- 2 Mart 2020
- 398
- 578
- 103
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #1.301
Benimki de aynı bir yere uzanmaya gelmiyor .Bir de alt değiştirme olayı var biz de orada da tekme atma huyu başladı karnıma yastık bağlayıp gezicemElimden geldiğince uzanıyorum. Ama çocuklar 4 yaşında haliyle üstüme falan çıkıyorlar. Karnımı korumaya alıyorum. Bazenn kucagima da almak zorunda kalıyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Boş gebelikte acele ettik yine üstüme çıkıyorlar diye erken söylemiştik. Hamile olduğumu. Şimdi söylememeye çalışıyoruz. Karnım acıyor falan diyorum ama benim kız yemiyor tabi. Anne neden karnın acıyor yoksa bebek kardeşim mi var diye beni sıkıştıriyor
Gerçekten öyle yaa. İlk hamilelik benim de çok güzel geçti.Benimki de aynı bir yere uzanmaya gelmiyor .Bir de alt değiştirme olayı var biz de orada da tekme atma huyu başladı karnıma yastık bağlayıp gezicemilk hamilelikte çalışıyordum ama bu kadar yorulmuyordum.
Bizimki 21 aylık aslında bu yaz tuvalet eğitimine başlarım diyordum da hem çok erken hem de tuvalete getir götür yapacak kaldıracak Lazımlık temizleyecek yatak çarşaf vs gücüm yok şu an . Doğum sonrasına kalır bizim eğitim.emziriyorum ama kendi bırakacak gibi süt yoğunluğu artmış ben de farkettim eskisi gibi hızlı gelmiyor onu da o şekilde hoşuna gitmiyor bizimki hızı seviyor her anlamdaGerçekten öyle yaa. İlk hamilelik benim de çok güzel geçti.Ailelerden uzakta bir yerdeydik. Gelenimiz gidenimiz de yoktu. Ne zaman ailelerin olduğu yere döndüm. Bir ay sonra doğum oldu. Erkenden geldiler.
Şimdi de çocuklardan kendimi sakınmaya çalışıyorum. Bizim bez olayı bitti çok şükür ama tuvalete oturdukları da daha temizliklerini yapamıyolar. Bir de misafirlikle falan alaturka olunca iyice sıkıntı oluyor. Dün akşam biraz o yüzden de zorlandım. Ama bir dahakine daha dikkat edicem inşallah. Bizimkiler yattığım gibi hemen tepemde. Onlar varken sırt üstü yatamıyorum. Oyun oynamak istiyorlar haklı olarak. Öyle böyle geçecek bakalım bu günlersağlık olsun yeter ki
Kötüyü çağırmayalim inşallah sağlıkla ilerler. Erken çağırması iyi bir şey.Bende 2 sene önce 8 haftalık gitmiştim kalp atışı zayıf dedi 2 hafta sonra gel tekrar dinleyelim dedi sonuc bebeğim 10 haftalıkken karnımda öldü ben kalp atışını duyduktan sonra ölmüş kese 10 bebek 6 haftada kalmış inşallah siz yaşamayın rabbim size bağışlasınMerhaba kızlar. Geçen hafta kesem görünmüştü bu hafta kalp atışlarını duymak için gittik fakat normal ultrason ile duyulmadı ve vajinal ultrason yaptı, orda duyuldu fakat çok yavaş olduğunu söyledi doktorum 6+4 olduğunu söyledi. Progestan iğne verdi çarşamba günü tekrar kontrole gideceğim. Çok erken çağırmadı mı bi hafta geçseydi en azından
O kadar haklısın ki. Ben senin yerinde olsam ben de başlamam. Çünkü geçen sene çok yorgan yastık yıkadımBizimki 21 aylık aslında bu yaz tuvalet eğitimine başlarım diyordum da hem çok erken hem de tuvalete getir götür yapacak kaldıracak Lazımlık temizleyecek yatak çarşaf vs gücüm yok şu an . Doğum sonrasına kalır bizim eğitim.emziriyorum ama kendi bırakacak gibi süt yoğunluğu artmış ben de farkettim eskisi gibi hızlı gelmiyor onu da o şekilde hoşuna gitmiyor bizimki hızı seviyor her anlamdaevde de sürekli koşturmaca
Amin canım çarşamba gidicem canım su iki gün geçse hayırlısıylaİnşallah olumlu geçer. Güzel haberlerini bekliyoruz. Senin bulantilarin başladı mı peki ?
Anladım canım. Canını sıkma. İnşallah bir sıkıntı yoktur. Doktora ne zaman gideceksin dönüşte ? Progestan bütün hormonları etkiliyor gerçekten. Allah yardımcın olsun.
Amin canım çarşamba gidicem canım su iki gün geçse hayırlısıyla
Bir kere geldi devam etmedi canım. İnşallah etmez.munzevimsi gelen giden var mı canım devam ediyor mu?
Anladım canım gelmez inşallah yarın çok güzel haberlerle geleceksin ben inanıyorumBir kere geldi devam etmedi canım. İnşallah etmez.
Bir de Yemek yedikten sonra biraz midem bulanmaya başladı. Çok aşırı rahatsız etmiyor ama hafif hafif
Aynen öyleO kadar haklısın ki. Ben senin yerinde olsam ben de başlamam. Çünkü geçen sene çok yorgan yastık yıkadımancak yardımcı biri gelirse yanına öyle olur. Başka türlü zor. Emzirme işini de yavaş yavaş biter zaten kendiliğinden yavaş geldiği için koşturma olduğuna göre senin de bir oglun var anlaşılan
Orası öyle ama bizimkiler de de kıskançlık ve kavga da bol bol oluyorAynen öylesabahın 7 sinde işe gider gibi kalkıyoruz ilk hamilelikteki gibi dinlenme yok.Senin ikizler en azından birbirleriyle oynuyordur benimki benden oyun bekliyor ama enerjim yok o da ne yapsın ordan oraya koşturuyor oyun arkadaşı olmayınca
Benim ilk hamileliğimde gebelik tansiyonu çıkmıştı son aylarda. İğne vuruluyordum. Doğumdan sonra tansiyon kalabilir demişti doktorum. Ve şimdi de yüksek tansiyon çıktı. Normalde hamileliğe bağlı tansiyon ilk aylarda çıkmaz, tansiyon aleti alın takip edin, muayeneye gelince bakalım. Gerekirse kardiyoloğa sevk ederim demişti. Takip ediyorum günde üç kez ölçüyorum, 145-149 arası oluyor büyüğü, küçüğü de 8,5-9 oluyor. Büyük ihtimalle beni de yönlendirecek. Tansiyon çok önemli gebelikte, stresten çok uzak durmak gerekiyor ve bol su. Ben dikkat etmeye çalışıyorum, çok zor çevremde sakin kalmak ama bebeğim için gördüğüm duyduğum her şey rafa. siz de çok dikkat edinDr dan çıktım tansiyonum 15/8 Hiper tansiyonun var bu gebelikle ilgili olamaz hemen tansiyon hapı başlayalım dedi ve kardiyolog görsün dedi şuan kardiyolojideyiz
Bulantı yaşadığımı söyledim hiperemezis olduğum için zofer verdi
Umarım kardiyolog olumlu konuşur
Dua bekliyorum kızlar
canım denize girmende nasıl bir sakınca olabilir ki içine sineni yap tabiki de bence sağlıklı bebek hiçbir şekilde düşmez ne yaparsan yap istersen her gün damacana indir kaldır sağlıksızsa hiç ayağa kalkma yine düşerBana girme dedi, normalde sabah erkenden gider girerdim şu an çok zorlanıyorum kendimi tutmak için
aynı sorun maalesef doğumdan sonra ben de de oldu yanlız dikkat ettim çok acıkınca ben tansiyonum yine yükseliyor aç kalmamam gerekiyor sıkı diyet yapıyordum bunu farkedince az ama sık beslenmeye başladım biraz daha düzeldiBenim ilk hamileliğimde gebelik tansiyonu çıkmıştı son aylarda. İğne vuruluyordum. Doğumdan sonra tansiyon kalabilir demişti doktorum. Ve şimdi de yüksek tansiyon çıktı. Normalde hamileliğe bağlı tansiyon ilk aylarda çıkmaz, tansiyon aleti alın takip edin, muayeneye gelince bakalım. Gerekirse kardiyoloğa sevk ederim demişti. Takip ediyorum günde üç kez ölçüyorum, 145-149 arası oluyor büyüğü, küçüğü de 8,5-9 oluyor. Büyük ihtimalle beni de yönlendirecek. Tansiyon çok önemli gebelikte, stresten çok uzak durmak gerekiyor ve bol su. Ben dikkat etmeye çalışıyorum, çok zor çevremde sakin kalmak ama bebeğim için gördüğüm duyduğum her şey rafa. siz de çok dikkat edin
yok canım en güvenlisi hatta için rahat olsunGünaydınBen de bugün 5+2 oldum. Kalp atışı için 18'inde bakalım dedi. Ama ben gidemeyeceğim. Ordu'ya gidiyorum, uçakla gideceğim. Uçak seyahat rsikli mi biliyor musunuz
İlk verdiğim kan ertesi sabah 5 te çıktı. 2. Verdiğim 2 gün sonra sabah 5 te çıktıSelam kızçeler sağlık ocağında sabah kan verdim hala çıkmamış kaç gibi e nabıza düşer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?