaş akım olduğu için

Bilmediğimden soruyorum gaz sancısına ağlıyor olsa mamayı verince susar mı yoksa ağlamaya devam mı eder

O zaman muhtemelen doymuyordur benim sütüm 1 ayi geçmişti yetene kadar o da denemediğim yol kalmamıştı sağım yapiyordum surekli. O zaman 2023 Ekim annelerindeydik cogu kişi mama destekli büyüttü çocuğunu. Sen ver mamayi kendini strese sokma. Eğer cok bunalıyorsan kendi evine git zorda olsa.

Bilmediğimden soruyorum gaz sancısına ağlıyor olsa mamayı verince susar mı yoksa ağlamaya devam mı eder
Susmaz benim şimdiki kızım emiyor yatiriyorum 5 10 dakika sonra ağlayarak uyanıyor gazdan dolayı. Mama verince uyuyorsa demekki ac kalıyor. Bir de mama anne sütüne göre daha tok tutuyor yani tokluk suresi daha uzun oluyor.

Sürekli mama yemek istiyo bırakınca ağlıyor yanımdakiler de bebeyi çatlatacaksın diye benle döğüşüyo ne yapacağımı şaşırdım
Gerçekten dışarıdakiler daha çok strese sokuyor. Bebek çatlayana kadar ağlıyor emzir bir şey olmaz diyorlar oysa ki zorla meme vermeye çalışmak daha çok meme reddine götürüyor .. Allah yardımcımız olsun

Biberonu kendi bırakana kadar doyurdum şimdi tam yarım saattir uyuyo bakalım nolcak.. Annemde kalıyorum eşimde yarın iş başı yapacağı için eve gitti ben burda kafayı yemek üzereyim Allah yardımcımız olsun

Canım ne kadar içiriyorsun mama benimkine artık 30 milim yetmiyor 60 yapıyorum dibinde çok az kalıyor . Kaç veriyorsun bilmiyorumda mideleri buyuyor ya belki az geliyordur

Eklentiler

• IMG_4087.webp
    45 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_3907.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 33
Aynı durumdayız gerçekten Delirip akıl hastanesine yatcam diye korkuyorum valla

Canım ne kadar içiriyorsun mama benimkine artık 30 milim yetmiyor 60 yapıyorum dibinde çok az kalıyor . Kaç veriyorsun bilmiyorumda mideleri buyuyor ya belki az geliyordur
Aynen ilk 30 yapıyorum bakıyorum doymazsa tekrar 30 yapıyorum dibinde kalıyo genellikle zaten bunu içmesi yarım saati geçiyo millette sanıyo ki litre litre mama içiyo

@38seyma ben buna göre veriyorum mamayı artık 30 yetmiyor beyfendiye

Eklentiler

• IMG_4094.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 29
Bu miktarı yazan şey uygulamamı yoksa internetten mi buldun canım

Aynı durumdayız gerçekten Delirip akıl hastanesine yatcam diye korkuyorum valla
He diyip geçmek en iyisi ama yapamiyoruz onu da zaten hassasiz birde bebek aglayinca o yetersizlik hissi geliyor Allahim gececek bu gunlerde insallah

Bu miktarı yazan şey uygulamamı yoksa internetten mi buldun canım
İnternet canım bana annem demişti bebeğin haftasina gore mamanin grami da artiyor diye cunku mideleri buyuyor . Zaten ben fark ediyordum oğlumda yetmiyor agliyordu hemen

İnternet canım bana annem demişti bebeğin haftasina gore mamanin grami da artiyor diye cunku mideleri buyuyor . Zaten ben fark ediyordum oğlumda yetmiyor agliyordu hemen
Aptamilin uygulamasıymış canım orda 18 günlüğe 90 milim diyo gelde bizimkilere anlat bunu

Aptamilin uygulamasıymış canım orda 18 günlüğe 90 milim diyo gelde bizimkilere anlat bunu
Sen yavaş yavaş arttır olmadı, doymazsa daha çok huzursuz oluyorlar canım . 90 mesela çok gelebilir gene ama 60 yap tek seferde zaten dinlene dinlene içiyorlar. Sen olabildiğince tek hazırlamaya çalış mamayı karışan eden az olsun. Eşim mama vermemi istemiyordu beni hıçkırarak ağlarken görünce emzirirken anladı halimiherkes bir seylere mudahele olacak illa benimde emzirme aninda bebek memeyi tam kavrasın diye kafasini tutuyorlar ya boyle cocuk daha cok sinirleniyor bizi bi salin basbasayken guzel emiyor bu cocuk ne zaman ki birisi mudahele ediyor kuduruyor aglamaktan

Sen millete bakma ilk kızımda yaşadım bu tecrübesizligi kızım meme reddi yapiyodu memeye yaklaşmayı bırak emzirme pozisyonu alınca kıyamet kopuyordu kaynanam sütun acı ne emzirmeye çalışıyorsun diyodu ben de sutumun tadına bile bakmıştım sen çocuğu önce emzir yarım saat bir meme de yarım saat bir memede tut sürekli çenesine dokun yanağına unutmasın meme ağzında çeksin baktın doymadigini düşünüyorsun sonra 30 ml mama ver çatlamaz sen o çok bilmişlere bakma en iyi sen bilirsin mama da zaten o çocuğu üç saat uyutur anne sütünü ne kadar emerse emsin alttan gidiyo çok çabuk sindiriliyor anne sütü

Kızlar çıldırıcam benimki bu seferde biberona alıştı meme emmek istemiyor süt yavaş geliyor diye habire ağlıyoruz birlikte evde ….
Çıplak emzirme öneriyor doktorlar tekrar alışsın diye bir araştırıp dene bakalım belki işe yarar bide emzirme destek sistemi galiba adını yanlış hatırlamıyorsam goguslerin arasından bir hortum ile meme ucuna yapıştırıp bebeği emziriyorlar öyle de tekrar memeye alışıyormus bir bak istersen meme reddi gerçekten cok zor ve sağlam bir psikoloji gerektiriyor

`