Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Biz de artık ikinciyi düşünsek mi dedik çat diye oluverdi pek hazır değilmişim aslında. İlk çocuktaki gibi heves ve heyecanı hissedemedim. İlk çocuğa haksızlık mı olacak endişesi bitmiyor bir şekilde bakıcaz arkadaşım onda sıkıntı yok ama ilk çocuktan ilgi alakayı azaltmadan nasıl bakıcaz onu bilemiyorum

Ay ayni dusunceler iste, sana sarilip aglamak istedim, kac yasinda ilk cocugun? Bnmki 3yaş ve full herseyi benle yapiyor suan

Benim her geçen gün daha da kötüleşiyor bulantılar baş ağrısı ara sıra midem çok yanıyor 39 kilo :) 1 kilo almışım şimdiden

Ay ayni dusunceler iste, sana sarilip aglamak istedim, kac yasinda ilk cocugun? Bnmki 3yaş ve full herseyi benle yapiyor suan
Canım benimmmm Benimki 2 yaşında çok daha küçük annemler ablamlar yakın oturuyoruz ona güvendim bakım konusunda ama anne kuzusu daha yaa. Hep beni istiyor bu ara evet ilk evlada sevgi asla azalmıyor ama şimdiden bile gösterdiğim ilgi istemeden azalıyor. Bulantım oluyor, yorgunluk çok oluyor, ihmal ediyorum oynayamıyorum onunla öncesi kadar
Senin ailen yakın mı bulantın halsizliğin nasıl

158 :) sağol canım çırpı gibi valla ama neyseki ufak gösteriyor kimse 34 olduğuma inanmıyor ama çocuktan sonra nasıl olur bilemiyorum tabi
Ay maşallah ya ben de 160ım ama kilom şuan 54 üst sınırdayım şuan normal kilom 50 aslında. Bulantı kusma vs yok şuan ama çok dikkat etmeyi düşünüyorum

Benimkiler de yakin ama pek cocuk bakimina girmiyolar, ilkinde de hastaneden eve geldik gece esimle ikimiz kaldik hicbse bilmedigimiz halde, hem ben istemedim kimseyi hem de onlarin da cok kalasi yok gibiydi, kolaylastiricaklarina zorlastiricak gibiydiler ah ah vah vahla, o yuzden baya korkuyorum ikincide
Bende de bulanti halsizlik var, 5. Haftadayim suan, giderek articagini soyledi doktorum da, ayni sekilde ilgilenemiyorm eskisi gibi geliyo cok uzuluyorum bu duruma da, daha simdiden boyleysem dogunca napcam diye de dusunuyorum, hep bi endise
Bnm kese gorundu gecen gun ama kesenin icini goremedi henüz, 2 hafta sonra yine gidicm o zmn goruruz dedi, senin daha ileri kalp atisi fln duydunmu ?

Ablamdan biliyorum ilk başlarda ağlardi ikisi art arta oldu diye 20 ay araları çocukların şimdi ikisi birbirine destekçi oldu ablam çalışıyor onlar abi kardeş evde birbirlerini idare ediyorlar zor gelebilir evet ama Allah nasip etmiş bı kere kızlar şükredin ona göre de gücünü verir insallah benim daha yeni çocuğum olacak belki bana göre hava hoş da diyebilirsiniz ama bence Allah dağına göre kar verir biz de maddi açıdan beklenmedik bi darbe aldık yüklü miktarda bu ara ama çocuk da oldu Allah'ın hikmeti ne kadar da istiyorduk herşey üst üste geldi belki bı cocuga bile bakmakta zorlanacagiz ama hiç kendimi buruk hissetmiyorum bilmiyorum bencillik mi şuan bedenimdeki mucizenin kalp atışından değerli hiç bişey yok gibi bı tek ona kaygilaniyorum ki Kaygı bozukluğum var normalde böyle bişey başıma gelse Karalar bağlar hayattan soğumuştum ikinci cocugada paşalar gibi bakarsınız bee sıkmayın canınızı

Valla dogru soyluyosun aslinda da hormoniler şaha kalkmis endiseler dört nala geliyo, bi anim bi animi tutmuyo, ilk cocuk icin endiseler de cok, Allah yardimcimiz olsun zor surec bi insan olusuyo icimizde bi sekilde halledicez ama hersey olup bitene kadar da nasi olcak nasi olcak diye kendimi yicem sanirim

Bu arada İlk hamileligim düşükle sonuclandi bunda kalp atışını duyduk ama doktor hiç olumsuz bişey demedi bir daha ki ay diğer kontrolüne gel dedi dikkat ediyorum elimden geldigince ama korkmalimiyim içim rahat bir şekilde mi davranmaliyim bilmiyorum açıkçası tek endişem bebeğimin varlığı geri kalan herşeyin bı şekilde hallolacagina inanıyorum ya da sarpa saracak ama en önemlisi bebeklerimiz bence ya daha doğmadan çok seviyorum

Hayirlisiyla kucagina alirsin insallah, hepimiz aliriz insallah, boyle zor seyler yasadiktan sonra gelen bebek tabiki nasil kiymetli oluyo bilirim, ilk bebegimde biz 2 sene ugrastik sebepsiz olmadi, 2 asilama denedik tutmadi sonra kendiliginden oldu, iste 2. De hemen olmazsa gec kalmayalim diye korunmayi biraktik bu da boyle bi şok oldu bize

Öyle tabi sen bı de tecrübelisin ben doğum nedir bilmem emzirme nedir bilmem alt nasıl değiştirilir bilmem her şey çok yabancı zor bi surec olacak ama yaşamadan da bilemicez yapacak bişey yok kendimize düşünerek ızdırap cektirmesek bari

Bilmeyince ne oldugunu anlamadan oluveriyo bi sekilde, bilince de dusunup duruyosun iste, belki benim yapim oyle bilemedim, dusun dusun bi ise yaramiyo aslinda da iste elimde degil

o kadar şişlik varki karnımda çok rahatsız ediyor 2 gündür

Bilmeyince ne oldugunu anlamadan oluveriyo bi sekilde, bilince de dusunup duruyosun iste, belki benim yapim oyle bilemedim, dusun dusun bi ise yaramiyo aslinda da iste elimde degil
Sende de hafif bi anksiyete bozukluğu var belki de ileriyi düşün dur bende taksam takarım da hamilelik geçmez sanki öyle de uyku felan kalmaz bende adım gibi eminim uyuyabiliyoken uyuyayım bence sonrası zaten zor olacak

Çok şükür bugün duyduk kalp atışını yarın tam 7 haftalık olacak. İlk çocuğumda bu kadar halsizlik ve bulantım yoktu. Ya da o zaman özgürdüm yatıp dinleniyordum ondan mı daha kolay geldi bilmiyorum. İnşallah ikinci trimesterde her şey güzel olacak yolu yarıladık.
Zorlanacağız ama birlikte büyüyecekler, iki üç yıl sonra çok keyifli olacak inanıyorum ablamla benim aramda 2 yaş fark var kıskanmak nedir hiç bilmedik, o yüzden yakın olsun istedim aralarını. İnşallah pişman olmam
Bence ihtiyaç duyduğunda ailenden destek iste, ilk çocuk için bu desteğin önemi gerçekten çok büyük

Canım benim bebiş rızkıyla gelir hiç endişe etme sağlıklı olsunlar da her şey hallolur. Oğlum bize o kadar masraf çıkarmadı ki, akrabalar arkadaşlar giysi oyuncak o kadar çok verdi ki, o eşyalar beş çocuğa yeter belki. Bi bez masrafı oldu o kadar. O yüzden inanıyorum hiç zorlanmayacaksınız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…