• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 LGS ANNELERİ 📖

tansel21

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2023
7
2
16
40
Merhabalar… yeni bir maratona hazırmıyız hanımlar… fikir alış verişi ve birbirimize terapi niyetinde açıyorum bu sayfayı

Merhabalar. Çok iyi olmuş bu form. Takip edip kaygılarımız paylaşmak adına. Bu yıl neler yapicaz nasıl geciricez birbirimizden destek alalim

İyi geceler hanımlar. Ne yaptı başladı mı çocuklar LGS maratonuna. Bizim dershane başladı ama kızımda hiç o motivasyon yok gibi

Online dersler başladı ve heniz bir disiplin tutturamadık malesef😔Nasıl olacak bilmiyorum

Bizim de ayni. Bugün toplam da çözdügu soru sayısı 20 matematik. Dershane yoktu ve bütün gün evde idi. Ustelemek istemiyorum ama şimdiden bu kadar isteksiz olursa ne olur bilmiyorum.

Merhaba benim de kızım 2026 lgs ye girecek nasipse.. Özel dershaneye gitmeyecek okulda açılan dyk kursu ile hazırlanacak.. Bakalım hayırlısı olsun hepsi için.

bizim dersane 2 haftadır açıktı. okulu da bu pazartesi açılıyor. 1 hafta her gün hem okul hem dershane olacak bakınca oldukça yoğun olduğu için ekstra bir çalışma yapmasına gerek yok diye düşünüyordum ama yapamadığı, anlamadığı konular oluyor hadi gel çalışalim bakalım diyorum onu da istemiyor. haklı çocukta ben de düşününce yüklenmemeliyim diyorum ancak bir yandan da ipin ucu kaçmasın en azından anlamadan geçtiği bir konu olmasın istiyorum. bakalım daha şimdiden böyle ise süreç uzun daha neler olacak.

Çok hırslı bir anne olmadım hiç fakat bu Lgs süreci beni kaygılı biri yaptı sanırım🫣 Çocuk istemiyor çalışmayı,disiplini malesef🫤matematik hiç anlamıyor.Anlamak için çabada sarfetmiyor.Dersane sürekli test ödev vs veriyor fakat bizim ki ben söylemezsem başına oturmuyor asla.Yani ben de sürekli yönerge vermek istemiyorum asla.Ne olacak böyle bilmiyorum.Kendi haline mi bıraksam bir çözüm yolu önere misiniz lütfen 🙏

Kendi haline bırakma taraftarı değilim ben ya. Çok küçükler bu sorumluluğu almakta zorlanıyorlar. Maddi olarak iyi bir okula gönderme şansiniz varsa belki bir nebze kendine bırakılabilir.
Çok hırslı bir anne olmadım hiç fakat bu Lgs süreci beni kaygılı biri yaptı sanırım🫣 Çocuk istemiyor çalışmayı,disiplini malesef🫤matematik hiç anlamıyor.Anlamak için çabada sarfetmiyor.Dersane sürekli test ödev vs veriyor fakat bizim ki ben söylemezsem başına oturmuyor asla.Yani ben de sürekli yönerge vermek istemiyorum asla.Ne olacak böyle bilmiyorum.Kendi haline mi bıraksam bir çözüm yolu önere misiniz lütfen 🙏

ben de darlamam çocuğu kendisi sorumlulçuğunu alır falan diye düşünüyordum fakat anladım ki öyle olmayacak. motivasyonum yok diyip duruyordu sonra benimle beraber çöz hadi testleri diye yanına oturdum ve anladım ki onun ki motivasyonsuzluk değil konuyu anlamamasından kaynaklanan yapamıyorum hissi. beraber youtubedan videolarını izledim konunun test çözdük birlikte, sonrasında kendisi oturup çözmeye başladı. ama ne kadar böyle kendim de öğrenciymişim gibi götürebilirim emin değilim. çünkü bir kızım daha var, çalışıyorum. heran bunu sağlamak mümkün olmayabilir.ama kendi haline bırakmamam gerektiğini net anladım yani

ben de darlamam çocuğu kendisi sorumlulçuğunu alır falan diye düşünüyordum fakat anladım ki öyle olmayacak. motivasyonum yok diyip duruyordu sonra benimle beraber çöz hadi testleri diye yanına oturdum ve anladım ki onun ki motivasyonsuzluk değil konuyu anlamamasından kaynaklanan yapamıyorum hissi. beraber youtubedan videolarını izledim konunun test çözdük birlikte, sonrasında kendisi oturup çözmeye başladı. ama ne kadar böyle kendim de öğrenciymişim gibi götürebilirim emin değilim. çünkü bir kızım daha var, çalışıyorum. heran bunu sağlamak mümkün olmayabilir.ama kendi haline bırakmamam gerektiğini net anladım yani
Biz 7.sinifa geçtik, bu sene test çözme alışkanlığı gelişsin istiyorum. Adım adım peşindeyim, test çöz, kitabını oku diye hatırlatmadan başına oturmuyor, yapicam diyor ama hep bir erteleme hali.. Tablet yüzünden hep bir acelecilik, ödevi yapıp tableti alsın derdi o. Okul açılınca tablet faslı bitecek bakalım ne değişecek..Onunla oturup ders videoları izliyorum, testlerini kontrol edip, test soru içeriklerine bakıyorum, neyi yapabilmiş neyi yapamamış diye. Benim şansım tek çocuk olması ve benim de çalışmıyor olmam. Ama öğrenci oldum yeniden, nereye kadar bilemiyorum. Ama takip şart bundan eminim..

Beni yorunca "artık seni kendi haline bırakacağım, ister çalış ister çalışma, özgürsün" deyince onu da istemiyor. "sen tepemde ol, böyle iyi" diyor.

Beni yorunca "artık seni kendi haline bırakacağım, ister çalış ister çalışma, özgürsün" deyince onu da istemiyor. "sen tepemde ol, böyle iyi" diyor.
Evet benim kızımda öyle bizimki de ergenlik hallerinde saçım,yüzüm,gözüm ne giymeliyim hali çok aktif şuan:) yine de hiç elimi üzerinden çekmemeye çalışıyorum fakat çoğunlukla kendimi tutuyorum. baskı hissetmemesi için ama dengeyi kurabilmek çok yorucu olacak şimdiden anladım bunu

Evet benim kızımda öyle bizimki de ergenlik hallerinde saçım,yüzüm,gözüm ne giymeliyim hali çok aktif şuan:) yine de hiç elimi üzerinden çekmemeye çalışıyorum fakat çoğunlukla kendimi tutuyorum. baskı hissetmemesi için ama dengeyi kurabilmek çok yorucu olacak şimdiden anladım bunu
Kızlarda daha baskın bu dönem kendilerine yoğunlaşmaları..Çok kendi hallerine bırakılacak bir çağ değil, işin ucunu kaçırmamak gerekiyor..

Bugün dershane ilk denemesini yaptı. Bakalım özellikle buraya yazayım açar bakarım yıl sonunda. Zordu biraz diyo daha ilk konular 🙄

Back
X