- 1 Mayıs 2020
- 493
- 414
- 103
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #3.401
Evet yaptıracağım aslında tüp bebek doktorum gerek yok dedi hatta ikili üçlü taramaya bile ama amerikada yaşıyorum burdakiler yapalım dediler bide cinsiyetide öğrenmek istiyorum :)Merhabalar benim de embriyom pgtli 9 haftalık hamileyim. Acaba siz fetal dna yaptıracak mısınız?
Evet pgt’li olunca gerek olmuyor bir çok teste ve bana embriyolog şunu demişti bazen laboratuvar da gözlemlediğimiz çok iyi embriyolarda sorun olabiliyor pgt olmadıkça bilinmiyor dedi hatta benim bi embriyom çok iyi görünüyordu ama pgt de bi kromozom eksik almış %100 tutunma ve gelişme ihtimali yok denildi ve imha edildiBizede doktorum yapalım dedi
Son anda embriyoların kalitesinin iyi olmasına aldanıp yaptırmadık
Biyopsi dahi alınmıştı,ama şuan aşırı pişmanım. Zaten hamilelikle ilgili birsey bildiğim yoktu
Fetal,tarama testleri vs vs bilseydim aman zaten yapılacak diye baştan pgt yi yaptırırdım.
Onu yaptırınca sağlıklı gelen embriyoya tarama testlerinde ihtiyaç dahi yokmuş,bilemedim
Tek embriyo dahi olsa yapılıyor istenilse neyse hakkınızda hayırlısı olsun. Ben Şişli memorial’da yaptırdım kesinlikle öneririm bidaha düşünürseniz eğer ilgi alaka bilgi almak vs çok çok iyiydiCem çelikte yaptım ama tek embriyo vardı o yüzden yapmamış olabilirler bilmiyorum
Merhaba ben de pgt çok istiyordum ama embriyom yavaş gelişip 6. Gün blast olduğu için zarar verilme riskini düşünüp biyopsi almadan dondurmuşlar. Şuan bu embriyoyla hamileyim ama her günün korku dolu geçiyor, inşallah sağlıklıdırEvet pgt’li olunca gerek olmuyor bir çok teste ve bana embriyolog şunu demişti bazen laboratuvar da gözlemlediğimiz çok iyi embriyolarda sorun olabiliyor pgt olmadıkça bilinmiyor dedi hatta benim bi embriyom çok iyi görünüyordu ama pgt de bi kromozom eksik almış %100 tutunma ve gelişme ihtimali yok denildi ve imha edildi
İçinizi ferah tutun bazen çok iyi olan görülen embriyolar ki benim bitanesi öyleydi genetik olarak sıkıntılı çıktı bazen yavaş gelişen tutunur genetikte bi problem yoktur. Ne güzel size tutunmuş korkmayın ve bide tabi bu zorunlu değil embriyolaog ve doktorlar genellikle önerirler başarı şansını artırmak veya düşük riskini azaltmak gereksiz transfer yapmamak adına özellikle ailede genetik bi problem varsa, tekrarlayan düşükler mevcutsa o zaman zorunlu oluyor diye biliyorum.Merhaba ben de pgt çok istiyordum ama embriyom yavaş gelişip 6. Gün blast olduğu için zarar verilme riskini düşünüp biyopsi almadan dondurmuşlar. Şuan bu embriyoyla hamileyim ama her günün korku dolu geçiyor, inşallah sağlıklıdır7. Haftanın içindeyim fetale kadar gidip inş temiz sonucu alabilirim
Umarım sağlıklıdırİçinizi ferah tutun bazen çok iyi olan görülen embriyolar ki benim bitanesi öyleydi genetik olarak sıkıntılı çıktı bazen yavaş gelişen tutunur genetikte bi problem yoktur. Ne güzel size tutunmuş korkmayın ve bide tabi bu zorunlu değil embriyolaog ve doktorlar genellikle önerirler başarı şansını artırmak veya düşük riskini azaltmak gereksiz transfer yapmamak adına özellikle ailede genetik bi problem varsa, tekrarlayan düşükler mevcutsa o zaman zorunlu oluyor diye biliyorum.
Hmm anladım teşekkür ederim .Benim doktorum yapmayız büyük ihtimalle dedi ama görünürde bir şey olursa ya da içiniz tam rahatlasın dersen yapalım demişti.Evet yaptıracağım aslında tüp bebek doktorum gerek yok dedi hatta ikili üçlü taramaya bile ama amerikada yaşıyorum burdakiler yapalım dediler bide cinsiyetide öğrenmek istiyorum :)
Amin allah razı olsun,rabbim çocuğunuza uzun ve hayırlı ömürler versin inşallahMaşallah Rabbim ömür versinn hepsine de
Benim şuan yaşayan tek çocuğum var malesef
Gözünüz aydın,bende perşembe başka doktora gideceğim devlete inşallah söyler 11+6 olacakBenim bugün 12.hafta sat a göre ama ultrasonda 12+5 im. Cumartesi günü grip olduğum için serum taktırdım orada doktorum da hastanedeydi bir kontrol edelim dedi çok hapşırmaktan kasılıyordum çünkü bebiş çok iyiydi bayağı hareketliydi ve bir cinsiyet tahmini yaptık %99 dedi KIZ
Ama ben hala erkek hissediyorum nedense
Maşallah ben de erkek hissediyorum 2 kızım 1 oğlum var bu da erkek olursa skoru eşitleyip jubile yapacağımBir tek ben mi öğrendim acaba, benim ki oğlan
+1 i 10.haftanın içinde olarak sayıyor. 10+1 olunca da 11 hafta yazacak :)Kızlar bu aşağıda bebeğimiz ile ilgili bilgiler var ya haftası falan o sanki yanlış en azından benim öyle. 10. Hafta diyor ama ben Sat’a, kese ve bebek ölçüme göre dah yeni 9+1 oldum. Sizinki doğru mu?
Son durumunuz nedir? Umarım her şey yolundadırBu durum bence günümüzde çoğumuzda var 2. Tüp bebek denememiz ilkinde kalp atışı durdu kürtaj bunda iki embriyo tutundu kanamam oldu ikiside haladaha yaşıyor birinin kalp atışı durmak üzere sağlıklı olanın tam üzerinde kanama alanı var yani bazen diyorum çok mu üzerine gidiyorum diye doktor la bugün randevum vardı birinin gelişimi normal 8+2 ama onunda kafa tasının arkasında su birikintisi var yani Rabbim inşallah hepimizin kucağını evlatla doldursun. Birde böyle çocuktan şikayet edenleri görünce etrafımda ağızlarına çarpasım geliyor
Zaten pgt li embriyonun bütün testleri yapılmış oluyorHmm anladım teşekkür ederim .Benim doktorum yapmayız büyük ihtimalle dedi ama görünürde bir şey olursa ya da içiniz tam rahatlasın dersen yapalım demişti.
Benim de gelecek hafta 12+4 de kontrolüm var. Acaba doktor cinsiyetini görebilir mi? Ben de çok merak ediyorum.Benim bugün 12.hafta sat a göre ama ultrasonda 12+5 im. Cumartesi günü grip olduğum için serum taktırdım orada doktorum da hastanedeydi bir kontrol edelim dedi çok hapşırmaktan kasılıyordum çünkü bebiş çok iyiydi bayağı hareketliydi ve bir cinsiyet tahmini yaptık %99 dedi KIZ
Ama ben hala erkek hissediyorum nedense
Önceki kayıplarımdan dolayı kafamda hep bişey oluyor. Doktorum çok iyi şükür o ne derse öyle yapacağım artık. Rabbim herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşaallahZaten pgt li embriyonun bütün testleri yapılmış oluyor
Bir sorun görünmediği için transfer ediliyor.Yanılma payları varmış tabi orası ayrı.Ama pgt li embriyo gebe kaldıktan sonra tarama testlerine gerek yok.
O yüzden içinizi ferah tutun tadını çıkarın
Rabbim sağlıklı, hayırlı, kolaylıkla geçen süreçler nasip etsin hepimizeSizden daha fena ben varım sanırım
Ama leka kanama olayım bitmediğim için çok panikliyorum korkuyorum.Onlar olmasa çok şükür bak düzeldik diyorum anında birsey oluyor bütün modum yerle bir,elimizde degil.Onları gördük benimsedik.İnşallah birsey olmadan 12-13.haftaya ulaşırız tabi sağ salim doğumada
Benim de arada bir oluyor.Öğleden sonra yada akşam başlayan bulantılarınız ve kasık ağrılarınız var mı?
Öğleden sonra yada akşam başlıyor bulantılarım zorluyorBenim de arada bir oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?