Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 3 50,0%
  • erkek

OY: 3 50,0%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    6
Benim cevrem hep muz ye diyor iki günde bir. Ama kabızlık cok normalmiş oyle diyorlar. Eğer kuru üzüm yiyebiliyorsan onu da denemeni tavsiye ederimmm.
ben çiğ kuruyemiş (fındık-badem-kabak çekirdeği içi) ceviz yumurta avokado bol bol karpuz ve belki günde yarım kilo üzüm yiyorum dondurma yiyorum buzlulardan neyi doğru yapıp neyi yanlış yaptığımı filan hiç bişey bilmeden yapıyorum :)

Merhaba. Eğer düşük riski, kanama vs yoksa ve deniz de yosunlu ve kanalizasyon riski olan bir deniz değilse hamilelikte denize girmek güvenli diye biliyorum. Hatta yüzmek hamileler için en iyi spor diyorlar. Sabah erken ya da akşam girilmeliymiş denize, güneş çarpması bebeği etkiliyormuş. Bide bir doktor denizden çıkıldığı gibi hemen duşa girip ıslak mayoları çıkarıp kurusunu giymeyi, o şekilde güneşlenmeyi önermişti. Enfeksiyon olabiliyormuş. Ekstra olarak dalış vs zararlı oluyormuş ama. O yüzden doktorunuza danışmanız en faydalısı.

Kızlar fetal doppler alan önceki hamileliklerinde, ya da şimdi almayı düşünen var mı? Eşim her gün kalp atışı dinlemeye çalışıyor karnımdan, en son fetal doppler alalım diye taktı bende istiyorum ama emin olamıyorum mantıklı mı, doğru mu gösteriyor diye

(8+1)Merhaba arkadaşlar, takviye olarak doktorlarınız neler önerdi şu an bana sadece folik asit önerdi femival vita ama içeriğinde bir çok vitamin ve takviyeler mevcut şimdilik yeterli mi emin olamıyorum. Aile hekimliği de çağırdı hemşiremiz sürekli iletişimde olalım dedi gebelik süreciyle ilgili güzel bilgiler verdi kitaplar verdi sonra bir de d vitamini verdi ama ilerleyen haftalarda kullanılacak denildi. Takviye konusunda sizlerin hekimlerinin yaklaşımı nedir ?

Kızlar regle göre 6+3 ama ultrasonda 5+6 çıktı embriyoda 2.5 mm mis anlayan var mı her şey yolunda mı bu doktorlar alelacele muayene ediyor hiç açıklama yapmadan

Eklentiler

• 1000055844.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 53
Aile hekiminize siz mi gittiniz hamile olduğunuz bilgisini kendiniz mi verdiniz. Bir de test yapıldı mı hiç size kan verdiniz mi

Aile hekiminize siz mi gittiniz hamile olduğunuz bilgisini kendiniz mi verdiniz. Bir de test yapıldı mı hiç size kan verdiniz mi
Kan vermiştim ama hemşirem gebelik öncesinde de sürekli arıyordu. Gebelik olursa mutlaka görüşelim diye veya gebelik düşünürsen öncesinde de görüşelim gibisine. Bilgiler veriyordu ara ara. Bekar arkadaşım var onu da aynı şekilde kadın sağlığı ile ilgili arıyordu ara ara. İletişimdeydi yani.
Aile hekimliğinde her test yapılamıyordu hastaneden randevumu aldı aile hekimim, direk hastanede vermiştim. Ama ilk beta hcg aile hekiminde yaptırdım.

Almaya gitmedim sonucu e nabızdan bakmıştım kendileri aradı gelin görüşelim diye

Benim de sata göre 8+3. Sadece içinde iyot, b6, b12 de bulunan folat kullanıyorum. Folat ya da folik asit miktarı 400 mcg yi aşmamalıymış özel bir durum yoksa.
Sağlık ocağında tahlil vermem gerekiyor ona göre düşükse demir kullanırsın dedi doktor 10 birimin altında değilse bekleriz dedi.
Bu arada beni sağlık ocağından aramadılar ya herkesi aramışlar

Benimde demirim çoook düşük durumda ama doktor şu an başlarsak bulantı ve midende bozulma olabilir ilerleyen haftalar daha uygun olacak dedi

Folik asiti folat formunda almak mı yoksa folik asit olarak almak mı uygun acaba benim takviyem folik asit ama gebelik öncesi kendim folat kullanmıştım. Şimdi de emin olamıyorum

Folik asiti folat formunda almak mı yoksa folik asit olarak almak mı uygun acaba benim takviyem folik asit ama gebelik öncesi kendim folat kullanmıştım. Şimdi de emin olamıyorum
Aslında aynı şey ama folat ile vitamini doğrudan alıyorsun yiyeceklerdeki halinin aynısı diğeri hazır hali sanırım. Bana geçen yıl devlette bi doktor bunu reçete etmişti yan etkisi de yoktu devam ettim. Özelde bi doçente sordum bu yıl o da kullan dedi. Doktoruna bi sor istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…