• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Evet bene 28den beri kullanıyorum. Kasılıyomuş rahim ben anlamıyomuşum. Sonra progestan ağrılarımı kesince anladım neyi farkedemediğimi. Kaçsın şu an? Ne kadar öndesin benden onu merak ettiğim için sordum
33 hafta 2 günlüğüm canım.

Peki aranızda puset yerine direk otokoltuğu alan var mı? Çok kararsızım uzun vadeli bi harcama yapıcaksam otokoltuğu almalıyım. 6 ay sonra değiştireceğim puseti almak içimden gelmiyor
Bebek arabamız pusetli satılıyordu öyle aldık ama doğru söylüyorsun 3-4 ay sığdı benim ilk kızım. Oto koltukları daha uzun vadeli kullanılıyor. Onu da 6. ayda alacağız biz.

Aranızda evcil hayvanı olan var mı 🥲 doğum sonrası bu süreci nasıl yürütmeyi düşünüyorsunuz varsa bi kedim var asla birine veremem sahiplendiremem ama biraz hırçın ve özellikle bana aşırı düşkün sürekli üzerimde yanımda yatmak istiyor bebekten sonra depresyona girmesinden yada zarar vermesinden korkuyorum nasıl alıştırabilirim sizce
Benim 2 kedim var canım. Köpeğimde vardı aslında bu sene acı bir şekilde kaybettim maalesef. Kedilerimden birini babama bıraktım. O köpeğimle çok iyi anlaşıyordu. O gittikten sonra çok tüy dökmeye başladı. Çiş yapmaya başladı sağa sola. İki kedi beni köpeğimi kaybettikten sonra daha zorladı ayırmak durumunda kaldım. Şimdi kedilerimden erkek olan 4 yaşında o babamda. Dişi olan kedim 9 yaşında o bizimle beraber. Bebekten sonrada birlikteyiz. Belki erkek kedimi bile alırım babamdan. İlk kızımda 1 yaşındayken dişi kedim bize gelmişti bebekle bir hayvanın birlikte büyümesi bambaşka bir duygu. Çocukların gelişimine de çok yardımcı olduğunu düşünüyorum evcil hayvanın. Gece odanıza almayı bebek doğmadan kesebilirsin. Bebekten sonra kesersen psikolojisi bozulabilir. Biz kapımızı kapalı tutuyoruz. İlk günlerde gözetimimiz altında yavaş yavaş koklamasına vs izin vereceğim kıyafetlerini sonra bebeğe yaklaştıracağım. Zaten zarar vereceğini sanmıyorum alışık ilk kızımdan. Bir de mizacı uysal bir kedi. Sende tırnaklarına dikkat edersin hırçın olduğu için yavaş yavaş bir araya getirirsin. Onun zaten bebek olduğunu anlayıp zarar vermeyecektir.

Ben pusetli bebek arabasi almistim kizimda travel sistem önceki aracimizda cok rahattik bagaji büyüktü simdide yaza kadar cok cikmayiz zaten gene o bebek arabasını ve pusetini kullanacagiz 6 aylik olunca ablasinin koltuguna gececek pasam 🙈🙈 ablasinada bakacağız biseyler 👧🏼

Puset hastaneden cikarken zorunlu die biliyorum bi hastanenize danışın çevrenizde puseti olan varsa puseti emanet kullanmak mantikli 6 aylik kullaniliyor çünkü.
Yani işte bi bebek arabamız var değişime de ihtiywcı var aslında ama travel sistem almak gereksiz geliyor. Çünkü 6 ay yani bende çıksam çıksam bebek slingdeyken ya da kangurudayken çıkarım. Oğlum 3 yaşında. bebek Arabası+onu kontrol için uğraşamam ilk bi kaç ay Kara kış zamanında oğlumu arabadan indirmeyi düşünmüyorum. Zaten eşimsiz gideceğimi de sanmıyorum arabada da bi oto koltuğu olcak zaten. Şimdi alırsam 2-3 sene kullanıcak. Bu sırada büyük olan koltuğu bırakıcak zaten küçükte diğer büyük olan koltuğa geçecek. Yani bakınca ekonomik anlamda puset daha doğru geliyor. Ama evet emanet alabileceğim biri var. Sorayım gerekirse mecbursam emanet alırım

Ben direkt oto koltuğu aldım zaten pusetle gezme zamanı tam kış günleri o yüzden full arabayla gidicez nereye gidiceksek oto koltuğu almak daha mantıklı geldi
Bana da öyle geliyo ya. Şimdi bi de 3 yaş çocuğunu Kara kış zamanı yürütemem ki hadi AVM falan neyse de dışarıda olmaz. Zaten arabasız çıkmayız çıksam sling ya da kanguru diye bi icat var küçük için. Ne aldın peki?

Bebek arabamız pusetli satılıyordu öyle aldık ama doğru söylüyorsun 3-4 ay sığdı benim ilk kızım. Oto koltukları daha uzun vadeli kullanılıyor. Onu da 6. ayda alacağız biz.
İşte ileri dönük düşününce zaten bi koltuğumuz var oğlum aktif kullanıyor. 0-22 kiloya kadar olan bi koltuk 3 yaş demek ortalama. 3 sene sonra büyük olan 6 yaşında olur koltuk yerine yükseltici alırız küçük olanda diğer büyük koltuğa geçer gibi düşündüm. Arabamızında değişmesi lazım bi çocuk çıkarmaz ama idare de eder şimdilik zaten aktif kullanıyoruz. Acelem yok yıl sonu indirimleri denk gelir elbet

Aranızda evcil hayvanı olan var mı 🥲 doğum sonrası bu süreci nasıl yürütmeyi düşünüyorsunuz varsa bi kedim var asla birine veremem sahiplendiremem ama biraz hırçın ve özellikle bana aşırı düşkün sürekli üzerimde yanımda yatmak istiyor bebekten sonra depresyona girmesinden yada zarar vermesinden korkuyorum nasıl alıştırabilirim sizce

Benimde 1 kızım var 6 senedir benimle bensiz asla uyumuyor eşimle bile aramıza yatıyor çoğu zaman 😂 nasıl alışır bilemiyorum beşiğinin üstünde şimdilik onu bile sahiplendi garibim artık zorluda olsa bir süreç bekliyor yavaş yavaş koklatarak aynı odada gözlemleyerek tırnaklarını hep keserek deniycez bakalım 🤔

Back
X