- 2 Nisan 2025
- 251
- 261
- 18
- 28
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #13.141
Doktor tamamen mesleğime yürüdü bence.. cuma günü gittiğimde eşimde bende çalışıyoruz uzun zamandır eşim bebeği görmedi denk gelemedik o da girebilir mi demiştim ve aklında kalmış bugün sordu ne iş yapıyorsunuz diye. Doğu'da biraz boynu bükük birilerini görünce maalesef iyi davranmıyorlar...Maşallah , çok sevindimm
İnşallah bir sonrakiler de çok güzel geçer.
Ah bu doktorlar kimisi bal kimisi …
hangi ürünü aldınBen bikaç aydır kullanıyorum çok rahat ama online aldım
canım doktor hamileliğinin 32. haftasında çalışamaz raporu veriyor o raporu muhasebeye veriyosun sende herhangi bir sorun vs yoksa çalışmakta istiyosan 37. haftaya kadar da çalışabiliyosunKızlar günaydın
Sizler daha önce bu izin konusunu sanırım konuşmuştunuz ama ben işten tamamen cıkıcakken doğum iznine çıkma kararı aldım. Doğumdan önce iki ay diyor muhasebeci ama , bu doktorun bize verdiği tarihe göre mi hesaplanıyor ? 2 ay öncesi ? Özel sektördeyim ben de , doktordan rapor vs alıncak dedi.
Canım güzel bir muayene geçirmene cok sevindim, eminim bir rahatsızlık yoktur. Benim ikili tarama ense kalınlığı ve burun kemiği normal cıkmasına ragmen bebeğimin kafasında kist gözlemlenmişti. Hemen fetal yaptırdım 16 haftalıktım o sıralar. O da temiz cıktı. Bence her şey yolundadırKızlar bugün 21+1 iz. Cuma günü kötü geçen bi perinatoloji muayenesinin ardından bugün çok çok daha güzel bi muayene geçirdim. Sadece her açıdan görünmeyen kalpte parlaklık varmış. Sol üst kapakçıkta. Banada gösterdi ve anlattı. Down sendromu riskini 2 kat arttıracağı biliniyo ama ikili test, burun kemiği, ense kalınlığı gibi faktörlerden dolayı sendeki risk düşüyo dedi. 2 Aralık için tekrar gün verdi ve not aldı. Randevu almana gerek yok direkt gel takip edelim dedi. Kontrol amaçlı çağırıyorum endişelenme, tedirgin olma diye ikaz etti. Cuma günü gittiğim doktor bu değilmişçesine bugün çok daha ilgiliydi. Şaşırdım. Umarım herkesin çok iyi geçer
Normal şartlarda doğum izni doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 haftadır. Yani 32. haftadan sonra doğum izni başlıyor. Fakat kendini iyi hisseden gebeler doktorun onayıyla 37. haftaya kadar doğum iznini uzatabilir ama 32. haftadan sonra 37. haftaya kadar yine gebe kendini kötü hissederse doktora gidip istediği zaman iznini başlatabilir. Doktor doğum öncesi çalışamaz izni vizite (rapor) sistemine işler bu rapor işveren sistemine düşer. O süreçten sonra kişi hiçbir şey yapmaz doğum yapana kadar doğum öncesi rapor işlemeye başlar. Doğum yapınca bu sefer doğum sonrası rapor başlar. Eğer gebe 37. haftada doğum izni başladıysa 5 haftalık doğum öncesi rapor hakkı doğum sonrasına aktarılır. Doğum yapınca ikinci bir rapor işler doktor orada tüm alacaklı haftalar hesaplanıp rapor bitiş tarihi yazıyor işveren yine kendi sisteminden rapor detayını görüyor.Kızlar günaydın
Sizler daha önce bu izin konusunu sanırım konuşmuştunuz ama ben işten tamamen cıkıcakken doğum iznine çıkma kararı aldım. Doğumdan önce iki ay diyor muhasebeci ama , bu doktorun bize verdiği tarihe göre mi hesaplanıyor ? 2 ay öncesi ? Özel sektördeyim ben de , doktordan rapor vs alıncak dedi.
hangi ürünü aldın
çok teşekkürlerEki Görüntüle 3664862 bunlardan aldım çok rahat
Aman o doktorlar da valla.. Her yerde aynılar canım inan. Neyse bebişinin iyi olduğunu düşün gerisini boşverDoktor tamamen mesleğime yürüdü bence.. cuma günü gittiğimde eşimde bende çalışıyoruz uzun zamandır eşim bebeği görmedi denk gelemedik o da girebilir mi demiştim ve aklında kalmış bugün sordu ne iş yapıyorsunuz diye. Doğu'da biraz boynu bükük birilerini görünce maalesef iyi davranmıyorlar...
Aaa tamam evet , muhasebeci de öyle bi şeyler dedi de tam anlamadım.canım doktor hamileliğinin 32. haftasında çalışamaz raporu veriyor o raporu muhasebeye veriyosun sende herhangi bir sorun vs yoksa çalışmakta istiyosan 37. haftaya kadar da çalışabiliyosun
Ayyy maşallah valla benim muhasebeciden daha iyi anlattın teşekkür ederimmNormal şartlarda doğum izni doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 haftadır. Yani 32. haftadan sonra doğum izni başlıyor. Fakat kendini iyi hisseden gebeler doktorun onayıyla 37. haftaya kadar doğum iznini uzatabilir ama 32. haftadan sonra 37. haftaya kadar yine gebe kendini kötü hissederse doktora gidip istediği zaman iznini başlatabilir. Doktor doğum öncesi çalışamaz izni vizite (rapor) sistemine işler bu rapor işveren sistemine düşer. O süreçten sonra kişi hiçbir şey yapmaz doğum yapana kadar doğum öncesi rapor işlemeye başlar. Doğum yapınca bu sefer doğum sonrası rapor başlar. Eğer gebe 37. haftada doğum izni başladıysa 5 haftalık doğum öncesi rapor hakkı doğum sonrasına aktarılır. Doğum yapınca ikinci bir rapor işler doktor orada tüm alacaklı haftalar hesaplanıp rapor bitiş tarihi yazıyor işveren yine kendi sisteminden rapor detayını görüyor.
İki işlem yapmanız gerekiyor ilki doğum iznine başladığınızı doktor belgesi ile işverene bildirmek ikincisi de yine doğum yaptığınızı işverene bildirmek onun dışında bir şey yapmıyorsunuz. İşvereniniz raporlar bittikten sonra sistemden onaylıyor ödemesi de ibanınız kayıtlı ise ibanınıza kayıtlı değilse ptt ye yatırılıyor istediğiniz zaman gidip kimliğinizle çekebiliyorsunuz. :))
Şimdi ben 37de izne ayrılırsam doğum sonrasına 8+5 hafta izin mi oluyor yani 13 haftaNormal şartlarda doğum izni doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 haftadır. Yani 32. haftadan sonra doğum izni başlıyor. Fakat kendini iyi hisseden gebeler doktorun onayıyla 37. haftaya kadar doğum iznini uzatabilir ama 32. haftadan sonra 37. haftaya kadar yine gebe kendini kötü hissederse doktora gidip istediği zaman iznini başlatabilir. Doktor doğum öncesi çalışamaz izni vizite (rapor) sistemine işler bu rapor işveren sistemine düşer. O süreçten sonra kişi hiçbir şey yapmaz doğum yapana kadar doğum öncesi rapor işlemeye başlar. Doğum yapınca bu sefer doğum sonrası rapor başlar. Eğer gebe 37. haftada doğum izni başladıysa 5 haftalık doğum öncesi rapor hakkı doğum sonrasına aktarılır. Doğum yapınca ikinci bir rapor işler doktor orada tüm alacaklı haftalar hesaplanıp rapor bitiş tarihi yazıyor işveren yine kendi sisteminden rapor detayını görüyor.
İki işlem yapmanız gerekiyor ilki doğum iznine başladığınızı doktor belgesi ile işverene bildirmek ikincisi de yine doğum yaptığınızı işverene bildirmek onun dışında bir şey yapmıyorsunuz. İşvereniniz raporlar bittikten sonra sistemden onaylıyor ödemesi de ibanınız kayıtlı ise ibanınıza kayıtlı değilse ptt ye yatırılıyor istediğiniz zaman gidip kimliğinizle çekebiliyorsunuz. :))
İnsan kaynakları yöneticisiyim . İşçi- işveren hak hukuk tüm konularda tam bilgiye sahibim. İstediğiniz sorularda yardımcı olabilirim.Ayyy maşallah valla benim muhasebeciden daha iyi anlattın teşekkür ederimm
Birde benim sigortamı devlet mi ödüyor yoksa iş verenim bu süreçte ödemeye devam mı ediyor bunu da biliyor musun ?
İnsan kaynakları yöneticisiyim . İşçi- işveren hak hukuk tüm konularda tam bilgiye sahibim. İstediğiniz sorularda yardımcı olabilirim.Ayyy maşallah valla benim muhasebeciden daha iyi anlattın teşekkür ederimm
Birde benim sigortamı devlet mi ödüyor yoksa iş verenim bu süreçte ödemeye devam mı ediyor bunu da biliyor musun ?
Aynen öyle 33. haftada bile çıksanız sonrasında 9 hafta izniniz oluyor.Şimdi ben 37de izne ayrılırsam doğum sonrasına 8+5 hafta izin mi oluyor yani 13 hafta
Mebteyim
Ayyy canım çok teşekkür ederimmmİnsan kaynakları yöneticisiyim . İşçi- işveren hak hukuk tüm konularda tam bilgiye sahibim. İstediğiniz sorularda yardımcı olabilirim.
Raporlu olduğunuzda işyeriniz ödeme yapmaz sadece Sgk ödeme yapar. (bazen şirket insiyatifi ödeme yapıyor) Raporlu günlerde çalışmazsınız bordronuz o şekilde hesaplanır ve sigortaya eksik gününüzü rapor olarak bildirir. Raporlu süreçlerde işveren ödeme yapmaz tamamen Sgk dan ödeme alırsınız.
Doğum ücreti de yine 2 parça da ödenir. Doğum yaptığınızda doğum öncesi raporunuzu işvereniniz onaylar ve kaç hafta raporlu iseniz onun hesaplaması Sgk tarafından yapılır. Doğum yaptıktan sonra yine doktor raporunuzu işler orada rapor bitiş tarihiniz vardır. O tarihte işvereniniz yine raporu onaylar be ortalama 1 hafta içinde ödemeniz sgk tarafından yapılır. :)
Ben de istiyorum 37ye kadar yaz tatiline bağlayabilmek içinAynen öyle 33. haftada bile çıksanız sonrasında 9 hafta izniniz oluyor.
Doğum izni süreleri kesin ve net Özel sektör devlet fark etmiyor bu süreçte. Hatta şöyle söyleyeyim özel sektörün bu kurala uyması gerekiyor yasal süreleri bu şekilde. :)
Sağlığımız izin verirse 37 ye kadar çalışmak isterim bebek doğduktan sonra o izne daha çok ihtiyacımız olacak.
Ben de bunu sorucaktım rapordan sonra işten kendimiz ayrılıyoruz sonrasında işsizlik alınıyor muAyyy canım çok teşekkür ederimmm
Son bir şey daha sormak istiyorum benim iznim bittiğinde ben 1 yıl 1 ay gibi iş yerinde çalısmışlığım olcak , ve sonrasında işten çıkmak istiyorum işsizlik maaşı alabilir miyim ?
Yoksa sigortam yatmadığı için alamam mı ? Ya da doğum izni buna engel mi ?
İş verenim eğer istersem sigortamı yatırır ı süreçte
Doğum izni işsizlik maaşını almaya engel değil. İşvereniniz bu süreçte sigorta yapmaz size zaten raporlusunuz.Ayyy canım çok teşekkür ederimmm
Son bir şey daha sormak istiyorum benim iznim bittiğinde ben 1 yıl 1 ay gibi iş yerinde çalısmışlığım olcak , ve sonrasında işten çıkmak istiyorum işsizlik maaşı alabilir miyim ?
Yoksa sigortam yatmadığı için alamam mı ? Ya da doğum izni buna engel mi ?
İş verenim eğer istersem sigortamı yatırır ı süreçte
Plesantanın rahim ağzında olması korkutmasın canım bebek sağlıklıysa ve doğum sağlıklı ilerliyorsa sorun olmuyor sadece sezaryen doğum mecburi oluyor.Ben de istiyorum 37ye kadar yaz tatiline bağlayabilmek için
Ama doktor Plesanta şu anda rahmin ağzına yakın dedi inşallah sağlığım el verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?