- 15 Ekim 2012
- 407
- 287
- 303
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #1.341
Maşallah daha iyi olsun inşallahKorkmayın lütfen iyi şeyler düşünmeye çalışın (Sanki ben yapabiliyormuşum gibi) 4+6 gibi peçete pembe lekelenme geldi o an aklım gitti. Sonra iki üç gün devam edince doktor duphaston başlattı. Arada kahve arada pembe lekelenme oluyordu. 5+3te doktor çağırdı bakalım bu lekelenme nedenmiş diye. Kanama alanı görmedi demek ki yerleşme kanaması dedi. Ama her gün her gün devam etti bu. En son 6+1de akşam kıpkırmızı kanama görünce bayılacak gibi oldum. Apar topar acile gittik ben giderken en kötü ihtimali düşünerek gittim. Acildeki doktor da baktı yine kanama alanı görmedi ama duphastona devam et dedi. Dinlen vs dedi. Ben de sonra hem bebeği hem kalp atışını görmediğim için bugüne kadar çok tedirgindim çünkü lekelenme hala devam ediyordu. Şükür bugün kontrol vardı yine bir sıkıntı yokmuş ama ara ara lekelenme devam ediyor.
Aynen ağrılar bende de var. Bazı insanlarda doğuma kadar bile lekelenme olabiliyormuş. Ben de artık korkmamaya çalışıyorum görünce. Çünkü nerdeyse 2-3 haftadır hep var yani nerdeyse öğrendiğimden beri. Kese ve bebeğin her gün 1 mm büyüdüğünü düşünürsek demek ki büyüdükçe kılcal damarları çatlatıyor. Ki doktor kanama alanı bile görse progesteron desteğiyle çoğu zaman önüne geçiliyor. Allah hayırlısıyla sağlıkla bu dönemi geçirmeyi nasip etsin hepimizeMaşallah daha iyi olsun inşallahbana da kanama alanı vs bir şey söylemedi. Hani hiçbir neden söylemeyince doktor insan en kötüsünu dusunmeye odaklanıyor ne yazık ki. Benimde salıdan beri araliksiz devam ediyor. Sadece azalıp çoğalıyor. Bir de kasık ve bel ağrım ilk gunden beri var.
Gece kırmızı pıhtı da geldi o neden olabilir sence?Aynen ağrılar bende de var. Bazı insanlarda doğuma kadar bile lekelenme olabiliyormuş. Ben de artık korkmamaya çalışıyorum görünce. Çünkü nerdeyse 2-3 haftadır hep var yani nerdeyse öğrendiğimden beri. Kese ve bebeğin her gün 1 mm büyüdüğünü düşünürsek demek ki büyüdükçe kılcal damarları çatlatıyor. Ki doktor kanama alanı bile görse progesteron desteğiyle çoğu zaman önüne geçiliyor. Allah hayırlısıyla sağlıkla bu dönemi geçirmeyi nasip etsin hepimize
Burada pıhtılı kanama yaşayan da bir sürü kişi gördüm o da benzer bir şekilde açıklanıyor bence. Baya koskocaman pıhtılar atıp da bebekte hiçbir şey olmayan kişiler var. Biz pıhtılı olunca korkuyoruz ama demek ki ne kanama ne de pıhtı her şey bitti demek değil ve gerçekten her hamilelik kendine özel bunu anladımGece kırmızı pıhtı da geldi o neden olabilir sence?
gebelik öncesinde ve 1. trimesterda elenatal1 kullanıyorum çok da memnunum doktorumun önerisiyle başladım. bakalım 2. trimesterda elenatal2ye geçirecek muhtemelen. en iyisini doktorunuz bilir tabii ki ama ben öneririm.Kizlar folik asit olarak ne kullanıyorsunuz .ben vifolic kullanıyordum elenatal 2 ye geçmeyi düşünüyorum.kullananlar varmı aranızda fikir almak istiyorum
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin benim de 1 saat sonra doktor randevum var kalp atışını duyacağız 6h+0 g bugün çok heyecanlıyım ben de
Yaş 31 sat 19 Ağustos ilk gebelik :)Merhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 23-04-2026
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 3644059
ANNE ADI YAŞ KAÇINCI
ÇOCUKSAT KESE KALP ATIŞI TAHMİNİ
CİNSİYETCİNSİYET TAHMİNİ DOĞUM
TARİHİBEBEĞİN ADI denizzehra 39 1 14 temmuz 6+1 6+1 21 nisan nilnc 32 1 9 ağustos 4+5 Kediseversarisin 34 1 31 temmuz 5+1 Çilekkokusu90 35 5-1 7 ağustos 5+1 6+0 14 mart Malones 26 1 12 ağustos 5+0 19 mayıs Life Lover 30 1 28 temmuz 5+0 5+5 elephant11 30 1 10 ağustos 5+5 17 mayıs Gizemli12345 35 2-1 24 temmuz 5+6 5+6 1 mayıs Sehla0716 27 1 3 ağustos 10 mayıs mmrr8 32 1 1 ağustos 6+1 ddd7 33 2-1 18 ağustos kumandapili 29 1 17 temmuz 6+1 dahaçokerken 26 1 6 ağustos 5+0 12 mayıs m0lak 27 1 2 ağustos 9 mayıs aslanbaslan 30 1 29 temmuz 5+2 6+3 7 mayıs mutluruh 32 1 9 ağustos 5+2 16 mayıs buklbukl 36 1 16 ağustos 4+6 22 mayıs Bayankusch 30 3 9 ağustos 4+3 16 mayıs frdszr 28 1 1 ağustos 4+6 6+3 8 mayıs maco44 26 2 31 temmuz 6+4 dckubra 29 1 20 ağustos 27 mayıs lilamint 32 3 29 temmuz 5 mayıs pamuksuzseker 29 1 13 ağustos 5+0 20 mayıs sorusormayageldim1905 29 1 19 ağustos 24 mayıs sultan 2121 33 4 28 temmuz Bunekardesim 33 1 20 ağustos 27 mayıs ebru029 30 2-1 27 temmuz 7+4 leylosthecat 27 1 27 temmuz 5+2 6+2 3 mayıs Seaslug 35 2 13 ağustos 21 mayıs prmhnm 31 2 28 temmuz 5+2 7+2 4 mayıs Melkit 26 1 16 ağustos 22 mayıs jesmileyy 29 1 1 ağustos 5+2 6+3 10 mayıs knickerbockerbande 36 2 4 ağustos 6+2 beray1 33 1 19 ağustos cicekyufka 25 2 21 ağustos 28 mayıs
Hayır sonuncu için daha gitmedim salı gidecemBenimde öyle. Tam geçti dedim. Gece kalktım pihtili kan geldi bu sefer. Anlamiyorum. Tam bitti diyorum geri geliyor. Pazartesi gideceğim doktora yeniden. Çarşamba gunu acil gittiğimde sıkıntı yok demişti ama içime sinmedi. Bu sefer profesör var bir tane çok ovduler. Ona gideceğim. Sizin kanamanin nedenini söylediler mi? Veya kanama alanı falan gördüler mi?
Yalnız değilsin bize yaz bir problem de olsa her şey yolunda da olsaMerhaba herkese. Ben Tüp Bebek tedavisiyle hamile kaldım. 7. haftadayım şu an. Tam her şey güzel gidiyor dediğim anda maalesef kanamam oldu 2 gün önce. Sadece o gün devam etti kanamam ve bitti. Şimdi sadece kahverengi geliyor. Ultrasonda bebek ve kalp atışını duyduk o gün. Zaten tüp bebek olduğu için bi dünya ilaç kullanıyordum ek olarak doktorum progestan iğne verdi. Evde ruh gibi dolaşıyorum. Sürekli bi uyku hali ve mide bulantısı. Kimseye hamileliğimi söyleyemedim. Süreç biraz daha ilerlesin istiyorum çünkü daha önce düşük yapmıştım. Kadın olmak çok zor. Hem zor bir dönemden geçiyoruz hem de kimseye halini anlatamıyorsun. Sizde durumlar nasıl?
Allah razı olsun içime su serptinizBurada pıhtılı kanama yaşayan da bir sürü kişi gördüm o da benzer bir şekilde açıklanıyor bence. Baya koskocaman pıhtılar atıp da bebekte hiçbir şey olmayan kişiler var. Biz pıhtılı olunca korkuyoruz ama demek ki ne kanama ne de pıhtı her şey bitti demek değil ve gerçekten her hamilelik kendine özel bunu anladım
Amin inşallah hepimizden. Hepimiz kontrollere gittiğimizde doktordan güzel şeyler duyalım inşallahAllah razı olsun içime su serptiniz
Geçmiş olsun canım Allah sağlıkla ve sağlıklı bebeklerimizi kucaklarimiza almayı nasip etsin inşallah.benimde daha önce bir dusugum olduğu için 12 haftadan önce kimseye söylememe kararı aldık eşimle.ailelerimiz bile bilmiyor.esim ben ve sadece siz biliyorsunuzMerhaba herkese. Ben Tüp Bebek tedavisiyle hamile kaldım. 7. haftadayım şu an. Tam her şey güzel gidiyor dediğim anda maalesef kanamam oldu 2 gün önce. Sadece o gün devam etti kanamam ve bitti. Şimdi sadece kahverengi geliyor. Ultrasonda bebek ve kalp atışını duyduk o gün. Zaten tüp bebek olduğu için bi dünya ilaç kullanıyordum ek olarak doktorum progestan iğne verdi. Evde ruh gibi dolaşıyorum. Sürekli bi uyku hali ve mide bulantısı. Kimseye hamileliğimi söyleyemedim. Süreç biraz daha ilerlesin istiyorum çünkü daha önce düşük yapmıştım. Kadın olmak çok zor. Hem zor bir dönemden geçiyoruz hem de kimseye halini anlatamıyorsun. Sizde durumlar nasıl?
3 -5 gün dediğiniz kanama adet gibimiydi yoksa lekelenmemiydiLütfen üzme kendiniBenim de 3-5 gün kanamalar oldu. Adet oldum ama içtiğim ilaçlar yüzünden hormonlarım bozuldu zannettim. Meğerse yerleşme kanamasıymış. İç güdü işte şüphelenip beta istedim doktordan. Gebe çıktım. Annelik hislerine güven. Başka şeylerle kafanı karıştırma.
Doktorum temiz içerik kullanabilirsin demişti ama hastanedeki de hiç duymadım ve 12haftaya kadar multivitamin onermiyoruz düz folik asit kullan dedi kafamı karıştırdı.kime inanacagini şaşıyor insangebelik öncesinde ve 1. trimesterda elenatal1 kullanıyorum çok da memnunum doktorumun önerisiyle başladım. bakalım 2. trimesterda elenatal2ye geçirecek muhtemelen. en iyisini doktorunuz bilir tabii ki ama ben öneririm.
Benim doktorum da vitaminlerin kanıtlanmış etkisi yok, boşuna karaciğere yük yapıyor sorun çıkarabiliyor. Kabızlığa sebep oluyor. Ben önermiyorum, iyot içerikli folik asit öneriyorum yalnızca dedi. Ben de şaşırdım. Omega 3 sordum, yani istiyosan iç ama bence gerek yok dediDoktorum temiz içerik kullanabilirsin demişti ama hastanedeki de hiç duymadım ve 12haftaya kadar multivitamin onermiyoruz düz folik asit kullan dedi kafamı karıştırdı.kime inanacagini şaşıyor insan
Gerçekten zaman geçmiyor şu ilk üç ay geçsin bir sağ salim ah ah. Makyaj yapıyor musunuz ? Güvenilir eyeliner ve rimel arıyorum.
Valla bu konuyu da sordum, yüz ve göz kremlerim retinol içerdiği için bırakmıştım. Doktor dedi ki temiz içerikli mineralli ürünleri tercih et ama yani şunu unutma sağlıklı gebelik ne yapsan etkilenmez; bir gebelik sağlıksızsa da ne yapsan tutamazsın. Özetle bu kadar takılma dedi :/Gerçekten zaman geçmiyor şu ilk üç ay geçsin bir sağ salim ah ah. Makyaj yapıyor musunuz ? Güvenilir eyeliner ve rimel arıyorum.
Tam adet günümde adet kanı renginde az miktarda kanamalar başladı ama karın ağrılarım olmadı. Gerçek adet kanaması da gelmedi. Kanama kesilecek gibi oldu ama sonra tekrar başladı. Böyle böyle 5 gün geçti. Sonunda tamamen kesildi.3 -5 gün dediğiniz kanama adet gibimiydi yoksa lekelenmemiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?