- 7 Temmuz 2025
- 130
- 156
- 18
- 39
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #2.021
Ben çok yaşıyorum. Ama progestan da kullandığım için o mu yapıyor gebelikten mi bilmiyorum.Kızlar kabızlık sorunu yaşıyor musunuz
Aklınıza gelecek her türlü tetkik yapıldı, pıhtılaşma, genetik testler, rahim içi bağışıklık, düşük materyallerinin genetiğine bakıldı, romatolojik testler yapıldı, hiç bişey bulunamadı. Pgt’li tüp bebek yaptırdım 2 kez, hiç tutmadı. Bu gebeliğimde doktorum rahim içi bağışıklık için bi iğne yaptı sonra yumurtamı çatlatık öyle gebe kaldım, ama bunda da bitmeyen bir kahverengi akıntı var, doktorum sürekli sakin ol normal bu diyor ama bakalım nasıl devam edecek, henüz çok küçük kalp atışını görsem çok rahatlayacağım.Hiç araştırma yapılmadimi dusuklerinizin sebebi bende iki genimde pihtilaşma çikti ama iğne kullanmama rağmen kahverengi akıntı oluyor kimisi tup bebek yapın diyor kimisi rahminde sıkıntı vardır diyor artık ne yapicami bilmiyorum
Çok sağolun içime su döküyorsunuz resmen Allah razı olsun iyi ki varsınızTelaşlanma hiç kuşum. Geçen hafta doktora gittiğimde kendisi demişti pembemsi kahverengimsi lekelenmelerin olabilir korkma kırmızı olmadığı sürece diye. Çocuğu olan arkadaşlarımda dediler bak olabilir görünce korkma diye.
Evet bu hafta sık yaşadım. Öncesinde zeytinyağı ve kuru incir yiyordum işe yarıyordu. Ama dün 3 gündür çıkamayınca duphalac içtim. Çok kötü olmuştum. Mide bulantısı vardı kabızlıktan sandım ama değilmiş. Devam ediyor wc ye çıktığım halde. Bugün de azcık içtim duphalac çünkü çok bekleyince çıkmam daha zor oluyor. Ben progestan iğne ve fitil kullanıyorum. Benimkinin sebebi o diye düşünüyorum. Normalde hiç kabızlık yaşamam çünkü. Her gün çıkmak lazım. Çözüm bulmaya çalışacağım. İhmal etmeden zeytinyağı kürünü her sabah uygulayacağım. Bekleyince o da işe yaramıyor diye düşünüyorum. Denemeye yarın başlayacağım. Yazarım olumlu olursa.Kızlar kabızlık sorunu yaşıyor musunuz
hoş bulduk hepimize kolay bir hamilelik ve bebiş büyütme diliyorummmHoş geldin
Anladım canım benimde kahverengi akıntım var banada doktor çok normal diyor ama işde insan korkuyor birşey olacak diye korkmayın Allah'ın izniyle duyarsınız biran önce ben 6+5 de duydum kalp atışını bende sorunsuz bir şekilde kalp atışını falan duyuyorum 8-9 haftaya gelince kalbi duruyor bakalım bende bu sefer nasıl ilerleyecek Rabbime bebeginizi size bağişlasin inşallahAklınıza gelecek her türlü tetkik yapıldı, pıhtılaşma, genetik testler, rahim içi bağışıklık, düşük materyallerinin genetiğine bakıldı, romatolojik testler yapıldı, hiç bişey bulunamadı. Pgt’li tüp bebek yaptırdım 2 kez, hiç tutmadı. Bu gebeliğimde doktorum rahim içi bağışıklık için bi iğne yaptı sonra yumurtamı çatlatık öyle gebe kaldım, ama bunda da bitmeyen bir kahverengi akıntı var, doktorum sürekli sakin ol normal bu diyor ama bakalım nasıl devam edecek, henüz çok küçük kalp atışını görsem çok rahatlayacağım.
Bu arada son düşüğümde hiç kahverengi akıntım olmamıştı ama kalp atımı hiç oluşmadı bile, yani pek belirleyici de olmuyor bu kahverengi akıntı işi.
bende hastalığa bağladım da bi taraftanda eskiler hep derler ya sütün zehirler falan diye doğru değil biliyorum ama içime de şüphe düştüBen de emziriyorum şu an yaşadığınız hiçbir durumu biz yaşamadık normal devam ediyor hayatına ve memede mutlu. Bence enfeksiyon kaynaklı bu durumu yaşamışsınız gibi geldi bana
Ben de öyle duydum ama inanmıyorum pek açıkçası ve tadına da baktım eskisiyle aynı. Bazı doktorlar da düşme tehlikesi yaşayan gebelere önermiyorlar, sancıyı tetiklediği için. Artık hangisi doğru bilemem ama ben azaltmaya başladım bakalım, 16 aylık benim bebeğim deKızlar emziren annelere bi sorum var. Oğlum yakında 1 yaşına giricek ben emziriyorum ama hamile olduğumdan beri bi değişiklikler var ya ishal gibi ya iştahı gidiyo gibi oluyo 4 5 gündür de ateşi var 39,5 falan oluyo doktora götürdüm hafif kulak ve boğazında kızarıklık varmış antibiyotik ateş düşürücü kullanıyoruz ama acaba sütüm etkiliyo da olabilir mi ? Emzirenler böyle sıkıntı yaşadınız mı ?
bende hastalığa bağladım da bi taraftanda eskiler hep derler ya sütün zehirler falan diye doğru değil biliyorum ama içime de şüphe düştü
Benm çocuğum da ishal oldu ben gebelik hormonlarına bağladım internette de okumuştum hatta yoğunluğu akış hızı da değişiyor ama sonradan çocuk da aynı şekilde adapte oluyormuş birkaç kez ishal oldu geçti şimdi kafamı bulantıdan kaldıramadığım için kesmeyi düşünüyorum bana zorluk oluyor çocuğum 21 aylık.Zehirler falan doğru değil bence eskiden 5-6 tane peşpeşe doğuran anneler farkında olmadan hep emziriyordu.Kızlar emziren annelere bi sorum var. Oğlum yakında 1 yaşına giricek ben emziriyorum ama hamile olduğumdan beri bi değişiklikler var ya ishal gibi ya iştahı gidiyo gibi oluyo 4 5 gündür de ateşi var 39,5 falan oluyo doktora götürdüm hafif kulak ve boğazında kızarıklık varmış antibiyotik ateş düşürücü kullanıyoruz ama acaba sütüm etkiliyo da olabilir mi ? Emzirenler böyle sıkıntı yaşadınız mı ?
bende hastalığa bağladım da bi taraftanda eskiler hep derler ya sütün zehirler falan diye doğru değil biliyorum ama içime de şüphe düştü
Kan testi verebiliyorsanız eğer verin, içiniz rahatlar. İdrar testleri yanılabilirMerhaba arkadaslar normalde ayin. 16 sinda regl olmam gerekiyordu bugun gecikmenin 4. Gunu test yapiyorum ama negatif bugun biraz belim agriyor istahim cok acildi midem bi garip sizce kan testi vermelimiyim kacinci gunu beklemeliyim idrarda negatif kanda pozitif cikan oldu mu? Yada regl olacagim icin mi boyleyim neyapmaliyim bilmiyorum
Benim mide bulantım olmadı yok ama kalp atışını duyduk. Kocakarı lafları desek tamam derim de bir doktorun söylemesi saçma geldi.Bugün bir doktordan dinledim mide bulantısının başlaması kalp atışının da başladığını gösterir yüksek ihtimalle diyordu.12. Haftaya kadar beta hcg sürekli artıp kanda pik düzeye gelince yavaş yavaş bulantılar azalmaya başlarmış .tabii bazı insanlar bu hormonu tolere edemiyor şekila1 ben yoksa hiç yaşamayan hemen vücudu uyum sağlayanlar var bu hormona tek gösterge değil kalp atışı için
Benim mide bulantım olmadı yok ama kalp atışını duyduk. Kocakarı lafları desek tamam derim de bir doktorun söylemesi saçma geldi.
İçim rahatladııBenim mide bulantım olmadı yok ama kalp atışını duyduk. Kocakarı lafları desek tamam derim de bir doktorun söylemesi saçma geldi.
Rahim filmi çektirmiş miydiniz rahim şeklinize bakıldı mıZaten elimdende birşey gelmiyor ki doktor eski adet kanı olabilir o atılıyor olabilir dedi ama yani sürekli araştiriyorum her kes hiç bir akıntı masum değil gebelikte yazıyor onları okuyorum her halde bende yada bebeğimde bir problem varki boyle oluyor diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?