- 17 Temmuz 2021
- 9.445
- 28.380
- 498
- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #14.801
Evden mi calisiyorsunBugün tam 34 haftalık oldum. Senin de yaşlar çok yakınmış. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bi destekçin varsa en güzeli aslında. Ben hem çalışıyorum hem çocuk büyütüyorum. 2 çocuk 1 e göre daha rahattı ama 3 gözümü korkutuyor
Bi kere başlayınca durmuyorÇatlak önleyebilen var mı aramızdabu haftaya kadar çatlaksız geldim çok seviniyordum ama az önce duşta fark ettim karnımın alt kısmında 2-3 mor çizgi oluşmuş aslında bio oil badem yağı falan çok kullandım baştan beri ama engelleyemedim bari buradan sonra artması dursun diyorum farklı yöntemler deneyenler paylaşırsanız sevinirim
Kırkpınar güreşçileri gibi yağlanayım bari yine de belki bi yerinden yakalarımBi kere başlayınca durmuyorbi de cildin elastikiyetiyle alakalı bişey bu. Çatlayacaksan naparsan yap çatlıyorsun en fazla geciktirirsin
Benimde en zor hamileliğimdi diyebilirim. Mide bulantılarım kusmalarım çok şiddetliydi hastanede kaldım bir süre. Endişelerim streslerim o ilk aylardaydı ama sonradan düşünerek ve Allah a dayanarak yani tevekkül ederek atlattım çok şükür. Herşeyi biz düzene koyamayız herşeye müdahale edip mükemmel yapamayız. Anne olarak elimizden geldiğince ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya çalışırız gerisini Allah a bırakırız. En büyük rahatlamam bu benim. Çünkü o yavrunun da sahibi Allah ve müdahale edemediğim konuları da düşünüp üzerime aldığımda altından kalkamam. Tabiki hormonlar çok etkiliyor ara ara endişelerim korkularım oluyor eşimle konuşup rahatlıyorum. Konuşup dertleşebileceğiniz kişiler varsa kesinlikle konuşun. Bir arkadaşım demişti yakın zamanda biz senin dertlerini dinleyerek yanında olarak destek olmamız lazım ne zaman istersen konuşalım anlat . Sonra başka bir arkadaşım da demişti ki; namazı bile şevkle isteyerek her zaman kılmıyoruz anneliği neden her zaman mükemmel hissedip istemem lazım diye görmek zorundayız ki.. bazen yorulduğumuz bıktığımız zorlandığımız zamanlar olabilir çok normal. Herşey olacağına varacak doğum şeklimiz bebeğimiz geleceğimiz herşey. Siz kendinizi lütfen çok yıpratmayın Allah kalbinize ferahlık versinHem peşpeşe 3.sezeryan olacak olmam. Yaş aralıkları çok yakın çünkü. Riskli gibi
Hem 3 çocuğa yeterli annelik yapabilecekmiyim kaygısı hem de ömür boyu bu sorumlulukla yaşamak. Hepsi diyebilirim.
Belki de bütün bunların hepsi hormonlardan bilemiyorum.
Sizin süreç nasıl gidiyor. Allah sağlıcakla kucağınıza versin
Tabiki kuzum, insülin düzenleme yapıyorlar. Bana ilk insülin için devlette başladılar işte. Özelde gittiğimde değerler normal dediDevletteki dahiliyelerde aynı şekilde düzenleme yapabiliyor mu? Ben özelde ki doktorumun Hastanesi'nde bi dahiliye uzmanına gittim ona git dedi ama sigortam yok her muayeneye 4000 veremem
Ben iyiyim heralde. Dün doktor kabaca bi doppler yaptı plasentada ters akım başlamış. Ama bunun yanında geçen haftaki ölçümlerden daha güzel dedi hiç değilse 40-50 Gr alıyor bi şekilde. Bi de sağ tarafıma çok dayanıyor o kadar canım acıyor. Cuma günü detaylı bi doppler yapılcak. Dopplerin sonucuna göre devamde edebiliriz böyle doğuma da gidebiliriz dedi çünkü malesef nst pek güzel gelmiyor
Biraz da yapiyla alakali benceKırkpınar güreşçileri gibi yağlanayım bari yine de belki bi yerinden yakalarımen korktuğum şeydi daha dün gece yağlanırken çatlamadan bitirdim şükür dedim sabah çatladım ne geliyorsa başıma çenemden geliyo
Benim sat 9 Nisan doğum 5 Ocak olacak nasip olursa. İkinci sezeryan oğlum 9 yaşında benim yaş 37 iki haftadır kafamı yatakdan kaldıramıyorum. Sizin gibi sürekli düşünüyorum stres hat safhada Allah yardımcımız olsun sağlıkla alalım bebişleri kucağımızaHerkese merhaba. Benim de sat 23 nisan. Doktorum 16 ocağa sezaryen tarihi verdi.
Bu 3.sezeryanım olacak. Büyüğü 4,5 yaşında ve küçüğü henüz 15 aylık. Bu gebeliğim sürpriz oldu. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız.
Benim gibi 3.cüyü bekleyen var mı? Varsa kendisini nasıl hissediyor. Ben bazen düşününce Bu işin içinden nasıl çıkacağım diye kafayı yiyecekmişim gibi oluyor. Doğuma da az kaldı. Yaklaştıkça stresim daha fazla olmaya başladı
Ben de hem bio oil hem badger kullanıyorum ama çatladım maalesef 34.haftalarda falanÇatlak önleyebilen var mı aramızdabu haftaya kadar çatlaksız geldim çok seviniyordum ama az önce duşta fark ettim karnımın alt kısmında 2-3 mor çizgi oluşmuş aslında bio oil badem yağı falan çok kullandım baştan beri ama engelleyemedim bari buradan sonra artması dursun diyorum farklı yöntemler deneyenler paylaşırsanız sevinirim
Şimdi öyle de demeyelimBiraz da yapiyla alakali bence
Hicbirsey surmeyen ama catlamayan arkadaslarim var
Annemde hic catlak yoktur 3 sezeryan ve kilo alip vermesi var 1 tane gormedim
Benim ergenlikte diz kapaklarimda kalcamda catlak olustu
Oglumda da karnima surdum sadece yag
Bacaklara suren varmis o kadar ilerleyemedim ben
Karnimin alt kismina elim yetismiyordu bazen
Oralara surdum saniyordum
Dogumdan sonra gordum ordaki catlaklari
Yapacak birsey yok dunyaya bi canli getiriyoruz mukemmel olmak zorunda degiliz
Catlak da olacak gogusler de sarkacak gobek de olacak gozaltlarimiz da cokecek
Boru mu demek istiyorum
Bi arkadasim 10 haftalik hamile
Karnina yag surmeye baslamis
Kilo da aliyorum of falan diyor beni arayip
Dedim bu kadar takma kafana bu bir surec
10 hafta icin karna yag surmek falan takintili durumlar
Esi de kilo aldin diyip duruyormus
Dedim Allah akil versin
Nice insanlarin karni delik desik tup bebek tedavisindeki ignelerden ilaclardan odem bagliyorlar yine de bir umut ariyorlar
Bazilari da boyle iste naparsin
Sukretmeyi bilmek lazim cidden
Bende normalde cildim çok kuru yani hamilelikten önce de iç bacağımda çatlaklar vardı o yüzden bio oil falan başladım ama 35 e kadar anca geldi..Ben de hem bio oil hem badger kullanıyorum ama çatladım maalesef 34.haftalarda falan
Ben baya arastirmistim ilk 4 aydan sonra yaglanmaya baslayin diyor cogu uzmanŞimdi öyle de demeyelimtakıntı değil ama ben öğrendiğim ilk haftalardan itibaren yağlanmaya başladım , ama öyle her gün her gün değil , mutlaka her duştan sonra ve bacaklarıma da sürüyorum çünkü çok zayıf hamile kaldım ve hayatımda hiç bu kiloları görmedim çatlarsam baya çatır çatır olacaktı o yüzden tedbiri elden bırakmadım Maşallaaah diyeyim henüz çatlağım yok ama sonlara doğru ne olur bilemem , bu yolda en büyük destekçim de hindistan cevizi yağı
Bende öyle öğrenir öğrenmez başladım çünkü zaten catlamaya çok meyilli cildim ama bence biraz da dediği gibi cilt tipi önemli ya haftada bir Hindistan cevizi her gece bio oil bi ara lierac kullandım aklıma geldikçe nemlendirici sürdüm tatlı badem yağları gırla ama sonuç çatladımŞimdi öyle de demeyelimtakıntı değil ama ben öğrendiğim ilk haftalardan itibaren yağlanmaya başladım , ama öyle her gün her gün değil , mutlaka her duştan sonra ve bacaklarıma da sürüyorum çünkü çok zayıf hamile kaldım ve hayatımda hiç bu kiloları görmedim çatlarsam baya çatır çatır olacaktı o yüzden tedbiri elden bırakmadım Maşallaaah diyeyim henüz çatlağım yok ama sonlara doğru ne olur bilemem , bu yolda en büyük destekçim de hindistan cevizi yağı
Koca demeyin bana çenem düşüyorBen baya arastirmistim ilk 4 aydan sonra yaglanmaya baslayin diyor cogu uzman
Yani 5 kg aldin diye catlamazsin hemen
Ama iste bazi kadinlar kocalarindan cok etkileniyor
Adamlar istiyor ki dogursun ama catlamasin cok kilo almasin psikolojisi bozulmasin ev cicek gibi olsun vs
Bu kiz gecen beni arayip gece peynir ekmek yedim esim laf soyledi falan dedi dusun
Ki kiz evlenmeden normal beslenen biriyken evlenince neymis esi ekmek yemiyormus kahvaltida bile, o yuzden o da kahvaltida domates peynir cayla idare ediyormus
Eh be dedim kapiyi uzerine mi kitliyor git al ekmegini market firin da dibinde ustelik
Adam kendi yemiyor diye sende yeme diyormus
E noldu simdi hamile diye ekmek istiyormus cani 1 ekmek yemis gecen gun
Kocasi da gobegin cikti simdiden diyormus
Kadin da iyice takintili olmus bu yuzden
Benim sat 12 nisan ama bana da tahmini tarih olarak 17 ocak dedi bi de seninki sezeryan olacagi icin daha erken alinir diye dusunuyorum aslinda acaba erken tarih olarak mi soyledi o tarihi cunku nasil art arda olabildi bizim tarihlerHerkese merhaba. Benim de sat 23 nisan. Doktorum 16 ocağa sezaryen tarihi verdi.
Bu 3.sezeryanım olacak. Büyüğü 4,5 yaşında ve küçüğü henüz 15 aylık. Bu gebeliğim sürpriz oldu. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız.
Benim gibi 3.cüyü bekleyen var mı? Varsa kendisini nasıl hissediyor. Ben bazen düşününce Bu işin içinden nasıl çıkacağım diye kafayı yiyecekmişim gibi oluyor. Doğuma da az kaldı. Yaklaştıkça stresim daha fazla olmaya başladı
Ben 4.aydan beri bio oil tatli badem yagi ve hindistan cevizi yagi suruyorum 2 kutu bio oil 2 kutu tatli badem yagi 1 tane de hindistan cevizi yagi bittiÇatlak önleyebilen var mı aramızdabu haftaya kadar çatlaksız geldim çok seviniyordum ama az önce duşta fark ettim karnımın alt kısmında 2-3 mor çizgi oluşmuş aslında bio oil badem yağı falan çok kullandım baştan beri ama engelleyemedim bari buradan sonra artması dursun diyorum farklı yöntemler deneyenler paylaşırsanız sevinirim
Hindistan cevizi yagi gercekten baya iyi nemlendiriyor ama cok kotu koktugunu fark ettim sende de oyle oldu mu gece suruyorum mesela ilk basta guzel kokuyo da bekleyince sabaha o atletim falan cok degisik bir koku oluyor tahammul edemiyorum resmenŞimdi öyle de demeyelimtakıntı değil ama ben öğrendiğim ilk haftalardan itibaren yağlanmaya başladım , ama öyle her gün her gün değil , mutlaka her duştan sonra ve bacaklarıma da sürüyorum çünkü çok zayıf hamile kaldım ve hayatımda hiç bu kiloları görmedim çatlarsam baya çatır çatır olacaktı o yüzden tedbiri elden bırakmadım Maşallaaah diyeyim henüz çatlağım yok ama sonlara doğru ne olur bilemem , bu yolda en büyük destekçim de hindistan cevizi yağı
Sahsen kocam bana yeme dese kilo aldin dese evi terkederimKoca demeyin bana çenem düşüyorvalla gayet zayıftım hamile kaldırımda şimdi tanker tekeri gibi bişeyim ödemdi kiloydu derken bide bi inat var yapma denileni ısrarla yaparım Djjdjdjd yeme deseydi muhtemelen inadına inadına yerdim ama çatlama mevzusuna kendim çok taktım ya hatta bazen kocam kişisi derdi çatlasa nolucak sen görüyorsun ben görüyorum bişey olmaz diye ama yok kendim taktım ona bi kere sakınan göze çöp battı.. arkadaşına da haber et doğum sonrası boşayalım bunları
Bebeğimm benim çalıştığım kurumdan kaynaklı özel sağlık sigortam var doğum dahil her şeyi kapsıyor o yüzden para vermiyorum sadece 50₺ muayene ücreti veriyorum . Ama 9 muayene + doğum 120 bin civarı diye geçen birileri anlaşma yapıyordu , senin artık muayeneye çok ihtiyacın yok direkt doğum paketi olarak bakabilirsin olaya , cumartesi kontrolüm var senin için sorabiliriiimBi de ben sana seyi soracaktim N Nigizlice eskisehir acibademde dogum ucreti ne kadardi paket mi aldin oyleyse icerigi ne cunku benim perinatoloji icin gittigim doktorun biri de orayla calisiyor klinigi ayri ama dogumu orda yaptiriyor son dk her an bi doneklik yapip onda dogurmaya karar verebilirim o yuzden sordum
Ayy yokk ben 45kg hamile kaldım 58.5 çıktım dün, doğurana kadar 65 olcam galiba hahhaBen baya arastirmistim ilk 4 aydan sonra yaglanmaya baslayin diyor cogu uzman
Yani 5 kg aldin diye catlamazsin hemen
Ama iste bazi kadinlar kocalarindan cok etkileniyor
Adamlar istiyor ki dogursun ama catlamasin cok kilo almasin psikolojisi bozulmasin ev cicek gibi olsun vs
Bu kiz gecen beni arayip gece peynir ekmek yedim esim laf soyledi falan dedi dusun
Ki kiz evlenmeden normal beslenen biriyken evlenince neymis esi ekmek yemiyormus kahvaltida bile, o yuzden o da kahvaltida domates peynir cayla idare ediyormus
Eh be dedim kapiyi uzerine mi kitliyor git al ekmegini market firin da dibinde ustelik
Adam kendi yemiyor diye sende yeme diyormus
E noldu simdi hamile diye ekmek istiyormus cani 1 ekmek yemis gecen gun
Kocasi da gobegin cikti simdiden diyormus
Kadin da iyice takintili olmus bu yuzden
Normal dogum olacagi icin yine senin 20sini bulur gibi geliyor banaKızlar selam doktordan çıktım şimdi bebeğim 2700 olmuş. Benim son adet tarihim belli olmadığı için ben 30 ocak tarihine göre bekliyordum ama doktor bugün 10’undan sonra bekeleyeceğiz dedi. 36. haftada çıkıyorum şuan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?