- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #1.321
Bakalım umarım 2 gün değildirİlk verdiğim kan ertesi sabah 5 te çıktı. 2. Verdiğim 2 gün sonra sabah 5 te çıktı
Sizin orası nasıldır bilmiyorum. Bizim genelde ertesi gün çıkıyor
Ah canım benim kocaman sarılıyorumBenim ilk hamileliğimde gebelik tansiyonu çıkmıştı son aylarda. İğne vuruluyordum. Doğumdan sonra tansiyon kalabilir demişti doktorum. Ve şimdi de yüksek tansiyon çıktı. Normalde hamileliğe bağlı tansiyon ilk aylarda çıkmaz, tansiyon aleti alın takip edin, muayeneye gelince bakalım. Gerekirse kardiyoloğa sevk ederim demişti. Takip ediyorum günde üç kez ölçüyorum, 145-149 arası oluyor büyüğü, küçüğü de 8,5-9 oluyor. Büyük ihtimalle beni de yönlendirecek. Tansiyon çok önemli gebelikte, stresten çok uzak durmak gerekiyor ve bol su. Ben dikkat etmeye çalışıyorum, çok zor çevremde sakin kalmak ama bebeğim için gördüğüm duyduğum her şey rafa. siz de çok dikkat edin
İnşallah değildir. Beklemek daha zor gerçektenBakalım umarım 2 gün değildir
gebeliğe bağlı tansiyon daha tehlikeli diye biliyorum ben gebelik zehirlenmesi yapıyor Allah korusun tüm anneleri ama kendi tansiyonunızsa zararsız tansiyon ilacını içiyorsunuz bir sorun olmuyor tuzu sıfır kullanmak gerekiyorAh canım benim kocaman sarılıyorum
Üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlayacak bir çocuğum var, kendim muhasebeciyim bu iki sebep bile ne kadar stres altında olduğumu yazmaya yeter sanırım
Diğerlerini yazmıyorum bile
Bana da aynı şeyi söyledi 20. Haftadan önce çıkan tansiyon gebeliğe bağlı değil kişinin kendine bağlı tansiyondur dediler ve takip etmek için holter takıldı
Yarın kardiyoloji 24 saatlik tansiyon takibinin sonunda kararını verecek
Şu çok önemli stres kadar ama çok fazla bulantım var içemiyorum yeteri kadar
Rabbim bu zor sınavı sağlıkla atlatmayı nasip etsin ikimize de
Kızlar belki çok alakasız gelebilir ama bişey soracağım size
Deodorant ne kullanıyorsunuz? Temiz içeriğe geçtiniz mi? Malum yaz bide
Siveno kullanıyorum ben bazen de sadece doğal kolonyalar kullanıyorum
Ben de şoklandım bugün, aile hekimimde kayıt oluşturup kan verdim, kanı alırken 2 gün sonra çıkar dedilerSelam kızçeler sağlık ocağında sabah kan verdim hala çıkmamış kaç gibi e nabıza düşer
Ayy çok heycanlı hep beraber takip etmekBenim de aynı , 21 temmuz 6+4
Güzel haber bir yandan ben hep o açıdan düşünüyorum. Şifa olsun miniğimeeeAn itibari ile mide bulantısından duramaz haldeyim. Canım bir şeyi çok istedi. Aldım biraz fazla kaçırdım. Mide bulantım tavan yaptı
Canım bır dıs hekimine görün muayene de acil mi değil mi bilgi verir. karanfil çok işte yarıyor. Doğal yöntem olarak sana bunu söyleyebilirim. Ağrıyan dişinle hafif ısır uyuşturuyor biraz.Kızlar benim dişim ağrımaya başladı12. Haftaya kadar nasıl dayanıcam öceki hamileliğinde diş çektirenler vs varmı aranızda
Ben de öyle düşünüyorum esasen. Sağolasın canımGüzel haber bir yandan ben hep o açıdan düşünüyorum. Şifa olsun miniğimeee
Geçmiş olsuunKızlar benim dişim ağrımaya başladı12. Haftaya kadar nasıl dayanıcam öceki hamileliğinde diş çektirenler vs varmı aranızda
Ara ara yokluyor ya inşallah gecer üstelik gebelıkten önce tüm dişlerimi yaptırmıstımCanım bır dıs hekimine görün muayene de acil mi değil mi bilgi verir. karanfil çok işte yarıyor. Doğal yöntem olarak sana bunu söyleyebilirim. Ağrıyan dişinle hafif ısır uyuşturuyor biraz.
Aslında dolgu yaptırdığım diş arada yokluyor şimdi bir parol aldım inşallah sorun cıkarmaz bu diş ağrısıGeçmiş olsuunAğrının sebebine göre uygulanacak tedavi değişebilir, bazen iki diş arasına kaçan gıdanın yaptığı baskı bile ağrıya sebep olur, 20 yaş dişinin üzerindeki dişeti kızarıp şişmeye başlayabilir vs. Bu durumlar 12. haftaya kadar çok iyi ağız hijyeni ve profesyonel temizlikle idare edilebilir. Her zaman çekim gerekmeyebilir en kötüsünü düşünmeyelim. En kısa zamanda hamile olduğunuzu belirterek mümkünse bir üniversite hastanesinde muayene olmanızı öneririm. Müdahale gerektiren bir durum olacaksa da kadın doğum hekiminizin onayını ve varsa tavsiyelerini içeren bir konsültasyon kağıdı isteyecektir hekiminiz
2. Trimesterde diş tedavisinde sıkıntı olmuyor diye biliyorum.1 ve 3 te de çok acil dayanılmayacak durumlarda müdahale ediyorlar. Önceki hamileliğimde son trimester de dişten çok çektim karanfil yağı sürüyordum öyle idare ettim doğuma kadar.doğum sonrası da çektirdim.Kızlar benim dişim ağrımaya başladı12. Haftaya kadar nasıl dayanıcam öceki hamileliğinde diş çektirenler vs varmı aranızda
2. Trimesterde diş tedavisinde sıkıntı olmuyor diye biliyorum.1 ve 3 te de çok acil dayanılmayacak durumlarda müdahale ediyorlar. Önceki hamileliğimde son trimester de dişten çok çektim karanfil yağı sürüyordum öyle idare ettim doğuma kadar.doğum sonrası da çektirdim.
Aynı ben de sanırım çarşambaya kaldı. Acilde ne güzel 1 saate çıkıyordu yaBen de şoklandım bugün, aile hekimimde kayıt oluşturup kan verdim, kanı alırken 2 gün sonra çıkar dedilernormalde de ertesi gün çıkıyormuş, yarın resmi tatil diye çarşambaya kalabilirmiş. (Öncekiler aynı gün çıkmıştı başka yerde vermiştim bunu hiç beklemiyordum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?