Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    96
iyi ki burada paylaşıyoruz gerçekten deliyim herhalde diyorum bazen çok teşekkür ederim gerçekten okumak iyi geldi, hepsi sağlıkla büyüsün bebişlermizin

Aslında fetal dna düşünüyordum ama onunla ilgşli de bilgi vermedi doktorum, bildiğim kadarıyla 10. Haftadan itibaren yapılabiliyormuş ama kaçıncı haftaya kadar vakti var onu bilmiyorum
Bn 10. Haftada yapılıyo diye biliyorum bnm özeldeki doktorumda önce 2li tarama yapalım onun sonucuna göre bakalım dedi. Gerçi bn yaptırıp yaptırmama konusunda da kararsızım

Sanki 3 üze hamıleyım ya da 5 6 aylık falan... O kadar sis ki karnım gazdan partlıycam sanki. otururken rahatsız oluyorum yatarken saga sola yatarken bıle karnımı ezıyor gibi rahatsız oluyorum Cok anormal. Ogluma hamıleyken hıc oyle olmadım ben. Hısır hısır nefes nefese kalıyorum hemen. :)) karnınızdakı gaz ıcın bi yontem bılıyormusunuz kızceler?

Sıkıntı olmaz canım ama yinede 2 hafta sonra gözükmek istersen git ozman da yaparlar 4 hafta gormeden duramazsin heralde minnosunu

Bugün kontrolüm vardı sordum 2li taramayı 12yi gecirmemeye bak çünkü orda ölçülmesi gereken yerler var onları kaçırmamak gerekiyor dedi 4 hafta sonrası 13e geliyor sanki geç kalır gibi
Aynen benide 11 die cagirdi bebis 12 haftalik çıktı satina gire uyumlu suan bekleme bence 2 hafta sonra baktir bi aegamze

Rezene cayi iyi gelir canim ama hamilelikte abartma fincan sayisini

istersen kaynara yakin ilik su içip yüzüstü uzan ve pirtlat

Bana da geç olur gibi geldi ama öyleyse niye bir sonraki randevuda konuşuruz dedin ki, devlette in de ikili test için randevu almamıştım napıcam bilmiyorum
Devlette 2 li test die belirtmene gerek yok canım ben dun yaptirdim ilk gidisimdi sehir hastanesine muayene oldum direk yaptilar

Bence doktorunuz ne derse ona guvenin burda fikir alinca insanin kafasi karisiyor boyle konularda ben gitmem gereken hafta doktoruma gidemedim ama yine de baska doktora gitmedim kafam karismamasi icin cunku sonra kafama takiyorum baska bir sey duyunca bu arada ben de 9.haftamda gittim en son doktor 3 hafta sonrasina cagirdi bende temmuzun 3unde gidecegim ayrica sık sık ultrason sinyalini bebege gondermek de iyi degil diye biliyorum kalbini bile 9.haftada dinledim ben canim

Olmadik vesveseler uydurmaya baslayinca da hep Rabbime emanet ediyorum yavrumu zaten o saglikli ve guclu bir bebek 1 ay sonra da gitsem buyumus gelismis olacak hic gitmesem de vucudumda gelisecek diye dusunup kendimk teselli ediyorum

Valla hic uyuyamiyorum bi insan saatte bir uyanip burnu tikanabilir mi hapsirabilir mi artik uyumaktan da sogudum hava temizleme cihazi da ise yaramadi
Aa ben hava temizleme cihazı almayı düşünüyordum memnun kalanlar vardı baya işe yaramamasına üzüldüm doktora sordun mu alerji durumunu

Ben de kalp atışını dün dinledim ilk defa, bir öncekinde görmüştüm sadece Doktora da çok güveniyorum aslında 7-8 aydır aynı doktora gidiyorum tedaviyle hamile kaldım sayesinde sadece 2li testin zamanı kaçar mı diye merak etmiştim, bir sonraki randevuda konuşuruz diyorsa vardır bir bildiği diyorum kendi kendime

Merhabalar herkese.
Bende 9 haftalık 3.bebeğime hamileyim. Norveçte yaşıyorum ve tecrübemi paylaşmak istedim. Burada hiç fetal dna nın ismi bile geçmiyor. İkinci hamileliğimde 2.li test in de adı hiç geçmemişti yapılmamıştı burada. Şimdi doğum yaptığım sırada 35 yaşında olacağım için 35 ve üzerine 2.li test yaptırma hakkın var dedi doktor. Ama zorunda değilsin hatta şimdi tamam desen bile o gün istemiyorum diyebilirsin dedi. Ultrason da her ay yapılmıyor bebek için iyi olmadığı düşünülüyor. 19.haftalarda ilk ultrason yapılıyor sonra doğuma yakın 2.kez başka yok. 35 üstüysen ekstra 11.haftada da yapılıyor.

Bir de bir arkadaşımızın burada bitki çayı önerdiğini gördüm. Eğer kendisini yakından tanıyorsa sorun değil ama tanımıyorsa bu şekilde önermeler yanlış olabilir. Doktor arkadaşım bana demişti ki: sağlık geçmişini bilmediğim hiç bir gebeye asla hiçbir bitki çayı önermem.

Valla hic uyuyamiyorum bi insan saatte bir uyanip burnu tikanabilir mi hapsirabilir mi artik uyumaktan da sogudum hava temizleme cihazi da ise yaramadi
Ben de aynı durumdayım. Dün sordum daha doktora dahiliye bölümüne git alerji testi yapsınlar gebelerin de güvenle kullanabildiği ilaçlar var dedi. Kendisi bişey önermedi. Artık burun tıkanıklığından hapşırmaktan içim dışıma çıktı. Beynime oksijen gitmiyor gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…