- 22 Haziran 2023
- 109
- 61
- 28
- 28
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #2.001
Bende 10 gündür akıntı var doktora her gidişimde normal diyor artık psikolojik olarakta iyi değilim ne olacaksa olsun biran önce olusun da kurtulayım hamileliğin bütün belirtilerini yaşiyorum kimi doktor buda duşecek diyor anlamiş değilim kimse sorunuma çözümde bulamiyorBenim ilk gebeliğimde kahverengi akıntı oldu ve akıntının 3. günü düştü. Ama 2. hamileliğimde 4 ay kanamam oldu bebeğimin 4 bir yanı kanama alanları ile doluydu, 4. ay kanama bitti bu sefer suyum azaldı kaç doktora gittim hepsi suyun azaldığını söyledi, 5 cm ye düşmüştü. Onların arasında nabız sorunu ve tansiyon problemi yaşamaya başladım birden kardiyoloji takibine girdim. 36. haftada suyum 3 cm ye düştü doktor her an doğum olabilir dedi ama çok şükür 40. haftada doğurdum kızımı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen o geldi, Allah ol desin yeter ki
neden doktor öyle bir yorum yaptı düşecek mi dedi anlamadımBende 10 gündür akıntı var doktora her gidişimde normal diyor artık psikolojik olarakta iyi değilim ne olacaksa olsun biran önce olusun da kurtulayım hamileliğin bütün belirtilerini yaşiyorum kimi doktor buda duşecek diyor anlamiş değilim kimse sorunuma çözümde bulamiyor
2 düşüğüm oldu daha doğrusu birini 7 haftalikken o birini 9 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum ve her iki gebeliğimde de kahverengi akıntı geliyordu tüm doktorlar normal diyordu ama kalbi duruyordu belirli bir zaman sonra dedim muayene etdi kalp atişini falanda duyduk e muhtamelen buda onlar gibi duşer dedi tüp Bebek deneyin diyorlar ne fakredecekki tüp Bebek olsada aynı Rahime koyacaklar yine aynı şekilde kalbi duracak bence pıhtılaşma var iki genimde bu sefer iğne ve coraspirin de kullaniyirum ama yine kahverengi akintilarim devame diyorneden doktor öyle bir yorum yaptı düşecek mi dedi anlamadım
Telaşlanma hiç kuşum. Geçen hafta doktora gittiğimde kendisi demişti pembemsi kahverengimsi lekelenmelerin olabilir korkma kırmızı olmadığı sürece diye. Çocuğu olan arkadaşlarımda dediler bak olabilir görünce korkma diye.Kızlar dün köydeyken benim de iki kez böyle pembemsi akıntım oldu çok az. Şimdi yine çok az gelmişbugün şehre geldik ama doktora da gitmedim ilçedeyiz haftasonu kadın doğum yok, çok endişelendim dün stresten bütün gün karnım ağrıdı
Dedim ya benim kanamam 4 ay sürdü ve ben de hiç iyi değildim her an kaybedecek kaygısı yaşıyordum. Doktor bana 16 hafta boyunca yatacaksın demişti çünkü ikiz gebelikti ve birinin gelişimi durmuştu. Doktor rahim gelişimi duran bebekten dolayı kendini temizlemeye çalışacak ve bu süreçte sağlıklı sağlıksız diye ayırt edemez ikisini de atmaya çalışır demişti o yüzden 16 hafta yatacaksın demişti. Çok şükür kızım şimdi 16 aylık kucağımda. Kardeşi de yoldaBende 10 gündür akıntı var doktora her gidişimde normal diyor artık psikolojik olarakta iyi değilim ne olacaksa olsun biran önce olusun da kurtulayım hamileliğin bütün belirtilerini yaşiyorum kimi doktor buda duşecek diyor anlamiş değilim kimse sorunuma çözümde bulamiyor
Bende 3 tane kaybettim pıhtılaşma var mı diye bakılacaktı testleri yaptıramadan tekrar hamile olduğumu öğrendim dr oksapar iğne ecosprin ve duphaston başlattı içinizi ferah tutmaya çalışın2 düşüğüm oldu daha doğrusu birini 7 haftalikken o birini 9 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum ve her iki gebeliğimde de kahverengi akıntı geliyordu tüm doktorlar normal diyordu ama kalbi duruyordu belirli bir zaman sonra dedim muayene etdi kalp atişini falanda duyduk e muhtamelen buda onlar gibi duşer dedi tüp Bebek deneyin diyorlar ne fakredecekki tüp Bebek olsada aynı Rahime koyacaklar yine aynı şekilde kalbi duracak bence pıhtılaşma var iki genimde bu sefer iğne ve coraspirin de kullaniyirum ama yine kahverengi akintilarim devame diyor
Ben ismimi değiştirdim seninle 2024 Mart annelerinden aynı gruptaydık yine. Ben defne, hatırladın mıben de aynısını düşünüyorum bu dünyada yiyecek ekmeği varsa her halükarda doğuyor ama yoksa ne yaparsak yapalım olmuyor benim son düşüğüm de kanamam hiç yoktu mide bulantım da vardı kusuyordum ancak yaşamıyordu geç farkettik 2 hafta kadar bu belirtilerin bir çoğu da bence psikolojik
Zaten elimdende birşey gelmiyor ki doktor eski adet kanı olabilir o atılıyor olabilir dedi ama yani sürekli araştiriyorum her kes hiç bir akıntı masum değil gebelikte yazıyor onları okuyorum her halde bende yada bebeğimde bir problem varki boyle oluyor diyorumBende 3 tane kaybettim pıhtılaşma var mı diye bakılacaktı testleri yaptıramadan tekrar hamile olduğumu öğrendim dr oksapar iğne ecosprin ve duphaston başlattı içinizi ferah tutmaya çalışın
Amin inşallah canım inşallahİnşallah canım benim Rabbim seninde kucağını boş birakmasin
Benim 5 ci haftadayken çok az kanamam oldu hastanede yatdim iki gün kanama durduruldu kese etrafında çok az kanama alanı vardı bende evde sürekli yatıyorum en son gitmemde 7 haftalık olmuştuk doktor karından direk USG ile kalp atişini dinletdi bak her şey yolunda dedi progesterona devam ediyorum sabah öğlen akşam haftada bir progesteron iğne vuruluyorum enox 4000 ve coraspirin kullanıyorum ilk başlarda koyu kahverengiydi akıntım sonra açık kahverengi oldu bu sabahta simsiyah çamur gibi geldi dediğiniz gibi yiyecek ekmeği varsa her türlü doğacak uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederimDedim ya benim kanamam 4 ay sürdü ve ben de hiç iyi değildim her an kaybedecek kaygısı yaşıyordum. Doktor bana 16 hafta boyunca yatacaksın demişti çünkü ikiz gebelikti ve birinin gelişimi durmuştu. Doktor rahim gelişimi duran bebekten dolayı kendini temizlemeye çalışacak ve bu süreçte sağlıklı sağlıksız diye ayırt edemez ikisini de atmaya çalışır demişti o yüzden 16 hafta yatacaksın demişti. Çok şükür kızım şimdi 16 aylık kucağımda. Kardeşi de yoldasen içini ferah tut yiyecek ekmeği varsa her türlü gelir bu arada progestan ve iğne dışında soruna çözüm bulunmuyor maalesef, bende de ne iğne ne de progestan kanamayı durduramadı
Kızıma hamileyken ben de aynısını yaşıyordum ve bizim gruptaki kızların da çoğu aynı şeyi yaşadı ve hepimiz doğurduk.Benim ilk bebeğim o yüzden yardımınıza ihtiyacım var. 6+6 haftalığım ve 3 4 gündür hafif ishalim, sabah kusmalarım vardı uyuyana kadar da korkunç halsizlik her şeyden tiksinme bir şey yiyememe gibi. Gögüs hassasiyetim vardı aynı zamanda. Bugün kusmadım bulantım da yok. Dolu dolu kahvaltı yapabildim. Gögsüm çok ağrımıyor. Bu durum normal mi korkmam gerekiyor mu? Randevum 2 gün sonra ama ben telaşlanayım mı
Ben de coraspin kullanıyordum ama kanama olunca coraspini kestirmişti bana. Ama sizin pıhtılaşma öykünüz olduğu için öyle bir şey de diyemezler sanırım. Bu arada ben de haftada bir iğne vurulup günde 3 kere de vajinadan progestan kullanıyordum. Benim de her türlü akıntım oldu dediğin gibi siyah da oldu kahverengi de oldu hatta kırmızı da oldu. İnşallah sizin bebeğiniz de sağlıkla sıkı sıkı tutunur sizeBenim 5 ci haftadayken çok az kanamam oldu hastanede yatdim iki gün kanama durduruldu kese etrafında çok az kanama alanı vardı bende evde sürekli yatıyorum en son gitmemde 7 haftalık olmuştuk doktor karından direk USG ile kalp atişini dinletdi bak her şey yolunda dedi progesterona devam ediyorum sabah öğlen akşam haftada bir progesteron iğne vuruluyorum enox 4000 ve coraspirin kullanıyorum ilk başlarda koyu kahverengiydi akıntım sonra açık kahverengi oldu bu sabahta simsiyah çamur gibi geldi dediğiniz gibi yiyecek ekmeği varsa her türlü doğacak uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim
Off onkadar iyi geldiki yazdiklariniz çok teşekkür ederim azda olsa bir umut oldunuz bana çok teşekkür ederim inşallah inşallah bari bunu sağ salim alırım kucağima salı günü kontrolüm var inşallah olumsuz birşey söylemez doktorumBen de coraspin kullanıyordum ama kanama olunca coraspini kestirmişti bana. Ama sizin pıhtılaşma öykünüz olduğu için öyle bir şey de diyemezler sanırım. Bu arada ben de haftada bir iğne vurulup günde 3 kere de vajinadan progestan kullanıyordum. Benim de her türlü akıntım oldu dediğin gibi siyah da oldu kahverengi de oldu hatta kırmızı da oldu. İnşallah sizin bebeğiniz de sağlıkla sıkı sıkı tutunur size
Aayy bunları duymaya o kadar çok ihtiyacım vardı ki yerimde duramadım. Annemin yanındayım sağlığa erişim yok denecek gibi. Ne yere ne göğe sığabildim. Evet kusuyorum diye kızıyordum bugün kusmadım ama ağladım ne olur bir şey olmasın ben kusarım diyeKızıma hamileyken ben de aynısını yaşıyordum ve bizim gruptaki kızların da çoğu aynı şeyi yaşadı ve hepimiz doğurduk.İnsan kötü olunca şikayet ediyor iyi olunca da ay acaba bir şey mi oldu niye yok diye endişe ediyor.Merak etme belirtilerin ara ara gidip gelmesi normal. Ben de devamlı göğsümü kontrol ederdim ağrıyınca oh derdim ağrımayınca doktora giderdim ama hiçbir şey çıkmazdı çok şükür
Ben de emziriyorum, ilk başlarda bizde de oldu böyle. Ben de sütten sandım. Ama değilmiş, salgın var ona yakalanmış. Sütten değilmiş. Hatta ben de ishal oldum ondan sonra. Oğlum iki buçuk yaşında. Acı mı oğlum diye soruyorum değil diyor. Yani tadı da değişmiyor. Eskiler acı oluyor tadı derlerdi.Kızlar emziren annelere bi sorum var. Oğlum yakında 1 yaşına giricek ben emziriyorum ama hamile olduğumdan beri bi değişiklikler var ya ishal gibi ya iştahı gidiyo gibi oluyo 4 5 gündür de ateşi var 39,5 falan oluyo doktora götürdüm hafif kulak ve boğazında kızarıklık varmış antibiyotik ateş düşürücü kullanıyoruz ama acaba sütüm etkiliyo da olabilir mi ? Emzirenler böyle sıkıntı yaşadınız mı ?
İnşallah güzel haberlerle bekliyoruzOff onkadar iyi geldiki yazdiklariniz çok teşekkür ederim azda olsa bir umut oldunuz bana çok teşekkür ederim inşallah inşallah bari bunu sağ salim alırım kucağima salı günü kontrolüm var inşallah olumsuz birşey söylemez doktorum
İnşallah seninle endişe etme annesiAayy bunları duymaya o kadar çok ihtiyacım vardı ki yerimde duramadım. Annemin yanındayım sağlığa erişim yok denecek gibi. Ne yere ne göğe sığabildim. Evet kusuyorum diye kızıyordum bugün kusmadım ama ağladım ne olur bir şey olmasın ben kusarım diyeyine 2 gün sonra gidip kalbini dinlerim de içim rahatlar benim de.. inşallah sağlıkla doğururuz bu şekilde akıl sağlığımı kaybetmeden kucağıma alırım umarım ben de
Ben de emziriyorum şu an yaşadığınız hiçbir durumu biz yaşamadık normal devam ediyor hayatına ve memede mutlu. Bence enfeksiyon kaynaklı bu durumu yaşamışsınız gibi geldi banaKızlar emziren annelere bi sorum var. Oğlum yakında 1 yaşına giricek ben emziriyorum ama hamile olduğumdan beri bi değişiklikler var ya ishal gibi ya iştahı gidiyo gibi oluyo 4 5 gündür de ateşi var 39,5 falan oluyo doktora götürdüm hafif kulak ve boğazında kızarıklık varmış antibiyotik ateş düşürücü kullanıyoruz ama acaba sütüm etkiliyo da olabilir mi ? Emzirenler böyle sıkıntı yaşadınız mı ?
İyiki varsınız içimi rahatlattınız inşallah haber edicem sizeİnşallah seninle endişe etme annesikontrole gidince bana da yaz güzel haberlerini ben de 6. haftadayım bu arada hiçbir belirtim yok şu an daha
İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruzİyiki varsınız içimi rahatlattınız inşallah haber edicem sizemaşallah sakin huzurlu bir süreç olsun sağlıklada kucağınıza alın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?