• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Benimde bunaralar bi tık daha sakin gibi. Evdeyken daha hareketliydi sanki. Bugün bi bayağı hareketli, nstye girdiğim için içim bi tık ondan rahat açıkçası.
Ah o chatgbt benden neler çekti dediğin gibi 🤣 şeker yükseldikçe ona sordum bende 🤣 en son sorun senin yediklerinle alakalı değil son haftalarda plasenta tolere edemiyor dedi🤣
Akşam yürüyüş falan yapınca 140 altında çıktı çok şükür.
Ciğer geliştirici vurulmadığım için ona yorum yapamayacağım ama kendini strese sokma. Streste yükseltiyor şekeri ister istemez. Yarın kontrolün varmış zaten gidince iyice bir danışırsın doktoruna 😊 bizide haberdar et durumdan 😊
Mutlaka haberiniz olur durur muyum hiç 😂

Akşam hareketlendi baya günün acısını da çıkardı ama benim şekerim 200 oldu sonra hızla indi akşam. Artık bakıcaz nolcak. Kaç güne toparlıyıcak acaba. Bende şöyle 35-36yı görsem çok rahatlıyıcam 34ü atlasak en azından

Resmen bu yuzden uykum aciliyo uyku arasinda hareket algilamadan geri uyuyamiyorum illa bi kontrol cabais 🤣 sanki cocuk hic uyumayacak hareket edecek hep
Ben var ya öyle kafayı taktım ki o duruma şimdi her an tetikteyim ya 😂 ama geceleri sakin oluşuna açıklama buldum ben oğlumun tekmesiyle uyanırdım o yüzden bu farklı olunca panikledim de suyu az olunca yatış pozisyonu ters etki yapıyomuş o yüzden yatınca baskı yüzünden daha hareketsiz oluyormuş içim rahatladı bunu duyunca nstyi bile oturarak çekiyorlar yatınca nonreaktif çıkıyo sürekli 😂

Kızlar yarın artık hastane çantasını hazır etmeye niyetlendim umuyorum ki 😂 elinde güzel bir hastane çantasına koyulacaklar listesi olan var mı

2. Gebelikler ve diğerleri genelde gec girermis kanala nefes alisveriniz rahatmi peki kanala girince iyle olur diyolar ya benim 2. Gebelik ama herseyi unutmusum 🙈 en büyük sikintim nefes alamamak
Aslında nefesim iyiydi ama burnum tıkalı 3 haftadır ya😣 bir yandan mide yanması bir yandan burun tıkanıklığı gecelerim perişan oldu😶

Kızlar yarın artık hastane çantasını hazır etmeye niyetlendim umuyorum ki 😂 elinde güzel bir hastane çantasına koyulacaklar listesi olan var mı
Üşenmeyip yazayım kendi hastane çantamı 😂
KENDİM İÇİN;
-3 adet pijama takımı
-5 külot,2 emzirme sütyeni 1 emzirme atleti
-4 çift çorap
-crocs ve rahat olmazsa diye yedekte başka bi terlik
-hırka
-roll on,diş fırçası,diş macunu koydum sonra makyaj malz. Ekleyeceğim
-1 adet hastaneden çıkarken giymek için eşofman takımı
-lastik toka,tel toka ve taç koydum
HEMŞİREYE VERİLECEK
-Hastane çıkış seti(alt üst takım,iç zıbın,çıtçıtlı badi,şapka eldiven çorap ağız mendili battaniye olacak şekilde)
-sete ekstra olarak 1 orta kalınlıkta battaniye
-alt açma örtüsü
-2 adet bez
-1 paket ıslak mendil
BEBİŞE YEDEK
-6 tane yedek takım(alt üst şapka şeklinde)
-1 adet isimli fotoğraf çekimi için takım
-8 tane ağız mendili
-3 çift çorap-3 eldiven
BEBEK BAKIM
-15 adet bez
-pişik önleyici krem
-emzik
-kaşık Biberon
-normal biberon
-ıslak mendil
-alt temizleme pamuğu 1 paket
-5 adet alt açma örtüsü
Ekstra hurma ve zemzem suyu koydum adettendir bir de sarı örtü😂
EMZİRME
-süt sağma makinesi
-lansinoh göğüs ucu kremi
-bestlak damla
-göğüs pedi
-gümüş kapak
Hastaneden çıkarken bebeğe giydirmek için ekstradan
-1 muflon tulum
-kalın battaniye ekledim
şu an koyup da aklıma gelenler bunlar belki eksik vardır onu da tamamlayan bacılarım olursa yazsın faydalanalım😂

Gerçekten çok amin ya bu konuya. Artık erken doğacağını kabullendim de ne kadar geç erken doğarsa o kadar az yoğunbakımda kalır onun için olabildiğince geç olsun istiyorum. Progestan verdi mi sana peki? Nstde sancı çıkmıyo ama bebek çok baskı yapıyomuş progestan verdi kasılma olmasın diye. Gerçi anlıyorum artık ayakta durmak bazen zulüm oluyo ya da eğilmek
Verdi canım ben 28.haftadan beri kullanıyorum progestanı buraya da yazmıştım hatta ama geçen hafta gittiğimde bu hafta cuma tekrar randevum bıraktıracağını söyledi ama bu haftaki randevu da mı yoksa bir sonraki gidişimde mi onu anlamadım bu hafta görcez.

Ben daha önce paylaşmıştım canım yine paylaşayım notlarda kendim hazırlamıştım.

Hastane Çantası Listesi Bebek

• Puset
  • 10 tane bez
  • 1 paket ıslak mendil
  • Pişik kremi
  • Biberon
  • Emzik
  • Emzik kutusu
  • Mama
  • Termos
  • İsimli hastane çıkış seti
  • İsimli yastık
  • İsimli battaniye
  • 2 tane alt açma
  • Hemşireye verilecek set (Tulum ya da alt üst takım, zıbın, eldiven, şapka, çorap, battaniye, 2 adet bez, 1 adet alt açma, 1 paket ıslak mendil)

Hastane Çantası Anne

• 1 adet koyu renk lohusa pijama takımı
  • Deodorant
  • Saç düzleştirici
  • Makyaj Çantası
  • Tarak
  • Havlu Kağıt
  • Emzirme Önlüğü
  • Göğüs ucu kremi
  • Göğüs pedi
  • Lohusa tacı
  • 3 adet çorap
  • Diş fırça ve macun
  • Terlik
  • Banyo Havlusu
  • 2 adet gecelik
  • Lohusa Külodu
  • Süt sağma makinesi

Bebek hediyelik

• Kapı süsü
  • Kolonya
  • Çikolata
  • Hediyelik

Üşenmeyip yazayım kendi hastane çantamı 😂
KENDİM İÇİN;
-3 adet pijama takımı
-5 külot,2 emzirme sütyeni 1 emzirme atleti
-4 çift çorap
-crocs ve rahat olmazsa diye yedekte başka bi terlik
-hırka
-roll on,diş fırçası,diş macunu koydum sonra makyaj malz. Ekleyeceğim
-1 adet hastaneden çıkarken giymek için eşofman takımı
-lastik toka,tel toka ve taç koydum
HEMŞİREYE VERİLECEK
-Hastane çıkış seti(alt üst takım,iç zıbın,çıtçıtlı badi,şapka eldiven çorap ağız mendili battaniye olacak şekilde)
-sete ekstra olarak 1 orta kalınlıkta battaniye
-alt açma örtüsü
-2 adet bez
-1 paket ıslak mendil
BEBİŞE YEDEK
-6 tane yedek takım(alt üst şapka şeklinde)
-1 adet isimli fotoğraf çekimi için takım
-8 tane ağız mendili
-3 çift çorap-3 eldiven
BEBEK BAKIM
-15 adet bez
-pişik önleyici krem
-emzik
-kaşık Biberon
-normal biberon
-ıslak mendil
-alt temizleme pamuğu 1 paket
-5 adet alt açma örtüsü
Ekstra hurma ve zemzem suyu koydum adettendir bir de sarı örtü😂
EMZİRME
-süt sağma makinesi
-lansinoh göğüs ucu kremi
-bestlak damla
-göğüs pedi
-gümüş kapak
Hastaneden çıkarken bebeğe giydirmek için ekstradan
-1 muflon tulum
-kalın battaniye ekledim
şu an koyup da aklıma gelenler bunlar belki eksik vardır onu da tamamlayan bacılarım olursa yazsın faydalanalım😂
Ekstradan yastık kılıfı ve çarşaf ekledim yazmayı unutmuşum ben rahat edemeyeceğim için koydum o yüzden kesin olmalı diyemem nsjsjsjd

Aranızda evcil hayvanı olan var mı 🥲 doğum sonrası bu süreci nasıl yürütmeyi düşünüyorsunuz varsa bi kedim var asla birine veremem sahiplendiremem ama biraz hırçın ve özellikle bana aşırı düşkün sürekli üzerimde yanımda yatmak istiyor bebekten sonra depresyona girmesinden yada zarar vermesinden korkuyorum nasıl alıştırabilirim sizce

Kizlar lohusa geceligi almak istemuyorum illa gerekli mi onu dugmeli pijama takimlari istiyorum onun yerine

Verdi canım ben 28.haftadan beri kullanıyorum progestanı buraya da yazmıştım hatta ama geçen hafta gittiğimde bu hafta cuma tekrar randevum bıraktıracağını söyledi ama bu haftaki randevu da mı yoksa bir sonraki gidişimde mi onu anlamadım bu hafta görcez.
Evet bene 28den beri kullanıyorum. Kasılıyomuş rahim ben anlamıyomuşum. Sonra progestan ağrılarımı kesince anladım neyi farkedemediğimi. Kaçsın şu an? Ne kadar öndesin benden onu merak ettiğim için sordum

Kizlar lohusa geceligi almak istemuyorum illa gerekli mi onu dugmeli pijama takimlari istiyorum onun yerine
Ben normal önden düğmeli aldım evde de giyerim rahat rahat diye sadece 1 tane annem heveslenip almış onu da fotoğraf falan çekinirim giyerim dedim yani gereklilik değil bence özellikle lohusa takımı falan nasıl rahat edeceksen o gereklidir senin icin

Aslında ilk günkü bakım sürecinde daha rahat oluyor gecelik bi de sezaryenliydim harekette zorlanıyodum ama bu sefer bende almadım. Aldığım pijamalar çok rahat o yüzden almadım eskisi duruyor sağlam belki onu koyarım ama sanmıyorum koyacağımı

Ben normal yılbaşı temali pijama aldim kizimda da almamistim o lohusa gecelikleri hic hosuma gitmiyor fotograf cekinmek icin alan aliyorda ben kendime yakıştıramadım hiç

Peki aranızda puset yerine direk otokoltuğu alan var mı? Çok kararsızım uzun vadeli bi harcama yapıcaksam otokoltuğu almalıyım. 6 ay sonra değiştireceğim puseti almak içimden gelmiyor

Peki aranızda puset yerine direk otokoltuğu alan var mı? Çok kararsızım uzun vadeli bi harcama yapıcaksam otokoltuğu almalıyım. 6 ay sonra değiştireceğim puseti almak içimden gelmiyor
Ben pusetli bebek arabasi almistim kizimda travel sistem önceki aracimizda cok rahattik bagaji büyüktü simdide yaza kadar cok cikmayiz zaten gene o bebek arabasını ve pusetini kullanacagiz 6 aylik olunca ablasinin koltuguna gececek pasam 🙈🙈 ablasinada bakacağız biseyler 👧🏼

Puset hastaneden cikarken zorunlu die biliyorum bi hastanenize danışın çevrenizde puseti olan varsa puseti emanet kullanmak mantikli 6 aylik kullaniliyor çünkü.

Ben direkt oto koltuğu aldım zaten pusetle gezme zamanı tam kış günleri o yüzden full arabayla gidicez nereye gidiceksek oto koltuğu almak daha mantıklı geldi

Back
X