- 14 Eylül 2024
- 686
- 551
- 23
- 29
- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #14.761
Canım çok stresli bir süreç oluyor ama inşallahh bu sürecin sonunda sağlıkla bebeğini kucaklayıp eve gitiiğinizi görelimKızlar detaylı doppler yapılacak ama malesef ters akım başlamış kabaca dopplerle bakınca öyle söyledi doktorum. 2026yı görecek miyiz, 34+0 olacak mıyız çok merak ediyorum gerçekten
Biz ne yesek aslında kendimize yiyoruz bebekler bizim depolardan çekiyor vitaminleride kendimiz için içiyoruz aslında. Dr bana her bebeğin genetik özellikleri var ne yaparsan yap doğacağı kiloyu çok değiştiremezsin boyuna müdahale edemezsin demişti ilk hamileliğimde. Doğum yaklaşınca ikinci kez anne olacağımız için ekstra kaygı yükleniyor adil olamadım mı yetebilecek miyim vs bende aynı durumdayım bir ağlıyorum bir gülüyorum:/İnsallah dediğin gibi hatalıdır. Normal bebek kılosu dıyo 2700 den sonra dogan her bebek normal bebek dıyo saglıgı onemlı falan fılan biliyorum aslında... da Sanki oglumda herseye dikkat ettim cerezımemeyveme yedıgıme sporuma uykuma.. bunda kuru ekmekle gunum gectıgı oldu ılık 6 ay bulantıdan sımdı de mıde asıdınden her gün WC deyım.... bakamamısım gibi hissettim ne bıleyım bı garipti..
Çok bebeğe özel ieyler bunlar. Elinde pstlama ihtimali var. Ben oğlumda Prima premium care olanla başladım, sleepy denedik bi kaç ay sonra molfixe geçtim onla da kapattık. O yüzden şimdi yine Molfix aldım Prima hem pahalı hem ne hikmetse marketlerde de her zaman eşimin altında bulamıyorum. Stok sıkıntısı yaşadığım bi hikayem var başıma gelmesin bi daha
Kullanım uzunluğu bebeğe göre değişir oğlum zayıf yapılı bi çocuk olmasına rağmen erken doğdu bi de 1-2 ay 1 numara sonra 2-3-4 geçişi çok hızlı oldu en az 6 ay muhtrmelen daha fazl 4 kullandık. Bakma bezlerr 1 numaraya süt sınır 5 kilo yazıyor. Ama kalıp çok önemli. Sleepy baby turco kalıpları dar. Molfix bu konuda en iyi beden boyuna sahip uyum konusunda. Primada premium care iyi ama normali sorun oldu. Molfix tam beden olmasına rağmen onda bile üst sınır 5se 4 kiloda falan 2 numaraya geçiş gerekiyor. Sleepyde 2-5 kilo yazar sen bunu anca 1-3 arası bebekte kullanırsın gibi bi durum öyle analtıyım.
Islak mendil ben bu sefer onu buldum aldım e bebekte 18li koli unibaby yenidoğan. Molfixin izotonik sulusunu görseydim onu alırdım yoktu. Oğlumda ikisini de kullandım diğer markalarıda denemiştim bu ikisi iyiydi. Bebeğin cildi hassassa sorun varsa pamuğa mecbursunuz zaten ama her zaman ulacağın stok yapman gerekmeyen bi yerdeysen bi paket alıp deneyimleyip duruma göre stoklarsın.
Şimdi kaç haftalıksınız ? İnşallah hayırla , sağlıkla kavuşursunuzKızlar detaylı doppler yapılacak ama malesef ters akım başlamış kabaca dopplerle bakınca öyle söyledi doktorum. 2026yı görecek miyiz, 34+0 olacak mıyız çok merak ediyorum gerçekten
Doktorlarım artık şansızlıklar silsilesi diyor yani bu kadar sorunun hepsi hatta nerdeyse hiç biri birbiriyle teknik olarak bağlantılı değil. Literatürde genel ne varsa başıma geldi. Öngörülebilir olan tek şey tansiyondu. Benimde tek temennim o inşallah hepimiz içinCanım çok stresli bir süreç oluyor ama inşallahh bu sürecin sonunda sağlıkla bebeğini kucaklayıp eve gitiiğinizi görelim
Bende bilmiyorum o farkı molfixin normalinde oğlumda çok memnun kaldım o yüzden yine normalinden aldım :)canım söylediğim gibi ilk etapta stok yapmak bana da makul gelmiyor ama bir pakette almam lazım :) Molfix çok önerilmiş aslında Prima biraz pahalı geldiği için düşünmüyorum ama molfixin premium ile pure&soft modeli arasında ne fark var onu çözemedim sadece. Islak mendil de evet izotonik sulu çok önerilmiş zaten evde çok ihtiyaç olmayacak ilk etapta pamuk kullanırım gibi tabi acil durumlar için yine de ondan da bir kaç paket almam lazım :)
Bugün 32+6Şimdi kaç haftalıksınız ? İnşallah hayırla , sağlıkla kavuşursunuz
Hemde ne atmak, yüzüme bile bakmadı. Bugün itibariyle kendime bakmaya başlıyorum açıkçası, yemekten sonra yürürüm birazda evin etrafında hiç olmazsa.Hafta sonu ciğer geliştirici vurulduğunda 270lere çıktı tokluğum açlığın 150den aşağı inmiyodu. Tansiyonumda yükseldi. Hem tansiyon ilacı hem insülin kullanmaya başladım bi de. O kadar korktum ki bi acil doktoru, 2 kadın doğum doktoru, 1 dahiliye doktoru, 1 eczacı durumu anlatıp sorun olmadığını normal olduğunu anlattı bana. Hepsi de aynı cümleyi kurdu "stres şekerinde tansiyon gibi etkiler, yükseltir. Evet iğne yükseltir ama stresinde durumu kötüleştiriyor" özetle sen stres olduğun için istesende düşüremeyecekler muhtemelen ihtiyacın olandan çok insülin alıyor olacaksın. Evde takip etmek durumu daha iyi gerçekten. Ama doktorun tepkisi çok yanlış. Başından atmış bildiğin
İyi düşün, iyi olsun. Seni dahada yordu bunsüreç, mahvoldun ama sonlara geldik artık öyle düşünKızlar detaylı doppler yapılacak ama malesef ters akım başlamış kabaca dopplerle bakınca öyle söyledi doktorum. 2026yı görecek miyiz, 34+0 olacak mıyız çok merak ediyorum gerçekten
Sat 23 nisan kac haftalik oluyor su an?Herkese merhaba. Benim de sat 23 nisan. Doktorum 16 ocağa sezaryen tarihi verdi.
Bu 3.sezeryanım olacak. Büyüğü 4,5 yaşında ve küçüğü henüz 15 aylık. Bu gebeliğim sürpriz oldu. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız.
Benim gibi 3.cüyü bekleyen var mı? Varsa kendisini nasıl hissediyor. Ben bazen düşününce Bu işin içinden nasıl çıkacağım diye kafayı yiyecekmişim gibi oluyor. Doğuma da az kaldı. Yaklaştıkça stresim daha fazla olmaya başladı
Evet canım o bizim grubumuz hala da kopmadık oradakilerle.Bende uyuyamadim msjlara bakayim dedim sonra baktim en son sen yazmissin ismine tikladim ekim annelerine kadar gitmissin okuya okuyaguldum iyice acildi uykum sdfghk
Chicco’nun anne yanı beşiği canım kurarken çok kolay kurduğunu söyleyemem eşimin ama bozarken kolay bozdu bence halleder. Şu yılbaşını bir göreyim de öyle kurdurayım olmadı.Benimki Park yatak olcak. Kurulumu basit olduğundan en son dk bile kurarım dedim ama çarşaf vs her şeyi ütüleyip kaldırdım. Alıp sereceğim. Eğer kolay kurulan bi modelse hiç acele etmenize gerek yok. Dediğin gibi toz oluyor
Camım aralarındaki farkı bende bilmiyorum zaten prima aldım ama instada bez karşılaştırma videolarında var bir bak istersen.canım söylediğim gibi ilk etapta stok yapmak bana da makul gelmiyor ama bir pakette almam lazım :) Molfix çok önerilmiş aslında Prima biraz pahalı geldiği için düşünmüyorum ama molfixin premium ile pure&soft modeli arasında ne fark var onu çözemedim sadece. Islak mendil de evet izotonik sulu çok önerilmiş zaten evde çok ihtiyaç olmayacak ilk etapta pamuk kullanırım gibi tabi acil durumlar için yine de ondan da bir kaç paket almam lazım :)
Allahın izniyle inşallah görürsünüz canım. İlk defa duyduğum terimler çokta yorum yapamıyorum ama doktoruna güven bence o en güvenli yolu sizin için seçecektir.Kızlar detaylı doppler yapılacak ama malesef ters akım başlamış kabaca dopplerle bakınca öyle söyledi doktorum. 2026yı görecek miyiz, 34+0 olacak mıyız çok merak ediyorum gerçekten
Merhaba. Benimde 3.hamileliğim. Düşünüp stres yaptığınız şey 3 çocuk olması mı doğum mu yoksa sonrası mı?Herkese merhaba. Benim de sat 23 nisan. Doktorum 16 ocağa sezaryen tarihi verdi.
Bu 3.sezeryanım olacak. Büyüğü 4,5 yaşında ve küçüğü henüz 15 aylık. Bu gebeliğim sürpriz oldu. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız.
Benim gibi 3.cüyü bekleyen var mı? Varsa kendisini nasıl hissediyor. Ben bazen düşününce Bu işin içinden nasıl çıkacağım diye kafayı yiyecekmişim gibi oluyor. Doğuma da az kaldı. Yaklaştıkça stresim daha fazla olmaya başladı
M memurehanim1 Canım ben Molfix Premium aldım demiştim ama o zaman Pure&Soft modeline denk gelmemiştim, şimdi sen yazınca gidip farkına bakmak istedim.
Ekran görüntüsü aldım senin için. Anladığım kadarıyla Premium pişik önleyici özelliğine sahip, Pure&Soft ise esneklik özelliğine.
Bana göre ilk etapta premium alınması daha iyi… iyi ki onu almışım.
Bende molfix aldım ama premium soft falan yazmıyor dümdüz mavi paket çakma molfix mi aldım diyorum sizin yazdıklarınızı görünceÇok teşekkür ederim ya tamamdır bende premium alıp bir listeme tik daha atıyorum sayende :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?