Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 3 50,0%
  • erkek

OY: 3 50,0%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    6
Ben de almak istiyorum Bir zararı yoktur herhalde.

Folik asiti folat formunda almak mı yoksa folik asit olarak almak mı uygun acaba benim takviyem folik asit ama gebelik öncesi kendim folat kullanmıştım. Şimdi de emin olamıyorum
Folat aktif form ve vitaminin bitkilerdeki gibi doğal şekli oluyor, vücutta esas sağlıklı etki yapan formu yani. Folik asit ise sentetik olduğu için önerilmiyor.

Ben 6. Haftada gittim 5 saatlik yoldu doktor sıkıntı yok dedi baya da denize girdim ettim hareketliydim çok şükür bir şey olmadı

Folat aktif form ve vitaminin bitkilerdeki gibi doğal şekli oluyor, vücutta esas sağlıklı etki yapan formu yani. Folik asit ise sentetik olduğu için önerilmiyor.
Teşekkür ederim bilgi için , önerdiğiniz ya da kullandığınız folat takviyesi var mı doktorumla görüşüp bende değiştirmek istiyorum aslında

Bende de karında şişlik var kızlarr kıyafetlerden belli oluyor hep arabada kemeri alttan geçiriyorum yoksa baskı yapıyor baya
Vücudum yağlandı gibi geliyor sürekli karbonhidrat yemekten ama kilomda değişiklik yok şuanda sizde var mı

Kızlar regle göre 6+3 ama ultrasonda 5+6 çıktı embriyoda 2.5 mm mis anlayan var mı her şey yolunda mı bu doktorlar alelacele muayene ediyor hiç açıklama yapmadan

Son adet tarihine göre 6+3, ultrasonda 5+6 çıkması çok normal. Bu fark döllenmenin tam hangi gün gerçekleştiğine ve embriyonun rahme tutunma zamanına bağlı oluyor. O yüzden birkaç gün geri çıkabiliyor.

2.5 mm CRL de haftasına uyumlu görünüyor. Kalp atışı genellikle 6. haftanın sonu ya da 7. haftada netleşiyor, bu yüzden doktorlar 1-2 hafta sonra tekrar ultrason istiyor. Şu anki ölçümler yolunda görünüyor

Benim de CRL 2.6 mm’di, SAT’a göre 6+0’da ölçülmüştü

Bende 4 haftalıkken (gebe olduğumu bilmiyordum henüz beklemiyordum da) tatile gittim uzun yoldu ve hatta bilmediğim için de fazlaca havuza atlama dalma vs yapmıştım. Hiç bir belirti yoktu. Şükür bir sıkıntı çıkmadı

Benim de böyle gebe olduğumu dışarıdan gören anlıyor. Kilom sayı olarak aynı çok bi değişim yok ama karında şişlik mevcut ama bu bebek şişliği değildir bence. Henüz 8. Haftada rahimde karında görülecek şekilde büyüme olacağını sanmıyorum. Hormonlar beslenme vs den şişkinlik oluyor bence

Ben 3 kilo almışım. Ödemdir herhalde
Benim de canım sürekli karbonhidrat istiyor

Teşekkür ederim çok güzel aciklamissiniz içim rahatladı

Ben çikolata ya da tatlı türevleri yiyemiyorum ya. Normalde çok severim ama ağzıma yapay şekerli bir şey girince iğrenç bir şey yemişim gibi oluyor. Meyvede olmuyor ama

Ben normalde ekmek, makarna, poğaça, simit gibi şeyler yemezdim ama şimdi canım bu tarz karbonhidratları çekiyor
Çikolata ve abur cubur ise hiç yemem; hem şeker oranı çok yüksek hem de katkı maddesi fazla oluyor.
Meyveyi ben de çok severim

Şerbetli ya da sütlü tatlı kek falan yemek istiyorum ama ağzıma aldıktan sonra ıyy oluyorum. Önceden severdim. Ekmek ve makarna simit bende çok yemezdim ama şimdi bende çok yiyorum ve istiyorum

Aynı bende ya ekmek yemeyen ben her gün yoğurt ekmek sandviç yer oldum yağlı tatlı şeyleri yemek istemiyorum meyve bende yiyorum iyi gidiyor ya birde Mısır patlağı çok iyi gidiyor canım çekti dlfşfş

Yemek programlarını izlemeyi çok severdim şimdi izleyemiyorum ilk trimester mi bu şekilde acaba
Bilmiyorum ama bu ilk trimesteri hiç sevmedim ben ya, ikinciye çok umutlandım her şey daha güzel diyorlar bulantım çok olmadı ama psikolojik yönü zorlu geçiyor bende, önceden de panik atak hastasıydım gebelikte baya baya arttı inşallah geçer hormon etkileri diye düşünmek istiyorum ama bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…