• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Merhaba kızlar,dün benim oğlum gün içinde çok hareketliydi,ya da ben takip ettiğim için öyle hiss ettim belki de hem de karnım taş gibiydi,iş yaparken de zorlanıyordum,bu gün daha az hareketli gibi geldi,dün yesem de doymuyordum sanki,bu gün öyle değildim.
2ci,3cü gebeliği olanlar ve ilk çocuğunu emzirmiş olanlar size sorum var.Ben oğlumun kıyafetlerini çıkardım,ne eksikse alayım diye.İyi durumda olan çok kıyafetinde sarı lekeler var,kustuğu zaman anne sütünden oluşan lekeler,o zaman yıkadığımda gitmişti,ama görüyorum ki,o lekeler gitmemiş kalmış.Sizde de bu durum oldu mu?Olduysa,o lekeleri neyle çıkardınız?Bir kısmını yıkadım,bazılarında lekeler gitti,bazılarında kaldı.

Aa şuan aydınlık yaşadım bende. Geçen hafta alerjik reaksiyon gösterince kortizon vurulmuştum acaba benide o mu yükseltti.
Senin 3 üniteden 6ya çıkarmasıda bence çok iyi bu arada, ben ilk 8le başladım, sonra 10, 1 gün 12 vuruldum şuanda da 14 vuruluyorum. Ve dediğim gibi tokluk çıktı şimdide.
Ve geçen haftadan beri düşüremiyorum, bi terslik var diyorum.
Sabah vizite gelene bir sorayım bunu. Hastane yemeği dışında hiç bişey tüketmiyorum yükseliyor anlayamadım 🤷‍♂
Bilmiyorum ki o kısmı. Sadece ciğer geliştirici iğneler kortizon oluyo işte o 2-3 gün şeker yüksekliği yapıyormuş. Kadın doğum doktorumda onayladı, dahiliyede. chatgpt bile öyle bi darlandı ki benden her mesajında durumun sorun olmadığını normal olduğunu özetliyor hahahah 😂 bende diyorum bi terslik var cidden ama kortizon bebeği de sakinleştiriyomuş dürtünce tepki aldığım için yemek falan yerken kısa süreli de tepki gördüğüm için normal diyolar

Kızlar benim de bebek hareketleri normale göre daha az ve daha derinden güçsüz geliyor sanki. Normal mi acaba doktora soran var mı

Bilmiyorum ki o kısmı. Sadece ciğer geliştirici iğneler kortizon oluyo işte o 2-3 gün şeker yüksekliği yapıyormuş. Kadın doğum doktorumda onayladı, dahiliyede. chatgpt bile öyle bi darlandı ki benden her mesajında durumun sorun olmadığını normal olduğunu özetliyor hahahah 😂 bende diyorum bi terslik var cidden ama kortizon bebeği de sakinleştiriyomuş dürtünce tepki aldığım için yemek falan yerken kısa süreli de tepki gördüğüm için normal diyolar
Benimde bunaralar bi tık daha sakin gibi. Evdeyken daha hareketliydi sanki. Bugün bi bayağı hareketli, nstye girdiğim için içim bi tık ondan rahat açıkçası.
Ah o chatgbt benden neler çekti dediğin gibi 🤣 şeker yükseldikçe ona sordum bende 🤣 en son sorun senin yediklerinle alakalı değil son haftalarda plasenta tolere edemiyor dedi🤣
Akşam yürüyüş falan yapınca 140 altında çıktı çok şükür.
Ciğer geliştirici vurulmadığım için ona yorum yapamayacağım ama kendini strese sokma. Streste yükseltiyor şekeri ister istemez. Yarın kontrolün varmış zaten gidince iyice bir danışırsın doktoruna 😊 bizide haberdar et durumdan 😊

Merhaba kızlar,dün benim oğlum gün içinde çok hareketliydi,ya da ben takip ettiğim için öyle hiss ettim belki de hem de karnım taş gibiydi,iş yaparken de zorlanıyordum,bu gün daha az hareketli gibi geldi,dün yesem de doymuyordum sanki,bu gün öyle değildim.
2ci,3cü gebeliği olanlar ve ilk çocuğunu emzirmiş olanlar size sorum var.Ben oğlumun kıyafetlerini çıkardım,ne eksikse alayım diye.İyi durumda olan çok kıyafetinde sarı lekeler var,kustuğu zaman anne sütünden oluşan lekeler,o zaman yıkadığımda gitmişti,ama görüyorum ki,o lekeler gitmemiş kalmış.Sizde de bu durum oldu mu?Olduysa,o lekeleri neyle çıkardınız?Bir kısmını yıkadım,bazılarında lekeler gitti,bazılarında kaldı.

Ayyy ben daha çıkarmadım oğlumun kıyafetlerini ya. Leke çıkarıcı falan denediniz mi?

Bazen bebişler çok hareket ederken bazıları sessiz sakin kalabiliyor canım. Hastaneye yattığımdan beri benimkide öyle mesela bugün daha ciddi vuruyor, bazen çok baskı yapıyor kasığıma. Lekeler içinde güneşte kurutma yapabilirsin diyorlar, güneş geçiriyormuş lekeleri bi dene istersen. Ben leke çıkarıcıyla çıkartmıştım bi çoğunu
Kızlar benim de bebek hareketleri normale göre daha az ve daha derinden güçsüz geliyor sanki. Normal mi acaba doktora soran var mı
Arkadaşada dediğim gibi canım, normal bence. Bazen çok geriden vuruyor gibi bazende öyle şiddetli vuruyor ki canım yanıyor 😊

Kızlar bugün akşam 5-6 dan beri çok sık kasılmam oluyor ağrım yada bi düzeni yok bazen yarım saat olmuyor bazen 15 dk arayla sertleşip yumuşama şeklinde tehlikeli bi durum mu bu

Geçen hafta bir gün boyunca çok az hareket etti bende sabah direk hastaneye gittim , çünkü normalde çok hareketli bir bebek çok korktum.Doktor normal olduğunu yerinin daraldigini ve günde sadece 10 hareket hissetmenin yeterli olduğunu söyledi.Durtunce tepki falan veriyorsa sıkıntı yoktur inşallah yerleri daraldığı için az haraket ediyorlarmis

Benim eşime o etki etmiyor maalesef ya. İnsüline karşı adam🤣 kullanmana gerek yok diyor. Tokluklar yüksek gelmeye başladı benimde şimdi. Ve sanırım senin dediğin gibi tokluk için insülin başlayacaklar ona yoruyorum artık.
Herşeyinin hazır olması senin içini dahada rahatlatır öyle düşün 💕 benimde eşimin annesi şeker hastası, oda insülin kullanıyor. Travma oluyor cidden onlarda anlayamadığım bi şekilde 🤷‍♂
Bebekleri bizim her halimiz etkiliyor canım, alıyorlar bizden stresi üzüntüyü sevinci. O yüzden moralini yüksek tutmaya çalış önemli çünkü 💕
Merhaba şeker ölçümleriniz kaç geliyor açlık tokluk mesela bende de var doktorlar konuştum insüline gerek yok dedi ama hala içimde şüphe var ? genel olarak şekeri olup insülin başlayanların değerleri kaç geliyor kızlar ?

Ben hiç ondan rahatsız olmuyorum çünkü eşime dayanmak bana destek oluyor 😂 ama zaten hafif bi uykum varken uyku arası bile hareket takibi yapıyorum dönerken 😂
Resmen bu yuzden uykum aciliyo uyku arasinda hareket algilamadan geri uyuyamiyorum illa bi kontrol cabais 🤣 sanki cocuk hic uyumayacak hareket edecek hep
Sabah 9 da kontrolüm var o yüzden gitmek istemedim açıkçası hareketleri gayet iyi ağrım vs de yok doğuruyorsam da sabahı görürüz gibi😂
Benim de o yalanci kasilmalar sıklasti ama normaldir heralde dpgum sancisi olsa zaten artarak devam eder diye dusunuyorum her durumda hastaneye kosmaya gerek yok bence 🤣

Merhaba şeker ölçümleriniz kaç geliyor açlık tokluk mesela bende de var doktorlar konuştum insüline gerek yok dedi ama hala içimde şüphe var ? genel olarak şekeri olup insülin başlayanların değerleri kaç geliyor kızlar ?
Ben şeker yükleme testi 1.saat 199 olunca diyete başladım diyetle de tokluklarım 150-170 arası açlığım 105 civarı olunca insüline başladım

Resmen bu yuzden uykum aciliyo uyku arasinda hareket algilamadan geri uyuyamiyorum illa bi kontrol cabais 🤣 sanki cocuk hic uyumayacak hareket edecek hep

Benim de o yalanci kasilmalar sıklasti ama normaldir heralde dpgum sancisi olsa zaten artarak devam eder diye dusunuyorum her durumda hastaneye kosmaya gerek yok bence 🤣
Sjsjjsskd eşim de sürekli dürtüp durma çocuğu uyku düzeni oluşsun doğunca da uyusun diye gözünün içine bakarsın diyor😂😂 ama ne mümkün tuvalete de kalksam o tekmeyi yemeden uyumak noooo

Back
X