- 1 Aralık 2022
- 1.436
- 653
- 53
- 29
- Konu Sahibi ogretmenhanim
- #15.801
Aaa orda bakıyorlarmıymış ilk defa duydum. Bizde bakmadılar sanki bir de plus paket almıştımFetal DNA da kan grubu baktılar pozitif çıktı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaa orda bakıyorlarmıymış ilk defa duydum. Bizde bakmadılar sanki bir de plus paket almıştımFetal DNA da kan grubu baktılar pozitif çıktı.
Ben panorama firmasına yaptırdım onlar bakıyormuş.Aaa orda bakıyorlarmıymış ilk defa duydum. Bizde bakmadılar sanki bir de plus paket almıştım
E ben de ona yatırdımm bakmamışlar bendeBen panorama firmasına yaptırdım onlar bakıyormuş.
Acaba ikizlerin kaçıncı haftada geldi cevaptan korksam da soracağımÖncelikle bebeklerin kilosu gayet iyi. Maşallaherken gelme mevzusunu düşünmemeye çalış diyeceğim ama benim zaten öyle bir öyküm olduğu için şimdi bile korkuyorum
inşallah erken gelmez bebisler.
Benim kan uyuşmazlığım da var. İkizlerde 28. Haftamda olmuştum. Doğumdan sonra olmadım. İkisi de (-) negatif doğdukları için.
Bu gebeliğimde de ara ara lekelenmem olduğu için 17. Haftam da tedbir amaçlı yaptılar. 28. Haftada vurdukmak istemiyorum ama bakalım ne olacak![]()
Benim de ilk bebek düşük, kürtajdan sonra olmuştumbennn. ilk kürtajımdan sonra rhogam igne vurulmuştum simdi 28 de tekrar vurulacagim
Bu bebişin pozitif olduğunu nereden biliyorsunuz? Ben bebeklerimi bilmiyorumİğne olmamak çok tehlikeli neden istemiyorsunuz ki bir zararı yok. Ben kızıma hamileyken birden fazla oldum doğum sonrası da kızım pozitif olduğu için yine oldum. şimdi oğlumda da 1 kere oldum ama 28. Haftada tekrar ve doğum sonrası tekrar iğne olucam çünkü bu bebişte pozitif.
Arkadaşımın suyu fazla bebekte biraz kilolu şeker belirtisi diyip şeker yüklemesi yapmıştı doktoru. Gerçekten de yüksek çıkmıştı. Karbonhidratı şekeri mandalina üzüm gibi çok şekerli meyveleri patatesi havucu kestirmişti normalleşiyor. Bebeklerimiz kese içindeki suyu içiyor ve çiş yapıyor. Suyun fazla olması az içiyor çok çiş yapıyor demekmiş. Bu durumda böbrekleri çok çalışıyor demek ki çok çiş yapıyorsa. Böbrekler de bebeğin de şekeri oynuyor anlamına gelirmiş. Suyu az olsaydı da çok içiyor az çiş yapıyor demekmiş. Eğer dikkatli beslenirseniz ortalama düzelme 2 hafta olabilir.suyu fazla olduğu söylenen oldu mu , doktor karbonhidratı kes dedi önden gidiyordu zaten adet tarihimi 1 hafta geriye çekmişti, şimdi yine 1 hafta önde, yani normal adet tarihime göre 2 hafta önde
İnşallah ne çok geri kalsınlar ne çok ileri evet vaktiyle uyumlu gitmek çok önemli dedi doktorum da. İnşallahhh o haftaları görürüz ya şuan çook uzak gelse de tek dileğimCanım benimde çarsamba günü 690 ve 710 gramlardı. İkizlerin haftalarıyla uyumlu kilo alması ama çok kilolu olmaması bu haftalar da daha önemli çünkü rahim taşımakta zorlanabilir erken doğumu tetikleyebilir. Bizim organ gelişimi için ileri haftaları görmemiz önemli inşallah hepimiz 37 leri görürüz![]()
Enteresan. Raporda fetal RH diye bir kısım var bende sizde yok mu ? Birde bana sormuşlardı bende uyuşmazlık var diyince bakalım dediler ekstra ücret almadılar siz söylemiş miydiniz?E ben de ona yatırdımm bakmamışlar bendeNeyse artık sağlık olsun
Fetal DNA ile öğrendim.Bu bebişin pozitif olduğunu nereden biliyorsunuz? Ben bebeklerimi bilmiyorum
Biraz ben kendimde dikkat edemedim. 31+4 te aniden suyum geldi. Acil sezeryana girdim. Nasip böyleymis. Çok şükür sağlıklar aşırı sosyal geveze ve akıllılarAcaba ikizlerin kaçıncı haftada geldi cevaptan korksam da soracağımevet lekelenme olursa hemen olmazsa 28de gel dedi benim doktorum da. Sağlıkla gelsin bebeklerimiz inşallah
![]()
31lerde gelmelerinin sebebini biliyor musun? Geveze kısmına bayılıyorum, şurada bıcır bıcır 2 yavrum gezse o günleri görsem ahBiraz ben kendimde dikkat edemedim. 31+4 te aniden suyum geldi. Acil sezeryana girdim. Nasip böyleymis. Çok şükür sağlıklar aşırı sosyal geveze ve akıllılarsadece beslenme problemlerimiz var yani zamanında doğan bebekler gibi iştahlı değiller. Hele kızımla baya uğraşıyoruz. Minik kaldı kilosu boyu persentilin en altından devam ediyor.
Ama kendini benim gibi görme. İnan 35 36 ları gören çok ikiz annesi var. Olumlu düşünelim. Bana şimdi diyorlar hani bak onlar erken geldi yine erken gelirse diye. Diyorum pozitif düşünelim. En azından 35 36 yı görelim Hepimiz inşallah amin![]()
Canım benimde çarsamba günü 690 ve 710 gramlardı. İkizlerin haftalarıyla uyumlu kilo alması ama çok kilolu olmaması bu haftalar da daha önemli çünkü rahim taşımakta zorlanabilir erken doğumu tetikleyebilir. Bizim organ gelişimi için ileri haftaları görmemiz önemli inşallah hepimiz 37 leri görürüz![]()
İnşallah kızlar duam o yönde 36-37 leri inşallah görürüz pazartesi perinatoloji doktoru tekrar randevu vermişti bebeklerden birinin pozisyonu uygun değil diye tekrar kontrol etmek istiyordu orada bakıp aradaki kilo farkına tekrar bakacak tek düşündüğüm sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmeleri hepimiz için hayırla ve kolaylıkla inşallah rabbim naip etsin dualasalimİnşallah ne çok geri kalsınlar ne çok ileri evet vaktiyle uyumlu gitmek çok önemli dedi doktorum da. İnşallahhh o haftaları görürüz ya şuan çook uzak gelse de tek dileğim![]()
Yok canım bizde uyuşmazlık yok ben pozitifim zaten ama baktıklarını da bilmiyordum. Senden öğrendim valla. Belki istemedik diye bakmadılar.Enteresan. Raporda fetal RH diye bir kısım var bende sizde yok mu ? Birde bana sormuşlardı bende uyuşmazlık var diyince bakalım dediler ekstra ücret almadılar siz söylemiş miydiniz?
28. Haftamda eşimin görev yerinden memleketimize geldik. 30. Haftamda burda ozeldeki doktora gittim. Her şey yolunda dedi. Hatta ikiz gebeliğe göre çok iyisin falan dedi31lerde gelmelerinin sebebini biliyor musun? Geveze kısmına bayılıyorum, şurada bıcır bıcır 2 yavrum gezse o günleri görsem ahdarısı başımıza inşallah
erken gelen bebişlerin gelişimleri ilerde de etkileniyor muu??
İnşallah durabildikleri kadar dursunlar yaa
![]()
İnşallah sağlıkla gelsin o vakitler. Detaylı Ultrason tamamlanmadı yani senin, ne zaman yeni randevun soru işareti ile beklememiş ol çok uzun süre, hiçbir şeycik yok inşallahİnşallah kızlar duam o yönde 36-37 leri inşallah görürüz pazartesi perinatoloji doktoru tekrar randevu vermişti bebeklerden birinin pozisyonu uygun değil diye tekrar kontrol etmek istiyordu orada bakıp aradaki kilo farkına tekrar bakacak tek düşündüğüm sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmeleri hepimiz için hayırla ve kolaylıkla inşallah rabbim naip etsin dualasalim
Buradan anladığım kadarıyla yaşadığım şehri değiştirmiyorum, yeni bir doktora gitmiyorum, ikize göre çok iyisin diyenlere inanmıyorum, asla temizlik yapmıyorum. Aynı anda tüm tuşlara basıyorum28. Haftamda eşimin görev yerinden memleketimize geldik. 30. Haftamda burda ozeldeki doktora gittim. Her şey yolunda dedi. Hatta ikiz gebeliğe göre çok iyisin falan dedi
10 gün sonra gece pat diye suyum geldi. Gelecekleri varmış sanırım. Sebep yok çünkü. Belki bebeklerin pozisyonu ile alakalıydi. Oglum altta kızım üstteydi. Kızım da büyüdükçe yukardan baskı yaptı sanırım. Birde bayram da geldiler. Arefeden bir iki gün önce biraz temizlik yaptım salak gibiyani illaki prematüre zorluğu yaşadık. Genel olarak tek baktım bu arada. Allah'tan yenidogan yoğun bakım tecrübem vardı. Belki tecrübesiz annelere göre bir miktar daha iyiydim. En azından bebekleri tutarken yıkarken rahattım. Tabi yine de hastanede bakmakla evde 7/24 bakmak çok çok farklı. Çok şükür hepsi geldi geçti. Şimdi anaokuluna gidiyorlar
bazen hasta oluyorlar gitmeyin diyorum ağlama krizleri yaşıyoruz. Benimkiler çoğu çocuğa göre aşırı sosyaller. Bu konuda bizim etkimiz de var tabi. Baba da sosyal konuşkan ben de öyleyim. Babaanne dede etkisi de var. Aşağı kattalar. Kızımın 1 yaşından sonra kelimeleri 1.5 yaşından sonra cümleleri vardı. Oğlumun da 2 yaşından sonra cümleleri başladı. Demem o ki aynı anda aynı ihtiyaca sahip bebeğe koşmak zor ama sonrası çok güzel. Şimdi şeyi düşünüyorum. 2 çocuklu ve bebekli halimiz nasıl olacak
Rabbim kolaylaştırsın.
içerde haftalarını tamamlayîp sağlıkla dünyaya gelsin bütün bebislerimiz. İnanın hepimiz için bunu çok istiyorum.![]()
Aslında bunların çoğu tek gebelik yaşayanlar içinde geçerli. Ama çoğul gebeliklerde ister istemez risk daha fazla. Bulunduğum şehri mecbur değiştirmek zorundaydım. Evimiz burda çünkü. Eşimin tayini de o yaz buraya çıktı çok şükür. Tekrar geri dönmedik.Buradan anladığım kadarıyla yaşadığım şehri değiştirmiyorum, yeni bir doktora gitmiyorum, ikize göre çok iyisin diyenlere inanmıyorum, asla temizlik yapmıyorum. Aynı anda tüm tuşlara basıyorumşaka bir yana bebeklerin pozisyonu ve temizlik en mantıklı 2 sebep gibi geliyor. Arkadaşım progestan iğne oluyordu, 32.haftadan sonra her gün hastanede iğne olmaktan sıkıldım diyip bir pazartesi günü iğneyi bıraktı ve cuma günü doğurdu. Bunlar onda olmadı bende tramva oldu Allahım ben hangi duyduğumu uygulayayım hangi birini
bıcır bıcır ne de güzeldir şimdi abi abla oluyorlar hayal gibiiiiii
![]()